Sport

CUPA “ GIURGIUVENII UNITI PRIN FOTBAL “

Pe strada Drumul Plopilor există un cochet teren de dimensinui reduse al cărui gazon natural poate oricând rivaliza cu terenurile de fotbal profesioniste.

         Un împătimit al fotbalului, fost arbitru alături de un îndrăgostit de acest sport rege au inițiat un mini-campionat de fotbal la care deja s-au înscris 10 echipe ai căror participanți sunt mâncători de “fotbal pe pâine”. Lângă cei doi, în sprijinul acestei competiții sportive s-au alăturat și oameni care iubesc sportul în general și fotbalul in mod special. Aceștia sunt domnul doctor Pick Ladislau, presedintele asociației umanitare ”Uniți pentru Giurgiu” , grupul de firme ”Nova Force” , televiziunea locală  ”Giurgiu TV” și nu în ultimul rând, cel mai important sponsor al acestei competiții, domnul deputat Nicolae Florian.

         Competiția a început încă de luni, 15 iunie . Locuitorii din zona strazii Drumul Plopilor și strazile adiacente sunt invitați în fiecare seară începând cu orele 19:00 să asiste la un adevărat regal fotbalistic.

I.C. MANDU

20150618_20041520150618_185954

20150615_20021020150615_195424 20150615_195353 20150615_203648


REZULTATELE PARTIALE ALE MECIURILOR DISPUTATE IN CADRUL MEMORIALULUI GLORIILOR FOTBALISTICE GIURGIUVENE

9631-memorial-fotbal-semifinale

Zilnic rezultatele meciurilor de fotbal disputate in cadrul memorialului vor fi actualizate.

18.05.2015
BAROU AVOCATI 12 – 5 SRI

POLITIA LOCALA 3 – 0  ZONA LIBERA   

19.05.2015
MTS PROFESORI 2 – 4 JANDARMERIA

TRANSILVANIA BROKER 4 – 1 PENITENCIARUL

20.05.2015
POLITIA DE FRONTIERA ITPF  –   POPEYE MARINARUL

ACVILA 2003   –   FOREST BICU

21.05.2015
TRANSILVANIA BROKER   –   POLITIA LOCALA

MTS PROFESORI   –    BAROU AVOCATI

25.05.2015
POPEYE MARINARUL   –    JANDARMERIA

FOREST BICU   –    PENITENCIARUL

26.05.2015
POLITIA DE FRONTIERA ITPF   –    SRI

ACVILA 2003   –    ZONA LIBERA

27.05.2015
POPEYE MARINARUL   –    MTS PROFESORI

FOREST BICU  –   TRANSILVANIA BROKER

28.05.2015
POLITIA DE FRONTIERA ITPF  –    JANDARMERIA

ACVILA 2003  –   PENITENCIARUL

01.06.2015
MTS PROFESORI  –   SRI

TRANSILVANIA BROKER  –   ZONA LIBERA

02.06.2015
POLITIA DE FRONTIERA ITPF  –   BAROU AVOCATI

ACVILA 2003   –   POLITIA LOCALA

03.06.2015
BAROU AVOCATI  –   JANDARMERIA

POLITIA LOCALA  –   PENITENCIARUL

04.06.2015
POPEYE MARINARUL  –   SRI

FOREST BICU  –   ZONA LIBERA

08.06.2015
POLITIA DE FRONTIERA ITPF   –    MTS PROFESORI

ACVILA 2003   –   TRANSILVANIA BROKER

09.06.2015
SRI   –   JANDARMERIA

ZONA LIBERA   –    PENITENCIARUL

10.06.2015
POPEYE MARINARUL    –   BAROU AVOCATI

FOREST BICU  –   POLITIA LOCALA

 

A.S. MANDU


MEMORIALUL GLORIILOR FOTBALISTICE GIURGIUVENE

finala-2Astazi 18.05.2015 se va da startul competitiei sportive ”Memorialul Gloriilor Fotbalistice Giurgiuvene” manifestare aflata anul acesta la cea de-a VI-a editie.
Competitia desfasurata pe parcursul a 30 zile va avea loc pe stadionul din Parcul Elevilor din Giurgiu, anul acesta la start afisandu-se nu mai putin de 12 echipe apartinind unor institutii din Municipiul Giurgiu.
Prima zi a competitiei va fi deschisa la ora 17.00 de jocul dintre doua echipe de copii, FC Alcaro Giurgiu si Vointa Slobozia.
De la ora 18.00, in primul joc se vor intalni Baroul Avocati si SRI, iar de la ora 19.15, Politia Locala din Giurgiu vor da piept cu cei de la  Administratia Zonei Libere Giurgiu.
Meciurile programate se vor desfasura in fiecare zi lucratoare cu incepere de la ora 18.00.
Finala va avea loc pe 19 iunie 2015.

COMUNA PRUNDU, GAZDA PRIMULUI CONCURS NATIONAL DE MOTOCROSS

circuit-motocross-prunduIubitorii de morocross, de sport şi de mişcare în aer liber sunt invitaţi sâmbătă 2 mai, în comuna Prundu să asiste la primul concurs naţional de motocross din acest an. La această competiţie vor participa nume sonore practicante ale acestui sport extrem de dur care necesită o pregătire fizică şi psihică de excepţie, respectiv vicecampioni şi campioni naţionali, precum şi tinere speranţe ale motocross-ului  românesc. Competiţia  se va derula după un program bine stabilit. Între orele 9:00-12:00 vor avea loc antrenamentele şi  calificările urmate de  pauză,  după care începând cu ora 13:00 va avea loc concursul propriu-zis care se va încheia la ora 18:00. Categoriile participante la motocross sunt divizate funcţie de vârsta piloţilor şi capacităţile cilindrice de care dispun motoarele motocicletelor.  Prima categorie participantă este cea a copiilor a căror vărstă este de până în 10 ani, iar motoarele motocicletelor au o capacitate cilindrică de 50 cmc. Următoarea categorie participantă este destinată tot copiilor a căror vârstă este de până în 15 ani, iar capacitatea cilindrică a motoarelor este de 65cmc şi 85 cmc. Urmează categoria piloţilor profeşionişti, care la rândul lor sunt împărţii în două clase, funcţie de capacităţile cilindrice ale motoarelor cu care sunt echipate  motocicletele începând cu 125 cmc, până la motoare de 450 cmc. Pentru această competiţie naţională, primăria Prundu este implicată doar prin asigurarea  circuitului competiţional  de motocross, proprietatea UAT-ului. Organizarea este în totalitate  asigurată de două cluburi de motocross din Bucureşti. Diplomele, medaliile şi cupele sunt asigurate de diferiţi sponsori care le mai oferă în plus câştigătorilor şi participanţilor premii care constau în echipamente şi lubrifianţi pentru motociclete. Şi pentru ca spectatorii să se poată bucura din plin de o ziua încărcată de adrenalină, va exista şi un loc special amenajat într-o zonă mai retrasă unde  pe grătarele încinse vor sfârâi mititeii ce trebuiesc stinşi cu bere proaspătă şi rece.

 

I.C.MANDU


MASURI DE ORDINE PUBLICA LA MECIUL F.C. ASTRA – CFR CLUJ

stadionPeste 30 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul desfăşurării partidei de fotbal dintre F.C. Astra şi CFR Cluj. Meciul se va disputa sâmbătă, 04 aprilie a.c., începând cu ora 18.00 pe stadionul municipal „Marin Anastasovici”.

Jandarmii vor fi prezenţi în zona imediată şi apropiată locului de desfăşurare a partidei pentru prevenirea şi combaterea faptelor care pot conduce la tulburarea ordinii publice înainte, pe timpul şi după terminarea meciului.

În această misiune jandarmii sunt sprijiniți de efective din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județeului Giurgiu, Direcției Poliției Locale, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Vlașca” al județului Giurgiu și stewarzi.

Accesul spectatorilor în incinta arenei sportive se va realiza începând cu ora 16.00 prin locurile special amenajate din Aleea Fabrica de Zahăr, str. Chauncey Hardy şi Aleea Plantelor, astfel:

– suporterii echipei Astra Giurgiu – Aleea Fabrica de Zahăr;

– suporterii echipei CFR Cluj – Aleea Plantelor;

– ceilalţi spectatori: tribuna I – str. Chauncey Hardy;

                                              tribuna a II-a și peluză – Aleea Fabrica de Zahăr.

Pentru a evita aglomeraţia, recomandăm spectatorilor să vină la stadion începând cu ora de deschidere a porţilor de acces. Totodată suporterii sunt sfătuiți să dovedească permanent o atitudine civilizată și să nu se implice în incidente care ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică.

Spectatorilor le este interzis: 

 • introducerea în arena sportivă a petardelor, metarialelor explozive, incendiare sau fumigene;
 • introducerea în arena sportivă a băuturilor alcoolice, consumul acestora, precum și pătrunderea în interiorul stadionului în stare de ebrietate;
 • pătrunderea sau încercarea de a pătrunde în incinta arenei sportive fără documente de acces sau prin încălcarea normelor legale stabilite de organizator;
 • introducerea în arena sportivă a inscripţiilor, emblemelor, pancartelor, bannerelor, afişelor, steagurilor sau a altor suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte ce au conţinut obscen sau care incită la violență, ură rasială, discriminare;
 • refuzul de a prezenta documentele de acces şi, după caz, actele de identitate, la solicitarea justificată a forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă;
 • refuzul de a se supune la efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor;
 • escaladarea gardurilor care delimitează spaţiul de joc sau a gardurilor interioare de separare a sectoarelor;
 • scandarea de injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare la adresa forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă sau ameninţarea cu acte de violenţă;
 • ascunderea feței cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii cu intenţia de a împiedica identificarea;
 • refuzul de a părăsi imediat arena sportivă, dacă măsura evacuării a fost dispusă de către personalul de ordine şi siguranţă sau de către forţele de ordine;
 • pătrunderea sau încercarea de a pătrunde fără drept, prin orice mijloace, pe suprafaţa de joc.

 

Pe această cale forțele de ordine mulţumesc anticipat spectatorilor pentru comportamentul adecvat, entuziast şi corect de care vor da dovadă şi le urează vizionare plăcută!


ECHIPA DE FOTBAL A POLIŢIEI ORAŞULUI MIHĂILEŞTI ESTE CÂŞTIGĂTOAREA TURNEULUI DE FOTBAL ORGANIZAT DE INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI GIURGIU

 

1            2 La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, cu prilejul sărbătoririi Zilei de 25 Martie – Ziua Poliţiei Române, în perioada 13 – 23 martie a.c. s-a desfăşurat Cupa Poliţiei Giurgiuvene la Minifotbal, ediţia 2015, competiţie adresată poliţiştilor sau personalului contractual din cadrul instituţiei. Evenimentul sportiv a reunit zece echipe de fotbal constituite din circa 150 de poliţişti de la birourile, serviciile sau subunităţile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu. Finalista campionatului este echipa Poliţiei Oraşului Mihăileşti care în urma unui meci cu mari emoţii şi a loviturilor de departajare a învins echipa Poliţiei Municipiului Giurgiu.  Finala mică a fost câştigată de echipa Serviciului de Acţiuni Speciale după ce a învins echipa Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.  Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu împreună cu reprezentantul Corpului Naţional al Poliţiştilor au înmânat finaliştilor premii constând în cupe şi diplome.


CUPA POLIŢIEI GIURGIUVENE LA MINIFOTBAL ORGANIZATĂ DE I.P.J. GIURGIU PENTRU SĂRBĂTORIREA ZILEI POLIŢIEI ROMÂNE

 

 1             La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, cu prilejul sărbătoririi Zilei de 25 Martie – Ziua Poliţiei Române, în perioada 13 – 21 martie a.c. este organizată Cupa Poliţiei Giurgiuvene la Minifotbal, ediţia 2015, competiţie adresată poliţiştilor sau personalului contractual din cadrul instituţiei. Evenimentul sportiv reuneşte zece echipe de fotbal constituite din circa 150 de poliţişti de la birourile, serviciile sau subunităţile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu. Urmare a meciurilor desfăşurate până în prezent, patru echipe (Poliţia Municipiului Giurgiu, Serviciul de Acţiuni Speciale, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Poliţia Oraşului Mihăileşti) au trecut de faza grupelor iar vineri 20 martie a.c. acestea se vor confrunta în semifinale. Finala campionatului este planificată a se desfăşura în ziua de 23 martie 2015, ora 14.00, la Stadionul de Minifotbal din şoseaua Ghizdarului, ocazie cu care câştigătorii vor fi felicitaţi şi premiaţi de conducerea inspectoratului.


Măsuri de ordine publică la meciul F.C. Astra – FC Botoșani

astra-giurgiu-botosani           Peste 50 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul desfăşurării partidei de fotbal dintre Astra Giurgiu şi F.C. Botoșani. Meciul se va disputa sâmbătă, 07 martie a.c., începând cu ora 20.30  pe stadionul municipal „Marin Anastasovici”.

Jandarmii vor fi prezenţi în zona imediată şi apropiată locului de desfăşurare a partidei pentru prevenirea şi combaterea faptelor care pot conduce la tulburarea ordinii publice înainte, pe timpul şi după terminarea meciului.

Accesul spectatorilor în incinta arenei sportive se va realiza începând cu ora 19.00 prin locurile special amenajate din Aleea Fabrica de Zahăr, str. Chauncey Hardy şi Aleea Plantelor, astfel: – suporterii echipei Astra Giurgiu – Aleea Fabrica de Zahăr;

– suporterii echipei F.C. Botoșani – Aleea Plantelor;

– ceilalţi spectatori: tribuna I – str. Chauncey Hardy; tribuna a II-a și peluză – Aleea Fabrica de Zahăr.

Pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în arena sportivă, recomandăm spectatorilor să vină la stadion începând cu ora de deschidere a porţilor de acces şi să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Spectatorilor le este interzis: 

 • consumul băuturilor alcoolice în arena sportivă sau pătrunderea în interiorul acesteia în stare vădită de beţie, fără documente de acces sau prin încălcarea normelor legale stabilite de organizator;

 • introducerea în arena sportivă a băuturilor alcoolice, inscripţiilor, emblemelor, pancartelor, bannerelor, afişelor, steagurilor sau a altor suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscen;

 • introducerea în arena sportive a petardelor, metarialelor explozive, incendiare sau fumigene;

 • refuzul de a prezenta documentele de acces şi, după caz, actele de identitate, la solicitarea justificată a forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă;

 • refuzul de a se supune la efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor;

 • escaladarea gardurilor care delimitează spaţiul de joc sau a gardurilor interioare de separare a sectoarelor;

 • scandarea de injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare la adresa forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă sau ameninţarea cu acte de violenţă;

 • ascunderea feței cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii cu intenţia de a împiedica identificarea;

 • refuzul de a părăsi imediat arena sportivă, dacă măsura evacuării a fost dispusă de către personalul de ordine şi siguranţă sau de către forţele de ordine;

 • pătrunderea sau încercarea de a pătrunde fără drept, prin orice mijloace, pe suprafaţa de joc.


Un cal de curse a fost devasat la viteă de un atlet…

 

Untitled        În timpul unei competiţii desfăşurate în 1936, atleta Jesse Owens a reuşit să alerge pe distanţa de 100 m mai repede decât… un cal de curse, deşi calul luase un oarecare avans.

În anul 2002, într-o cursă de fond desfăşurată în plin deşert, un atlet a parcurs distanţa de 80 km mai repede decât un cal pur-sânge arab. În plus, conform legii privind protecţia animalelor, calul a avut dreptul la 2 pauze a câte 40 de minute, în timp ce alergătorul nu a făcut nici o pauză!

 

 


Un american a jucat ping-pong neîntrerupt timp de peste trei zile

 

Untitled         Americanul Andy Hupel, în vârstă de 26 de ani, a jucat neîntrerupt 81 ore de ping-pong, luând doar o pauză de 5 minute la fiecare oră! În acest timp, a folosit 80 de mingi, a rupt o pereche de pantofi și a schimbat 28 de parteneri

 

 

 

 

 


 

 

                                                      Bombă!!!

Petre Pană preşedintele comisiei judeţene de arbitri şi-a dat demisia

 

DSCF0135         Pe surse am primit informaţia că la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Giurgiu, postul de preşedinte a comisiei de arbitri a rămas vacant în urma demisiei domnului Petre Pană. Pentru a verifica informaţia primită am stat de vorbă cu preşedintele AJF Giurgiu, domnul profesor Viorel Leşeanu care ne-a spus : În cadrul Comitetului Executiv, cunoscând problemele de sănătate destul de grave cu care se confruntă domnul Petre Pană, am sugerat să fie degrevat de o serie de responsabilităţi. Am făcut acest lucru deoarece în ultima perioadă  nu mai avea suficient timp să se ocupe de comisia de arbitri fiind suferind,  motiv pentru care a fost şi internat în spital. Acesta a fost principalul motiv, un al doilea motiv destul de serios este şi acela că nu mi se pare normal ca delegările de arbitri şi observatori să fie făcute de o singură persoană, pentru că procedându-se astfel se pot naşte anumite semne de întrebare pe bună dreptate, venite atât din partea colectivului care coordonează activitatea AJF-ului cât şi din partea celor care conduc cluburile de fotbal. Din dorinţa de a elimina acest factor perturbator din  activitatea noastră am propus ca delegările arbitrilor la meciurile din campionatul judeţean să fie făcute de către comisie, preşedintele având rol de supervisor,  urmând ca la delegările observatorilor să se procedeze în acelaşi mod. La sugestiile făcute de mine reacţia domnului Pană a fost una neaşteptată spunând “Domnele preşedinte nu pot accepta modul de lucru propus de dumneavoastră  şi din acest moment vă rog să nu mai contaţi pe serviciile mele” Ştiind că noaptea este un sfetnic bun, l-am rugat pe domnul Pană să-şi analizeze mai bine decizia luată de a nu mai activa ca preşedinte al comisiei de arbitri. Nu a vrut să înţeleagă, a predat  cheia de la asociaţie şi a plecat din şedinţă. După două zile l-a sunat domnul secretar general Florentin Barbu şi l-a întrebat dacă revine asupra deciziei pe care a luat-o verbal în cadrul comitetului executiv, sau dacă  intenţionează să-şi dea demisia în scris. La acestă întrebare domnul Pană a spus că afirmaţia dumnealui referitoarela demisie este menţionată în procesul verbal de şedinţă al comitetului executiv şi din acest motiv nu este necesară demisia scrisă. Aceasta este decizia dumnealui,  eu nu o voi comenta,  numai că va trebui să numesc un alt preşedinte la comisia judeţeană de arbitri. Şi cum campionatul bate la uşă, voi convoca comitetul de urgenţă în care le voi prezenta situaţia creată şi voi numi un alt preşedinte după o analiză temeinică.  Aceasta a fost expicaţia dată de domnul Viorel Leşeanu, preşedintele  AJF Giurgiu. Conform deontologiei profesionale am considerat necesar să aflăm şi punctul de vedere al domnului Petre Pană legat de acest subiect. La întrebarea pusă de noi, ce l-a determinat să-şi dea  demisia, domnul Pană a spus : “ Nu vă pot spune decât că a fost un act de voinţă unilateral., Există o vorbă din popor care spune că dragoste cu sila nu se face. Cred despre mine că am fost, sunt şi voi rămâne un om cu coloană vertebrală. Dragostea mea faţă de fotbal şi de arbitraj în special, nu mă pot face să revin asupra deciziei deja luate. Nu voi prezenta public ce a determinat în realitate demisia mea, nu doresc să creez stări de animozitate sau stări conflictuale,  din acest punct de vedere foştii mei colegi pot sta liniştiţi”. Aceasta a fost declaraţia dată de domnul Petre Pană, fostul preşedinte al comisiei judeţene de arbitri.

I.C.MANDU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *