Vineri intră în sfârșit în vigoare noua lege ce vizează organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari. Mai bună sau mai rea decât actuala reglementare.

Începând cu data de 28 septembrie 2018, cadrul legislativ al asociațiilor de proprietari se va modifica, prin intrarea în vigoare a Legii nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor.

Proprietarii care nu vor permite accesul în locuință pentru reparații, lucrări sau în situații de urgență, vor avea parte de o amendă de la 500 la 3.000 de lei

Toți cei care închiriază vor trebui neapărat să notifice asociația în legătură cu prezența chiriașilor în apartament, în maxim 10 zile de la semnarea contractului.

În noua reglementare apare o obligație pentru proprietari, și aceea de a comunica asociației și organului fiscal local despre orice schimbare a suprafeței în maxim 30 de zile, în caz contrat amenda începe de la 200 la 1.000 de lei, mai multe informații despre noua lege puteți afla accesând site-ul avocatnet.ro

Sursa Bugetul.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *