Actualitate

MOBILIER DIDACTIC BELGIAN PENTRU INVATAMANTUL GIURGIUVEAN

DSCF2346Nu cu mult timp în urmă, un tânăr politician îmi sugera să nu mai fiu pesimist ,să cred că încă mai există oameni care pot demonta chiar și principiul contrariilor prin ceea ce încearcă și nu de puține ori reușesc, prin implicare, tenacitate și voință  să soluționeze o mică parte cei drept, din multitudinea problemelor cu care se confruntă societatea noastră postdecembristă. 

Azi, 02 iulie mă văd nevoit să-i dau dreptate. Chiar există astfel de oameni care au un suflet mare, care în pofida faptului că nu au nici un câștig material, ba dimpotrivă cheltuiesc bani,  alocă foarte mult timp și muncă asiduă pentru ca nouă, oamenilor de rând să ne aducă un strop de bucurie, o speranță că lucrurile se pot schimba în bine. Nu cred că pentru un părinte poate exista o satisfacție mai mare decât să vadă în ochii copiilor lor acel licăr specific copilăriei , licăr prin care își exprimă fericirea fără să folosească cuvinte. Imaginați-vă cu ochii minții bucuria copiilor când la început de nou an școlar în locul băncilor rupte, vor găsi un mobilier aproape nou de tip occidental.  Acest lucru este posibil datorită domnului deputat Nicolae Florian și nu în ultimul rând al doamnei Mihaela Laur, președinta fundației DIN DRAGOSTE PENTRU OAMENI.

DSCF2348 DSCF2341

Cu acestă ocazie doamna Mihaela Laur a dorit să facă cunoscut opiniei publice giurgiuvene, care au fost OAMENII datorită cărora copiii se vor putea bucura de o sală de clasă reamenajată într-un alt fel decât sunt obișnuiți, ocazie cu care a spus:

Secretarul general al fundaţiei domnul Mathias Shoeber împreună cu soţia sa, printr-o muncă susţinută al cărui scop a fost acela de a ajuta, a reuşit să ia legătura cu conducerea şcolii IM ADMETENDAL din localitatea Peer, Belgia, care ne-a oferit cu titlu de gratuitate mobilier didactic pentru şcolile din Giurgiu. Ulterior vom stabili data unei conferinţe de presă, în cadrul căreia vă vom furniza mai multe amănunte legate de această donaţie şi modul cum va fi repartizat acest mobilier  către şcolile din municipiul Giurgiu. De asemenea,doresc să precizez faptul că această acţiune nu ar fi putut avea loc fără sprijinul direct şi nemijlocit al domnului deputat Nicolae Florian.”

Despre această acțiune venită în sprijinul învățământului giurgiuvean, domnul deputat cu modestia-i binecunoscută a spus:

„În primul rând vreau să felicit iniţiativa fundaţiei Din Dragoste Pentru Oameni, o iniţiativă venită în sprijinul învăţământului giurgiuvean, o iniţiativă pe care cu toţii trebuie să o îmbrăţişăm şi să îi fim alături. Eu cred că această acţiune poate fi considerată un nou început, prin care încercăm să demonstrăm grija şi voluntariatul din Giurgiu faţă de învăţământul din oraşul nostru.”

Cronica Giurgiuveană salută inițiativa acestor oameni deosebiți.

I.C.MANDU


SE SPUNE CA CINE SE SCUZA SE ACUZA, PRIMARUL BARBU SE SCUZA…

Primarul-Nicolae-BarbuConferința de presă a primarului Barbu din 24 iunie, a fost ceva între o tocăniță și iahnie de fasole care se pot mânca separat, dar în nici un caz împreună.

În prima parte a conferinței de presă încerca parcă să se scuze că este nevoit să facă această restructurare, de câtă nevoie are comunitatea de și mai mulți polițiști locali, chiar mai mulți decât sunt angajați în prezent. A mai vorbit despre cât de rău îi pare că este nevoit să lase pe drumuri 29 de polițiști locali, dar legea fir-ar mama ei de lege, nu-i permite ca Poliția Locală să aibă mai mult de 70 de angajați. Lacrimile de crocodil i se înodau în barbă de mila oamenilor mai, mai, că ne-a facut și pe noi, puținii jurnaliști prezenți la conferința de presă ,să ne picure o lacrimă la figurat, de mila primarului care suferă, suferă, suferă atât de tare, încât la ședința Consiliului Local ce va avea loc în ultima joi din luna iulie, va relua în discuție reorganizarea Poliției Locale. Nu a făcut acest lucru acum deoarece din spusele dumnealui nu a intrat în posesia răspunsului de la ANFP. Chiar dacă această adresa ar veni mai devreme de sfârșitul lunii iulie, nu va convoca o ședință extraordinară deoarece “sunt ferm convins că vor fi discuții și  vor găsi ceva consilierii, care nu vor să-și asume acea răspundere de a vota, într-un fel sau altul, vor găsi motive să nu participe la ședința extraordinară, drept urmare vom aștepta avizul, vom vedea ce se întâmplă și vom propune  proiectul de restructurare la ședința ordinară din sfârșitul lunii iulie

Legat de organigrama Poliției locale domnul primar a spus :

“  În data de 18 iunie 2011 este aprobată organigrama în care sunt trecuți 121 și 7 funcții de conducere și 81 de funcții publice… Și dacă ne uităm în organigrama veche din 2011 când eu am spus că vreau să reorganizez poliția aveau în activitate de pază și ordine publică și intervenție 50 de persoane. Prin reorganizarea din 2012 modificăm și ne ducem la 94 de persoane direct în intervenție, ordine, siguranță și pază

Am rămas  stupefiat de această tocăniță de organigramă greu de asimilat și atunci l-am întrebat pe domnul primar  dacă în 2012 , când a preluat funcția de primar avea cunoștință de ordonanța 63/2009 care prevede 1 polițist local la 1.000  de locuitori, deoarece dumnealui față de cele 50 de persoane care aveau ca și activitate pază, ordine publică și intervenții care figurau în organigramă în 2011 a crescut la 94 de persoane, plus 44 în anul 2012. Răspunsul primarului a fost :   

Nu cunoșteam ordonanța 63”   

Atunci despre ce vorbim !!! Nu cumva primarul a realizat de abia acum după trei ani ce gafă impardonabilă a făcut! Iar acest comportament de om care nu iese din litera legii, de fapt ascunde altceva ? Și anume faptul că a comis o ilegalitate prin anagajarea mai multor polițiști locali decât îi permitea legea și a plătit niște salarii din bugetul primăriei ca și cum ar fi plătit din propriul buzunar ? Iar domnul primar știe că necunoașterea legii nu te exonerează de vină, chiar dacă, pentru o perioadă ești primar. Oricum primarul a declarat că nu dumnealui a făcut angajările, să înțelegem din aceasta că usturoi nu a mîncat gura nu-i miroase, dar nu cumva dumnealui este ordonatorul principal de credite ? Oricum nu mă erijez în justițiar, sunt persoane de specialitate care fac acest lucru. Iar mâna legii este foarte lungă încât poate acționa chiar și peste ani.

Despre anularea contractului de pază la cimitire a unei unități subordonate Consiliului Local, domnul primar a spus că a făcut acest lucru datorită costurilor prea mari pe care trebuia să le suporte primăria și din acest considerent a scos la licitație paza cimitirelor. Cu totul întâmplător, a cîștigat licitația o firmă din orașul Mihăilești al cărei administrator este din câte am auzit  primarul orașului Mihăilești, domnul Mihai Dobre membru PSD,  care a câștigat licitația datorită prețului cel mai mic ofertat. Acest lucru fiind posibil așa cum rezultă din declarația primarului Barbu, deoarece salariații firmei de pază sunt preluați de la șomaj.

Vom reveni cu amănunte legate tot de acestă “minunată” conferință de presă, unde actualul primar vorbește într-un mod care nu-i face cinste, despre omul datorită căruia în proporție de 99% a ajuns ca dumnealui, un adoptat de către giurgiuveni să ne fie primar și comportamentul grobian de care a dat dovadă primarul față de o colegă de breaslă.

I.C.MANDU


ASEDIUL RAHATULUI DIN GIURGIU FURNIZOR DE VOTURI PENTRU PRIMARUL BARBU… SAU CEL PUTIN ASA SPERA

1De curând, la o emisiune televizată la care a participat și domnul consilier local Ionel Dinu, acesta nu a ratat ocazia să-și lanseze încă o dată ironiile acide la adresa domnului primaru Barbu, ascunse sub o perdea de fum. A făcut acest lucru prin elogiile adresate primului nostru edil, de această dată făcând referire laasediul rahatului din Giurgiu, titlu dat tot de către domnul Dinu, vorbind despre igienizarea subsolurilor de la blocurile din oraș, unde îl ridică în slăvi pe primar pentru binele, grija și preocuparea față de cetățenii orașului, de care a dat dovadă prin scoaterea mizeriei din subsolurile blocurilor. Chiar m-a surprins faptul că domnul primar nu și-a dat seama că de fapt îi sunt prezentate nerealizările. Fiindu-i prezentată în schimb dorința avidă de putere în încercarea dumnealui disperată de a părea ceea ce de fapt nu este și anume primar. Dacă mandatul trecut a beneficiat de două atuuri extrem de importante ca să poată ajunge primar și anume faptul că oamenii din Giurgiu își doreau altceva, un alt primar, iar cel dea-l doilea atu, factor determinant datorită căruia ocupă poziția de acum, îi este datorat domnului deputat Nicolae Florian care a renunțat să mai candideze pentru funcția de primar în favoarea domnului Barbu.

Revenind la asediul rahatului din Giurgiu,nu am reușit încă să înțeleg dacă cetățenii acestui oraș, sunt numai cei care locuiesc bloc, pentru că toată atenția actualui primar se îndreaptă numai spre oamenii care locuiesc la bloc, creindu-le o serie de facilități pe care bine înțeles că tot dumnealor cetățenii o să le plătescă înzecit prin taxele și impozitele pe care sunt obligați să le suporte. După cum toată lumea știe, inițiativa igienizării subsolurilor i-a aparținut Asociației Umanitare Uniți pentru Giurgiu, al cărei președinte este domnul doctor Ladislau Pick cu concursul nemijlocit al domnului deputat Nicolae Florian și cel al grupului de firme Nova Force. Speriat probabil de notorietatea de care se bucură domnul deputat în fața giurgiuvenilor, cu încă puțin capital de imagine câștigat, în mod sigur  chiar și puținele șanse pe care le poate avea domnul Barbu în vederea obținerii unui nou mandat, până și acestea i s-ar fi diminuat. 

După o noapte de nesomn și sfat de taină cu înțelepții săi, știind că dețin majoritatea în consiliul local, au pus-o de inițierea unui proiect de hotărâre, prin care primăria să facă igienizarea subsolurilor de la blocuri. Dacă Asociația Uniți pentru Giurgiu făcea acest lucru benevol cu oameni pentru oameni, cu cheltuieli suportate din fonduri proprii, nu același lucru putem spune și despre primărie.

Haideți să vedem cam care ar putea fi posibilele beneficii pe care și le-ar putea atrage domnul primar Barbu.

1 Lucrările pot fi acordate unor firme preferențiale, deoarece aceste lucrări, spun acest lucru fără teama că greșesc, se acordă prin încredințare directă fără licitații.

2  Lucrările se fac pe suprafețe mici cu densitate mare de locuitori, de unde rezultă un număr mare de votanți. Acesta este și motivul pentru care primarul nu este interesat să acorde subvenții sau eu știu ce alte beneficii locuitorilor de la case, care cel puțin din acest punct de vedere sunt defavorizați.

3 Nu folosește bani personali, se folosește de banii contribuabililor, cu speranța că în acest fel va câștiga capital electoral.

În aceste condiții când toată lumea cunoaște aceste lucruri, poate cineva să creadă că domnul Ionel Dinu a vorbit serios și să se ridiculizeze în mod intenționat?  Ba dimpotrivă, eu cred că domnul Dinu demonstrează că are stofă de politician,  în mod intenționat face acest lucru prin care încearcă să-l decridibilizeze pe actualul primar.  Cum nimic nu este întâmplător  și-a anunțat în mod oficial candidatura pentru funcția de primar. Cu alte cuvinte își pregătește terenul pentru apropiatele alegeri.

I.C.MANDU


CAND ARE DREPTATE PRIMARUL BARBU? ATUNCI CAND FACE ANGAJARI FARA CA LEGEA SA-I PERMITA ACEST LUCRU, SAU ACUM CAND INTENTIONEAZA SA FACA RESTRUCTURARE LA POLITIA LOCALA

0În tinereţea mea  aveam un hobby, încercam să fac analiza psihologică a câte unui individ, căruia funcţie de comportament, atât pe linie profesională cât şi în viaţa de zi cu zi îl înregistram sub o culoare. Spre exemplu, omului rău îi atribuiam culoarea neagră, omului cu un suflet curat, lipsit de interese meschine şi care avea un comportament ireproşabil în societate,  dar astfel de oameni erau foarte rari, îi atribuiam culoarea albă, boemului culoarea roz şi tot aşa. Dacă acum ar trebui să-i acord o culoare primarului Barbu, mi-ar fi imposibil. Omul acesta are culorile spectrului, ROGVAIV. Îmi pare rău că spun acest lucru, doar vorbesc despre primarul nostru, dar sincer vă spun, este părerea mea personală, acest personaj este cameleonic şi nu de puţine ori duplicitar.

Punctul cel mai fierbinte de pe orinea de zi a şedinţei extraordinare din 15 iunie a Consiliului Local era restructurarea ce urmează să aibă loc la Poliţia Locală. Datorită faptului că executivul nu a intrat încă în posesia punctului de vedere exprimat de ANFP, s-a propus anularea punctului după ordinea de zi care făcea referire la restructurare. Cu toate acestea, edilul şef a dorit să vină cu precizări la motivul care a determinat acestă restructurare, menţionând faptul că în conformitate cu OG 63 din 2009, Poliţia Locală nu poate avea personal mai mare de un poliţist la o mie de locuitori, ceea ce înseamnă că la numărul locuitorilor din Giurgiu, nu pot fi mai mult de 70  poliţişti  locali.

 În acest moment, pe ştatul de plată figurează 99 de poliţişti. Singurul consilier care a luat act de această injusteţe a fost domnul Ionel Dinu, consilier local din partea PMP, care şi-a exprimat dezacordul făţă de o astfel de măsură pe care o consideră inumană, lansând în acest sens o solicitare atât căre executivul primăriei, cât şi către colegii dumnealui  consilieri, ca împreună să găsească o modalitate ca aceşti oameni să nu rămână pe drumuri.

Până aici nimic anormal, mergând pe sintagma unde-i lege nu-i tocmeală.  Numai că se pune întrebarea firească, când a respectat legea domnul Barbu? În anul 2012, anul de graţie când domnia sa a ajuns primar şi la Poliţia Locală erau angajaţi fix 66 de poliţişti. Ori, în condiţiile în care domnul primar intenţiona să respecte legea, aşa cum afirmă de fiecare dată, nu în cumva în anul 2012 a comis un abuz, nemaivorbind de faptul că legea a fost călcată în picioare prin angajarea a încă 33 de poliţişti. Să credem că atunci când a făcut angajările domnul primar nu cunoştea legea şi a aflat acest lucru de abia acum după ce au trecut déjà trei ani? Păi în condiţiile date, salariile primite de cei 33 de poliţişti, acordate în plus timp de trei ani prin angajările făcute în totală contradicţie cu legea, faţă de numărul de poliţişti cât aceasta prevede, banii aceştia pot fi consideraţi salarii necuvenite. Cu toate că poliţişti nu au absolut nici o vină. În mod cert aceşti bani trebuie să-i suporte domnul primar din buzunarul propriu şi nu din buzunarul contribuabilului. Sunt convins că domnul primar ştie că necunoaşterea legii, nu te exonerează de vină. Sau poate nu este decât un foc de paie prin care primarul încearcă să-şi arate muşchii, în sensul că m-aţi păcălit voi cu sporul de hrană, dar tot eu sunt cel care taie şi spânzură. Probabil aşteaptă ca sindicaliştii să-şi pună cenuşă în cap, ca mai apoi, într-un gest teatral de mărinimie, să revină asupra deciziei de restructurare.

Aşteptăm şi reacţiile celorlalţi consilieri locali, al căror rol este să-i ajute pe cetăţenii oraşului şi nu numai să ridice mâinile ca nişte automatisme bine unse.

 

I.C.MANDU


UN CETATEAN INTREABA, … CINEVA TREBUIE SA RASPUNDA

DSCN0558-675x380Vineri 12 iunie, alături de colegii mei căutam să prindem cadre cu aparatele de fotografiat cât mai elocvente şi expresive la manifestaţia pe care PNL-ul local o avea în faţa Prefecturii. Într-un moment de respiro al aerului fierbinte care ne frigea plămânii, un cetăţean din afara grupului de manifestanţi m-a abordat în mod direct fără menajamente.

 • Auzi mă, eşti fotograf ?

Îi raspund mai în glumă, mai în serios că sunt polivalent. Se uită cam cruciş la mine şi îmi pune o altă întrebare.

 • Adică eşti sportiv ! Văd că ai chef de glume…

Îmi dau seama după încrâncenarea sprâncenelor că omul nu are chef de glume şi încerc să dreg busuiocul spunându-i că de fapt am vrut să spun că eu fac şi fotografii şi tot eu sunt cel care scriu.

 • Şi atunci de ce mama dracu nu eşti obiectiv? Ai scris că Lucică a furat. Să se ducă dracu că ne-a făcut de ruşine…

Omul din faţa mea a tăcut. Privirea până atunci ca două pumnale se apleacă spre pământ, vocea-i şuierătoare capătă o căldură asemănătoare cu cea a unui bunic ce-şi dojeneşte nepotul.

 • Da, da, ne-a făcut de mai marea ruşinea Lucică ăsta, firar’ al dracu de necaz.

După care iar mă fixează cu privirea şi îşi încruntă sprâncenele. Apuc să-i spun că încă nu este stabilită o vinovăţie, că este doar o prezumţie. Nu apuc să-i mai spun nimic. Cu o voce şuierătoare, care nu prevestea nimic bun, aprope ţipând la mine îmi spune.

 • Şi voi mă căcăcioşilor, ziariştii lui peşte prăjit, de ce mă, aşa cum scrieţi de Lucică, nu scrieţi şi despre alţii? Din ce-am citit pe la voi spuneţi că a făcut şmecherii cu pământul de la piaţă. Nu ?

Nu, îi răspund,  noi nu am făcut altceva decât să preluăm un comunicat de la DNA…

 • DNA, de i-ar lua pe toţi cei care au furat ţara asta ca-n codru că nu-i mai satură dracii, de parcă ar lua averile cu ei în mormânt. Dar nu sunteţi mă obiectivi nici voi, şi nici DNA-ul ăsta despre care se tot vorbeşte. Păi DNA-ul ăsta nu ar trebui să se intereseze cum a fost posibil ca un consilier local atunci, care acum este primar, a reuşit să cumpere de la primărie baia publică, stomatologia şi baza sportivă Voinţa? Dacă tu, că te văd că ai capul mare, ai fi avut mulţi bani, putea-i mă să te lipeşti de aşa ceva! Să avem pardon. Dacă nu erai acolo, cumpăra-i ciuciu de la Giurgiu.

Omul a pleacat la fel de repede cum m-a abordat. Dar oricum eu nu aveam cum să-i dau un răspuns.

I.C.MANDU


PRIMARUL CARAPANCEANU NU PARASESTE PSD-UL, DAR A DEMONSTRAT CA ARE COLOANA VERTEBRALA

costel-carapanceanu-1La conferinţa de presă a PSD filiala Giurgiu din 11 iunie a participat şi domnul Constantin Cărăpănceanu, primarul comunei Ghimpaţi, care a dorit să vină cu clarificări, lămuriri, legate de interpretarea dată de unele publicaţii, ceea ce a dus la o oarecare stare de nervozitate şi aprecieri nu tocmai principiale venite împotriva sa din partea unor colegi de partid. După conferinţa de presă, am avut o discuţie pe această temă cu domnul primar, ocazie cu care ne-a spus:

“ După cum ştiţi sunt membru PSD alături de încă 14 consilieri locali din comuna Ghimpaţi. Am obţinut locul trei la nivel de judeţ la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale, urmare a numărului de voturi obţinute. Cred despre mine că sunt un om cu veritcalitate. Referitor la cele două întâlniri, vă pot spune că lucrurile nu au stat deloc aşa cum au fost interpretate de media sau de proprii mei colegi… Am fost prezent la conferinţa de presă din proprie iniţiativă, nimeni nu mi-a solicitat acest lucru… Sunt total nemulţumit de declaraţia făcută de domnul Răzvan Cuc, purtătorul de cuvânt al partidului, care a fost una neprincipială şi în total dezacord cu realitatea. Cred că înainte de a face acele afirmaţii , ar fi trebuit mai întâi să avem o discuţie împreună, aşa consider că era normal şi firesc şi sunt convins că dacă discuţia dintre noi ar fi avut loc, domnul Cuc s-ar fi edificat pe deplin şi nu ar mai fi făcut acele afirmaţii cu tentă calomnioasă la persoana mea. Poziţia pe care mi-am exprimat-o şi în faţa colegilor primari din judeţ, a fost aceea că nu sunt de acord ca la viitoarele alegeri ce vor avea loc anul acesta, cu ocazia alegerii noii conduceri a organizaţiei judeţene de partid, mi se pare nedrept şi atunci ca şi acum, să fim reprezentaţi în mod egal cu comunele care nu au reuşit să obţină mai mult de 200 – 300 de voturi cu ocazia alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale. De aici şi interpretarea dată în presă, cum că aş fi iniţiatorul unui puci. Nimic mai neadevărat, dar consider normal ca un membru de partid să îşi poată exprima părerile, iar conducerea partidului, în urma unei analize, poate să ia în considerare sau nu propunerea făcută. Consider că modul în care am procedat este democratic şi aşa cum am afirmat déjà, sunt şi voi rămâne membru PSD”.

 Aceasta a fost scurta declaraţie a domnului Constantin Cărăpănceanu, primarul comunei Ghimpaţi, legată de ultimile evenimente care au creat stări de tensiune în rândul PSD-ului giurgiuvean.

 

I.C.MANDU


CHELULUI TICHIE DE MARGARITAR II LIPSESTE … IAR NOUA CIUPERCOCOLIBA DIN PARCUL MIHAI VITEAZU…

DSCF2066Înainte de a vă prezenta coliba din parcul Mihai Viteazu, al cărei preţ este egal cu cel al unei vile din cartierul de lux Corbeanca, mă simt dator faţă de dumneavoastră să fac câteva remarci legate de mult lăudatele fonduri europene, despre care majoritatea oamenilor politici vorbesc şi despre care spun că sunt bani europeni, nerambursabili şi nu din sursele proprii ale bugetelor locale. Parafrazându-l pe domnul Ionel Dinu, consilier local care spune FALS, NIMIC MAI FALS, tot aşa este şi cu această gogoriţă pe care ne-o vând de fiecare dată minunaţii noştri politichieni, în ceea ce priveşte fondurile europene. Am să încerc să mă fac cât mai bine înţeles, pentru că doresc ca oamenii să ştie odată pentru totdeauna, că aceste fonduri sunt suportate tot din buzunarul dumnealor şi nu sunt pomeni picate din cer.

Marele buget european, este constituit din sumele de bani cu care contribuie fiecare stat din uniunea europeană. Funcţie de un algoritm, calculaţie care are la bază mai multe criterii, fiecărui stat îi revine o sumă de bani pentru dezvoltare. Numai că, pentru a putea beneficia de aceşti bani, trebuie depuse nişte proiecte eligibile.  Statul român, prin eminenţa cenuşie a celor care întocmesc aceste proiecte, din suma totală de care ar putea beneficia pentru dezvoltare, nu este capabil să atragă ca şi grad de absorţie al fondurilor europene, mai mult de 70%. Ce trebuie reţinut, este faptul că din totalul sumei alocate nouă de către uniunea europenă pentru dezvoltare,  nu am reuşit să atragem decât 70% , statul român plăteşte însă suma integral alocată, respectiv 100% . În concluzie, nimeni nu face pomeni. Pe lângă creditele făcute la FMI şi alte bănci internaţionale, ţara noastră îşi creşte gradul de îndatorare inclusiv prin aceste fonduri europene. Oameni buni, toate aceste datorii făcute fără cap şi fără nici o noimă, vor fi plătite de către dumneavoastră şi urmaşii dumneavostră. Am mai strâns cureaua pe timpul lui Ceauşescu ca să putem plăti împrumuturile, dar cel puţin atunci s-au construit fabrici şi uzine, spre deosebire de acum când banii sunt aruncaţi pe apa sâmbetei şi în buzunarele şmecherilor, iar noi nici cel puţin curea la pantaloni nu mai avem, stăm cu ei în vine în faţa  mai marilor Europei şi ca şi cum nu ar fi de ajuns, mai stăm în aceeaşi poziţie şi în faţa americanilor.

Referitor la cocioabacolibă din parcul Mihai Viteazu, intitulată pompos CENTRUL NAŢIONAL DE INFORMARE ŞI PROMOVARE TURISTICĂ, lângă care tronează frunza Elenei Udrea, nu pot să cred că este altceva decât încă o sifonare de bani ca atâtea altele, despre care presa a tot scris dar în zadar, începând cu terenurile de fotbal în pantă, parcurile în care stau la promenadă vacile şi oile, şosele asfaltate direct pe pământ în care după prima zăpadă apar craterele şi ce să facem şi noi, că doar avem destule firme de construcţii, ca  să nu moară  patronii  de foame, trecem la plombări care costă cât o asfaltare, că doar de aceea s-a inventat termenul parandărăt. Aşa cum vă spuneam, costul unei vile în Bucureşti începe de la 75.000 euro, cele mai modeste, iar cele medii cu suprafaţă utilă între 200 şi 300 de mp ajung la până 150.000 euro. Cum ar putea cineva să mă convingă, că o ciupercă acoperită cu carton, a cărei structură de rezistenţă este din lemn de brad, iar pereţii sunt din carton presat, a cărei suprafaţă totală nu depăşeşte 60 mp, poate costa cât o vilă. Despre utilitate ce să mai vorbim… promovare turistică. Giurgiu poate fi traversat de la un capăt la celălalt în maxim 10 minute, iar obiective turistice în afară de baia comunală, ruinele cetăţii, gropile din asfalt  şi străzile desfundate ce par uliţe de la ţară, alte obiective de atracţie pentru turişti  nu prea avem. Înţelegeam dacă Giurgiu era o metropolă şi se rătăceau turiştii, atunci poate era necesar să le facilităm un mijloc de informare. Dar când noi nu avem nimic turistic în oraş în afară de “o să facem”, la ce ne era necesara coliba !? Sunt convins că domnul primar va găsi o cale să se laude şi cu acestă “mega realizare” care va fi  probabil dată în administrare vreunei firme private. Timpul, le va lămuri pe toate. Încă mai avem răbdare, dar până când … Dumnezeu ştie,   eu unul nu.

 

I.C.MANDU


NESTIREA ZILEI…

asPrin anul 1990 am scris – Voi oameni buni, să fiţi atenţi. Voi, care oasele le-aţi ros, să nu cumva să deveniţi, un simplu instrument de stors. Ajunge oameni cu pomana, aruncaţi vă rog  povara, ce v-ar putea cocoşa, de nici chiar bunul Dumnezeu nu v-ar mai îndrepta… Am scris mai mult, dar acum mă opresc.  Şi iarăşi strig, să fiţi atenţi. Să fiţi atenţi, pentru că răul care s-a abătut asupra noastră este atât de puternic, încât nici frumuseţea florilor de mai, nici zâmbetele şi puritatea sufletelor de copii nu-l mai pot alunga. Trăim aceste vremuri în care au apărut nişte farisei care ne mint cu neruşinare. Au tupeul să ne privească în ochi, să ne fure, nu numai banii,  ne-au furat inteligenţa nativă a poporului român. Stăteam zilele trecute de vorbă cu un domn profesor, pe care-l respect şi-l asigur de toată consideraţia mea, care mi-a spus un adevăr incontestabil – Domnule, a spus domnul profesor, România şi pe români nu-i mai poate salva nimeni. Economic suntem la pământ, nimic nu mai funcţionează decât la cotă de avarie. Dar cel mai grav lucru este că învăţământul este compromis. Ori este un lucru foarte bine cunoscut, într-o ţară de proşti, orice escroc poate părea geniu. Ori ca să închei acest subiect, a spus domnul profesor, aceste genii conduc destinele României azi.  M-am îngrozit de ceea ce mi-a spus domnul profesor, care a făcut în câteva cuvinte cea mai pertinentă analiză a stării în care ne aflăm. Aşa zişii analişti politici, cu aerele lor de atotştiutori, nu fac altceva decât să ne vândă iluzii, himere, plătiţi cu bani grei de “oameni” din afara graniţelor ţării, al căror unic scop este să ne distrugă. Puţini sunt cei care ştiu că noi plătim şi acum poliţele  războaielor prin care am trecut de-a lungul vremurilor. Generaţiile celor care au dorit să ne asuprească prin forţa armată şi nu au reuşit, acum ne-au subjugat economic, transformându-ne în ceea ce noi am considerat că nu mai există şi anume sclavi, dar… în propria ţară. Am ajuns să ne vindem copii, să ne vindem femeile, să ne vindem aerul, prin defrişările care se fac fără discernământ, am vândut cam tot. Şi când te găndeşti că toate aceste vânzări prin care ne-am pierdut până şi identitatea, le-am făcut doar pentru câţiva arginţi…

 

I.C.MANDU


PRUNDENII ALATURI DE PRIMARUL DUMNEALOR AU SARBATORIT ZIUA COMUNEI

DSCF1960Muzica populară românească te îmbrăţişa încă de la intrarea în comună. Chiar dacă ai fi fost pentru prima dată în Prundu, nu aveai cum să nu găseşti locaţia unde se desfăşura sărbătoarea comunei. Muzica şi mirosul apetisant de grătar te îndrumau spre stadionul comunei. De foarte mult timp nu am mai văzut oameni fericiţi, oameni care alături de primarul dumnealor, trăiau cu intensitate maximă acest eveniment. Spre surprinderea plăcută, personală a subsemnatului, majoritatea locuitorilor comunei erau îmbrăcaţi în minunatele costume populare tradiţionale. Însăşi primarul, domnul Cătălin Corbea şi doamna dumnealui, erau îmbrăcaţi în costume populare, ce-i făcea să pară desprinşi dintr-o poveste cu zâne şi feţi frumoşi. Întreaga atmosferă era mirifică, asemănătoare cu o sărbătoare câmpenescă, aşa cum numai prin nordul ţării mai poţi trăi şi vedea. Gazde extraordinare, primarul şi doamna dumnealui, îşi făceau timp să vorbească şi să le zâmbescă tuturor invitaţilor. Nimic din ce s-a petrecut acolo nu era fals şi protocolar, totul pornea din suflet. Prundenii şi inviataţii au avut posibilitatea să trăiască momente unice, demne să rămână ca o amintire plăcută, amintire care are menirea să ne  facă să trecem mai uşor peste o tranziţie ce pare fără sfârşit.

Am profitat de un moment de răgaz al domnului primar şi cum datoria ne obliga să aflăm câte ceva despre această superbă manifestare, l-am rugat pe domnul primar să ne spună câteva cuvinte, referitoare la această sărbătoare, iar dumnealui, plin de amabilitate ca totdeauna de altfel ne-a spus:

“ Sărbătoarea de Rusalii, are corespondent şi în ziua comunei noastre. Sărbătorim acest eveniment încă din anul 2009. De la an la an, ne străduim ca acest eveniment să fie din ce în ce mai frumos, pe gustul şi pe placul prundenilor, pentru că această sărbătoare le este dedicată dumnealor. De fiecare dată ne-am străduit să păstrăm tradiţia Rusaliilor. După cum probabil a-ţi observat, nu lipseşte nici cel puţin păsatul tradiţional, iar căluşarii din Prundu prin dansul lor vin şi completează tradiţia. Dacă la început, în primul an al acestei sărbători erau foarte puţini oameni îmbrăcaţi în costume populare tradiţionale, acum după cum cu siguranţă a-ţi observat, sunt foarte mulţi locuitori ai comunei Prundu care au venit îmbrăcaţi în superbele noastre costume tradiţionale, ceea ce face să mă ducă cu gândul la faptul că tradiţia începe să reînvie şi să-şi păstreze locul pe care îl merită în inimile şi sufletele prundenilor. În încheiere, ţin să le mulţumesc tuturor invitaţilor care au răspuns invitaţiei noastre şi au venit să se bucure alături de noi de această minunată zi.”

Sărbătoarea a continuat în acelaşi registru de voie bună şi bucurie până târziu în noapte.

 

I.C.MANDU


CADRELOR MILITARE IN REZERVA SI RETRAGERE LI S-AU OFERIT DIPLOME ANIVERSARE

DSCF1919Sâmbătă 30 mai, la sediul “Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militate în Rezervă şi Retragere – Alexandru Ioan Cuza” , domnul deputat şi preşedinte al UNPR Giurgiu,  Ioan Viorel Teodorescu a fost desemnat de domnul vicepremier şi preşedintele UNPR Gabriel Oprea, în semn de recunoaştere a activităţii depuse de către cadrele în rezervă şi retragere, care fac parte din armata română să le înmâneze diplome aniversare semnate de către generalul în rezervă Gabriel Oprea, sub sigla UNPR. Înainte de înmânarea diplomelor, domnul deputat le-a adresat câteva cuvinte cadrelor militare prezente cu această ocazie:

Ne aflăm astăzi împreună cu ocazia împliniri a 90 de ani de atestare istorică, 25 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere Alexandru Ioan Cuza şi 5 ani de la instituirea Zilei Rezervistului Militar. Domnul general Gabriel Oprea m-a desemnat să vă înmânez în semn de recunoştinţă şi profundă preţuire aceste diplome aniversare…”

 După care domnul deputat Ioan Viorel Teodorescu a procedat la înmânarea diplomelor următoarelor cadre militare: general de brigadă în rezervă Udroiu Florian, colonel Gheorghe Tănase, comandor Oncescu, comandor Victor Veleev, comandor Mihai Simion, comandor Gheorghe Delcea, locotenent colonel Iulian Adrian Drăguţ, plutonier major Geta Antemir, aspirant Mihai Antemir, aspirant Dumitru Constantin şi aspirant Gheorghe Angelescu. În finalul ceremoniei s-a ciocnit câte o cupă de şampanie .

 

I.C.MANDU


PERCHEZITII ALE DNA IN 12 LOCURI DIN BUCURESTI SI JUDETELE GIURGIU SI ILFOV. SURSE: ESTE VIZAT SI CONSILIUL LOCAL GIURGIU

2Procurorii DNA efectueaza vineri perchezitii in 12 locatii din Bucuresti si judetele Giurgiu si Ilfov.

Conform Agerpres, este vorba despre un dosar privind fapte comise in perioada 2010-2012.

“Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie si infractiuni de serviciu, comise in perioada 2010-2012. In cursul zilei de 29 mai, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 12 locatii situate in municipiul Bucuresti si judetele Giurgiu si Ilfov, din care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice“, se arata intr-un comunicat al DNA.

Potrivit unor surse judiciare, au loc perchezitii la Consiliul Local Giurgiu, iar procurorii fac cercetari privind achizitia referitoare la piata centrala din Giurgiu, pe vremea fostului primar. In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

 

Sursa: Agerpres


PRIMARUL NOSTRU ACUM SE PLIMBA PE STRAZI FACAND ADMINISTRATIE, NU CAMPANIE ELECTORALA !!! ASA CUM SPUN UNII RAU INTENTIONATI…

11258163_848180038584948_6783774570850270716_nUna dintre emisiunile TV  difuzată de un post de televiziune local pe care le urmăresc este şi cea moderată de domnul Florin Tincu, om de presă, faţă de care personal am o deosebită stimă şi consideraţie. Ieri seară (25. mai ) domnul Tincu l-a avut  invitat pe primarul în exerciţiu domnul Nicolae Barbu, care şi-a afirmat încă o dată intenţia devenită certitudine, aceea de a mai obţine încă un mandat pentru fotoliul de primar. Până aici nimic extraordinar. Ştim cu toţii că primarul în exerceţiu se află într-o continuă campanie electorală, chiar dacă nu recunoaşte acest lucru. Însăşi afirmaţia  că la viitoarele alegeri, faţă de ceilalţi contracandidaţi,  va face administraţie şi nu campanie electorală, denotă că intenţia dumnealui vădită este aceea de a adormi vigilenţa giurgiuvenilor, ceva de genul “dormi liniştit, FNI veghează pentru tine” . Un cetăţean al urbei noastre, mă întreba dacă ştiu unde a fost primarul timp de trei ani, timp în care nu-l vedea decât goana cailor viteză ai autoturismului în care se afla, pentru ca acum să participle inclusiv la strângerea hârtiilor din oraş şi să iniţieze “şezători” cu cetăţenii  prin care doreşte să le arate grija pe care o are faţă de problemele şi nevoile lor. Sincer nu am ştiut ce să-i răspund. Mai vorbea domnul primar, despre datoriile pe care le-a găsit la primărie când a preluat mandatul. Păi cine l-a pus să preia primăria dacă ştia ce datorii are? Este neadevărat că nu ştia ce datorii existau în primărie, doar a fost consilier local şi nu pot să cred că nu avea cunoştinţă de creditele pe care le avea primăria şi modul cum erau cheltuiţi banii, atâta timp cât ridica mâna şi vota toate proiectele de hotărâri care vizau aceste cheltuieli. Dar mă rog, să admitem ipotetic că nu ştia şi că nu a făcut public acest lucru pentru că nu-i place să se  folosească de expresia “nu am putut să fac nimic datorită grele-i moşteniri” , este un alt mare neadevăr. Deoarece încă din primele luni de mandat a început să se plângă de faptul că nu dispune de sumele necesare pentru realizarea măreţelor dumnealui obiective. Mă surprinde că edilul nostru nu ştie câte străzi neasfaltate sunt în oraş, dacă poate afirma că până la sfârşitul madatului va asfalta toate străzile oraşului. Poate pentru dumnealui toate străzile care au mai rămas de asfaltat în Giurgiu, înseamnă doar srăzile din zona cimitirului Smârda. Nu a omis să spună că în 2016, va asfalta şi străzile din zona linia Videle, precum şi străzile din zona Ramadan. Numai că, probabil a uitat că Giurgiu se întinde şi dincolo de bariera Alexandriei, cum de altfel a uitat şi de promisiunea pe care le-a făcut-o locuitorilor din zona adiacentă şoselei Alexandriei, unde în afară de trei luni pe an când datorită prafului aerul devine irespirabil, dar totuşi se poate circula cu autoturismele prin gropile asemănătoare unor cratere, aceste străzi devin inpracticabile începând din toamnă datorită gropilor  şi noroiului, nemaivorbind de faptul că iarna când dă zăpada edilul uită să trimită utilajele de deszăpezire ca şi cum în zonă nu ar exista copii care trebuie să meargă la şcoală, oameni bolnavi care trebuie să facă dializă. Populaţia din zonă fiind tratată ca şi o categorie inferioară. Care este criteriul unei astfel de clasificări eu unul nu ştiu.  Dar cred că ar fi cazul să-l întrebăm pe domnul primar, atunci când va veni să ne ceară iarăşi votul. Numai că în timpul campaniei electorale le-a promis acelor oameni că va asfalta străzile venind şi cu o soluţie tehnică în sensul că, nu  va asfalta străzile înainte de a le decoperta, pentru că datorită supraînălţării suportate de străzi de-a lungul timpului, curţile caselor au ajuns să fie mult mai jos decât strada şi din acest motiv apa rezultată din ploi li se strânge  oamenilor în curte, existând chiar riscul ca în urma unei ploi torenţiale apa să le inunde casele.Atunci, a promis că încă din primul an de mandat se va ocupa de soluţionarea problemelor existente pe străzile din zona şoseaua Alexandriei.  Fumos spus, oamenii l-au aclamat pe candidatul de atunci, actualul primar de acum dar… a uitat. Spre finalul emisiunii, primarul de acestă dată nu a uitat să spună că are bani, fapt care i-a permis să asfalteze străzile din zona cimititirului Smârda. Dar iarăşi a uitat să spună şi de unde are aceşti bani, în afară de sumele primite de la consiliul judeţean şi ce a dăruit pe masă “naşul” Liviu Dragnea, fostul ministru al dezvoltării. Primarul nostru a spus că dispune de mai mulţi bani din încasările venite de la taxe şi impozite. Sper că domnul primar nu vrea să ne considere naivi. Probabil iarăşi a uitat, pentru a nu ştiu câta oara sunt nevoit să mă repet, să spună de creditul obţinut de curând. A reuşit să cumpere acest credit, care va împovăra tot populaţia giurgiului, printr-o inginerie financiară. Ca să poată justifica băncii că dispune de sume care să acopere creditul, a înfiinţat acea taxă de habitat, în urma căreia sumele încasate, aparent par venit înregistrat la primărie. Numai că în realitate, banii doar trec prin conturile primăriei, ca imediat să fie viraţi operatorului de salubritate. Chiar m-a surprins domnul primar cu câte mai poate uita. Spre exemplu a omis să spună că a dispus de bani în plus în acest an faţă de anii anteriori şi datorită faptului că obţinut  refinanţarea a unui credit în valoare de aproximativ 6 milioane de euro, iar în urma negocierii cu banca a obţinut un termen de graţie, în sensul că pentru o perioadă de un an de zile să nu plătească decât dobânda la credit fără să mai plătească şi rata. Numai că din acestă toamnă va trebui să plătească rata şi cam tot în aceeaşi perioadă încep să scadă şi încasările de la taxe şi impozite. Oare se va mai lăuda domnul primar şi în acestă situaţie că are bani!!!.  Pe ultima sută de metri a vorbit şi de fundaţia Barbu, de care s-a folosit în timpul campaniei electorale pentru a plimba băbuţele pe la mănăstiri. Dar  acum de fundaţie se ocupă altcineva, dumnealui spunând că este foarte ocupat cu problemele obştei. Păi credem că atunci era şi mai ocupat, avea probleme cu firmele aflate la un pas de insolvenţă, avea de asemenea probleme cu creditele neperformante pe care le făcuse, după cum scria presa vremii, mai era şi consilier local şi acţionar AGA, păi chiar că nu-şi vedea capul de atâta treabă, dar cu toate  problemele pe care le avea tot îşi făcea timp şi pentru plimbări la mănăstiri cu autocarul  împreună cu băbuţele votante. Admiţând că în ultima perioadă a fost foarte preocupat, nu înţeleg ce l-a reţinut  să plătească din buzunarul propriu, la fel ca şi atunci, nişte plimbări cu autocarul. Sau acum băbuţele sunt mai puţin credincioase decât atunci !!! Sau, lasă.  Mai bine să le plimbe la anul alcineva, dar prin aceeaşi fundaţie şi cu acelaşi scop nedeclarat. Şi la urma urmei domnul primar tot mai face nişte opere de caritate, prin ajutoarele băneşti date către anumite persoane. Doar că acum, banii sunt cheltuiţi de la primărie,  din buzunarul dumneavoastră al celor care contribuiţi cu voie sau fără voie la bugetul primăriei.  La câte a uitat domnul primar, a spus un cârcotaş,  cred că ar trebui să consulte un medic care posibil  să-i recomande pastille de lecitină.

 

I.C.MANDU


NOUL PNL INTRE A FI SAU A NU FI …

PROGRAM-CONSILIU-NATIONAL-PNL-23-MAI-2015-PITESTIÎn ultima perioadă, se vorbeşte despre noul PNL, ce seamănă mai degrabă cu un concubinaj nelegalizat la starea civilă, între doi parteneri nehotărâţi dacă să-şi unească destinele sau nu şi fiecare dintre ei caută să-şi protejeze averea în eventualiatatea unei noi despărţiri. ( vorbim de averea electorală ) Este de notorietate fostul mariaj DA, dintre PNL şi PDL, de care s-a ales praful. Şi atunci ca şi acum, scopul declarat al celor două partide a fost acela de a se alia pentru a scăpa de PSD, intitulat partidul stat, partid în rândurile căruia şi-au făcut cuib majoritatea corupţilor din România. Ca şi metodă de propagandă a prins foarte bine la publicul larg, spectatori forţaţi să asiste împotriva voinţei lor  la o tragi-comedie politică, ce pare să nu se mai sfârşească. Rezultatul acelei alianţe a fost un fiasco. Un deznodămât de altfel previzibil, care s-a lăsat cu înjurături la greu şi jurăminte făcute de  cele două “mari” partide, cum că nu vor mai colabora în vecii vecilor amin.  Cu toate acestea, scopul “nobil” la care au mai făcut referire în trecutul apropiat, acela care se referă la lupta împotriva PSD, a corupţiei, a nedezvoltării  economice, a nepreocupării actualului guvern  faţă de sănătatea oamenilor şi bineînţeles de bunăstarea şi fericirea acestui popor ( bătut de soartă cu astfel de politicieni ). Cele două partide, în pofida jurămintelor făcute şi a jignirilor adresate atât de unii cât şi de ceilalţi, beligeranţii celor două tabere şi-au dat mâna pentru propăşirea şi neatârnarea neamului românesc. Ce va ieşi din acest concubinaj, dintre un cal pur sânge şi un măgar, vom vedea. Posibil un animal nobil, nici cal, nici măgar, un asin. Dar mai repede înclin să cred că se va naşte un avorton, ceea ce va duce iarăşi la despărţirea celor doi parteneri din acest concubinaj. Pentru că de divorţ nici nu se poate pune problema, odată ce nu sunt căsătoriţi legitim. Ca şi confirmare a celor spuse de subsemnatul, stă întâlnirea pe care au avut-o la Piteşti cele două partide, în data de 23.05.2015, a aşa zis-ului nou PNL, cu ocazia Consiliului Naţional. La acest consiliu s-a bătut apa în piuă, ca de altfel la mai toate întrunirile politice ale majorităţii partidelor, al căror unic scop este îmbrobodirea, prostirea, îndobitocirea prin mesaje subliminale a populaţiei acestei ţări. Cu această ocazie s-a votat programul de guvernare intitulat “Reclădire Naţională”.  Am avut ocazia să văd şi să răsfoiesc acest “minunat” program. Nici pe timpul propagandei comuniste nu se foloseau asemenea slogane, semn că cel puţin din acest punct de vedere am evoluat. Aceşti politicieni îşi bat pur şi simplu joc de inteligenţa noastră. Păi măi oameni buni, voi nici cel puţin nu vă doriţi guvernarea. Ce să faceţi cu ea !!! Visteria este goală, domnul doctor DNA este cu ochii pe o parte dintre voi şi este pregătit permanent să vă interneze pentru un consult de specialitate  şi medicaţie specială, că mai nou acum am auzit că se poartă simularea nebuniei. De asemenea, cum de altfel era de aşteptat, s-a vorbit şi despre moţiunea de cenzură ce va avea loc în data de 05.06.2015, cu tema expirată déjà “ votul în diaspora”. Moţiune ce va pica cu brio, pentru că aşa cum am spus, actualul PNL nu-şi doreşte guvernarea decât încearcă să pară că doresc aşa ceva, pentru că altfel, ar fi căutat o temă serioasă pe care s-o prezinte în plenul Parlamentului. Temă care chiar dacă nu ar fi avut sorţi de reuşită datorită actualei majorităţi, dar cel puţin nu dădeau dovadă de penibil în faţa celor care i-au votat. După modelul PSD, s-au mai votat şi modificări aduse la statut, în sensul că, cei care au probleme cu justiţia să-şi dea demisia din partid. Totul a culminat când la secţiunea discursuri politice, Teodor Atanasiu a făcut greşeala impardonabilă să se înscrie la cuvânt. Atanasiu este cel care cu puţin timp în urmă le “urase de sănătate” colegilor din PDL şi cum totdeauna există un binevoitor, care din “greşeală” intenţionată a înregistrat convorbirea, pe care a oferit-o mediei cadou, acest lucru a aprins spiritele între cele două partide . Nu a apucat să spună o propoziţie completă  Atanasiu, că instantaneu PDL-ştii au luat foc şi au început să-l huiduie, chipurile ca prin acest comportament “principial”, “camaraderesc” şi “colegial”,  să poată fi determinat să-şi ceară scuze. De ochii soacrei, Buldogul a început să latre, chipurile să-i liniştească pe neastâmpăraţii lui subordonaţi. Acestea sunt motivele care m-au determinat să spun că acest concubinaj este sortit eşecului înainte de căsătoria la starea civilă. Aceeaşi tensiune există şi la organizaţia PNL din Giurgiu, numai că sunt puţini cei care au puterea şi curajul să şi recunoască acest lucru. Îmi ridic cu respect pălăria în faţa PNL-ştilor autentici, atât în faţa celor de la nivel local, cât şi în faţa celor care activează la  nivel naţional.

 

I.C.MANDU


COPIII SI SALVAREA MEDIULUI INCONJURATOR

Vineri 22 mai, începând cu ora 9:00, copii claselor a-4-a de la şcoala generală Academician Marin Voiculescu, au avut o întâlnire cu domnul Toma Petcu , preşedintele Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi domnul Stere Creţu managerul proiectului Eco Atitudine.

Scopul acestei întâlniri a fost acela de implicare şi mobilizare a copiilor în protejarea mediului înconjurător, încercând să realizeze acest lucru prin diverse jocuri şi concursuri, ai căror protagonişti principali bineînţeles sunt copiii. Aceste activităţi sunt derulate sub directa supraveghere a cadrelor didactice. Despre concursurile şi premiile acordate copiilor a vorbit domnul Stere Creţu care printr-o formă interectivă cu copiii le-a vorbit acestora despre premiile acordate, cum ar fi –  premiul primit pentru cantitatea colectată de deşeuri reciclabile şi de numărul de elevi implicaţi în această activitate în urma  clasamentului rezultat, cei care se clasează pe primul loc primesc un video proiector şi un ecran pentru şcoală. Un alt concurs este cel  de desene cu tematică de mediu, care este adresat copiilor de clasa a-4-a. Cele mai frumoase desene vor fi premiate cu două ghiozdane pline cu rechizite. Pentru copiii claselor mai mari, respectiv clasele 5-8, vor participa la un concurs de eseuri cu aceeaşi tematică, iar ocupantul primului loc va primi un smartphone. Mai există un concurs de fotografie, de această dată adresat profesorilor coordonatori. Fotografiile vor fi postate pe facebook, iar fotografia care va primi cele mai multe like-uri va fi premiată cu o tabletă.

DSCF1726DSCF1699DSCF1709DSCF1713

Domnul Toma Petcu a dorit să le vorbescă copiilor despre rolul şi importanţa protejării mediului înconjurător, prilej cu care a spus  că Info Mediu este deţinătorul proiectului Eco Atitudine, care în parteneriat cu Ministerul Mediului sunt implicaţi în derularea unor activităţi specifice protejării mediului şi totodată scopul acestui proiect este acela  de a-i determina pe copii să conştientizeze importanţa mediului înconjurător. Pentru aceasta Eco Atitudine vine cu diverse jocuri şi concursuri pentru promovarea acestei idei nobile de protejare a mediului înconjurător. 

DSCF1720 DSCF1723 DSCF1719 DSCF1717 DSCF1711 DSCF1712 DSCF1704 DSCF1723

În urma acestei acţiuni, cei mai fericiţi au fost copiii care au interacţionat şi s-au jucat cu mascota pământului.

 

I.C. MANDU


COMERCIALIZARE MEDICAMENTELOR EXPIRATE, CRIMA IMPOTRIVA UMANITATII

8562-fabianDe curând, am avut o discuţie cu domnul  Ţârcă Fabian, comisar adjunct al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Giurgiu, care ne-a adus la cunoştinţă o serie de neregului ce pot avea consecinţe extrem de grave asupra organismului uman. Neregulile au fost constatate la unele farmacii din judeţul Giurgiu, cu ocazia acţiunii tematice privind modul de comercializare a produselor farmaceutice, desfăşurate în perioada 01. 03 – 31.03. 2015. La două farmacii din judeţ s-a constatat lipsa totală de respect pentru viaţa oamenilor care vin la farmacie şi cumpără medicamente, cu speranţa că se vor însănătoşii şi nicidecum că se pot îmbolnăvii mult mai grav, iar consecinţele pot fi nefaste. Acest lucru este posibil datorită  unor farmacişti iresponsabili,  care pentru câţiva bănuţi în plus  atentează conştient la viaţa oamenilor. Cred că sancţiunile aplicate, după părerea mea sunt prea blânde, spun acest lucru deoarece inconştienţa de care au dat dovadă farmaciştii respective, se poate numi crimă împotriva umanităţii. Este inadmisibil să fie expuse spre comercializare medicamente expirate încă din ianuarie 2014, cum ar fi Medazepam, Crestor, Ambroxol, Auronol şi altele. Celor două farmacii care comercializau medicamente expirate, ar trebui să li se retragă dreptul de a funcţiona, iar patronului şi farmaciştilor ar trebui să le fie interzisă pe viaţă practicarea acestei meserii nobile, care are drept scop să ajute oamenii şi nu să le pună în pericol viaţa. În urma  celor 23 de controale efectuate la farmaciile din judeţul Giurgiu,   urmare a acţiunii tematice a Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, au fost întocmite 13 procese verbale de constatare a contravenţiilor şi s-au aplicat amenzi în cuantum de 18 mii lei.

 

I.C.MANDU


CE PANA DE CURAND A FOST UN ZVON, DE AZI A DEVENIT CERTITUDINE. DIRECTORUL DE LA SC GIURGIU SERVICII LOCALE SA, IONEL SEVASTIAN VA FI INLOCUIT

sevastian-bunÎn cursul zilei de ieri 12 mai, am primit o informaţie conform căreia domnul Ionel Sevastian director la SC Giurgiu Servicii Locale SA, va fi înlocuit cu domnul George Pălălău consilier judeţean din partea PSD. În cadrul conferinţei de presă a primarului din 13 mai, l-am întrebat pe domnul primar Nicolae Barbu dacă informaţia pe care am primit-o este reală sau nu. Răspusul dat de domnul primar a fost următorul :Numirea lui George Pălălău este în acest moment în stadiul de discuţii, încă nu s-a bătut nimic în cuie, bătută-n cuie va fi atunci când se va face numirea de către primar ( după care a încercat să dreagă busuiocul ) va fi un examen în termen legal. Da, este reală informaţia, iau în calcul toţi directorii care nu sunt performanţi şi care până la urmă nu-şi depăşesc condiţia, este un foarte bun executant, ( se referă la Ionel Sevastian ) este un foarte bun specialist, dar … îl cam depăşeşte problema conducerii. Domnule primar, dacă dumneavoastră v-au fost necesari trei ani ca să realizaţi că Ionel Sevastian nu este un bun organizator, până la urmă se poate înţelege că a fost un prost conducător. Cu părere de rău o spun, în aceste condiţii, ca şi cetăţean al oraşului meu şi eu îmi pot permite să spun că mă îndoiesc de capacităţile dumneavoastră de bun conducător al oraşului nostru, atâta timp cât dumneavoastră nu aţi observat din timp inabilităţile de bun conducător ale directorului, pe care tot dumneavoastră l-aţi numit în funcţia respectivă, lăsând pe mâna unui prost organizator, aşa cum reiese din afirmaţiile dumneavoastră, atribuţiunile de administrare ale domeniului public şi privat din municipiul Giurgiu, funcţie care implică o foarte mare responsabilitate din partea celui care conduce o astfel de instituţie. Sau… PSD-ul e-n toate, în cele ce sunt, în cele ce mâine vor râde la soare… Sau, există posibilitatea ca domnul George Pălălău, cunoscut om de afaceri în domeniul construcţiilor să refuze oferta, pentru că altfel, ar intra în incompatibilitate cu posibilitatea de a mai putea obţine lucrări de la societatea al cărui director ar deveni. Cine ştie, poate se mai face vreun zid de sprijin ceva … Aşa că, ATENŢIE DOMNILOR DIRECTORI !!! aveţi gijă să fiţi buni organizatori…

 

I.C.MANDU


VESTE BUNA PENTRU LOCUITORII STRAZII POPA FLOREA, DEPOZITUL DE GUNOI CREAT AD-HOC VA FI IN SFARSIT SALUBRIZAT…

DSCF1541               În ediţia trecută a publicaţiei noastre, am scris despre riscul major de îmbolnăvire la care sunt supuşi cetăţenii oraşului nostru, mai ales cei care locuiesc pe strada Popa Florea, datorită depozitului de gunoi creat ad-hoc la capătul străzii. Reîntors de curând din pelerinajul pe care l-a efectuat la Sfântul Munte, domnul primar Nicolae Barbu se pare că a primit mesajul divin pentru a putea obţine un nou mandat. Se pare că mesajul a fost ceva de genul să-şi coboare privirea de la înălţimea puterii asupra muritorilor de rând, pentru că altfel s-ar putea să nu se mai întâlnească cu un al doilea mandat de primar dacă… nu cumva este tardiv déjà. Cu mesajul divin şoptit de precuvincioşii călugări în suflet, primarul nostru încă de ieri a început să bată străzile oraşului preocupat de problemele cetăţeneşti ale locuitorilor urbei noastre şi nici într-un caz cum ar spune răuvoitorii, că primarul a început campania electorală, exact cum a procedat şi la prima candidatură, când prin fundaţia pe care o patrona la acea vreme făcea cadouri oamenilor amărâţi, iar din calitatea de consilier local pe care o avea, chipurile îl preocupau problemele cetăţeneşti.  A început acest pelerinaj pe strada 1Decembrie 1918 zona Danubius, unde printre altele a observat lipsa locurilor de parcare, acest lucru fiind posibil tocmai datorită traiului bun de care se bucură giurgiuvenii. Constatarea aceasta este urmarea faptului că numărul  autoturismelor achiziţionate  în oraş a crescut cu circa 8-9%. Ce nu a observat domnul primar, este că mare parte a  autoturismelor din Giurgiu sunt achiziţionate din Bulgaria la preţul unei biciclete , sau altfel spus valoarea însumată a 40-50 de autoturisme cumpărate din Bulgaria, este egală cu preţul autoturismului personal al edilului nostru. Aşa cum spuneam, mânat de gândul bun, domnul primar în cadrul conferinţei de presă  din 13 mai, după ce i-am adus aminte de promisiunea pe care a făcut-o încă din toamna anului trecut privind salubrizarea zonei din capătul străzii Popa Florea, care între timp a devenit un adevărat focar de infecţie, a spus că va da dispoziţie operatorului de salubritate să ecologizeze zona şi totodată, îi roagă pe locuitorii din cartier să nu mai depoziteze gunoaiele decât în locurile special amenajate în acest sens. În numele locuitorilor acestui cartier îi mulţumim anticipat domnului primar, pentru că aşa cum spune vorba românului ca şi resemnare… mai bine mai târziu decât niciodată, cu toate că era normal ca acestă decizie să fie luată încă de la prima semnalare venită din partea cetăţenilor care trenează de mai bine de 8 luni. Sau, cum tot românul spune, … lucru bun la nouă luni. Poate tocmai din acest motiv a durat atât.  

 

I.C.MANDU   


DE VORBA CU DOMNUL DEPUTAT VIOREL TEODORESCU, UNPR UN ALT MOD DE A FACE POLITICA

teoZilele trecute m-am întâlnit cu domnul deputat Ioan Viorel Teodorescu, care din poziţia de interimar ocupă şi funcţia de preşedinte al UNPR-ului local. Discuţia noastră a fost una amicală, ca între doi giurgiuveni şi mai puţin bazată pe principiile şi dogmele gazetăreşti. Primul lucru care l-am întrebat, a fost de ce a plecat din PNL şi care a fost motivul care l-a determinat să treacă la UNPR ? Zâmbind amar mi-a spus – Noi ne cunoaştem de foarte mulţi ani şi şti foarte bine că eu ca şi om de afaceri am considerat liberalismul ca cel mai bun concept politic pentru România. În mare parte şi acum mai cred acest lucru. Nu ideologia m-a dezamăgit, o parte din foştii mei colegi de partid, nu atât la nivel local, marea dezamăgire a mea a venit din partea colegilor liberali parlamentari care una declarau politic, dar în realitate făceau nişte jocuri de culise în care nu mă regăseam şi cărora nu aveam cum să le fiu părtaş. Îmi place să cred că fac parte dintre oamenii care-şi respectă cuvântul dat. Nu am fost şi nu am să fiu niciodată duplicitar. Despre acest subiect crede-mă nu doresc să mai discut.

De ce UNPR şi nu un alt partid ? Atunci când mi-am propus să plec din PNL eram puţin debusolat şi am început să privesc mult mai atent şi în amănunt pot spune doctrinele politice, parlamentarii care fac parte din alte partide şi nu în ultimul rând programele dumnealor politice. Singurul partid în care m-am regăsit ca om şi parlamentar a fost UNPR-ul, partid format pe principii sănătoase al cărui program are la bază şi sigur nu voi folosi slogane, îţi spun cu sinceritate maximă, binele românilor. Referitor la oamenii care conduc partidul sunt personalităţi politice şi nu numai, care-şi respectă cuvântul dat şi cu asta cred că am reuşit să-i caracterizez fără să folosesc cuvinte mari. Aşa cum ţi-am spus în afară de ideologie şi oamenii care fac parte din partid le-am studiat şi programul politic, am să-ţi prezint câteva date din program pe care eu le consider esenţiale în motivaţia care m-a determinat să devin membru UNPR.

Am să citez din din prima parte a programului “ Deficienţe democratice. Deşi am avut patru alternanţe la guvernare în ultimii 20 de ani, democraţia românească dă semne de oboseală, în loc să se consolideze. Încrederea publică în instituţiile fundamentale ale ordinii democratice este la pământ. Concurenţa sănătoasă a partidelor care furnizează stabilitate politică este înlocuită de conflicte talibane, de înţelegeri oculte ale intereselor particulare oportuniste, în timp ce opoziţia ia forma unor facţiuni sectare unite doar de exerceţiul corupţiei şi frica răspunderii penale. Pe fondul scăderii prezenţei la vot, ultimele alegeri parlamentare, europarlamentare şi prezidenţiale au consacrat practice ilicite precum cumpărarea voturilor ca la piaţă sau votul multiplu, într-o complicitate largă a partidelor politice, care alterează profund mecanismele de funcţionare democratică a instiutţiilor. … Alţi paraziţi ai democraţiei româneşti care îndepărtează guvernanţii de interesul public sunt lipsa de onestitate, secretomania, incapacitatea de a produce legi bune, interesele speciale, contractele preferenţiale şi blocarea accesului oamenilor la cei care iau decizii…” Şi numai pentru ce ţi-am prezentat şi ar fi suficient pentru orice om să înţeleagă că UNPR-ul este marea familie a tuturor românilor.

Pot să afirm şi fară falsă modestie, că mă mândresc cu faptul că am fost acceptat cu braţele deschise în acest partid, care se comportă cu membrii săi ca şi cum am fi cu adevărat o mare familie. Spun că suntem o mare familie pentru că de 1 Mai partidul nostru a sărbătorit 3 ani de la înfiinţare. Întâlnirea cu membrii şi simpatizanţii noştri a avut loc la Piaţa Obor din Bucureşti unde alături de conducerea partidului, parlamentari, şefi de filiale, au participat peste 20.000 de persoane. I-am spus domnului deputat că sunt impresionat de afirmaţiile sale, dar sunt puţin sceptic. – Nu trebuie să fi sceptic, timpul va fi cel care va demonstra că am dreptate. În acest moment noi suntem factorul de stabilitate politic. Făcând parte din coaliţia guvernamentală, putem să punem în practică o parte din programul nostru politic, cum ar fi creşterile salariale, reducerea TVA-ului, dar sunt mult mai multe proiectele noastre pe care urmărim să le punem în aplicare şi sunt convins că vom reuşi acest lucru alături de colegii din coaliţie, să le punem în practică într-un timp cât mai scurt.

L-am mai întrebat la sfârşitul întâlnirii noastre pe domnul deputat, ce a rezolvat în timpul acestui mandat de parlamentar din problemele cu care se confruntă giurgiuvenii şi dacă numărul membrilor de partid la nivel local a mai crescut sau au rămas la acelaşi număr declarat în urmă cu două luni.

– De regula la cabinetele parlamentarilor se prezintă oameni cu probleme cetăţeneşti punctuale cum ar fi angajări, locuinţe şi diferite sprijine materiale. Singurul lucru pe care pot să-l fac în calitate de parlamentar, este să iau legătura cu administraţia locală, care este singura în măsură să rezolve astfel de probleme. Noi , eu nu pot rezolva problemele punctuale, personale ale cetăţenilor. Cetăţenii din Giurgiu în schimb trebuie să fie convinşi că purtăm şi ţinem legătura, de această dată mă refer la toţi parlamentarii din Giurgiu, permanent cu ministerele, unde încercăm să rezolvăm problemele judeţului şi municipiului, acolo unde legea ne permite acest lucru. Referitor la numărul membrilor pe care vi l-am comunicat la ultima noastră întâlnire respectiv 1900 de membrii, am crescut cu încă 100 şi suntem pe drumul cel bun în atragerea de noi membrii de partid. A precizat în încheierea întâlnirii noastre domnul deputat Ioan Viorel Teodorescu.

I.C.MANDU


PRIMARUL NICOLAE BARBU, ABSENT “MOTIVAT” DE LA MANIFESTARILE DEDICATE ZILEI EUROPEI

Nicolae-Barbu-560x4249 Mai, o zi încărcată de istorie, care marchează trei evenimente extrem de importante Ziua Proclamării Independenţei României, Ziua Victoriei împotriva fascismului şi nu în ultimul rând, Ziua Europei. Manifestările prilejuite cu această ocazie în oraşul Giurgiu s-au desfăşurat în Parcul Alei. Coroanele de flori aduse drept omagiu memoriei eroilor neamului au fost depuse de participanţi la Monumentul Eroilor căzuţi în Războiul pentru Independenţă. La acest eveniment au participat parlamentari, reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene, reprezentanţi ai partidelor politice locale, alte instituţii publice de interes local, precum şi reprezentanţi ai unor asociaţii giurgiuvene. Ne-a surprins în schimb, lipsa s-au dezinteresul manifestat de majoritatea giurgiuvenilor faţă de acest eveniment plin de încărcătură istorică. După o lungă chibzuinţă, am realizat că exista posibilitatea ca inapetenţa giurgiuvenilor pentru acest eveniment, să fi fost datorată lipsei liderului dumnealor, omul pe care l-au votat ca pe o alternativă la altceva !!! nimeni altul, decât primarul nostru, al tuturor giurgiuvenilor, domnul Nicolae Barbu. Absenţa patriotului nostru declarat, a fost posibilă tot din grijă pentru locuitorii oraşului care l-au adoptat. După croaziera din care s-a întors de curând, unde a avut posibilitatea să se întâlnească cu distinşi oameni de afaceri, posibil investitori în Giurgiu, a ajuns la concluzia că a sosit momentul să facă şi mai mult pentru giurgiuveni decât a făcut déjà şi uite aşa, pe nepusă masă a plecat la Muntele Sfânt să se roage pentru binele, prosperitatea, sănătatea şi fericirea giurgiuvenilor. Totodată, cu această ocazie poate împreună cu călugării de la Muntele Sfânt, o mai punem de un proiect European pentru o fabrică de împachetat fum cu aromă de lumânări sfinţite de preacuvioşii călugări. Poate aşa reuşeşte şi edilul nostru să creeze locurile de muncă promise în timpul campaniei electorale. Pe surse, am auzit că a rugat şi  babele pe care le-a tot plimbat pe la biserici în timpul proprie-i campanii electorale, să-l însoţească în sfântul pelerinaj, dar pe motive de sănătate şubrezită şi lipsă de furazolidon, băbuţele l-au refuzat. Doar nu crede-ţi că s-a dus la Muntele Athos actualul primar, ca să se roage pentru un nou mandat. Îl aşteptăm cu mare interes pe primarul nostru să se întoarcă sănătos şi să ne povestească despre mesajul divin pe care l-a primit cu ocazia acestei deplasări la Sfântul Munte.

 

I.C.MANDU


LUCRARI DE MODERNIZARE SI ASFALTARE ALE STRAZILOR DIN MUNCIPIUL GIURGIU

foto ordin incepere lucrari Horea, CloscaÎn această dimineață a fost dat ordinul de începere pe străzile Horea, Cloșca, Crișan, Comana și Griviței I (tronson Vlad Țepeș – Păcii), acolo unde carosabilul este într-o stare destul de degradată. Modernizarea acestor străzi va începe de luni, 11 mai, conform declarațiilor constructorilor, reprezentanții firmei care a câștigat licitația organizată pentru această lucrare, respectiv SC Gecor SRL.

Deși termenul înscris în contract este de patru luni, adică începutul lunii septembrie, atât edilul șef, Nicolae Barbu, cât și constructorii au estimat că șantierul va fi închis mai devreme și că giurgiuvenii se vor putea bucura de străzi modernizate mai devreme.

Odată cu asfaltarea și modernizarea carosabilului, vor fi verificate și sistemele de canalizare pluvială pentru ca locuitorii din zonă să nu se mai confrunte cu probleme atunci când plouă abundent.

Valoarea contractului acestei lucrări este de circa 1.145.000 lei și va fi suportată din bugetul local. Așa cum a declarat în diverse ocazii, primarul Nicolae Barbu a declarat și astăzi, când a fost dat ordinul de începere al lucrărilor pe străzile Horea, Cloșca, Crișan, Comana și Griviței I, că până la finalul mandatului toate străzile din muncipiu vor fi asfaltate sau incluse în program, atât din fonduri proprii, de la Guvern sau din bani europeni.


COMUNISMUL CUBANEZ POATE DA LECTII DE ECONOMIE CAPITALISMULUI ROMANESC

cuba volunteer projectsDe curând excelenţa sa , doamna Nieves Iliana Hernandes Portales, ambasadorul a Republicii Cuba la Bucureşti, a efectuat o vizită de lucru în oraşul Râmnicu Vâlcea. Cu această ocazie presa locală a publicat un articol semnat de Valentin Cismaru intitulat “Despre Cuba. Din revoluţie spre evoluţie” Publicaţia noasră vă va prezenta integral articolul din dorinţa de a vă aduce la cunoştinţă modul cum înţeleg cubanezii  să dezvolte  politica economică prin atragere de investitori şi care sunt beneficiile acordate de statul comunist investitorilor străini şi autohtoni.

“ La mai bine de jumătate de veac de când a întors pagina capitalismului spre comunism, Cuba este gata să uimească din nou. De această dată, revoluţia sa nu vine pe cale armată, ci pe cale fiscală. Dintr-o voinţă admirabilă de a se dezvolta şi printr-o capacitate lăudabilă de a se adapta, guvernul comunist din Havana a purces, încă de anul trecut, la o metamorfoză spectaculoasă prin care se reinventează în ochii întregii planete. Ideile fiscale prin care se deschide piaţa cubaneză sunt mai mult decât atăgătoare: investitorii străini, care sunt parteneri în asociaţii în participaţiune sau părţi la acorduri internaţionale de asociere economică vor fi scutite de la plata impozitelor pe venitul personal pentru veniturile primite din dividende sau profiturile de afaceri; asociaţii în participaţiune şi părţile la acorduri internaţionale de asociere economică sunt scutite de la plata impozitului pe profit pentru o perioadă de 8 ani de la data constituirii firmei; Joint Ventures şi investitori naţionali şi străini care sunt părţi la acorduri internaţionale de asociere economică plătesc taxa de vânzări cu o reducere de 50% pe cote de impozitare aplicabile la comerţul cu ridicata, iar în primul an de funcţionare a investiţiei sunt scutite integral de această taxă; asociaţii în participaţiune şi investitorii naţionali şi străini care sunt părţi la acorduri internaţionale de asociere economică plătesc impozitul pe servicii cu o reducere de 50% la rata de impozitare aplicabilă, iar în primul an de funcţionare a investiţiei sunt scutite integral de această taxă; asociaţii în participaţiune şi investitorii străini şi locali, care sunt părţi la acorduri internaţionale de asociere economică, sunt scutiţi de la plata taxelor cu privire la utilizarea forţei de muncă. Nu pot să nu mă întreb de ce, după mai bine de 25 de ani de la pragul nostru istoric, o astfel de revoluţie fiscală nu numai că tot întârzie în România, dar nici măcar nu se întrezăreşte…. Să nu ne mirăm că, poate într-un deceniu, sau chiar mai repede, Cuba să devină o Chină în miniatură a Caraibelor sau chiar a Americii Centrale.”  Acest articol ne face să ne gândim din ce în ce mai des la ce interese meschine se ascund în spatele aşa zisului capitalism autohton, care nu face altceva decât să îndatoreze ţara şi să ne aducă în stadiul unei ţări subdezvoltate. Care a fost motivul pentru care în România nu s-au aplicat astfel de măsuri fiscale care să atragă investitori? Există un răspuns, chiar dacă poate fi considerat de către unii drept rău voitor. Am să-mi asum un astfel de risc şi am să încerc să vi-l prezint. Pentru că dacă am fi procedat astfel, nu ar mai fi existat posibilitatea să apără milionari în euro fără să producă nimic decât circulaţia hârtiilor prin firmele căpuşe ale şmecheraşilor, care nu fac altceva decât să căpuşeze economia, care oricum de abia îşi mai trage răsuflarea, ceea ce duce în mod exagerat la creştere preţului de la furnizor către populaţia sărăcită şi îndobitocită de promisiunile fără acoperire ale oamenilor politici.  Singur scop, al celor care conduc destinele noastre azi, se pare că este acela de a distruge o tară fără război, tară ce a devenit vasală băncilor internaţionale, în spatele cărora se află interesele politice ale statelor dezvoltate economic care nu au nevoie de concurenţă. Atenţie domnilor guvernanţi s-ar putea ca puţinii investitori pe care-i mai avem, să ia drumul Cubei.  

 

I.C.MANDU


APIA GIURGIU, VA LUCRA INCLUSIV SAMBATA SI DUMINICA

carmen-miron-uratuLa sediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Giurgiu ( APIA ) în data de 05 mai a avut loc o conferinţă de presă ţinută de doamna director executiv Carmen Miron, care a dorit să vină cu o serie de precizări în vederea aducerii la cunoştinţa fermierilor reglementări legate de noua politică agricolă. Despre aceste aceste noi prevederi legale doamna director a spus: “ … Scopul prezentei conferinţe de presă este datorat începerii campaniei de primire a cererilor de plată unică pe suprafaţă. Anul acesta vorbim despre o politică agricolă nouă, vorbim de o modificare majoră a actelor normative, faţă de anii trecuţi fermierii vor beneficia de noi scheme de plată. Acestea sunt – Schema de plată unică pe suprafaţă cu plata redistributivă – Plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu – Plata pentru tinerii fermieri – Schema de sprijin cuplat – Schema simplificată pentru micii fermieri . Este foarte important de ştiut pentru fermierii noştri, deşi suntem la jumătatea campaniei, fermierii încă nu vin să-şi depună cererile de sprijin. Deşi aşa cum i-am învăţat de 9 ani, de când APIA lucrează, facem programări pe zile şi ore, însă fermierii nu se prezintă la centrele locale. Noi sperăm că vom recupera acest timp, de aceea ne-am propus să lucrăm inclusiv sâmbetele şi duminicile. Va fi foarte greu pentru oamenii noştrii timp de o lună, o lună şi jumătate să lucrăm sâmbetele şi duminicele, dar vom lucra. Ce vreau să se reţină de către cei interesaţi este legat de documentele cu care fermierii trebuie să vină la APIA – copie după cartea de identitate, certificat de înregistrare fiscală după caz, dovada deţinerii unui cont bancar activ, adeverinţă eliberată de registrul agricol de primăria de pe raza căruia fermierul deţine teren, tabelul centralizator al documentelor doveditoare a utilizării legale a terenului şi pentru identificarea fără echivoc a parcelelor agricole utilizate întocmit de către fermier înregistrat şi vizat de primăria de pe raza căruia se află terenul. Anul acesta fermierii trebuie să facă dovada că sunt fermieri activi. Problema se pune la fermierii care au încasat în anul trecut peste 5.000 de euro şi care anul acesta trebuie să se transforme într-o formă juridică sau să vină să prezinte la APIA documente care atestă plata impozitului pe persoană fizică de anul trecut. Aş vrea să vă mai spun faptul că fermierii care îşi trimit împuterniciţi să depună cererea de sprijin, dacă sunt persoane fizice trebuie să vină cu împuternicire de la notariat, dacă sunt persoane juridice trebuie să vină cu împuternicire de la administratorul societăţii. “ Ca şi o părere personală a semnatarului acestui material, minţile luminate care emit astfel de decizii ce stau cocoţate în scaunele guvernamentale doresc să transforme fermierii în adevăraţi birocrati. În condiţiile date cine se va mai duce cu sapa !!!! Pe timpul lui Ceauşescu circula o maximă care spunea că în agricultură sunt 10 cu mapa şi unul cu sapa. Cu toate că după aşa zisă revoluţie se tot vorbea de reducerea birocraţiei, parcă mai al dracului ne birocratizăm inventăm fel de fel de formulare care bineînţeles vor fi făcute de o firmă agreată şi plătite tot de cel care dă cu sapa, încât sărmanul om când trage jirul după atâtea poveri fiscale realizează că a muncit în zadar şi mai rămâne şi dator la stat. Într-un articol viitor vă voi prezenta modul cum înţeleg statele dezvoltate să facă agricultură.

I.C.MANDU


OM INAINTE DE A FI POLITICIAN

Nicolae-FlorianA fost o perioadă în viaţa mea când mă mândream că sunt giurgiuvean. Mă mândream atunci când oamenii nu trăiau cu frica zilei de mâine, atunci când avea cine să mă reprezinte şi să-mi apere interesele, atunci când promovabilitatea elevilor la examenul de bacalaureat era într-un procent care depăşea 90%. Atunci da, aveam motive să spun tuturor celor care mă întrebau şi chiar şi celor care nu făceau acest lucru, că mă mândresc că sunt giurgiuvean. Dar în ultima perioadă acest sentiment de patriotism local a lăsat locul deziluziilor , neîmplinirilor, dezamăgirilor. Deziluziilor, pentru că am sperat că nu ne va mai fi niciodată frig în apartamente, că nu ni se va mai întrerupe curentul electric, iar munca noastră va fi corect recompensată. Dar, mi s-a demonstrat contrariul. Avem căldură, avem energie electrică, dar nu avem locuri de muncă, iar salariile puţinelor locuri de muncă existente sunt atât de proaste, raportat la preţul plătit pe căldură şi energie electrică, încât sunt foarte mulţi cei care nu şi le pot permite. Pentru a putea beneficia de aceste lucruri, la revoluţie au murit atâţia oameni. Măcar dacă jertfele lor nu ar fi fost în zadar. Neîmplinirilor, pentru că am sperat ca un nărod, că cel puţin copiilor noştri le va fi mai bine decât ne-a fost nouă în perioada comunistă. Numai că acum este mult mai rău. Doar o anumită categorie de copii se pot bucura de viitor, majoritatea tinerilor trăiesc într-un marasm.  Dezamăgiri , pentru că am investit încredere în cei pe care i-am votat, iar atunci când s-au văzut în vârful muntelui de bălegar au uitat tot ce au promis. Din aceste considerente spun că nu prea mai am motive să mă mândresc că sunt giurgiuvean. Totuşi… încă nu mi-am pierdut încrederea definitiv şi mai sper. Sper, deoarece mai există, foarte puţini cei drept, oameni dătători de speranţă. Un astfel de OM este deputatul Florian Nicolae, giurgiuvean de-al nostru. Nu cred că există vreun locuitor al urbei noastre care să nu-l cunoască. Pe orice giurgiuvean a-i întreba despre deputatul Florian Nicolae, nu are decât cuvinte de laudă, vorbind numai la superlativ. Oamenii mai în vârstă, foştii lui profesori de la liceul Ion Maiorescu spun că Floricel al lor, aşa-l dezmiardă dumnealor, încă de mic a fost un copil deosebit, cuminte, respectuos, foarte inteligent care  datorită acestor calităţi, acum la maturitate  este un om  de o calitate morală excepţională, care pune înaintea interesului personal interesul local şi de ce nu interesul naţional prin demnitatea pe care o ocupă meritoriu. Colegii de generaţie se mândresc că un exponent al generaţiei lor îi reprezintă în Parlamentul României, spunând că dacă oameni de ţinuta morală pe care o are fostul lor coleg ar fi reprezentativă numeric în parlament, alta ar fi fost viaţa românilor. Până şi copiii îl cunosc, îl cunosc datorită implicării domnului deputat în învăţământul giurgiuvean prin donaţiile făcute şcolilor sau prin activităţile cultural educative dedicate lor. Pătura săracă a oamenilor necăjiţi, care au beneficiat din plin de bunătatea acestui om, spun că se roagă la Dumnezeu pentru sănătatea dumnealui şi a familiei, pentru că absolut totdeauna le-a întins o mână de ajutor atunci când alţii le-au trântit uşa în nas. S-a implicat în soluţionarea multiplelor probleme pe care le au oamenii nevoiaşi, indiferent de etnie, religie sau eu ştiu ce alt considerent, care împarte oamenii în mai multe categorii. Pentru dumnealui oamenii sunt oameni şi trebuiesc respectaţi, indiferent de etnie, convingeri  religioase sau politice. Pentru nevoile şi necazurile oamenilor trebuiesc găsite soluţii care să dureze în timp, a spus dumnealui nu cu mult timp în urmă în cadrul unei conferinţe de presă, nu este suficient să-i dai unui om o sumă de bani, după care să nu te mai preocupe soarta acelui om, aceasta  este doar o soluţie de moment. Tocmai de aceea s-a implicat şi a reuşit pentru foarte mulţi din cei care şi-au dorit, să le ofere un loc de muncă. Despre faptele de caritate, de omenie, despre implicarea dumnealui directă prin contribuţii cu sume de bani deloc neglijabile în educaţie şi cultură, se poate vorbi foarte mult şi majoritatea sunt déjà cunoscute de giurgiuveni.   Puţini sunt însă cei care ştiu că domnul deputat Florian Nicolae a avut de la începerea mandatului de parlamentar 21 de iniţiative legislative, din care patru au devenit legi, iar celelalte se găsesc depuse la comisiile de specialitate sau sunt  depuse la Senatul României. Iniţiative parlamentare de maximă importanţă naţională. Despre aceste iniţiative legislative vom vorbi într-o ediţie viitoare a publicaţiei noastre.  Acesta este după părerea mea şi sunt convins că nu numai a mea, OMUL politic care ne poate reda mândria că suntem giurgiuveni. Cred, că asemenea dumnealui mai sunt câţiva oameni politici giurgiuveni care îmbrăţişează aceleaşi convingeri legate de redarea demnităţii giurgiuvenilor. Îmi doresc ca Giurgiu să nu mai fie, după cum bine spunea prietenul meu Neluţu Muscalu un oraş mort, să redevenim un oraş viu, ai cărui cetăţeni să-şi reamintescă să râdă şi uneori să plângă, dar de bucurie şi nu de deznădejde. Dar pentru aceasta este nevoie de OAMENI, oameni de calitatea domnului deputat Florian Nicolae, oameni care pentru binele giurgiuvenilor să-şi dea mâna indiferent de partidele politice din care vremelnic fac parte şi împreună, cu ajutorul nostru, să reconstruim Giurgiu din punct de vedere economic. În încheiere îmi cer scuze anticipat domnului deputat Florian Nicolae că am scris acest articol fără acordul dumnealui, deoarece ştiu că preferă ca faptele să vorbească în locul cuvintelor.

 

I.C.MANDU


ADUNAREA GENERALA ANUALA A ASOCIATIEI “ PRO MAIORESCU”

maiorescu-1Marţi 26.05.2015, ora 18:00,  la Colegiul Naţional “Ion Maiorescu” va avea loc Adunarea Generală Anuală a Asociaţiei “PRO MAIORESCU” .  Punctele după ordinea de zi sunt următoarele:

 • Darea de seamă a Comitetului Director prezentată de domnul profesor Ion Dincă
 • Raportul cenzorilor
 • Alegera noului Consilui Director pentru perioada 2015-2019
 • Alegerea cenzorilor şi a casierului
 • Discuţii

Cu ocazia acestui eveniment sunt invitaţi să participe membrii fondatori de onoare, precum şi foşti elevi ai colegiului.

 

I.C.MANDU

 


PROIECTUL TRANSFRONTALIER DINTRE CAMERA REGIONALA DE COMERT, INDUSTRIE SI AGRICULTURA RAZGRAD SI CAMERA DE COMERT, INDUSTRIE SI AGRICULTURA GIURGIU A FOST FINALIZAT CU SUCCES

1
DSCF1201Miercuri 29 aprilie, la Giurgiu a avut loc o ultimă întâlinire prilejuită de finalizarea  proiectului transfrontalier “ MĂSURI ŞI INSTRUMENTE ÎN SPRIJINUL COOPERĂRII ÎN AFACERI TRANSFRONTALIERE ÎNTRE DISTRICTUL RAZGRAD ŞI JUDEŢUL GIURGIU “ , proiect derulat între Camera Regională de Comerţ, Industrie şi Agricultură Razgrad şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Giurgiu. Gazda acestei întâlniri a fost domnul Aexandru Epângeac, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Giurgiu. Delegaţia bulgară a fost reprezentată de domnul Simeon Zahariev preşedintele Camerei de Comerţ din Razgrad, Slavi Iliev vicepreşedintele Camerei de Comerţ din Razgrad, precum şi doamnele Diana Petrova şi Magdalena Bancova reprezentantele prefecturii regiunii Razgrad. Cei doi preşedinţi ai Camerelor de Comerţ au vorbit despre proiectul ce tocmai s-a încheiat ca despre o reuşită comună, prin care s-a reuşit realizarea unei punţi de legătură între oamenii de afaceri români şi bulgari, care déjà a început să-şi arate roadele, urmare a contractelor încheiate cu ocazia întîlnirilor ce s-au derulat în perioada proiectului. Ambii preşedinţi şi-au arătat disponibilitaea ca astfel de întâlniri să continue, pentru că  în afară de relaţiilor de afaceri, mulţi dintre oamenii de afaceri români şi bulgari  care au participat la evenimentele derulate cu ocazia acestui proiect transfrontalier, au devenit şi prieteni. Domnul preşedinte Alexandru Epângeac a prezentat punctual modul cum s-a derulat acest proiect.

Buget total al proiectului

267.743,00 euro
Durata proiectului
18 luni
Data începerii
10.08.2013
Data finalizării
09.02.2015 + prelungire 3 luni : 09.05.2015

 

Obiectiv general al proiectului :

Susţinere acordată creşterii economice a regiunii şi creşterea activităţii economice a companiilor şi fermierilor din Razgrad şi Giurgiu prin extinderea cooperării transfontaliere în domeniul afacerilor şi îmbunătaţirea imaginii regionale comune a celor două regiuni.

 

Obiective precise :
Întărirea cooperării transfrontaliere în domeniul afacerilor între Razgrad şi Giurgiu.
Extinderea interacţiunii transfrontaliere şi stabilirea de legături în domeniul dezvoltării economice.
Promovare îmbunătăţită şi susţinerea iniţiativelor investiţionale.

 

Grupuri ţintă :

IMM-uri, fermieri, organizaţii de susţineri a afcerilor, administraţiile locale şi regionale din Razgrad şi Giurgiu.

 

Rezultatele activităţilor finalizate :

Management de proiect ; 24 întîlniri de lucru ale echipei de management
Organizarea de procedure de licitaţii ;
Analiza climatului economic curent şi stabilirea de contracte de afaceri ;
Analiza cadrului legal şi a cerinţelor administrative pentru activităţi de afceri în Bulgaria şi România ;

 

Activităţi de proiect :

Întâlniri de lucru / 1 în Razgrad şi 1 în Giurgiu, a câte două zile fiecare :  22-23.10.2014 Giurgiu şi 27.-28.10.2014  Razgrad

Prezentarea concluziilor din analiză ;

Discuţii despre înfiinţarea unei baze pentru idei şi propuneri ca fundament al dezvoltării documentelor strategice din cadrul proiectului.
Mese rotunde / conferinţe / 1 Razgrad şi 1 în Giurgiu :
Prima masă rotundă – 04.09.2014 Giurgiu – discuţie despre perspectivele dezvoltării economice şi cooperării transfrontaliere în domeniul afacerilor între Razgrad şi Giurgiu ;
A doua masă rorundă – 29.01.2015 Razgrad – prezentarea strategiilor elaborate în cadrul proiectului şi discuţie despre etapele următoare din susţinerea cooperării reciproce în domeniul afacerilor şi dezvoltării economice comune.
Înfiinţarea birourilor de informaţii pentru cooperarea transfontalieră în domeniul afacerilor în Razgrad şi Giurgiu:
Furnizarea de oportunităţi pentru consultaţii în afaceri în ambele regiuni ;
Înregistrarea şi diseminarea de broşuri promoţionale ale companiilor din ambele regiuni ;
Elaborarea unei strategii comune de marketing ;
Elaborarea unei strategii economice comune.
Organizarea a 6 instruiri regionale pe subiectul:
“Existenţa cadrului legislative şi a cerinţelor administrative pentru derularea afacerilor în România şi Bulgaria “
3 în Giurgiu : 20-21.11.2014 ; 03-04.12.014 ; 21-22.01.2015
3 în Razgrad : 17-18.11.2014 ; 24-25.11.2014 ; 08-09.12.2014
Sprijinirea participării la târguri în Razgrad şi Giurgiu :
3 în Giurgiu : 26-27.09.2014 ; 03-04.10.2014 ; 19-20.12.2014
3 în Razgrad : 23-24.07.2014 ; 09-10.09.2014 ; 22-23.12.2014
Organizarea de forumuri specifice de afaceri (3 în Razgrad şi 3 în Giurgiu )
Campanii de informare
Materiale de informare : roll-up, postere, pliante, pixuri, mape.
Pagina de internet a proiectului : www.razgrad-giurgiu.eu

După prezentarea derulării etapelor proiectului, au luat cuvântul şi oamenii de afaceri prezenţi la această întâlnire, care şi-au exprimat convingerea că urmare a acestui proiect transfrontalier, relaţiile economice dintre cele două ţări vecine şi prietene vor continua şi se vor îmbunătăţii.

 

I.C.MANDU


PRIMARUL BARBU HUIDUIT LA FINALUL ZILELOR DEDICATE SARBATORIRII ORASULUI…

DSCF1162Manifestările “Cultural Artistice” dedicate zile oraşului Giurgiu,  au luat sfârşit. Locuitorii din centrul oraşului au răsuflat uşuraţi, aşa cum spun cârcotaşii, după ce bubuielile muzicii “bune” , fără manele (mare uşurare pentru melomani), au luat sfârşit. Acum pot să-şi aducă liniştiţi copiii acasă de acolo de unde  i-au dus de teamă că ar putea fi stresaţi de mult prea multa voie bună a giurgiuvenilor, care au trăit la intensitatea maximă a decibelililor staţiilor de amplificare, zilele oraşului. Ultima zi a acestui maraton, bâlci, talcioc, iarmaroc, “pâine şi circ” oferit giurgiuvenilor, l-a făcut pe primarul nostru Nicolae Barbu, să creadă că giurgiuvenii au mai fost încă o dată păcăliţi şi sub euforia momentului şi-a făcut aparţia pe scenă să primească bine meritatele aplauze şi aclamări, aşa cum a primit atunci când a fost ales primar de la cetăţenii urbei noastre, numai că, spre dezamăgirea sa a primit nemeritat fluierături şi huiduieli. Nu îmi pot explica acest comportament, când bietul om nu doarme noaptea cu gândul la binele şi fericirea giurgiuvenilor.

DSCF1158

Se gândeşte până la cel mai mic amănunt, inclusiv la caloriferele noastre, având grijă ca prin ele să circule apă dedurizată, ca nu cumva acestea să se înfunde cu depuneri de calcar datorită apei prea dure.( Vom reveni cu amănunte într-o ediţie viitoare a ziarului nostru ). Nu, nu pot să cred că a fost ceva spontan. Cu siguranţă opoziţia a aranjat să fie huiduit, nu mi se pare normal un astfel de comportament.Dar ce să facem, până şi regele a fost huiduit de PSD-işti, dar un primar care nu a făcut nimic … rău. Una peste alta, zilele oraşului le-au adus  bărbaţilor necăsătoriţi satisfacţia de a admira fundurile mega dansatoarelor, care nu au precupeţit nici un efort ca să le scoată cât mai în evidenţă, femeile cu această ocazie au scos din garderobă ţinutele de primăvară şi au avut posibilitatea să iasă la promenadă atârnate ca o bijuterie de braţul barbaţilor… ca să poată să-i înghiontească atunci când privirile lor lacome deveneau  prea insistente  la fundurile apetisante ale dansatoarelor cu ciorapii rupţi. Cei mai fericiţi au fost copiii care s-au bucurat cu adevarat de mirificul foc de artificii.

DSCF1178 Nu ştiu cum se face, dar după orice eveniment totdeauna rămân la vedere gunoaiele … lăsate de petrecăreţi. Ceva asemănător s-a întâmplat şi în anul 1989, când după evenimentele de atunci în politică, au rămas majoritatea gunoaielor, care cu toată salubritatea încercată de mai tinerii politicieni nu au reuşit să facă suficientă cureţenie. Poate acum cu concursul DNA-ului, încet, dar sigur aceşti paraziţi energofagi să se ducă cum spune, parafrazându-l pe consilierul local Ionel Dinu, la PUŞCĂRIE.

DSCF1187

 

I.C.MANDU


BEIANU, DNA-UL SI PRIVATIZAREA CET-ULUI

beianu-dumitru            În cadrul unei recente conferinţe de presă a PNL Giurgiu, domnul Dumnitru Beianu, preşedintele organizaţiei municipale, a dorit să vină cu precizări referitoare la privatizarea CET-ului. A făcut acest lucru urmare a unui articol apărut în media giurgiuveană care din punctul dumnealui de vedere nu reflectă realitatea. Despre acest subiect, domnul Beianu a spus: “ Încă nu a început campania electorală, în sensul cunoscut de toţi şi aplicat de partide în apropierea alegerilor, dar… a trecut Paştele şi de acum a început campania cu tot ceea ce însemnă ocazii de a denigra, de a prezenta într-o lumină nefavorabilă pe oricine poate într-un fel sau altul să fie incomod pentru ceilalţi actori politici  care sunt obişnuiţi cu asemenea proceduri. A apărut recent un articol în Opinia Giurgiuveanului despre faptul că DNA a cerut toate documentele privatizării CET, am primit această informaţie de la foştii colegi din Consiliul Judeţean, acţiune a DNA-ului, pe care-mi rezerv dreptul să nu o comentez. În schimb doresc să fac câteva precizări pe care le consider foarte importante, legate de persoana mea şi de instituţia pe care am condus-o în acel mandat, mai ales că articolul cuprinde şi informaţii eronate şi abordări care sincer nu cred că fac cinste publicaţiei. În primul rând privatizarea CET a fost decisă la începutul mandatului 2008-2012. Presa vremii menţiona că în toamna anului 2008 Consiliul Judeţean, din motive obiective a furnizat căldură oraşului cu mai mult de o lună de zile întârziere. A fost din start cea mai neagră perioadă a mandatului meu,iar  la începutul lunii decembrie ajunsesem să fiu sunat de cei mai buni prieteni, de cei mai fideli susţinători care-mi spuneau să găsesc o soluţie pentru că din cauza frigului nu se mai putea rezista în apartamente. Aşadar, acea privatizare eşuată cu Mechel a fost reluată, obiectivul declarat fiind găsirea unui investitor privat care să ne ajute să asigurăm căldura oraşului în fiecare an, în condiţiile în care guvernul Boc nu a avut nici un moment intenţia de a ajuta autorităţile locale şi implicit comunitatea din Giurgiu. Al doilea obiectiv declarat, aproape la fel de important, a fost să scoatem din patrimonial societăţii, de sub presiune a  celor 88 de milioane, reprezentând datorii la bugetul de stat şi diverşi alţi creditori şi să introducem aceste bunuri din domeniul public al judeţului sau cum se întâmplă acum, al municipiului, astfel încât să fie ferite de acţiunea oricărui alt creditor. Dacă lucrurile ar fi rămas aşa, oricum societatea era într-o administrare specială greu de explicat în termeni juridici, dar în momentul în care orice creditor cu argumentele legale pe care le-ar fi avut la îndemână, putea să cumpere capacităţile de producţie de energie termică, să le taie , să le ducă la fier vechi, să recupereze măcar o parte din pagubă, fără să intereseze pe cineva soarta oraşului. Acestea au fost auspiciile. Pentru privatizarea CET-ului s-au ţinut trei licitaţii nu una, la prima şi la a doua nu am avut nici un ofertant, dacă era o sumă ridicolă cum spun unii, se îmbulzeau cei care ştiu să facă afaceri, era o perioadă economică înfloritoare atunci, nu începuse criza. Ba încă la a doua licitaţie, mi-aduc aminte, caietul de sarcini a fost cumpărat de celebra firmă Energy Holding, a nu mai puţin celebrului Buzoianu, unul dintre băieţii deştepţi evocat de preşedintele de atunci Traian Băsescu, acea firmă nu a depus ofertă, asta înseamnă că nu a considerat cumpărarea CET Giurgiu o mare afacere. La fel de important este că am tratat foarte serios finalizarea acestui contract, motiv pentru care am convins colegii din consiliu să facă parte din comisia de privatizare, fiind reprezentate acolo cele mai importante compartimente şi anume directorii Direcţiei Juridice, Direcţiei de Investiţii, Direcţiei Economice. Am mizat pe cei mai capabili oameni ca să gestionăm împreună acest proces deloc simplu şi să-l ducem la bun sfârşit şi eu cred că l-am dus la bun sfârşit. … În toată acea perioadă şi după, a fost asigurată încălzirea oraşului, pentru că au existat aceste bunuri care nu au fost tăiate, vândute, înstrăinate într-un fel sau altul. Astfel dacă o să am ocazia şi va trebui să dau explicaţii suplimentare, o să o fac cu toată sinceritatea, convins fiind că nu a existat în toată acea perioadă nici un motiv care să-mi dea o nelinişte într-un fel sau altul. …”  Numai cine nu a lucrat la CET nu ştie că acest mastodont a fost născut mort. Niciodată, dacă îmi amintesc bine,  două cazane nu au funcţionat simultan mai mult de două săptămâni, pentru că era aproape imposibil ca unul din cazane să nu se spargă, probabil datorită proastei calculaţii a coeficientului de dilataţie sau a materialului din care erau confecţionate diafragmele. Cert este că pentru funcţionarea CET-lui, dar niciodată în parametrii pentru care fusese construit, se cheltuia  mult mai mult pentru întreţinerea lui, decât valoarea energiei electrice furnizate sistemului naţional.  

 

I.C.MANDU 


8 APRILIE, ZIUA INTERNATIONALA A ROMILOR

DSCF0831La sediul Partidei Romilor “Pro-Europa”, domnul Mihai Grigore preşedintele organizaţiei judeţene a dorit să aducă la cunoştinţa opiniei publice giurgiuvene manifestările cultural artistice care s-au desfăşurat şi sunt în curs de desfăşurare cu  ocazia zilei internaţionale a romilor. Despre evenimentul în sine şi acţiunile care au avut şi au loc în continuare pe parcursul acestei săptămâni, domnul Grigore a spus:  “ Astăzi 8 aprilie 2015 este o zi specială pentru comunitatea de romi din Giurgiu, precum şi pentru romii din întreaga lume, deorece este ziua internaţională a romilor. Această zi a fost declarată internaţională în anul 1971 cu ocazia desfăşurării primului congres al comunităţii de romi… Cu această ocazie la nivelul judeţului Giurgiu am intreprins şi vom intreprinde o serie de manifestări cultural-artistice, începute încă de sâmbătă (04 aprilie) când a avut loc un eveniment inedit pentru Giurgiu,  este al doilea eveniment de acest gen, un flash mode. Practic  au avut loc două astfel de evenimente, unul în piaţa centrală şi unul în faţa magazinului Billa din cartierul Tineretului. În derularea acestui eveniment au fost implicaţi 50 de tineri de etnie romă din şcolile şi liceele din Giurgiu… Evenimentele au continuat. În aceeaşi zi  a avut loc un spectacol organizat la unul din restaurantele din Giurgiu, un spectacol cu muzică şi dansuri tradiţionale romanii, urmat de o masă festivă la care au participat circa 100 de persoane reprezentând cam toate filialele noastre din judeţ… Seria manifestărilor continuă şi astăzi (08 aprilie), la ora 10:30 la muzeul judeţean “Teoharie Antonescu” din Giurgiu a avut loc un seminar despre istoria, tradiţiile romilor şi impactul lor în zona Vlaşca, la care au participat 50 de elevi de etnie romă. La ora 12:00 au plecat déjà două autobuze cu tineri către Bucureşti, unde vor avea loc câteva manifestări, una dintre ele va avea loc la muzeul “Istoriei Romilor”, iar cel de-al doilea eveniment va avea loc la ora 17:00 în Parcul Herăstrău unde se va organiza o lansare de baloane şi lampioane…Manifestările vor continua pe tot parcursul acestei săptămâni”. A concluzionat preşedintele organizaţiei judeţene a Partidei Romilor “ Pro-Europa” domnul Mihai Grigore.

 

I.C.MANDU


NEPASARE DIN PARTEA AUTORITATILOR SAU NECESITATEA ACHIZITIONARII UNUI NOU MOBILIER STRADAL

 

IMG_20150406_133546 Orice cetăţean al municipiului Giurgiu a observat că băncile destinate trecătorilor obosiţi, fie sunt rupte de caratişti teribilişti,  fie sunt înnegrite de mucegaiul datorat zăpezii care a căzut peste ele şi nu a fost îndepărtată, sau a ploilor abundente din lunile de primăvară. Se naşte întrebarea, ce este de făcut în atare situaţie şi cine este vinovat dacă acesta există, pentru faptul că băncile arată aşa cum arată, iar coşurile de gunoi au cel mult rol decorativ pentru că nu mai au recipiente în care să fie pus gunoiul. “Gurile rele” spun că mobilierul stradal a fost intenţionat lăsat să se deterioreze ca să poată fi achiziţionat altul nou, pentru că în alte condiţii, băncile ar fi fost întreţinute în sensul că, încă din toamnă trebuiau vopsite ca să nu pătrundă apa în lemn, iar dacă conducătorul unităţii care asigură paza mobilierului stradal nu este eficient şi în continuare sunt rupte bănci şi coşuri de gunoi, datorită neimplicării subordonaţilor săi, să fie schimbat, iar în locul dumnealui să fie adus un om care să reuşească să se impună în faţa subordonaţilor prin atribuire directă în pază, sectorial,  mobilierul stradal.

IMG_20150406_133529

Iar dacă nu se doreşte achiziţionarea unui alt mobilier stradal, înseamnă că avem de-a face cu nepăsare, cu indolenţă din partea celor care ne tot vorbesc de proiecte şi alte viziuni ştiinţifico fantastice .

IMG_20150406_133536

Dar cum primarul nostru ne îndeamnă acum, în săptămâna patimilor să devenim mai buni şi să semănăm pace, ne conformăm şi spunem că doar natura este de vină şi că, cu certitudine până după paşti,  dacă timpul va fi favorabil toate băncile din oraş vor fi reparate şi vopsite, iar coşurile de gunoi de asemenea vor fi reparate şi dotate cu recipiente.

 

I.C.MANDU

 

 

 


SESIZARILE VENITE DIN PARTEA CETATENILOR S-AU DOVEDIT A FI VERIDICE…

downloadUrmare a articolului publicat în data de 06 aprilie de către publicaţia noastră intitulat “PRODUSE TRADIŢIONALE SAU FOCARE DE TOXIINFECŢII ALIMENTARE”, articol scris urmare a sesizărilor făcute de către locuitorii municipiului Giurgiu  şi totodată a discuţiei purtate cu domnul Florin Boghină, directorul DSVSA Giurgiu, am fost plăcut surprinşi de promptitudinea şi profesionalismul de care au dat dovadă subordonaţii dumnealui, care încă de la primele ore ale dimineţii din 07 aprilie au efectuat controale în ceea ce priveşte siguranţa alimentelor în târgul care funcţionează în piaţa centrală, unde se comercializau produse alimentare tradiţionale în condiţii improprii consumului. Contactat telefonic  domnul Fănel Mitran, medic veterinar şi purtător de cuvânt al DSVSA Giurgiu ne-a informat că în urma controlului efectuat au fost confiscate de la comercializare 119 Kg produse de origine animală, fiind aplicate şi amenzi contravenţionale în cuantum de 6.000 lei.

 

I.C.MANDU


OTRĂVEȘTE, DAR ÎL MĂNÂNCĂ TOȚI ROMÂNII! AFLĂ DESPRE CE TIP DE PEȘTE E VORBA!

11Probabil pentru că are un preț mai mic și se găsește cam peste tot, pangasiusul este un sortiment de pește foarte cumpărat și de români. Specialiștii avertizează însă că testele de laborator demonstrează clar că acest aliment e o bombă toxică pentru sănătatea omului. Interesant e că, deși toată lumea știe cât e de nesănătos,  încă nu există o lege care să stopeze comercializarea peștelui pangasius. Oamenii de pe întregul mapamond îl cumpără pentru că nu are oase și gustul său neutru este plăcut, iar prețul de vânzare e foarte mic. De ceva vreme, pe internet circulă mai multe mesaje în care consumatorii sunt atenţionaţi să evite peştele pangasius, întrucât acesta ar fi toxic. Se pare că peştii pangasius sunt plini cu un nivel ridicat de otrăvuri şi bacterii pentru că aceştia trăiesc în râul vietnamez Mekong, una dintre cele mai poluate ape de pe planetă. Oamenii de ştiinţă au efectuat teste de laborator şi au anunţat evitarea consumării datorită riscurilor mari de contaminare. Astfel, pe lângă faptul că trăiesc într-un mediu poluat, peştii de tip pangasius sunt injectaţi cu hormoni proveniţi din urină deshidratată, deoarece crescătorii au constatat că, în felul acesta, peştii cresc mai repede şi carnea lor devine mai fragedă. Chiar şi în aceste condiţii, pangasius este exportat în Statele Unite, Uniunea Europeană şi Japonia.

Sursă Ştiri.com.ro


Jandarmi giurgiuveni avansați în grad de Ziua Jandarmeriei Române

 

 avansare 1 avansare 2            Șapte jandarmi giurgiuveni care s-au evidenţiat prin modul de îndeplinire a atribuţiilor au fost avansaţi în gradul militar următor, înaintea expirării stagiului minim, cu ocazia sărbătoririi Zilei Jandarmeriei Române. Festivitatea de înmânare a noilor grade a avut loc astăzi, 02 aprilie, la sediul inspectoratului.

         

   Ofițerii și subofițerii au participat la momentul festiv, fiind avansați în grad următorii:

 • în gradul de colonel: locotenent-colonel Lungu Lucian

 • în gradul locotenent-colonel: maior Vicol Traian

 • în gradul de maior: căpitan Bărdăune Marian

 • în gradul de plutonier adjutant: plutonier major Burcea George, plutonier major Stoica Nicușor, plutonier major Sandu Florin și plutonier major Grigore Daniel.


Manelele interzise la Giurgiu

 

DSCF0804Conferinţa săptămânală de presă a primarului municipiului Giurgiu, domnul Nicolae Barbu a reuşit să trezească în sufletul meu, încă o dată dacă mai era nevoie, ideea că ţiganii au fost şi sunt consideraţi în continuare naţionalitate conlocuitoare, un fel de surogat care trebuie suportat, tolerat şi nicidecum ca făcând parte din ceea ce numim cetăţeni români. Sunt convins că acesta este motivul real pentru care atunci când se face recensământul, ţiganii se declară cu jumătate de gură români, pentru că le este teamă de xenofobie. Le este teamă că recensământul are rolul de a-i trimite într-un Bug reinventat pe criterii etnice. De foarte multe ori este uitat faptul că românii neaoşi, rasă pură, cum le plăcea şi fasciştilor să spună despre ei, rezultaţi din daci şi romani aşa cum ne-a învăţat istoria comunistă, este de fapt un mare neadevăr. De-a lungul secolelor ce au trecut, peste noi s-au format milioane de familii mixte  unguri şi români, ţigani şi unguri, nemţi şi slavi, ruşi şi turci etc., iar copiii lor au continuat exodul încrucişărilor mixte şi atunci mă întreb, care sunt români autentici cu gene rezultate numai din daci şi romani ?  Mi-am propus înainte de a mă apuca să scriu aceste rânduri, ca acum în preajma sărbătorilor pascale să fiu mai bun, mai îngăduitor chiar şi cu cei care uită sau au uitat care este rolul dumnealor, pentru ce au fost aleşi şi să nu le mai reamintesc despre ce au promis înainte de a fi aleşi. Vroiam să scriu numai despre realizări şi nu despre nerealizări, vroiam să scriu că au început lucrările de asfaltare pe strada Avram Iancu, stradă pe care am copilărit, că au început lucrările de reamenajare a parcului Baciu şi Tipografie care va fi dotat cu o fântănă arteziană şi unde pui autorizată, nu ca fântâna din parcul Mihai Viteazu, că vor începe în curând lucrările şi pe străzile Horia, Cloşca şi Crişan şi în final vroiam să vorbesc la superlativ despre Primăvara Culturală Giurgiuveană . Numai că … Am să încerc să fiu cât mai succint, numai că dezamăgirea mea personală a fost incomensurabilă.  Nişte oameni în care investisem respect şi încredere  au reuşit de fapt şi cred că ar trebui să le mulţumesc, m-au adus cu picioarele pe pământ şi am realizat un fapt, de altfel de necontestat, că ţiganii sunt importanţi numai din patru în patru ani, atunci când au loc alegerile şi votul lor, nu ei, este extrem de important. Primarul nostru, flancat de domnul Virgil Peţanca, director al centrului cultural Ion Vinea şi de domnul Mugurel Roşu director Kiss fm şi totodată consilier de imagine al domnului primar, au prezentat minunatul program al Primăverii Culturale la Giurgiu, un lucru îmbucurător pentru giurgiuveni, mai ales că, costurile spectacolelor sunt suportate din sponsorizări ( gurile rele spun că sponsorizările substanţiale vin din partea firmelor care au, sau au avut contracte cu primăria sau cu societăţiile comerciale subordonate Consiliului Local … ce să facem, gura lumii slobodă ) şi nu din bugetul primăriei. Domnul Peţanca a prezentat datele şi activităţile culturale ce se vor desfăşura în perioada 06 aprilie – 22 mai, dintre care amintim prezentarea de artă plastică, întâlnire cu marele actor Dorel Vişan ,  seară de operă intitulată “Bună seara domnule Verdi”, spectacol folcloric susţinut de ansambul folcloric “Doina Dunării” , muzică rock cu “Direcţia 5”, piese de teatru susţinute de echipe de teatru de amatori, muzică populară interpretată de Roşoga, Florica Jinga şi alţi interpreţi consacraţi şi… artistele emerite de talie internaţională, dar ce spun eu internaţională, mondială, extrem de cunoscute până dincolo de sistemul nostru solar, Corina şi Antonia care vor încâta cu mişcările lor lascive publicul giurgiuvean. După domnul Peţanca  a vorbit şi domnul Mugurel Roşu care printre altele a ţinut să facă precizarea că manelele de această dată vor lipsi cu desăvărşire. De ce ? A fost dat un răspuns ambiguu, alambicat din care cu toată străduinţa nu am reuşit să înţeles nimic. Poate se doreşte ca această primăvară culturală să se transforme într-un fel de educaţie culturală, de formare a gusturilor melomanilor, dar este ştiut de toată lumea că gusturile nu se discută. Fiecare individ având dreptul să asculte genul muzical care-i creează confortul psihic sau altfel spus starea sufletească emoţională care corespunde unei anumite stări de fapt. Sau poate cineva a considerat că acest segment muzical se adresează numai unei anumite categorii etnice care nu are nici o valoare, acum fiind consideraţi un fel de paria, oameni din cauza cărora se întâmplă toate relele din lume, ca şi cum din cauza acestei etnii nu sunt locuri de muncă, ca şi cum ei ar fi furat sutele de milioane de euro din visteria statului, dar cine ştie dacă cei care au golit-o, prin venele lor nu curge sânge de ţigan. Ceea ce probabil nu ştiu rensponsabilii cu buna dispoziţie, aici incuzându-l şi pe domnul primar, nu ştiu că manelele sunt ascultate şi agreate de majoritatea oamenilor indiferent de etnie, sex,  religie sau poziţie socială. Am întâlnit şi nu de puţine ori snobi, care spun tuturor celor care nu au altceva de făcut decât să asculte anafoarele lor, că nu suportă manelele, numai că, subsemnatul i-a văzut de nenumărate ori rupându-se în figuri pe ritmuri de manele şi aruncând cu bani pe lăutari. Totuşi am încredere că primarul nostru, al tuturor giurgiuvenilor, cu toate că nu este declarată încă campania electorală, va face tot posibilul  ca de zilele oraşului nostru giurgiuvenii să poată asculta şi manele, nu toţi înţeleg muzica lui Verdi. Cu toate că sunt anumiţi oameni care nu au nici cea mai vagă cultură muzicală, din dorinţa de a epata, vin la astfel de concerte îşi iau aşa o morgă de atotcunoscători, ca şi cum ar fi cuprinşi de emoţia momentului, dar în acest timp se gândesc la ce buni ar fi o porţie de mici asezonată cu muzica lui Vali Vijelie, interpret autohton. În concluzie, zilele oraşului aparţin tuturor giurgiuvenilor indiferent de culoare pielii şi gusturile muzicale, muzică de care trebuie să ne bucurăm cu toţii şi nu numai o anumită categorie de melomani. Eu semnatarul acestor rânduri nu sunt un împătimit al manelelor, dar nici nu-l dezavuez pentru că la un chef chiar nu pot dansa după muzica lui Beethoven symphony 9.

 

I.C.MANDU


Punctul de vedere al domnului Gigi Oprişan vis-à-vis de cazul de incompatibilitate al doamnei Delea Mirela, director al Colegiului Naţional “Ion Maiorescu”

 

Gigi OprisanO serie de publicaţii din media giurgiuveană au preluat şi publicat după site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate cazul doamnei director a Colegiului Naţional “Ion Maiorescu” despre care spune că Agenţia Naţională de Integritate a constatat că Mirela Delea se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 martie 2013, întrucât deţine, simultan funcţia de director al Colegiului Naţional “Ion Maiorescu” Giurgiu şi funţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale de Femei a PSD Giurgiu. Astfel Delea Mirela nu a respectat dispoziţiile art. 257, alin. (4) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011. Legat de cele prezentate mai sus, am dorit să aflăm şi punctul de vedere al domnului Gigi Oprişan, inspector general şcolar al judeţului Giurgiu, respectiv dacă intră în sfera de competenţe a inspectorului general şcolar cazul de incompatibilitate  al directoarei Colegiului Naţional “Ion Maiorescu”. Despre acest lucru, domnul Gigi Oprişan a spus: Referitor la această situaţie,  sunt câteva aspecte pe care doresc să vi le aduc la cunoştinţă. Ca şi inspector general şcolar nu mă pot antepronunţa până ce nu avem o hotărâre a  instanţei definitivă şi irevocabilă,  cu privire la acest caz. Un alt aspect este acela că doamna director Delea este un bun profesionist, un bun manager căruia nu i se poate reproşa nimic din acest punct de vedere. Un ultim aspect şi cel mai important de altfel, este acela că la preluarea activităţii de inspector general şcolar de către subsemnatul, doamna Delea Mirela nu deţinea şi nu deţine nici o funcţie de conducere în nici un  partid politic.  A concluzionat domnul  Gigi Oprişan, inspector general şcolar al judeţului Giurgiu.

 

I.C.MANDU


Absolut niciodată nu m-am considerat şi nici nu mi-am dorit să fiu lider …

 

11De curând am aflat că s-a întors din spital după o grea intervenţie chirurgicală,  prietenul meu dezinteresat, spun acest lucru deorece în ultimul timp priteniile sun bazate pe interes şi nu pe respectul reciproc, ceea ce nu este cazul între mine şi Stoica Viorel cunoscut dumneavoastră drept Lelele. Mânat de dorinţa de a-l revedea, cum am prins o fereastră liberă între zbuciumul meu cotidian, am avut o întâlnire preţ de câteva minute cu omul care prin tot ceea ce a făcut a încercat să fie o punte de legătură între ţigani şi autorităţi. A făcut acest lucru din dorinţa de a veni în ajutorul acestor suflete, al căror strigăt pentru ajutor se prierde în  hăţişul birocratic, în nepăsarea sau în buzunarele unora ce strigă la rândul lor că au făcut sau că vor face ceva pentru ţigani, dar în realitate singurul lor interes este propriul buzunar. Poate sunt partinic fiind prieten cu Viorel dar eu aşa simt deoarece  văd în continuare din ce în ce mai mulţi ţigani fără serviciu şi de aici toate celelate lipsuri, lipsa la asistenţa medicală, lipsa la educaţie , lipsa la demnitate, devenind fără voia lor asistaţi social care pot primi o masă caldă dacă sunt servili, umili şi fără demnitate, pentru că  dacă au curajul să spună că mâncarea e proastă, pentru că jumătate este furată de cei care le aruncă în silă mâncarea în sufertaş, a doua zi sunt tăiaţi de la porţie deoarece li se spune că nu este un ajutor de la stat şi este un ajutor primit din mărininia celor care conduc destinele oraşului ca şi şi cum bani destinaţi acelei pomeni sunt din buzunarele lor proprii şi nu din dările plătite de majoritatea giurgiuvenilor. Sau poate se vrea ca acesastă pomană mâine, când vor avea loc alegerile locale, ţiganii să-şi amintească cine le-a oferit pomana. Ţiganii au fost şi sunt, cel puţin după ‘90 încoace, masă de manevră electorală. Se gândesc probabil cei ce-şi doresc să fie consilieri locali sau judeţeni, primari, parlamentari, că dacă le-ar oferi locuri de muncă ar deveni independenţi, ar putea să-şi gatească singuri mâncarea şi nu ar mai fi nevoiţi să mănânce “bunătăţile” oferite de unii care nu realizează că totul este efemer, ţigani ar deveni de sine stătători şi nu vor mai putea fi masă de manevră electorală. Nu-I bai, a fost îndepărtat un sistem ce părea că nu poate fi destructurat, dar o amărâtă de caracatiţă formată din şnapanii care au asuprit o ţară şi nu doar o etnie, dar… nu despre acest lucru mi-am propus să vă vorbesc acum, vroiam doar să vă spun că Viorel, Lelele  crede  că lucrurile se pot schimba şi că déjà încep să se transforme în fapte spunându-mi – … Tu mă cunoşti mai bine decăt foarte mută lume. Ştii foarte bine că nu mi-am dorit funcţii,  nu am fost şi nu m-am erijat niciodată în lider al ţiganilor, dar am zis că dacă Dumnezeu a avut grijă de mine şi de familia mea mai mult decât de ceilalţi semeni ai mei, am considerat că menirea mea este să-mi ajut comunitatea. Niciodată nu am încercat să mă ascund după deget, am spus tuturor că sunt ţigan şi am avut şi am demnitate nu m-am lăsat cumpărat, am dorit totdeauna să stau de vorbă cu autorităţile după picior de egaliate nu de vasalitate. Niciodată nu am cerut ceva personal pentru Lelele, am cerut în schimb să fiu ajutat să le pot face acte de indentitate ţiganilor, am cerut locuri de muncă pentru ţigani, am cerut să avem mediatori şcolari şi sanitari,  multe din solicitările mele s-au materializat în fapte. Apropo, dacă vei scrie ceea ce-ţi spun, te rog să le transmiţi mesajul meu de mulţumire şi crede-mă că spun din suflet acest lucru, domnului primar Nicolae Barbu şi domnului vice primar Alexandru Vladu care au reuşit să pună în practică solicitările mele care trenau de trei ani de zile şi acum văd cu satisfacţie că lucrurile au demarat şi aici mă refer la asfalatrea străzilor locuite cu preponderenţă de ţigani şi anume străzile  Horia, Cloşca, Crişan, Griviţei precum şi strada Avram Iancu, de asemenea am înţeles că vor începe lucrările pe strada  1 Decembrie 1918 sau cartierul Rudari cum este cunoscut unde se vor amenaja trotuare, un lucru foarte bun ţinând cont de câte accidente au fost în zonă tocmai datorită lipsei trotuarelor, cam târziu dar mai bine mai târziu decât niciodată.  Aş mai fi stat de vorbă cu Viorel, dar cum timpul a devenit stăpânul nostru şi nu invers a trebuit să plec promiţându-i prietenului meu că voi reveni.

 

I.C.MANDU


Asociaţia “Comunitaţile Locale Riverane Dunarii” prezentă la primaria Giurgiu

10560327_417943601700534_302325621100636263_o 11080849_417943195033908_3235059733379175987_o        La scurt timp de la înfiinţare, Asociaţia “Comunităţile Locale Riverane Dunării” – CLDR România a organizat astăzi, 25 martie, la Giurgiu, cu sprijinul partenerilor săi, o întâlnire de lucru găzduită de Primăria Municipiului Giurgiu. Au răspuns invitaţiei reprezentanţi ai Consiliului Director în frunte cu preşedintele Tudor Nădrag, primarul oraşului Hârşova, dar şi oaspeţi de seamă din partea Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Riverane Dunării, dl. Peter Langer sau a Ministerului de Externe, consilier diplomatic în cadrul Biroului Strategiei UE, Valentin Panait. Întâlnirea a reunit reprezentanţi ai Parlamentului României, deputaţii Nicolae Florian şi Alin Bucur, ai autorităţilor publice centrale şi locale, ai mediului academic şi de cercetare, ai societăţii civile şi nu în ultimul rând din cadrul firmelor de consultanţă şi din mediul privat şi a fost deschisă de viceprimarul Alexandru Vladu, onorat de prezenţa la Giurgiu a distinşilor invitaţi. 
Moderatorul întâlnirii, profesorul Sever Avram, a fost cel care a susţinut o prezentare despre rolul SUERD în dezvoltarea regiunilor dunărene, dar și despre activitaţile şi obiectivele asociaţiei. Invitat să ia cuvântul, Peter Langer a amintit de oportunităţile Strategiei Dunării, dar şi de următoarele forumuri pe această tematică de la Zagreb, 23-24 aprilie, dar şi din toamnă, de la Ulm, 29-30 octombrie, oraş pe care îl administrează.
În cadrul şedinţei de lucru au fost atinse subiecte importante legate de SUERD, de cooperarea internaţională, dar şi de nevoia asocierii în parteneriate puternice care să atragă finanţare europeană în cadrul strategiei, prin proiecte majore, amintindu-se şi de Programul Transnaţional Dunărea ce urmează să fie lansat.
În cadrul şedinţei de la Giurgiu, consilierul diplomatic din cadrul MAE, Valentin Panait, a declarat că astfel de întâlniri sporesc vizibilitatea implementării SUERD în regiune şi contribuie la realizarea strategiei pentru care e necesar să atragem cât mai mulţi parteneri.
Întâlnirea a fost închisă de gazdă, de viceprimarul Alexandru Vladu. Acesta a mulţumit tuturor participanţilor pentru prezenţa la Giurgiu dar şi pentru atenţia pe care o acordă Strategiei Dunării, instrumentul prin care cele 14 state implicate se pot dezvolta şi pot derula proiecte de anvergură, amintind că municipiul Giurgiu este parte integrantă în SUERD.

 


Alpiniştii din copaci…  

 

DSCF0691Nu mică mică ne-a fost uimirea  când marţi 24 martie aflându-ne pe calea Bucureşti am văzut căţăraţi prin copaci câţiva tineri care erau ancoraţi cu nişte coarde mai ceva ca alpiniştii, sau ceva semănător cu cei care construiesc căsuţe prin copaci cum este moda la americani. Numai că, stând de vorbă cu ei am aflat că sunt salariaţii unei firme specializate în toaletarea copacilor şi chiar au absolvit cursuri speciale de alpinism. Pentru a afla mai multe detalii am stat de vorbă cu domnul Ionel Sevastian directorul Societăţii Comerciale Giurgiu Servicii Locale S.A, societate subordonată Consiliului Local Giurgiu, care ne-a spus – După cum probabil ştiţi la noi la Giurgiu a început luna curăţeniei şi pentru că acum şi nu mai târziu este momentul optim pentru toaletarea copacilor, am început această activitate. Datorită faptului că în anii anteriori nu s-a făcut o toaletare eficientă a copacilor, coronamentul acestora a crescut foarte mult în înălţime. Datorită acestui fapt nu de puţine ori am avut problelme cu reţelele de electricitate aerine care la un vânt mai puternic, crengile copacilor,  rupeau cablurile electrice. Mai mult decât atât copacii au şi foarte multe crengi uscate care trebuiesc tăiate pentru că exista pericolul să cadă peste autoturismele parcate şi mult mai grav este ca crengile uscate să cadă peste autoturismele aflate în trafic, fapt ce poate genera accidente cu consecinţe extrem  de grave. Deoarece instituţia noastră nu dispune de echipamente şi oameni de specialitate, am apelat la o firmă care are ca obiect de activitate toaletarea copacilor. Cred că prin toaletarea copacilor prevenim eventuale accidente şi totodată se şi întineresc copacii a căror  coroana  va avea un aspect îngrijit ceea ce va contribui la aspectul urbanistic şi  peisagistic al oraşului.  A concluzionat în finalul scurtei noastre conversaţii domnul director Ionel Sevastian.

 

I.C.MANDU  


Începând de azi 20 martie Gigi Oprişan este noul inspector şcolar general al judeţului Giurgiu

 

Gigi Oprisan       În 06 februarie publicam un comunicat de presă prin care Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice anunţa scoaterea la concurs a 42  de funcţii vacante de inspector şcolar general din inspectoratele şcolare, concurs ce avea să aibă loc în perioada 11-20 martie 2015. La acest concurs s-a înscris şi domnul Gigi Oprişan care deţinea déjà această funcţie. Urmare a seriozităţii cu care tratează problemele legate de învăţământ, seriozitate cu care ne-a obişnuit şi a unei pregătiri temeinice, astăzi 20 martie, publicaţia noastră vă poate anuţa că domnul Gigi Oprişan a luat examenul cu brio şi este de acum noul inspector şcolar general cu acte-n regulă cum se spune. Îi adresăm pe această cale felicitări şi de asemenea îi dorim să reuşească să-şi pună în practică proiectele ambiţioase legate de învăţământul giurgiuvean. Mult succes domnule inspector şcolar general.

 

I.C.MANDU

 

 


SESRom împletim pentru viitor a creat 10 locuri de muncă în comuna Malu…

 

DSCF0561DSCF0550 DSCF0553 DSCF0560         Vineri 20 martie la căminul cultural din comuna Malu a avut loc lansarea proiectului “ Coeziune socială prin practicarea meseriilor tradiţionale în întreprinderi de economie socială ( SESRom ) “ prin care se doreşte “Promovarea incluziunii sociale”, proiect finanţat din Fondul Social European.  Acest proiect se adresează persoanelor de etinie romă. Din cadrul aceluiaşi proiect  în afară de comuna Malu mai fac parte : oraşul Budeşti şi comuna Brădeni. Cu această ocazie primarul comunei Malu, domnul Eugen Şoavă i-a avut ca musafiri pe ceilalţi doi primari implicaţi în proiect,  pe domnii deputaţi Ioan Viorel Teodorescu deputat de Giurgiu, Aurel Niculae deputat de Călăraşi, precum şi Puşcaş Iacob deputat de Sibiu. Domnul primar Eugen Şoavă a ţinut să-i mulţumească prin intermediul presei prezente la eveniment domnului Cezar Soare membru marcant al UNPR-ului, secretar de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării,  datorită căruia acest proiect a reuşit să fie demarat. Despre rolul şi scopul acestui proiect domnul primar a spus – Acest proiect este deosebit de important pentru cetăţenii de etnie romă din localitatea noastră. Faptul că reuşim să asigurăm 10 locuri de muncă, ceea ce nu este suficient, necesitatea locurilor de muncă fiind  mult mai mare la nivelul comunei,   dar faptul că la cel puţin 10 oameni cu o situaţie materială extrem  de dificilă le putem asigura  un venit sigur garantat,  este de bun augur şi astfel de proiecte  îmi doresc să fie cât mai multe şi să continue. Perioada de desfăşurare a proiectului este de 12 luni. Activitatea desfăşurată este aceea de împletire a coşurilor de răchită şi după câte am înţeles există déjà solicitări venite din Germania pentru coşuri de răchită. Mă bucur sincer că şi datorită domnului deputat Ioan Viorel Teodorescu a fost  posibil ca acest proiect să fie implementat şi în comuna noastră.  A spus în încheiere domnul primar Eugen Şoavă.

 

I.C.MANDU

 

 


VAI ( Valentin Adrian Iliescu ) şi metrourile de suprafaţa ce vor face legătura între Malu, Ciorogârla şi Cacaleţi…

 

Valentin-Iliescu-vrea-sa-intoarca--macar-punctual--Opozitia-in-Parlament       

În ultima perioadă suntem asaltaţi de informaţii care mai de care mai ciudate, venite din partea unor oameni responsabili cu destinele noastre, ale celor care le plătim salariile deloc neglijabile. După cum bine ştiţi un demnitar câştigă pe lună cât salariul pe 6 luni al unui om care primeşte un salariu mediu. Un astfel de om este şi Valentin Adrian Iliescu, al cărui spici nu este foarte diferit de spiciul pe care-l ţinea atunci când era secretar de stat din partea PDL-ului, numai că acum spre deosebire de atunci, vorbeşte laudativ de guvernul Ponta, de binefacerile pe care le simţim, binefaceri pe care le vom simţi şi mai al dracului după o perioadă în care nu se ştie dacă dumnealui va mai fi la PSD sau cine ştie la ce alt partid. Când era la PDL vorbea de binefacerile guvernului Boc, de cât de bine ne este şi de cât de bine ne va fi… Un lucru este cert. Nici atunci şi nici acum nouă oamenilor de rând nu ne este mai bine, ba din contră parcă din ce în ce ne este şi mai rău. VAI este supărat că de 25 de ani în Giurgiu nu s-a produs nimic care să ducă la înbunătăţirea nivelului de trai, dar domnia sa oare a uitat că a făcut parte din ambele guverne ? S-o fi îmbolnăvit săracu, o avea amnezie dar nu este el de vină , de vină este mai mult ca sigur sistemul sanitar… care la rândul lui ( mă refer la sistemul sanitar ) cel puţin la Giurgiu este ineficient din cauza lui Vasile Mustăţea, deci vinovat pentru amnezia lui VAI este Mustăţea. În preambulul conferinţei de presă, domnul secretar de stat a vorbit despre proiectul de modificare a statutului PSD, modificări prin care toţi cei care deţin funcţii de conducere în aparatul administrativ de stat sau funcţii de conducere în partid, dacă au problenme cu legea să fie excluşi din PSD. După care a vorbit de binefacerile noului Cod Fiscal, de scăderile TVA-ului, scăderea accizei la carburant, alcool, tutun, de posibilitatea pe care o vor avea în curând UAT-urile să-şi stabilească singure taxele şi impozitele locale care vor scădea (nu ştim dacă nu cumva vor creşte ) bla, bla, bla… Un jurnalist şi-a permis să întrebe, în condiţiile în care toate taxele şi impozitele scad, pe ce se mai constiuie bugetul, iar cea de a doua întrebare a făcut referire la câţi membrii vor mai rămâne în PSD, dacă va fi aprobat noul proiect de statut. Iritat de comportamentul presei locale prezente la conferinţă VAI a atacat frontal şi a vorbit de un alt mega proiect pe care personal i l-a prezentat ministrului Rus, care i-a promis că în condițiile în care este un proiect sustenabil îl vor pune în aplicare. Această minune de proiect se referă la metrourile de suprafaţă care să facă legătura dintre anumite localităţi ale judeţului şi capitala României… Aloo domnul ministru treziţi-vă !!! dumneavoastră nu a-ţi reuşit să reparaţi un amărât de pod de cale ferată, mai exact podul de la Grădiştea. De ani de zile giurgiuvenii sunt nevoiţi să plătească cel mai scump transport din ţară pe ruta Giurgiu-Bucureşti cu microbuzele, de ce ? Noi nu ştim, dar poate ştiţi dumneavoastră şi le veţi desconspira acest secret şi giurgiuvenilor. În finalul conferinţei de presă domnul Valentin Adrian Iliescu a spus Poate mă credeţi nebun dar eu chiar cred în acest proiect . Fără comentarii…

I.C.MANDU

 


BĂSESCU A SPUS DESPRE FI-REA CĂ A SPĂLAT BANII ROMÂNILOR DIN FIRMA SECURITĂȚII, CRESCENT

11        Traian Băsescu a dezvăluit că actele date de Oreste Teodorescu Elenei Udrea conțin documente care atestă că Gabriela Vrânceanu Firea a spălat banii românilor din firma Securității, Crescent. „Doamna Firea cu mânuța sa a semnat împrumuturi de 400.000 EURO și 1.800.000 dollari din firma Crescent, din firma Securității.” Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, luni, că este cercetat în calitate de suspect în dosarul acuzațiilor făcute la adresa Gabrielei Firea. „Am primit o scrisoare prin care aflu că sunt suspect pentru că am făcut o declarație. Rog organele statului să se uite în Grivco să vadă câți bani au fost transferați de doamna Firea de la Crescent, în 2007-2011, când era administrator la o firmă din grupul Grivco. Dacă își aduce aminte să fi semnat împrumuturi de 400.000 de euro și 1.800.000 de dolari de la Crescent și a transferat din firma securității la o companie din grupul lui Voiculescu, să se spovedească public”, a declarat Băsescu. Întrebat de unde are aceste informații, Traian Băsescu spune că a primit documente de la Elena Udrea, ce i-au fost livrate de ziaristul Oreste Teodorescu, în schimbul a 10.000 de euro. „A primit doamna Udrea un bilețel galben pe care scria 10.000 de euro, de la un ziarist Oreste. El îi ceruse Elenei Udrea aceși bani pentru a-i da aceste documente. Udrea mi le-a dat mie, eu le-am dat insituțiilor statului”, a mai spus fostul președinte.

 


BOMBA ZILEI ! | Ponta a primit bani de la Turceni și Rovinari, după ce l-a turnat pe Voiculescu

 

 Doamne mare e grădina ta !!!  Posibil în dosarul lui Dan Şova de la DNA să-l vedem în curând implicat şi pe Victor Violrel Ponta, premierul României,  deoarce se pare că domnia sa a făcut parte din Comisia de anchetă parlamentară pentru analiza acţivităţii Ministerului Economiei şi Comerţului, înfiinţată în decembrie 2006. Comisia  nu a constatat nici o abatere în ceea ce priveşte vânzarea preferenţială la preţuri foarte mici de energie către anumite firme, care ulterior o vindeau statului la cel puţin dublu faţă de valoare de achiziţie. Cert este că puţin timp de la înfiinţarea acelei Comisii, Casa de Avocatură Şova în cadrul căreia Vicror Viorel Ponta activa ca senior-partener, a semnat un prim contract de asistenţă jurudică cu Complexul Energetic Turceni. Citiţi şi minunaţi-vă oameni buni la ce nivel caracatiţa corupţie a putut pătrunde, în timp ce 80% din populaţia ţării trăieşte din ce în ce mai rău. Vorbim de master planuri , de mega proiecte cu reflexie într-un viitor mult prea îndepărtat în saptele cărora cine mai ştie ce matrapazlâcuri se ascund. 

1

Lui Victor Ponta i s-a făcut loc, alături de Casa de Avocatură Șova, între “băieții deștepți” care s-au îmbogățit din contractele suspecte încheiate cu complexurile energetice Turceni și Rovinari, doar după ce a dezvăluit public că Dan Voiculescu câștiga un miliard pe zi tranzacționând energia cumpărată ieftin din Gorj. Imediat după aceea, Casa de Avocatură Șova, în cadrul căreia Victor Ponta activa ca senior – partener, a primit milioane de euro de la complexurile energetice Turceni și Rovinari, în schimbul unei asistențe juridice îndoielnice. Mai mult, se pare că primul contract a fost semnat de Casa Șova cu Complexul Energetic Turceni, chiar în timp ce Victor Ponta investiga activitatea colosului energetic, ca membru al unei comisii parlamentare de anchetă, constituite la solicitarea sa expresă!

1

În 2006, Ministerul Economiei era condus de Partidul Umanist din România, prinCodruț Sereș, una dintre păpușile lui Dan Voiculescu. Dorind să schimbe directorii de la complexurile energetice Turceni și Rovinari și să pună oameni supuși total lui Voiculescu, Sereș a comandat un control la sânge privind contractele prin care așa-numiții “băieți deștepți” cumpărau energie la prețuri infime, din Gorj, și o revindeau altor societăți ale statului, gen Electrica, la tarife uriașe.

Imediat ce a primit raportul privind acel control, Sereș a anunțat că va schimba directorii complexurilor energetice, dar a refuzat să dezvăluie public care sunt “băieții deștepți” implicați în tranzacționarea cu energie de la Turceni și Rovinari. Raportul indica un prejudiciu de circa 15.000 de miliarde de lei!

1

Ponta despre Voiculescu: „Câștigă un miliard de lei net pe zi din energia cumpărată de la Turceni și Rovinari, în timp ce angajații sunt disponibilizați”

Tot în 2006, Victor Ponta se afla la primul său mandat de deputat de Târgu Jiu. Pe fondul refuzului lui Sereș de a face public raportul corpului de control, Ponta a dezvăluit că documentul este ținut “la secret”, deoarece Dan Voiculescu, șeful de partid al ministrului Economiei, câștiga zilnic un milliard de lei net cumpărând ieftin energie de la Turceni și Rovinari și vânzând-o, apoi, către diverși consumatori. Într-o conferință de presă “fulminantă”, din 31 mai 2006, Ponta a declarat că “în timp ce combinatele Turceni și Rovinari disponibilizează angajați, exact ministrul Codruț Sereș aprobă contracte preferențiale acordate prin negociere directă, și nu prin licitații, cu firmele controlate de Voiculescu și de fostul ministru al Economiei, Dan Ioan Popescu.” Cu același prilej, Ponta a cerut și înființarea unei comisii parlamentare de anchetă.

2

 

Pentru vizualizare click poza

 Voiculescu despre Ponta: “Un diletant! E străin de ce se întâmplă în România!”

În replică, Voiculescu a negat tot și l-a catalogat pe Ponta drept “un diletant care nu știe că piața energiei s-a liberalizat! Nu știu ce pregătire are domnul Ponta, dar dovedește că e străin de ce se întâmplă în România!”.

2

 

Pentru vizualizare click poza

Comisia lui Ponta n-a găsit nimic ilegal

Consultând site-ul Camerei Deputaților am constatat că, timp de zece ani, Ponta n-a avut nicio interpelare referitoare la complexurile energetice din Gorj. L-am găsit, însă, ca membru al Comisiei de anchetă parlamentară pentru analiza activității Ministerului Economiei și Comerțului, înființată în decembrie 2006.

2

 

Pentru vizualizare click poza

Această comisie a evaluat tranzacțiile ilegale de energie de la Turceni și Rovinari până le-a mușamalizat pe deplin, Victor Ponta pierzându-și tot elanul de justițiar cu care se răsculase împotriva lui Dan Voiculescu.

Site-ul Camerei Deputaților nu prezicează când și-a încetat activitatea comisia parlamentară din care făcea parte Victor Ponta. Cert este că la puțin timp de la înființarea acelei comisii, Casa de Avocatură Șova, în cadrul căreia Victor Ponta activa ca senior – partener, a semnat un prim contract de asistență juridică cu Complexul Energetic Turceni. Potrivit DNA, atât acest contract cât și următoarele au fost încheiate “prin încălcarea dispozițiilor legale privind achizițiile publice și a celor privind buna gestiune financiară.”

În context, sunt indicii că în timp ce investiga, ca membru al comisiei parlamentare de anchetă, contractele “băieților deștepți” cu complexurile energetice din Gorj, Victor Ponta a devenit el însuși beneficiar al unor astfel de contracte. 

Legătura directă dintre Ponta și Casa de Avocatură Șova, deși negată vehement și incoerent de Dan Șova, rezultă chiar din declarația de interese din 2007 a actualului premier.

2

 

Pentru vizualizare click poza

Mai mult, lucrurile devin și mai clare după ce observăm că Ponta n-a câștigat niciun ban ca avocat înainte ca complexurile energetice din Gorj să înceapă să îndese milioane de euro în conturile Casei de Avocatură Șova.

Potrivit declarațiilor de avere ale premierului, primii bani, ca avocat, i-a câștigat în 2007, anul în care a debutat relația comercială dintre Casa Șova, Complexul Energetic Turceni și, respectiv, Complexul Energetic Rovinari.

2

 

Pentru vizualizare click poza

Dacă în 2007 Ponta a câștigat, la vedere, peste 4,7 miliarde lei vechi, în 2008, an în care Casa Șova a continuat să “asiste juridic” complexurile energetice, Ponta a câștigat aproape 8 miliarde de lei vechi!

2

 

Pentru vizualizare click poza

2

Reamintim că printre cei urmăriți penal de DNA în Dosarul Șova se numără și Laurențiu Ciurel, fostul vicepreședinte al PSD Gorj, unul dintre semnatarii contractelor cu Casa Șova, din partea Complexului Energetic Rovinari. În contrapartidă, Ponta l-a impus pe Ciurel ca manager “apolitic” al Complexului Energetic Oltenia, funcție pe care o deține și în prezent.

 

Sursa: gorjnews.ro

 


Darius Vâlcov şi întâlnirile secrete din… cimitir

darius-valcov-numit-ministru-al-bugetului-senatorul-psd-depune-juramantul-la-ora-18-273178             Săptămâna trecută, mai exact joi 12 martie, scriam despre vizita ministrului de finanţe Darius Vâlcov la Giurgiu, vizită ce nu s-a dorit electorală sau altfel spus calmarea spiritelor, pentru că majoritatea primarilor din judeţ, conform unor informaţii venite pe surse, sunt profund nemulţumiţi  pentru că nu au primit ce li s-a promis în timpul campaniei electorale ce a avut loc cu ocazia alegerii preşedintelui României. Scopul declarat a fost acela că vizita are scop lucrativ, prin care excelenţa sa domnul ministru, trebuia să-i lumineze pe primari asupra modificărilor survenite în noul sau vechiul cod fiscal. Şi mai promitea domnul ministru crearea a fix 526 de mii de noi locuri de muncă, nici un loc de muncă în plus sau în minus. Ei bine şi după lumina adusă în minţile primarilor şi bucuria trăită aproape de extaz a oamenilor pentru noile locuri de muncă create cu siguranţă cel mai târziu la calendrele greceşti, ce ne-a fost dat urechilor să auzim şi ochilor să privim,  ministrul nostru avea întâlniri de taină. Unde credeţi oameni buni !! În cimitir, acolo unde liniştea-i deplină. Cum să nu atragem fonduri europene când avem credibilitatea în creştere ?  Dar numai că, creşterea credibilităţii României în Europa este o creştere  descendentă. Să ne mai întrebăm de ce ?  Nu ştiu dacă mai este cazul. Cum oare să fim priviţi altfel în afara graniţelor ţării când despre miniştrii noştrii pe mai toate canalele media internaţionale se spune că sunt nişte hoţi, corupţi până în măduva oaselor. Iată care sunt informaţiile de ultimă oră în ceea ce-l priveşte pe “menestrelul” de la finanţe.

 Referat DNA: Darius Vâlcov primea mita în pungi de plastic. Întâlniri secrete în cimitir

Informația apare în referatul procurorilor DNA cu propunerea de arestare pentru actualul primar al municipiului Slatina, Minel Prina, reținut pentru complicitate la trafic de influență, în dosarul în care a fost pus sub acuzare și ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov.

„Astfel, la momentul efectuării plăților de către Compania de Apă Olt, Vâlcov Darius se prezenta la sediul SC Tehnologica Radion, după ce îl suna în prealabil pe telefonul mobil aspecte confirmate de angajați. Remiterea sumelor de bani către Vâlcov s-a realizat în pungi de plastic în tranșe cuprinse între 400.000 și 1.000.000 de lei, proveniența banilor remiși fiind justificată de omul de afaceri ca fiind din vânzarea unor terenuri proprietate personală sau din retrageri în numerar din contul personal”, se arată în document.

Procurorii au constatat că omul de afaceri l-a contactat pe Darius Vâlcov, primar al municipiului Slatina la acea dată, căruia i-a propus ca în schimbul oferirii sprijinului constând în influențarea factorilor de decizie din cadrul autorității contractante în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA) conform contractelor de execuție a respectivelor lucrări.

În urma acceptării propunerii făcute, firma sa a câștigat licitațiile organizate în cadrul proiectului ”Extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și apă uzată în județul Olt”, având ca obiect semnarea contractelor cu Compania de Apă Olt pentru următoarele lucrări: ”Reabilitare și extindere rețele de apă și canalizare în municipiul Slatina”, ”Reabilitare și extindere rețele de apă și canalizare în orașele Drăgănești-Olt și Piatra-Olt” și ”Reabilitare și extindere rețele de apă și canalizare în orașele Scornicești și Potcoava”.

„Astfel, în baza acestei înțelegeri, începând cu luna decembrie 2010, Darius Vâlcov s-a prezentat periodic la sediul firmei acestuia din București, unde a primit sume de bani în lei, remiterea fiind realizată ori de câte ori contractantul Compania de Apă Olt efectua plăți în contul SC Tehnologica Radion SRL”, au reținut anchetatorii.

Potrivit documentului, începând cu jumătatea anului 2012, din cauza unor probleme financiare existente în cadrul firmei omul de afaceri nu a mai putut face plățile către Vâlcov, context în care acesta l-a pus în legătură cu viceprimarul Minel Prina care știa de înțelegere, hotărând, în scopul disimulării provenienței ilegale a banilor, ca diferențele de bani neonorate să fie plătite de SC Tehnologica Radion către SC Plus Confort SRL, prin încheierea a trei contracte fictive de furnizare de bunuri/servicii, fără ca această societate să presteze vreun serviciu.

Astfel, arată DNA, banii s-au virat, pe baza acestei relații comerciale nereale, și în perioada 2010-2012, Darius Vâlcov primind o sumă cuprinsă între 1.500.000 — 2.000.000 euro, echivalentul în lei.

Preluat după realiataea .net

 


Joi 12 martrie 120 de tineri vor primi cheile de la locuinţele ANL

 

DSCF0519          În cadru conferinţei săptămânale a primarului municipiului Giurgiu, domnul Nicolae Barbu a anunţat că Joi 12 martie la ora 9:30 în sala Ateneului Ioan Bălănescu, va avea loc înmânarea oficială a dispoziţiilor de repartizare şi a cheilor de la cele 120 de locuinţe ANL. Printre altele a prezentat o informare privind situaţia încasărilor rezultată din impozite, taxe şi cote AV-uri. Din situaţia prezentată a rezultat faptul că încasările, comparativ cu anul 2012, anul  din care domnia sa a preluat mandatul de primar şi până în prezent, încasările au înregistrat o creştere graduală  progresivă. Referitor la lucrările de investiţii după părerea dumnealui se află în grafic.

I.C.MANDU

 

 


Untitled

Locuri de muncă vacante disponibile prin reţeaua EURES

 

Grupul francez Montuped Ltd., lider în fabricarea de componente din aluminiu complexe pentru industria auto oferă 28 de posturi , disponibile pentru fabrica din orasul Ruse – Bulgaria.

Compania franceză  oferă locuri de muncă pentru următoarele meserii:

 • lacatuş matriţer (10 de posturi)- cerinţe: studii medii; abilitatea de a lucra cu instrumente de lăcătuşerie (pile, polizor pneumatic, instrumente de măsurare etc); abilitatea de a lucra cu echipamente de tăiere şi sudare oxi-gaz;

 • mecatronist (10 de posturi) – cerinţe: învăţământ secundar superior/ învăţământ superior tehnic (electronică sau automatică); cunoştinţe de mecanică/electrotehnică/hidraulică/pneumatica;

 • tehnician mecanic, maţini CNC (3 posturi) – învăţământ secundar superior (profil tehnic),  abilitatea de a lucra cu instrumente de măsură;

 • tehnolog (2 posturi) – cerinţe: învăţământ superior tehnic (tehnologia materialelor, prelucrarea caldă a metalelor etc), abilităţi de operare pe calculator;

 • inginer proces echipament industrial (1 post) – cerinţe: master în inginerie mecanică, cunoştinţe operare (CAD, Office) ;

 • inginer suport (2 posturi) – cerinţe: învăţămant superior în inginerie, abilităţi operare pe calculator.

Angajatorul asigură transportul persoanelor până în localitatea Ruse, precum şi posibilitatea de a mânca la cantina fabricii.

Persoanele care corespund cerinţelor posturilor oferite vor trimite  CV-ul în limba engleză Consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Giurgiu – doamna Gratziela Dogaru, pe adresa de e-mail: gratziela.dogaru@gr.anofm.ro.

Oferta locurilor de muncă va fi publicată şi pe site-ul EURES al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă – www.eures.anofm.ro


Predoiu a fost dependent de Băsesecu 100%

 

ctlinpredoiu11373282041-1375686938         Suntem asaltaţi pe diferite canale cu informaţii unele reale dar… considerate neadevărate şi altele ireale, fantasmagorice care sunt prezentate ca adevăruri indubitabile. În materialul următor vă vom prezenta ce spune un om care i-a fost foarte apropiat lui Cătălin Predoiu care aspiră la funcţia de prim ministru al României conform unui protocol semnat între PNL şi PDL partide până nu demult opozabile dar care de curând au format un nou PNL . Iată ce spune despre Cătălin Predoiu fostul său prieten brokerul Cristian Sima. Vis-à-vis de afirmaţiile lui Cristian Sima vă las pe dumneavoastră dragii noştri cititori să trageţi concluziile .

“Există oameni care nu îmbrățișează decât umbre, aceștia beneficiază doar de umbra fericirii” Shakespeare

Pretutindeni, dar mai ales pe meleagurile dâmboviţene, politica s-a făcut la cafenele, restaurante, case conspirative, în general departe de ochii maselor.Noi, românii, am fost mereu fascinați de jocurile de culise, de piedicile pe la spate și mai ales de umbrele dubiului.Dacă Creatorul ne-ar livra în piața publică filmul real al umbrelor ultimilor 24 de ani, nimeni nu ar crede ceea ce ar vedea dar, în același timp, toți vor spune:”ți-am zis eu că așa a fost”.CTP- ul, crucișătorul potemkin al presei românești, întrevede un scenariu.  Cum nu are suficiente date, voi încerca să completez ficțiunea printr-o înșiruire brută a unor evenimente trăite de mine în primele 9 luni ale anului 2012. Sper să reușesc o înșiruire telegrafica, fără floricele și mai ales fără comentarii personale.Vă las să trageți ce concluzii vreți și să vă imaginați ce scenarii doriți.

Decembrie 2011. 

Reuniune la Bruxelles. Situația datoriilor publice ale multor țări europene devine din ce în ce mai greu de controlat.  Cameron părăsește intempestiv reuniunea, lăsînd cuplul “merkozy” să se descurce cu moneda europeană. Băsescu se întoarce de la Bruxelles preocupat de situația economică dar și mai preocupat de scăderea popularității guvernului boc și a sa personal. Vrea să schimbe primul ministru dar Boc nu cedează, nu vrea să demisioneze. Conduce guvernul prin mîna lui Predoiu, omul său de încredere în guvern. În guvern e haos, nimeni nu mai ascultă nici de Boc , nici de Băsescu, toți sunt disperați. Informațiile le primesc de la Predoiu. Ideea lui Băsescu e să-l aducă pe Maior prim ministru să-l țină 2 ani și să-l pregătească să devină viitorul președinte. Maior joacă la două capete și începe să aibă întîlniri de taină cu cîteva umbre importante din PSD. Predoiu speră ca Boc să demisioneze și el să fie numit prim ministru. Mergem în bârlogul SRI,  în vechea casă făcută de Carol pentru Lupeasca. E stânjenitoare, un amestec de comunism, brâncovenism și noile gusturi post decembriste. E o casă în care nu te simți în nici un secol.

Maior, convins că-i va lua locul lui Boc

La masă, eu, Predoiu, Dăianu, Maior, Coldea. Predoiu a cerut întîlnirea pentru a le povesti ce se întâmplă dacă euro va cădea, sau dacă se va sparge în două, euro pentru bogați Germania, Olanda, Finlanda și cel pentru săraci Grecia, Portugalia, Italia, Spania.Se vehiculează chiar și ideea că în cazul unui Run la băncile românești, acestea ar putea fi apărate cu taburile împotrivă deponenților care doresc să-și retragă banii.Coldea pare cel mai inteligent și respinge categoric această soluție. La sfârșit situația rămâne la fel și nu se trage nici o concluzie. După un timp Predoiu îmi spune:”au zis că ești deștept, dar ești incontrolabil.” Foarte deștept nu cred că am fost pentru că eu vedeam Germania retrăgându-se din euro și deși și azi cred același lucru nimic nu ne face să credem că se va întîmpla.

Maior e foarte sigur de sine, vorbește puțin și pune accentul pe instituțiile statului care sunt pregătite şi vor acționa conduse de BNR.
Ianuarie 2012. Situația se înrăutățește la noi dar pare a se înbunătăti în afară.Afară începe marea tipărire de bani la noi deficitul bugetar e incontrolabil și colac peste pupăza apar manifestații în piață, urmare a gafei cu Arafat. Boc cedează și e de acord să demisioneze. Maior e convins că îi va lua locul, Predoiu la fel. Băsescu joacă la cacialma.
Februarie 2012.  Boc demisionează.Predoiu e numit prim ministru interimar și e foarte fericit crezând că va rămâne până la capăt.Boc părăsește Palatul Victoriei luând paltonul lui Predoiu, cu 10 numere mai mare, e debusolat, nimeni nu-l mai bagă în seamă. Această numire total ciudată a fost făcută pentru orgoliul lui Predoiu că să-l țină aproape. El e dependent de Băsescu 100%  și e convins că Băsescu are nevoie de el pentru a face numirile la parchet și DNA, faimoasa rocadă. În noiembrie 2011 în trenul de Geneva, mergând la un concurs de golf , Predoiu este sunat de Băsescu și se ridică automat în picioare.

„Predoiu e convins că într-un an va fi milionar și în doi președinte.”

Revenim. Seara este numit MRU,  Predoiu e decepționat dar Băsescu îl liniștește cu chestia că oricum va putea să-și pună pe cartea de vizită ex prim ministru.(după ce a părăsit ministerul justiției pe cartea de vizită a lui Predoiu scria ex prim ministru, ex min de externe, ex ministru justiției, arăta înfiorător. Cum i-am dat în folosință birourile de la wbs , comandase și o plăcută cu aceaste inscripții. Mru nu e votat încă de parlament așa că Predoiu se ocupă cu deszăpezirile și se bucură încă câteva zile de putere. MRU ajunge la Palatul Victoriei, e debusolat, dar Predoiu conduce guvernul timp de peste o luna, chiar din biroul lui MRU. MRU se ocupă doar de imagine, nu de guvern, e deja în campanie prezidențială. MRU începe să facă troc pentru imagine. Își aranjează întrebările la Gâdea și reușește să plece învingător.

Mă cheamă la Palatul Victoriei. Îl întreb pe Predoiu ce vrea de la mine. MRU vrea un troc,  să mă pună șef la consiliul consultativ și eu să-i garantez susținerea de la hotnews. Îi comunic prin Predoiu că nu mă amestec în politica editorială și întîlnirea nu mai are loc. MRU face acel consiliu mamut, totul la troc. Blănculescu fiind cel mai lingău este numit secretar. Peste doar câteva luni Blănculescu îl va critică pe MRU și va deveni consilierul lui Ponta. Acel consiliu nu se va întâlni nici măcar o singură data, era doar o chestie de a da ceva la schimb fără dorința de a schimba ceva în economie. MRUdevine arogant, țipă la miniștri, îi jignește și evident apar animozități în PDL.

Băsescu nu-l salvează, ba chiar pune paie pe foc. Numirea lui MRU era doar pentru a-i arată pisica lui Maior care nu fusese ascultător, cel puțin așa-mi relatează Predoiu. Predoiu e convins că Băsescu îl are pe el drept cartea salvatoare și că Maior și Mru vor dispărea cu timpul fiind deja arși politic. Predoiu organizează întîlniri pentru vezi doamne salvarea României și schimbarea mentalității politice. Participă Iulian Chifu de la Cotroceni, Mihnea Constantinescu de la SIE,  Dăianu, eu și din când în când și alții. Predoiu e convins că într-un an va fi milionar și în doi președinte. Vreau să precizez că nu cred că a luat un ban cât a fost ministru, a trăit doar din ce i-am cîștigat eu la bursă. Deja din martie se știe că MRU va cădea pe mâna lui Oprea și a câtorva PDL-isti.

„Primesc amenințări la telefon că voi citi hotnews din aceeași celulă cu Băsescu”

Ceea ce nu se știe e că nu Predoiu va fi succesorul. Predoiu îmi repetă că el e singurul politician care se poate înțelege și cu liberalii și cu Hrebenciuc, a dovedit-o când a trecut codurile și Băsescu merge pe mână lui. Băsescu i-o va trage a doua oară, tot cu zâmbetul pe buze.
Aprilie 2012.Se vorbește deja de moțiunea de cenzură. MRU e liniștit, Predoiu e convins că va trece. Începe deja din proprie inițiativă să negocieze cu liberalii și Hrebenciuc. Nimeni nu-l bagă în seamă. Moțiunea trece, guvernul MRU cade. Predoiu realizează în ultima clipă că nu va fi prim ministru dar speră să rămână ministru la justiție. Ponta îi face propunerea, se duce la Băsescu să primească girul și să-l roage să insiste pe lîngă Ponta. Mi se pare ciudat dar văzând sms-urile cred că e posibil ca Ponta să-l lase la justiție. Încerc să schimb toți banii bursei în dolari, reușesc să schimb doar 2 milioane pentru că toți din CA se opun. Eu plec la Paris de 1 mai, Predoiu rămâne pe baricade. Primesc la Paris sms de la Predoiu. Crin și Voiculescu se opun , nu voi fi ministru la justiție. Predoiu vrea un post la sibex, eu nu pot să îl ofer, ne certăm.
Mai 2012. Revin la București. Ponta anunța guvernul. Hotnews îi demolează un ministru , doamnă “standford” de la educație. Am deja și mai mulți dușmani. Dăianu insistă să vând hotnews și să ies de la sibex, mă avertizează că așa pot rămîne cu wbs. Mă simt puternic , nu cedez.
iulie-august 2012. Începe suspendarea.Hotnews îl susține pe Băsescu și acuză lovitura de stat. Leul se devalorizează și mai mult, începuse deja de dinainte de 1 mai,  imediat după moțiune.Predoiu primește oferta să se ducă consilier la Cotroceni ca și Funeriu și ceilalți dar refuză. Îi dau birourile mele gratis și încearcă să lucreze de la mine de la wbs dar nu reușește nimic, e deja depresiv, îi lipsește puterea. La suspendare nu ia poziție și nu-l susține pe Băsescu, se simte folosit și aruncat ca o cârpă. Eu mă implic puternic.

Primesc amenințări la telefon că voi citi hotnews din aceeași celulă cu Băsescu. Băsescu e suspendat. Băsescu vine la hotnews să dea interviu. Încă crede că va reuși să convingă lumea să voteze nu.Îi explic că singura soluție e boicotul și că eu în locul lui aș face ca și De Gaulle cu “je vous ai compris”.Ii spun că eu aș boicota, apoi m-aș demite, dar eu aș organiza alegerile, e o ieșire din scenă demnă. Mă ascultă dar nu comentează. Pantazi, redactorul șef de la hotnews e foarte preocupat că l-am ofensat pe domnul președinte. Rămîn surprins, hotnews l-a ajutat și criticat pe Băsescu fără să primească nici un ajutor, poate că eu mă înșel. Nu mai am încredere în nimeni, devin brusc circumspect. Până atunci eram expansiv, chiar inconștient de curajos.

Tăriceanu, pro-USL, anti-UE şi prieten cu „dracul” Voiculescu

Îl sun pe Tăriceanu să-l conving că nu e bine să joace cartea Voiculescu. Tăriceanu e liniștit , îmi spune că nimic nu se va schimba chiar dacă Băsescu va pleca, UE nu are forța să-i oprească și că Voiculescu nu e un drac așa de negru. Explodez și îi explic principii. Băsescu boicotează și rămâne președinte dar totul se decide la CC. Simt că sunt atacat, dar rămân pe poziții și mă consider încă puternic. Nu făcusem nici o afacere cu statul, nu am fost la nici o licitație, nu aveau ce să-mi facă, așa credeam eu.
Septembrie 2012.CNVM îmi blochează conturile , vor deja să mă debarce de la sibex. GS îmi lichidează conturile din lipsă de margine. Sunt falit. Încerc totuși să mă salvez fără să încerc să văd de unde-mi vine. Predoiu mă duce la Hrebenciuc. Hrebenciuc e înainte de întâlnirea din deltă a USL ului. Promite să mă ajute și-mi demonstrează puterea sa. Sună la Dorina Mihăilescu, care se afla la frankfurt sa-l spioneze pe Isarescu, și amâna AGA la sibex. Sună și la Fercală căruia îi promite șefia cnvm dacă mă ajută să ies din rahat. Încep deja să îmbrățișez umbrele și umbrele mă înconjoară. Vreau să iau credit de la GS dar Predoiu mă oprește pentru că Hrebenciuc mă va ajuta. Cred.

Dimofte mă împrumută cu 400k , pare să fie sincer. Mă duc să joc golf la clubul diplomaților și dau de Noapteş,  habar nu am cine e. Se prezintă drept viitorul curscru al lui Hrebenciuc și îmi spune: știu tot și te voi ajuta. Cred din nou și continui să îmbrățișez umbre.Mă întâlnesc din nou cu Hrebenciuc și Predoiu, la cafea,  în cartierul francez. Accept să mă retrag de la sibex și să vină Predoiu și Dăianu. Hrebenciuc îi spune:avem multe planuri cu tine.

„Accept orice. Vând Hotnews”

Dăianu continuă să mă preseze cu sms uri și telefoane să vând hotnews, Hrebenciuc nu e interesat dar îmi sugerează să vând.Toți mă sfătuiesc să cedez și să-mi dau chiloții jos. Accept orice. Vând hotnews . Promit să lucrez pentru umbre și să-i vând totul lui Dimofte pe gratis. Dau toate actele și promit să fac ce mi se spune, data e stabilită, 29 septembrie. Acolo ar fi trebuit să-mi dau chiloții jos. Predoiu îmi spune să stau liniștit că el va fi președintele României în 2014. Toată lumea e înțeleasă. Accept orice, deja mi-e frică. Îmi pun cenușă în cap și spun că regret că am încercat să lupt împotriva lor.

Toți mă cred și mă consolează, dar îmi promit că va fi bine, cu ei, cu umbrele. Primesc telefoane, sunt felicitat că am înțeles și încurajat. De data asta eu joc teatru, plâng, regret, promit orice.
29 septembrie. Plec din țara la 6 dimineața. Încep telefoanele de amenințare. O echipă debarcă la wbs dar sunt surprinși să nu găsească arhiva wbsholding, e deja în occident de o săptămină. Predoiu rămâne la mine în birou și după plecarea mea. Părăseste birourile doar când apar televiziunile. Se declanșează scandalul.
August 2013.Primesc un mesaj de la Robert Cazanciuc să nu mă mai iau de Predoiu pe fb pentru că ei mă ajută, dar să-l las în pace, au alte planuri cu el.

Alte amănunte:2011:Omnilogic și Siveco înjură continuu la Băsescu și sunt speriați de unul Ghiță din IT. Ghiță nu contează, nu se stie bine cine e. În acordarea contractelor de sute de milioane cu statul român conteaza doar omnilogic si siveco. De ce sunt speriați? În spatele omnilogic și siveco se află eminența cenușie domnul profesor Măgureanu. E cumva o luptă între vechea gardă și garda nouă? După 1 mai 2012, Ghiță devine leader de piață. Poate de aceea le era frica!

“Dacă ceva sau cineva nu poate fi evitat, atunci trebuie îmbrăţişat”
Shakespeare

P.S. Dacă de luni nu voi mai posta, folositi ce am scris mai sus ca epitaf

 


O lume  nebună, nebună , nebună

 

Carusel-jersey-shore         De 25 de ani ne învârtim într-un carusel al incertitudinilor, al speranţelor fără nici un fel de suport logic, trăim în ţara tuturor posibilităţilor în care mari anonimi ajung să hotărască destinele noastre şi ale copiilor noştri. În fiecare zi suntem bombardaţi cu informaţii truncheate care se vor adevăruri. Sunt adevărurile unor moguli de presă care răspund ca nişte marionete comenzilor venite din afara graniţelor ţării.  Independent de voinţa mea revăd cu ochii minţii momentele de dinaintea revoluţiei sau loviturii de stat, sau cum dracu s-o mai fi numind, când Ceauşescu vorbea de agenturili străine care aveau interesul să destabilizeze o ţară. Eu, ca şi atâţia alţii asemenea mie îl consideram nebun, nebun după putere, un megaloman fără discernământ care asemenea unei reptile lovite încearcă cu efortul ultimelor zvârcoliri să ne mai împroşte cu veninul disperării. Dar cu toate că nu aş vrea să îmi mai amintesc de el şi  de nomenclatura lui, trebuie să mă repet şi cu amar o spun, că sunt unul din cei care au urât comunismul până dincolo de raţional ,iar acum cu părere de rău o spun, am ajuns să-l regret. În toată fiinţa mea există o mare suferinţă datorată faptului că am ajuns să regret ceea ce am urât mai mult, este cel mai rău lucru care se poate întâmpla în viaţa unui om. Nu cred că sunt nevoit să mă explicitez de ce sunt dezamăgit, pentru că toţi oamenii din ţară cred că a suferit aceeaşi dezamăgire chiar dacă nu a urât asemenea mie. Cu toţi cred că ne-am dorit, înainte de a ne transforma în megalomanii în care ne-am transformat de curând, cu toţi ne-am dorit să putem merge cu fruntea sus, să nu ne mai frică de securitate, securitate care habar nu avem ce rău putea să ne facă, dar cum se spune acum pe surse, da acele surse reuşiseră performanţa să ne facă să ne fie atât de frică de securitate încât în acele vremuri devenise ca un fel de psihoză generală, să nu ne mai fie frig în casă, să avem energie electrică şi să nu mai mâncăm soia, peşte congelat, adidaşi şi tacâmuri. Ei bine, a venit revoluţia şi s-a schimbat regimul, nu mai este comunist e clar, dar ce fel de regim avem dracu ştie că eu unul nu ştiu, pentru că democraţie nu cred că este, iar dacă aşa arată democraţia cum trăim noi îmi doresc să se întoarcă comunismul din secunda imediat următoare . Dar nu cumva mai bine tac  că  cine ştie pe cine deranjez şi…posibil să auziţi în curând că am avut un “accident” programat…  Va urma.

 

I.C.MANDU


Stimaţi liberali

10568980_891399687541514_7034121050282523502_n1       Vă scriu aceste rânduri ca liberal care se adresează unor foşti colegi de partid, unor liberali.

Vă scriu vouă celor care, aşa ca şi mine, aţi fost şi veţi rămâne liberali. Chiar dacă astăzi PNL s-a transformat într-un partid popular, chiar dacă este condus din umbră de oamenii lui Băsescu, ştiu că mulţi dintre voi continuaţi să susţineţi ideile liberale. 

Săptămânile acestea, în Parlament, va fi în dezbatere cea mai liberală reformă fiscală din 2004, de la introducerea cotei unice. Este un Cod Fiscal sprijinit 100% de toată suflarea liberală din ţară, de toţi cetăţenii liberali neînregimentaţi politic. Codul Fiscal este sprijinit de mediul de afaceri căruia i s-a pus funia la gât de oamenii care au fost în guvernările Boc şi Ungureanu şi care au devenit, mulţi dintre ei, colegi cu voi.

Dincolo de susţinerea pentru acest nou Cod Fiscal, măsurile cuprinse în el îl fac să fie o terapie de şoc liberală, de care economia românească şi România are nevoie şi care nu poate fi întârziată.

Vă scriu pentru a vă cere să susţineţi un armistiţiu pe noul Cod Fiscal. Măcar noi, liberalii, să spunem: „bătălia politică se opreşte la Codul Fiscal!”. Vă cer să nu încercaţi să blocaţi noul Cod Fiscal, doar pentru că Vasile Blaga şi Cătălin Predoiu vor să ajungă la putere cât mai rapid.

Calculul politicienilor din PDL este unul greşit: Codul Fiscal va trece şi opoziţia unui partid care se consideră de centru-dreapta nu va face decât să îndepărteze electoratul. Vă veţi întâlni cu electoratul liberal pe stradă care vă va întreba „de ce v-aţi opus scăderii TVA, scăderii taxelor, eliminării impozitului pe dividende; doar ca să ajungeţi la putere?”.

 

Vă spun deschis că acest Cod Fiscal va trece de Parlament. Miza pentru România este, însă, mult mai mare. Nu este un Cod Fiscal pentru 1-2 ani. Ca şi cota unică, este o reformă fiscală pentru cel puţin 10 ani de acum încolo.

Tocmai de aceea, ea trebuie asumată de toţi liderii politici, mai ales de către cei liberali. Indiferent cine câştigă alegerile din 2016, românii, mediul de afaceri, investitorii şi partenerii noştri externi, trebuie să ştie că prevederile din noul Cod Fiscal vor fi menţinute.

De aceea, vă cer să nu îi lăsaţi pe cei din PDL să joace electoral Codul Fiscal.

Vă cer să  susţineţi un armistiţiu pe noul Cod Fiscal. Toţi oamenii politici care cred acum în valorile liberale, indiferent la ce partid sunt, trebuie să susţină un armistiţiu politic pentru noul Cod Fiscal. Să ne asumăm cu toţii că măsurile liberale cuprinse în acest noul Cod Fiscal vor fi continuate şi în următorii 5-10 ani. După ce îl trecem, cu toţii, prin Parlament, lupta politică poate să reînceapă.

România are nevoie de acest moment de luciditate şi maturitate politică pentru a merge înainte şi vă rog să acţionaţi ca adevăraţi liberali.

 

Călin Popescu Tăriceanu


150315_harrison-ford-jsw-636p_d96bc9e19370fdf9463150f621ffc743

Peste 60 de misiuni executate de jandarmi în perioada 01-06 martie a.c.

 

            În perioada 01-06 martie a.c. jandarmii giurgiuveni au acționat zilnic pentru a asigura un climat de ordine și siguranță publică în municipiul Giurgiu și în localitățile Bolintin Vale, Mihăilești, Ghimpați, Clejani, Roata de Jos, Călugăreni, Comana și Putineiu.

Pe timpul misiunilor au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 500 lei pentru fapte precum provocarea de scandaluri, refuzul de a da relații pentru stabilirea identității, adresarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare și consumul de băuturi alcoolice în locuri publice.

În contextul apropierii Zilei Jandarmeriei Române (03 aprilie), în perioada următoare jandarmii giurgiuveni vor organiza activităţi preventiv-educative la nivelul instituţiilor de învăţământ, în baza parteneriatelor educaţionale încheiate, prilej cu care elevii se vor familiariza cu prevederile Codului Penal, prin exemplificarea unor situații conflictuale şi identificarea modului în care pot preveni şi combate actele de violenţă în incinta şcolii sau pe stradă.


Harrison Ford, GRAV RĂNIT în urma prăbuşirii unui avion de epocă

150315_harrison-ford-jsw-636p_d96bc9e19370fdf9463150f621ffc743        Actorul Harrison Ford a fost grav rănit, joi, în urma prăbuşirii unui avion de epocă datând din al Doilea Război Mondial pe un teren de golf din Mar Vista, la vest de Los Angeles, în California, relatează NBC News

Actorul Harrison Ford a fost grav rănit, joi, în urma prăbuşirii unui avion de epocă datând din al Doilea Război Mondial pe un teren de golf din Mar Vista, la vest de Los Angeles, în California, relatează NBC News.Surse au anunţat că actorul are răni grave la nivelul capului, inclusiv posibile fracturi.

El a fost dus imediat la un spital local.

Avionul pe care îl pilota s-a prăbuşit pe un teren de golf la scurt timp după decolare de la aeroportul din Santa Monica, potrivit lui Ian Gregor, de la Administraţia Federală a Aviaţiei.

Actorul american Harrison Ford s-a născut pe 13 iulie 1942 în Chicago. El şi-a început cariera în 1964 şi a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi actori de la Hollywood, în special datorită rolurilor din Războiul Stelelor, Evadatul şi Indiana Jones.

mediafax.ro

 


Episcopia din Giurgiu comparată cu inchiziţia…

 

DSCF0427            Miercuri 4 martie,  un grup de enoriaşi din comuna Călugăreni pichetau Episcopia din Giurgiu. Poliţia, poliţia locală şi jandarmeria erau prezenţi la faţa locului, chemaţi probabil de mai marii bisericii ca să le asigure protecţia împotriva oamenilor nemulţumiţi de hotărârea luată de Tribunalul Bisericesc de pedepsire a preotului Valeriu de la biserica din Crucea de Piatră, prin depunere din treaptă, cu alte cuvinte pierderea pentru totdeauna a dreptului de a mai săvărşi lucrare scară, altfel spus interzicerea de a mai ţine slujbe în biserică. Enoriaşii veniseră să le ceară mai marilor Episcopiei să revină asupra deciziei luate şi să-l lase în continuare preot la biserica din Crucea de Piatră pe părintele Valeriu, pentru că spuneau dumnelor că este un om sfânt, un adevărat preot care slujeşte pentru şi în numele lui Dumnezeu şi nu vor accepta nicodată ca jocurile făcute de nişte conţopişti ale căror interese obscure nu le cunosc şi nici nu-i interesează, să afecteze credinţa în Dumnezeu a unei întregi comunităţi. Singura lor vrere este aceea ca părintele Valeriu  să-şi săvârşească în continuare rolul pentru care la lăsat Dumnezeu pe pământ şi anume acela de a fi preot în comuna dumnealor. O venerabilă doamnă din grupul enoriaşilor protestatari compara episcopia cu inchiziţia, atunci când oameni nevinovaţi erau schigiuiţi prin tortură apoi erau arşi de vii pe rug în numele lui Dumnezeu. O altă doamnă cu lacrimi în ochi spunea că a fost suferindă de cancer dar datorită rugăciunilor pe care le-a făcut în sfânta biserică alături de părintele Valeriu a  scăpat de boală şi acest lucru,  spunea dumneaei, nu ar fi fost posibil fără slujbele ţinute de acest preot pe care întreaga comunitate îl consideră un sfânt. Pentru a ne edifica l-am contactat telefonic şi pe primarul comunei Călugăreni domnul Marin Voinea care ne-a spus – Părintele Valeriu este pentru comunitate un fel de idol, un adevărat slujitor al bisericii noastre. Totdeauna este alături de oamenii aflaţi în suferinţă. Nu cred că este vre-un om din comună care să fi apelat la părintele Valeriu şi să nu-l fi  ajutat. După părerea mea ar fi o foarte mare greşeală să nu ne mai fie lăsat ca preot al comunităţii noastre.  Calităţile dumnealui de om şi preot  îl fac să fie iubit şi respectat.  Sunt puţine biserici în ţară care se pot mândri cu frumuseţea slujbelor ţinute de preotul nostru. Este un demn exemplu de comportament pentru noi toţi. Ţinuta dumnealui morală este ireproşabilă. Dacă despre alţi preoţi se poate spune că îi îndepărtează prin comportament pe oameni de biserică, nu acelaşi lucru se poate spune de părintele Valeriu care atrage ca un magnet, dacă se poate face o astfel de comparaţie, oamenii spre biserică. Îi rog pe mai marii bisericii,  prin intermediul dumneavoastră, să de-a dovadă de clemenţă dacă în accepţiunea dumnealor părintele Valeriu a greşit cu ceva, cu toate că îmi este foarte greu să cred acest lucru, şi să ni-l lase în continuare ca preot al bisericii  din Crucea de Piatră.  Cum deontologia profesională ne obligă, am considerat necesar pentru corecta dumneavoastră informare stimaţi cititori, să aflăm şi punctul de vedere al Episcopiei din Giurgiu. Pentru aceasta am stat de vorbă cu părintele Teodor Şerban secretar eparhial care legat de acest subiect ne-a spus : “ Preotul Valeriu a fost deferit Tribunalului Bisericesc deoarece a fost chemat în repetate rânduri la Centrul Eparhial ca să prezinte situaţia patrimonială a bisericii din Crucea de Piatră, dumnealui nu ştiu din ce considerente a refuzat, existând din partea dumnealui o totală lipsă de comunicare cu biserica superioară.  Comisia de Disciplină a Tribunalului Bisericesc l-a pedepsit pentru neascultare, pedeapsa a fost depunerea din treapta preoţiei, ceea ce înseamnă că îşi pierde pentru totdeauna dreptul de a mai săvârşi lucrare sacră. Conform dreptului pe care îl are, dumnealui a făcut recurs la Tribunalul Preoţesc din Bucureşti, for superior nouă, dar solicitarea i-a fost respinsă ca şi neîntemeiată. Dacă dânsul ar fi arătat pocăinţă prin fapte, după o anumită perioadă putea fi repus în funcţie. De Crăciun cu toate că era oprit să mai efectueze slujbe, dumnealui a intrat în biserică şi a ţinut slujbe de la Crăciun şi până în prezent. În momentul în care ajungem preoţi, depunem un jurământ de credinţă în care făgăduim că ne vom supune tuturor reglementărilor bisericeşti şi legiuitorilor bisericii. La hirotonie în anul 1992 dumnealui a făcut acest jurământ, jurământ care se citeşte în mod solemn în biserică în faţa tuturor enoriaşilor şi celorlalţi preoţi aflaţi în biserică. “  Încurcate sunt căile Domnului. Promitem că vă vom ţine la curent cu evoluţia acestei situaţii extrem de delicată.  

   I.C.MANDU

 


Sportul minţii devenit materie opţională începând cu  anul şcolar 2015-2016

 

_DSC0001        Luni 02 martie, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu a avut loc o conferinţă de presă având ca temă implementarea şahului în şcoli. Pentru mai multe informaţii legate de acest lucru domnul Inspector Şcolar General  Gigi Oprişan l-a avut invitat pe domnul deputat Sorin Avram Iacoban vicepreşedintele comisiei de învăţământ din Parlamentul României şi totodată preşedintele  Federaţiei Române de Şah. Referitor la cum s-a ajuns ca şahul să poată deveni materie opţională în şcoli şi cine poate preda această disciplină domnul deputat a spus : Acest deziderat pe care şi l-au dorit toţi iubitorii de şah, marii maeştri cum ar fi distinsa doamna Elisabeta Polifroniade şi toţi cei care au susţinut şahul, am încercat împreună timp de 30 de ani să  aducem şahul în şcoli. Iată că am reuşit în anul 2014,  la sfârşitul lunii martie printr-un ordin al ministrului Remus Pricopie, şahul intră ca materie opţională în şcoli din anul şcolar 2015-2016. În decembrie 2014 a urmat un alt ordin de ministru prin care se spune cine poate preda şahul în şcoală. Această materie devenită opţională poate fi predată de profesorii de sport, dar pe viitor ne propunem aşa cum a fost stabilit cu Ministerul Educaţiei, ca  această materie să poată fi predată de orice cadru didactic după ce în prealabil va efectua un curs la Casa Corpului Cadrelor Didactice sau printr-o acreditare emisă de Federaţia Română de Şah, dacă aceştia deţin categoria întâi la nivelul federaţiei. Tot cu această ocazie vom dona şi seturile didactice de şah. Ne dorim să reiterăm ceea ce a fost cândva Daciada în şcoli începând da la faza locală, judeţeană şi naţională de unde cu siguranţă vor ieşi în evidenţă talentele de care sportul românesc are atâta nevoie şi de ce nu şahişti de nivel naţional şi internaţional. Este dacă nu prima, dar cu siguranţă unica măsură bună luată în învăţământul românesc de după anul de graţie 1989.

 

I.C.MANDU


Flori şi mărţişoare pentru doamnele şi domnişoarele din Giurgiu

 

       1 Martie este ziua care marchează calensaristic începutul primăverii. În piaţa centrală din Giurgiu forfotă mare, zeci de tarabe îi îmbie pe bărbaţi  să cumpere pentru femeile din viaţa lor mărţişoare sau cel puţin câte o floare la fel de frumoasă ca şi cea căreia îi va fi oferită.

DSCF0372DSCF0375

Un grup de tineri gălăgioşi oferă femeilor pe lângă care trec mărţişoare, femeile mulţumesc zâmbind conştiente fiind că astăzi cel puţin, sunt foarte importante pentru bărbaţi în special. Aceşti tineri minunaţi sunt reprezentanţii organizaţiei de tineret ai PNL-ului printre care i-am recunoscut pe Emil Epure, Sorin Daviloveanu şi Adrian Chiran.

UntitledDSCF0395

 

 

Puţin mai departe de acest grup doctorul Ladislau Pick membru Asociaţiei Uniţi pentru Giurgiu împreună cu grupul său ofereau deasemenea mărţişore doamnelor. Uitându-mă mai atent l-am remarcat şi pe domnul deputat Nicolae Florian, care cu greu putea face faţă asaltului venit din partea reprezentantelor sexului frumos. Zâmbetele, mulţumirile, strângerile de mâini şi îmbrăţisările nu au lipsit de la această întâlnire ad-hoc dintre doamnele din piaţă şi domnul deputat Nicolae Florian.

DSCF0418

Retraşi puţin, un grup format din câteva domnişoare şi tineri  ofereau discret cu zâmbetul pe buze mărţişoare doamnelor şi domnilor amatori să cumpere de la ei vestitoarele primăverii. Surprins de acest mod inedit de a oferi gratis mărţişoare şi totodată de a vinde, am dorit să aflăm povestea lor. Pentru aceasta am interpelat-o pe una din tinerele din grup. Aceasta s-a recomandat simplu Alina elevă în clasa a XI a  la liceul Tudor Vianu care ne-a spus – De 1 Martie oferim doamnelor şi domnişoarelor câte un mărţişor confecţionat de noi, simbolizând o primăvară frumoasă. Aceste mărţişoare au fost confecţionate sub atenta îndrumare a doamnei profesoare Mihaelea Leocă. De fapt noi acum intreprindem o acţiune cariatbilă pentru a veni în ajutorul unui coleg de al nostru  mai mic Costin Iordache elev în clasa a IX a care din nefericire în luna decembrie a suferit un grav accident de circulaţie din cauza căruia a rămas imobilizat la pat. Prin această acţiune şi altele pe care le-am intreprins şi pe care intenţionăm să le avem în continuare, dorim să venim în sprijinul familiei colegului nostru mai mic. Suntem convinşi că aceşti copii trebuiesc felicitaţi pentru modul lor de a înţelege şi privi viaţa, trebuiesc de asemenea felicitaţi pentru modul în care s-au implicat în întrajutorarea familiei colegului lor. Credem că în Giurgiu sunt mulţi oameni de bine care doresc să-l ajute pe Costin şi pentru aceasta nu au altceva de făcut decât s-o contacteze pe Alina elevă în clasa a XI a la liceul Tudor Vianu.

I.C.MANDU


SEBASTIAN GHIŢĂ “ÎI IMPUŞCĂ PE MAIOR ŞI COLDEA” !!! DEZVALUIRE ULUITOARE: ŞPAGA MICROSOFT AJUNGE LA 80 DE MILIOANE EURO !!!

 

este-teapa-protectia-consumatorilor-opc-anpc-3          Din informaţiile mele se strânge rău laţul in jurul lui Sebi Ghiţă, până ieri, unul din răsfăţaţii SISTEMULUI. Aud că procurorii au nişte stenograme foarte tari din care rezultă că Ghiţă era cel care dădea şi făcea ordine în Prahova. Atât cei apropiaţi, Cosma Senior şi Junior, Fratele sau Asociaţii sunt astăzi cu gâtul pe masa procurorilor, ca să nu mai vorbim de Cumnatul lui Ponta.

“Big Ghiţă” a realizat că nu mai are nici o scăpare şi atunci, aşa cum îl ştiu şi îl văd, “ÎI ÎMPUŞCĂ PE MAIOR şi COLDEA!” CUM ?!?!

Făcând o declaraţie incredibilă şi o dezvăluire halucinantă, de urgenţă, în Gazeta Sporturilor, faţă în faţă cu Tolontan:

“Microsoft este responsabil. A luat 400 de milioane de euro şi nu ne-a vândut nici o licenţă! ” OAU!

Oameni buni, voi întelegeţi că Sebi Ghiţă aruncă toată România în aer! Începând cu cei doi şefi ai Serviciului Secret, care nu au ştiut nimic, atâţia ani! Sau au ştiut?! Oameni buni, Ghiţă dezvăluie că ŞPAGA MICROSOFT este de fapt 80 DE MILIOANE de EURO, adică celebrul “COMISION” de 20 % despre care fac referire toţi inculpaţii din dosarele Microsoft! Până acum se vorbea numai de şpaga de 18 MILIOANE EURO via Cocoş!

DECI, UNDE SUNT RESTUL DE 62 de MILIOANE DE EURO?????

BOMBA BOMBELOR, Statul Român a dat, din banii noştri, 400 DE MILIOANE de EURO DEGEABA iar ŞPĂGILE DE 80 de MILIOANE de EURO s-au luat pe NIMIC !!!

Aceste afirmaţii grave le face “Specialistul nr 1″ în IT al Statului Mafiot, omul care făcea contracte cu principalele instituţii ale Statului, inclusiv cu mai multe Servicii Secrete!!!

Da, şi Microsoft are să ne dea foarte multe explicaţii, după aceste acuzaţii grave aduse de un deputat al României, membru în Comisia de Control a SRI !!!

E clar, Sebastian Ghiţă a aruncat “NUCLEARA” ANULUI pe GÂTUL SISTEMULUI MAFIOT !

Sa fiţi iubiţi!
Radu Moraru

 


 

Sora lui Victor Ponta, audiată la DNA în dosarul fraudării fondurilor europene

ponta-1383194832         În acelaşi dosar, şi deputatul Sebastian Ghiţă are calitatea de suspect şi se află sub control judiciar. Este de aşteptat ca şi mama lui Victor Ponta, Cornelia Naum, să ajungă la DNA Ploieşti, în calitate de martor, în acelaşi dosar.

Sunt suspiciuni legate de afaceri ilegale cu fonduri europene. O firmă a lui Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, împreună cu mai multe societăţi, între care Euroconstruct Trading, ar fi obţinut ilegal un proiect european privind extinderea reţelei de canalizare în Comarnic, din care şi-ar fi însuşit sume mari de bani, prin schimbarea destinaţiei fondurilor, susţin surse judiciare.

Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de SC Grossman Engineering Group, al cărei administrator este.

În acest dosar a mai fost arestat omul de afaceri Vladimir Ciorbă, în timp ce fostul consilier judeţean de Prahova Mihai Coman, reţinut şi el, va fi cercetat sub control judiciar.

Decizia a fost luată miercurea trecută de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă.

Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, şi oamenii de afaceri Mihail Marian Coman, Vladimir Răzvan Ciorbă şi Liviu Munteanu au fost reţinuţi de procurorii DNA, fiind suspectaţi că firmele acestora au obţinut fraudulos contractul din fonduri europene pentru extinderea canalizării din oraşul Comarnic.

Liviu Munteanu, administrator al SC Grossman Engineering Group SRL din aprilie 2014, a colaborat cu anchetatorii, recunoscând faptele de care este acuzat, astfel că procurorii nu au mai cerut arestarea sa.

Alexandra Herţanu, sora lui Victor Ponta, a fost audiată, joi dimineaţă, ca martor, de procurorii DNA Ploieşti, în dosarul în care este cercetat în arest soţul ei, Iulian Herţanu. În acelaşi dosar, şi deputatul Sebastian Ghiţă are calitatea de suspect şi se află sub control judiciar. Este de aşteptat ca şi mama lui Victor Ponta, Cornelia Naum, să ajungă la DNA Ploieşti, în calitate de martor, în acelaşi dosar.

Sursa realitatea.net

( Nota red. Premierul Ponta a solicitat demisia de onoare a fostului preşedinte Traian Băsescu atunci când fratele acestuia a fost arestat. Oare premierul îşi va da demisia de onoare acum când membrii familiei sale sunt anchetaţi de DNA ? Sau ce este valabil pentru alţii, pentru dumnealui nu are nici o relevanţă . )


EXPLOZIV! Cristian Sima face NOI DEZVĂLUIRI | Șeful Omnilogic ar fi depus mărturie mincinoasă împotriva Elenei Udrea “ca să scape el și băieții din servicii”

1          “Udrea nu e nevinovata, dar marturia falsa a lui Topoliceanu dovedeste ca s-au scos cutitele pe masa. La fel, seful Omnilogic a depus marturie si denunt impotriva lui Udrea(marturie mincinoasa pentru ca nici macar nu o cunoaste) ca sa scape el si baietii din servicii , amestecati in afacerea microsoft.Concluzia e evidenta, toti sunt la fel, toti nu au facut decit afaceri oneroase cu statul.Politicieni de la toate partidele, reprezentanti de multinationale,jurnalisti, afaceristi locali si serviciile, toti, absolut toti ar trebui sa plateasca. Dar puterea e inca la ei si banii la fel. Ceva s-a prabusit, in acesta retea bine organizata in ultimii 25 de ani. Acum scapa cine poate. Poate scapam si noi de toti. Problema e insa, acum cine ramine?Daca vom ramine cu cine scapa din tsunami-ul asta, va fi si mai rau decit a fost.Daca vom fi doar spectatori, spectacolul ce ni se va livra s-ar putea sa aiba happy end. Sfirsit fericit pentru ei si nenorocirea urmasilor nostri.Oricine si orice poate fi cumparat. Doar constiinta nationala nu pot sa o cumpere. Dar, oare, vom etala constiinta nationala in piata publica?”, scrie Sima pe Facebook.

După ce presa relata că în acest dosar sunt implicate peste 100 de persoane între care mulți oficiali ai statului, o nouă informatie iesea la iveală, referindu-se la un denunțător ce a declarat la DNA: “cum le-a dat șpagă guvernanților și marilor corporații IT mai bine de 13 ani”. Potrivit curentul.info, este vorba despre Gabriel Marin, proprietarul și directorul companiei OMNILOGIC.

Potrivit sursei citate, numai în perioada 2007-2013, Omnilogic a beneficiat de contracte din bani publici de peste 200 milioane de euro.

La sfârșitul anului 2007 Omnilogic câștigă licitație după licitație: pentru servere pentru sistemul informatic pentru Serviciul de Telecomunicații Speciale, UM 0319, la Societatea Națională de Radiocomunicații pentru contract de furnizare produse “echipamente gateway”, la Ministerul Finanțelor Publice  pentru echipamente de rețea și Securitate, pentru U.M.0975 Bucuresti pentru furnizare echipamente de rețea și una pentru Ministerul Finanțelor Publice pentru “Creșterea nivelului de integrare a noilor sisteme IT și de comunicații rețelistică“.

Contractele firmei Omnilogic cu Societatea Națională de Radiocomunicații continuă și în următorii ani: în anul 2008 pentru servicii de suport tehnic pentru echipamentele Cisco din rețelele de internet și ATM/MPLS, în anul 2009 un contract de 16,006,724 euro pentru  achiziție echipamente RR digitale și servicii conexe în vederea eliberării benzii de frecvențe 3600 – 3760 MHZ, la începutul anului 2010 un contract în valoare de 2,643,000 euro pentru achiziție de echipamente suplimentare codare/decodare video MPEG 4 și servicii conexe necesare echipării liniei RR6, Pietrăria –Constanța, continuând tot în anul 2010 cu un contract de o sumă impresionantă de aproximativ 40,000,000 euro pentru achiziție de echipamente și servicii conexe pentru dezvoltare rețea de transport și acces de tip WIMAX la client și închiriere fibra optică dark, în anul 2011pentru furnizare produse Proiect optimizare rețea transport IP și un alt proiect de 12,378,355 euro pentru upgradarea și optimizarea rețelei de date – partea de backbone. Suma contractelor firmei Omnilogic cu Societatea Națională, aparent falimentară,  de Radiocomunicații depășește o sută de milioane de euro.

Un client fidel al firmei Omnilogic este Serviciul de Telecomunicații Speciale: în anul 2009 Omnilogic semnează cu STS-ul un contract pentru cartele pentru echipamente ATM, în anul 2011 , tot cu STS-ul pentru servicii de asistență tehnică pentru bazele de date ORACLE.
Pentru proiectul eRomania , semnat cu fostul ministru Gabriel Sandu, 20 milioane de EURO/

Pentru Ministerul Administrației și Internelor, pentru alte unități militare Omnilogic încheie nenumărate contracte: în anul 2008 pentru echipamente de comunicații, informatică și produse soft în valoare de 1,593,538 ron, fără licitație , Omnilogic semnează în anul 2009 contractul de furnizare de pachet de ORACLE Database în valoare de 3,721,098 ron cu U.M.0296.

Ministerul Finanțelor ocupă și el un loc în cadrul clienților Omnilogic : Gabriel Marin semnează cu Ministerul Finanțelor un contract în valoare de 2,441,819 euro pentru creșterea nivelului de integrare a noilor sisteme IT și de comunicații rețelistică, un alt contract tot cu Ministerul Finanțelor pentru creșterea nivelului de integrare a noilor sisteme IT și de comunicații, upgrade de licențe ORACLE pentru EMCS faza 2 și pentru Autoritatea Națională a Vămilor.

Compania Națională “Imprimeria Națională“ SA semnează cu Gabriel Marin un contract în valoare de 31,497,564 euro pentru achiziție de echipamente electronice, aplicații software și echipamente de comunicații pentru pașapoarte și alte documente prevăzute în O.U.G. nr. 94/2008 și prestări servicii conexe acestora.

Acum un an, Remus Pricopie îi face un cadou nesperat lui Gabriel Marin , Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului semnând cu firma Omnilogic un contract de 119,840,456 RON pentru celebrul contract “INTERNET ÎN ȘCOALA TA”, contract de furnizare pentru echipamente de infrastructură și servicii TIC. Aproape 30 milioane de EURO dintr-un foc.


 Raed Arafat, întemeietorul SMURD-ului suspectat de DNA

 

Raed-Arafat      O licitație, în valoare de 3,8 milioane de euro, care a avut loc în anul 2011, a intrat în atenția procurorilor anticorupție, potrivit evz.ro.

Procurorii DNA investighează posibile fapte de corupție legate de o licitație de achiziționare a unor ambulanțe destinate Ministerului Sănătății și SMURD, prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în care este implicat secretarul de stat, Raed Arafat.

După apariţia în presa de la Cluj a unor materiale legate de afacerea cu aproape 200 de ambulanțe cumpărate de Arafat pentru Ministerul Sănătății, DNA a deschis propriul dosar, încercând să afle dacă licitația și achiziția de ambulanțe SMURD au fost corecte din punct de vedere legal.

 


Strigăt de ajutor

 

479813_168653919951556_245214655_n                 Sunt puţini oameni din păcate, care au citit versurile pline de încărcărură emoţională ale celei care a fost poeta sufletelor Magda Isanos. Am să încep acest material cu câteva versuri din poezia “Murim…ca mâine”

“Şi-mi pare-aşa ciudat că se mai poate

Găsi atâta vreme pentru ură,

Când viaţa e de-abia o picătură

Între minutu-acesta care bate.”

Pornind de la aceste versuri, realizăm că în fiecare zi, minut de minut, secundă de secundă devenim mai dezumanizaţi. Am devenit egoişti, răi, meschini, uităm de cele mai multe ori că nu suntem singuri pe pământ şi nici unul dintre noi nu s-a născut Matusalem. Uităm că viaţa este trecătoare şi că atunci cănd murim nu luăm absolut nimic cu noi.  Uităm că paşaportul nostru spre rai sau spre iad este cumpărat prin faptele noastre bune sau rele. Nu ştiu şi nici nu încerc să caut vinovaţii care ne-au transformat în nişte automatisme fără suflet, poate este de vină societatea în care trăim, acest capitalism exacerbat în care hoţia a căpătat rang de virtute, sau poate Dumnezeu s-a săturat de câte dezamăgiri i-am produs şi acesta este răspunsul Său, la care hai să-i spunem prostie omenească. Noi cei care am fost creaţi după chipul şi asemănarea Sa  nu am făcut altceva decât să distrugem casa, pământul pe care ne-a creat Dumnezeu, în loc să căutăm o cale prin care să-L determinăm să ne mai dea o şansă, noi oamenii, prin tot ceea ce facem arătăm că nu suntem demni să merităm mila lui Dumnezeu. Dar… cu toate acestea mai sunt încă oameni care se gândesc cum şi ce ar putea să facă ca să-şi ajute semenii. La noi în oraş am avut şansa să cunosc un astfel de om, care fără să fie bogat de foarte multe ori este nevoit să suporte nemeritat umilinţele venite din partea unora care datorită unei situaţii conjucturale ajung într-o anumită poziţie considerăndu-se în acel moment un atotputernic, uitând că totul este efemer. Un aftfel de om este preşedinta Fundaţiei Din Dragoste Pentru Oameni doamna Mihaela Laur. Aceste răutăţi omeneşti nu o fac să abdice, ba dimpotrivă îi dă şi mai multă putere să lupte pentru a-i putea ajuta pe oameni, oameni care se află în situaţii extrem de dificile, oameni a căror viaţă depinde de câţiva bănuţi pentru că asigurările sociale sunt create de aşa manieră încât de ele să beneficieze tot cei care au posibilităţi materiale, iar cei amărâţi sunt lăsaţi să moară cu zile pentru că statul nu le oferă decât o agonizare a unei strări medicale ireversibile în care numai în urma unei intervenţii chirurgicale are şanse reale să trăiască, dar acest lucru costă. Cu alte cuvinte dacă avem bani ne putem cumpăra viaţă, dacă nu avem bani murim. Doamne, în ce ţară trăim!!  Autorităţile sunt surde la durerile lor. De cele mai multe ori copiii cad victimile unui sistem viciat în  care cei ce ne conduc ţara  produc prin furt pagube imense bugetului de stat, ţară în care nu avem bani să salvam vieţile unor copii nevinovaţi care se nasc fără să aibă posibilitate să-şi aleagă părinţii. Doamna Mihaela Laur ne-a contactat rugându-ne să transmitem următorul mesaj adresat giurgiuvenilor – Încerc prin intermediul dumneavoastră să fac un apel umanitar, încerc să-i sensibilizez pe oameni, nu pot să cred sau mai bine zis nu vreau să cred că nu putem salva viaţa unei fetiţe de numai 14 ani care are  urgent nevoie de o intervanţie chirurgicală pe cord deschis,  dar care aşa cum ne-am obişnuit déjà costă bani. Suma necesară unei astfel de intervenţii este de 33.450 ron. Este bine ştiut faptul că numai dăruid putem primi. Dăruiţi-i acestei fetiţe o speranţă, un licăr de viaţă, iar Dumenzeu vă va răsplăti cu mult mai mult decât a-ţi oferit, orice sumă chiar dacă în aparenţă este insignifiantă ajută . Ştiu că giurgiuvenii o duc greu, au propriile lor probleme dar sunt oameni cu suflet generos.Vă implor, ajutaţi ca să puteţi fi ajutaţi. Acest copil minunat, Andreea de numai 14 anişori poate să se bucure de viaţă cu ajutorul dumneavoastră. Vă mulţumesc convinsă fiind că şi de această dată veţi mai dărui o viaţă.  Acesta este strigătul de ajutor pe care Mihaela Laur, preşedinta fundaţiei DIN DRAGOSTE PENTRU OAMENI îl adresează giurgiuvenilor, mă alătur strigătului ei rugându-vă în numele lui Dumnezeu nu lăsa-ţi acest copil să moară. Stă în puterea şi vrerea dumneavoastră să o salvaţi pe acestă fetiţă. VĂ RUGĂM OAMENI BUNI SALVAŢI-O PE ANDREEA ORICE SUMĂ CONTEAZĂ. Numărul de telefon la care o puteţi contacta pe doamna Mihaela Laur pentru a putea obţine mai multe informaţii este următorul 0720103800.

I.C.MANDU


Charlie Chaplin ar păli de invidie în faţa lui

Ion Dichiseanu, crai de crai la 81 de ani!

 

ion-dichiseanu-324566l          Actorul Ion Dichiseanu şi-a câştigat de-a lungul zecilor de ani de carieră titlul de Don Juan şi nici la venerabila vârstă de 81 de ani nu se dezminte.

Femeile vor încă să-l însoțească acasă pe maestrul Ion Dichiseanu.

În urmă cu cinci ani, Dichi a divorţat de Simona Florescu, însă actorul se laudă că nu duce lipsă de pretendente, care îi caută compania prin orice mijloace, semn că nu i-au pălit calităţile de mare cuceritor. Acesta ne-a povestit că are o relaţie foarte bună chiar şi cu fosta lui soţie care nu prea ratează reprezentaţiile lui teatrale.

Dar admiratoarele rămân baza… “Cu Simona m-am văzut chiar săptămâna aceasta, când a venit la teatru să mă urmărească. Avem o relaţie foarte frumoasă. Nu sunt singur, nu duc lipsă de pretendente. Am succes la femei în continuare. Despre viaţa mea privată nu‑mi place să vorbesc, dar sunt căutat de doamne şi, da, unele ar vrea să locuim împreună, însă nu m-am gândit să mă recăsătoresc”, a declarat actorul.

 


Autobuzul fantomă…

 

download        De câteva zile, pe traseele transportului în comun giurgiuvenii au putut observa un nou mijloc  transport pentru călători modern de culoare albă. Poate mulţi dintre dumneavoastră aţi crezut că acest mijloc de transport aparţine noului operator. Aşa cel puţin am crezut şi noi. Nu mică ne-a fost mirarea când întrebat fiind cui aparţine noul autobuz de transport călători,  domnul primar Nicolae Barbu a declarat că l-a văzut şi dumnealui aşa… în treacăt dar nu ştie cine este proprietarul. Pentru a ne edifica al cui este autobuzul aparent fără proprietar l-am contactat pe directorul Tracum-ului, domnul Ovidiu Andrei care ne-a spus  : Cu toate că serviciul a fost de curând concensionat am considerat oportun să le prezentăm giurgiuvenilor o alternativă modernă  la ceea ce a fost până acum . Autobuzul ne-a fost pus la dispoziţie cu titlu gratuit  pentru o perioadă determinată de timp.  Firma care a făcut posibil acest lucru se numeşte ANA DOULOU care a ieşit pe piaţă cu astfel de autobuze la preţuri cu mult sub nivelul pieţei, cu toate că este un vehicul de concepţie nouă, rezistent la drumurile noastre,  cu un consum de carburant extrem de redus, iar emisiile de gaze sunt de asemenea reduse deoarece are norma de poluare euro 5. Profit de ocazia pe care mi-o oferiţi pentru a face câteva precizări vis-à-vis de declaraţiile recente ale domnului primar pe care le-am citit în presă, în care dânsul  făcea referire la faptul că nu avea posibilitatea să ştie cu exactitate numărul persoanelor care circulau gratuit cu mijloacele de transport în comun. Domnul primar s-a exprimat corect. Suma ar fi trebuit să fie mai mare. Pentru că urmare a numărătorilor directe efectuate de salariaţii unităţii noastre şi a monitorizărilor video, a reieşit că în medie zilnic se înregistrau 3.200 de călătorii iar la sfărşitul săptămânii 1200 călătorii pe zi. Un calcul aritmetic simplu ne arată următorul rezultat. 3.200 căl./ zi ori  5 zilelucrătoare =16.000 călătorii în zilele lucrătoare ale unei săptămâni. 1.200 căl./zi ori 2 zile de weekend = 2.400 călătorii în zilele de la sfârşitul  săptămânii. Cumulate, călătoriile pentru o săptămână sunt egale cu 16.000+2.400 = 18.400 călătorii pe săptămână ori 4 săptămâni într-o lună rezultă 73.600 de călătorii ori 2 lei biletul înseamnă 147.200 ron . În concluzie domnul primar are dreptate… Pentru o cât mai bună informaţie legată de numărul de călătorii gratuite în toamna anului 2012 i-am propus domnului primar să implementeze sistemul cu cititoare de card dar dânsul a considerat la momentul respectiv că nu este oportună investiţia. Posibil acum cu noul operator  domnul primar să se convingă de realitatea documentelor prezentate de Tracum , care nu încasa mai mult decât numărul de călătorii gratuite,  ba dimpotrivă încasa mult mai puţin. Avem răbdare să vedem ce sume vor fi avansate pentru decontare de către noul operator pentru călătoriile gratuite. A spus în încheiere domnul director Ovidiu Andrei.

 

I.C.MANDU

 


 

 

11001926_996657383681144_4448162899208040681_nCEA DE-A A X-A EDIȚIE A GALEI TNL A FOST DEDICATĂ SOCIETĂȚII CIVILE

 

 

 

 

10979275_902256079805485_925418896_n

Luni, 16 februarie 2015, a avut loc a X-a ediție a Galei TNL. ”Gala 10” a fost dedicată tuturor celor care slujesc valorile democrației, civismul și libertatea de expresie. La eveniment au participat co-președinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, lideri ai PNL, ambasadori, reprezentanți ai societății civile. Gazdele evenimentului au fost co-președinții TNL, Florin Alexe și Sorin Moldovan.
În cadrul Galei TNL au fost acordate următoarele premii:
Premiul “Născut Liber”- d-lui MIRCEA IONESCU-QUINTUS – pentru întreaga carieră în slujba valorilor democrației, a civismului și libertății de expresie;
Premiul ”Dreapta Românească” – FUNDAȚIEI KONRAD ADENAUER – pentru susținerea eforturilor PNL de a impune ideologia dreptei pe scena politică din România;
Premiul ”Tinerii sunt prezentul” – Programului ”Academia Europeană pentru Tineri Lideri Politici” derulat de PETROM – pentru susținerea constantă în favoarea impunerii tinerilor lideri politici pregătiți în mod profesionist pe scena publică;
Premiul ”Mentor” – Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București – pentru susținerea sistemului democratic din România;
Premiul ”Libertatea de expresie” – Jurnalistului RAREȘ BOGDAN pentru efortul de a prezenta cât mai fidel părerile și acțiunile cetățenilor români din țară și din diaspora;
Premiul ”Dreptul la vot nu e o lozincă” – Echipei care gestioneaza platforma ”Eu Votez” – pentru implicarea activă, cu rezultate considerabile asupra creșterii numărului de persoane din diaspora care au putut să își exercite dreptul fundamental de a vota.
Premiul ”Excelență civică” – ASOCIAȚIEI PRO DEMOCRATIA – pentru întreaga activitate în susținerea și promovarea structurilor și practicilor democratice;
Premiul ”Performanța inspiră” d-nei LUMINIȚA PIȘCORAN – pentru aportul adus la promovarea imaginii României în lume;
Premiul ”Performanța inspiră” – ECHIPEI NAȚIONALE DE TENIS DE MASA A ROMANIEI – JUNIORI – pentru aportul adus la promovarea imaginii României în lume;
Premiul ”Performanța inspiră” d-nei SIMONA HALEP – pentru aportul adus la promovarea imaginii României în lume;
Premiul ”Excelența lucrului bine făcut” – d-rei Elif Memet – pentru curiozitatea, seriozitatea și determinarea cu care își construiește cariera;
Premiu Special ”Gala 10” – d-lui KLAUS IOHANNIS, PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, pentru impunerea unui nou model politic în societatea românească.

Din partea tinerilor liberali giurgiuveni la gală au participat Adrian Chiran, Emil Epure Iulia Decu, Cristian Nițulescu și Dadiloveanu Sorin.

A.S. Mandu


MITINGUL POLIŢIŞTILOR LOCALI

 

 

12412           Aproximativ 500 de de poliţişti locali, majoritatea având pe faţă măşti Anonymous, au protestat luni în Piaţa Constituţiei din Capitală, nemulţumiţi de intenţia guvernanţilor de a reduce cu aproape o jumătate alocaţia pentru norma de hrană.

Aproape 500 de poliţişti locali au protestat în Piaţa Constituţiei 

La sfârşitul mitingului, protestatarii au anunţat că dacă guvernanţii le vor reduce norma de hrană vor urma noi proteste şi nu este exclus să intre în grevă generală.

În timpul protestului, o delegaţie a Sindicatului Pro Lex a intrat pentru negoceri la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

La finalul discuţiilor, preşedintele sindicatului, Vasile Lincu, i-a anunţat pe poliţiştii locali că reprezentanţii ministerului „au demonstrat că nu au cunoştinţe juridice” şi au spus că decizia finală va aparţine „anumitor primari” şi va fi în funcţie de „bugete”.

În acest context, Lincu a spus că, în cazul în care legea nu va fi respectată, vor urma noi proteste şi se poate ajunge la grevă generală.

„Cu siguranţă, dacă nu respectă legea, vor fi şi alte proteste. Nu excludem nici greva generală. Dacă acum au ieşit oameni în stradă pentru a preîntâmpina emiterea unei hotârâri de Guvern greşite, sunt convins că vor ieşi mult mai mulţi în stradă şi pe termen nedeterminat dacă acest drept va fi tăiat. Nu excludem nici greva generală”, a declarat Vasile Lincu.

Sindicaliştii spun că, potrivit hotărârii de Guvern, norma de hrană a poliţiştilor locali ar urma să fie stabilită în funcţie de numărul de ore lucrate, şi nu în funcţie de numărul zilelor lucrătoare, aşa cum se întâmplă la Poliţia naţională.

„Zilele acestea, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a elaborat un proiect de hotărâre de guvern prin care prevede reducerea normei de hrană la jumătate. Dacă HG va fi adoptată în această variantă, vom asista la o tăiere a veniturilor mai mare decât cea a Guvernului Boc”, a declarat Vasile Lincu, preşedintele Sindicatului Pro Lex.

Protestatarii se consideră nedreptăţiţi de aceste schimbări, în condiţiile în care poliţiştii locali au preluat o parte din atribuţiile Poliţiei naţionale.

Aceştia au avut pe faţă măşti Anonymous şi au scandat „Domnul Oprea, nu uita, şi Locala e a ta”, aceeaşi lozincă fiind adaptată şi pentru premierul Victor Ponta  şi ministrul Liviu Dragnea.

Protestatarii au avut bannere pe care scria „SOS poliţistul român”, „Mai bine nu mai furaţi, decât hrana să ne-o tăiaţi”, „Nu ne putem risca viaţa, integritatea şi libertatea pentru 700 de lei pe lună” şi „Semănaţi tăieri, culegeţi haos”.

O delegaţie a Sindicatului Pro Lex a mers pentru negoceri la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

La mitingul din Piaţa Constituţiei au participat şi poliţişti locali din alte oraşe ale ţării.

Articol preluat dupa MediaFax

La miting a participat și Adrian Mocanu liderul Pro Lex din cadrul Poliției Locale Giurgiu, însoțit de 40 de polițiști locali. Adrian Mocanu este încrezător că urmare a acestui miting de protest, revendicarile polițiștilor locali vor fi soluționate intr-un procent de 100 %. Vom revenii cu amănunte legate de întâlnirea ce a avut loc între ministrul Administrației și Dezvoltarii Regionale domnul Liviu Dragnea și reprezentanții sindicatului Pro Lex.


Postul de inspector şcolar general al judeţului Giurgiu va fi scos la concurs

 

download    De curând, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, a făcut public că vor fi scoase la concurs 42 de funcţii vacante de inspector şcoalar general din inspectoratele şcolare. Pornind de la acestă informaţie coroborată cu faptul că domnul inspector şcolar general din Giurgiu, profesorul Gigi Oprişan a fost numit în această funcţie fără susţinerea în prealabil a unui  examen, în presa locală a apărut o ştire conform căreia scaunul inspectorului şcolar general a cam început să scârţâie. Dorind să aflăm dacă-i scârţâie sau nu scaunul, l-am contactat pe domnul Gigi Oprişan care ne-a spus – “ Eu nu sunt proprietarul  scaunului de inspector şcolar general,  iar dacă acest scaun scârţâie sau nu, sincer nu ştiu, pentru că eu nu prea l-am folosit fiind prezent mai mult prin şcoli sau în birourile colegilor din inspectorat. Cu toată sinceritatea vă spun, că acest post implică în mod expres acceptarea de către  toţi ceilalţi profesori a celui care va dori să fie inspector general. Această funcţie nu este una pur  administrativă,  dacă nu există conlucrare, colaborare între inspectorat şi şcoală, cei care vor avea de suferit în primul rând sunt copiii, iar în cel de-al doilea rând şi nu lipsit de importanţă sunt  cadrele didactice. Cât priveşte participarea mea la concursul pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general, încă nu m-am hotărât, mai am timp de gândire.” A declarat în exclusivitate pentru publicaţia noastră domnul profesor Gigi Oprişan.

I.C.MANDU


COMISARUL ŞEF MOISE VASILE ESTE NOUL ADJUNCT AL ŞEFULUI INSPECTORATULUI DE POLIŢIE JUDEŢEAN GIURGIU

moise-vasileÎncepând cu data de 1 februarie 2015, prin Dispoziţia Inspectorului General al Poliţiei Române, în funcţia de Adjunct al Şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu a fost numit comisarul şef de poliţie MOISE VASILE.

În anul 1982, după absolvirea Şcolii de subofiţeri „Nicolae Golescu” Slatina, domnul Moise Vasile şi-a început cariera de subofiţer în cadrul structurilor de Ordine Publică din cadrul I.P.J. Giurgiu, iar din anul 1994 a trecut în corpul ofiţerilor şi şi-a desfăşurat activitatea tot în cadrul aceleiaşi structuri, până la numirea în funcţia de Adjunct al Şefului I.P.J. Giurgiu.

Ca ofiţer a ocupat funcţii de execuţie şi conducere în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, ultima fiind aceea de Şef al Serviciului de Ordine Publică.

Conducerea şi colectivul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu îi urează succes în activitate şi multe realizări. Deasemenea redacția publicației Cronica Giurgiuveană îi dorește domnului Comisar Șef Moise Vasile pe linie profesională să-și ducă la bun sfarșit perogativele conforme cu noua funcție.


Dezvăluirile cutremură din temelii presa românească. Corupţie, minciuni, influenţe…

economie-subterana1

        Ieri,07.02.2015, am publicat un articol plecând de la gafa făcută de un jurnalist din presa centrală care în loc de jucătoare de tenis a scris “judecătoare” . De aici a pornit ideea legată de faptul că sunt oameni cărora le este teamă de justiţie indiferent de mediul din care fac parte. Chiar şi judecătorilor le este teamă de alţi judecători, există suficiente cazuri mediatizate în care judecătorii corupţi au fost judecaţi şi condamnaţi de către alţi confraţi de-ai lor. Cu totul întâmplător am găsit un blog al lui Cristian Sima. Dar înainte de a vă prezenta în totalitate afirmaţiile lui în care vorbeşte despre corupţia din presă, am să vă reamintesc cine este de fapt Cristian Sima.

Cristian Sima fost director al Bursei din Sibiu şi fost broker, a fugit în toamna anului 2012 din România după ce a pierdut pe bursă, banii clienţilor săi, pe care îi administra prin firma WBS pe care o patrona. Printre clienţii săi se numărau Daniel Dăianu, Irina Schrotter şi Marie Rose Mociorniţă. Prejudiciul creat de Sima a fost estimat la vremea respectivă la 3,5 milioane de euro. Iniţial brokerul a fugit în Islanda, apoi s-a mutat în Elveţia, la St. Moritz. La puţin timp după ce a părăsit România, Cristian Sima a început să trimită presei de la Bucureşti scrisori sub forma unor spovedanii în care povestea despre el, despre cum a pierdut banii clienţilor săi, dar şi despre personaje controversate după scena publică locală. Ulterior şi-a deschis un blog, unde publică periodic, blog intitulat “Marea Spovedanie de Cristian Sima” .

Exista însă un pericol în anii 2000, presa. Năstase o adusese la tăcere, dar și multinaționalele și consorțiul au contribuit din belșug la acea stare de fapt. Dacă în 2004, la schimbarea Puterii, presa a avut un moment de respiro și se credea că va începe din nou să latre ca la începutul anilor ‘90, consorțiul a cheltuit imense bugete publicitare, cu precădere în presa prietenă. Întâi, au bătut palma cu mogulii, dar și așa tot mai rămâneau niște ziariști “duși cu capul”, care aveau chef de anchete și scoop-uri. Firmele din IT au început atunci să plătească salarii direct ziariștilor, de obicei celor influenți.

Eram într-un bar bucureștean cu șeful unei mulținaționale americane din IT și la televizor era o emisiune cu Dan Turturică, de la România Liberă. Pentru a-mi demonstra ce putere are asupra ziaristului, i-a dat un sms și l-a scos din emisiune, așa de amorul artei, pentru a-mi demonstra mie și celor din jur că l-a cumpărat deja. La fel a procedat și Vîntu când își freca, de față cu mine și Mircea Dinescu, mâinile, la crearea ziarului Gândul.

La sfârșitul lui 2004, afacerile mergeau unse, sinapsele erau la intensitate maximă, neuronii actorilor nu mai gândeau, erau deja pe regim de rutină. Exista însă o hibă imensă în acest sistem, hibă ce provenea din lăcomia lui Năstase, care nu împărțea și care nici nu-i lăsa pe cei mai mici să ciupească și ei ceva. Furnizorii nu vorbeau decât cu persoane de la minister, secretar de stat în sus, și toți inspectorii școlari, plus celelalte cadre din teritoriu, se uitau la ce marfă achiziționează, la ce prețuri, fără să poată beneficia de vreun sfanț, ba mai mult erau și obligați să semneze la ordin orice matrapazlâc. Revolta sfințișorilor PDSR din teritoriu s-a simțit greu la alegeri, unde favoritul Năstase a pierdut cu brio.

O să mă întrebați ce făceau Justiția și Serviciile. Evident, făceau afaceri. Dacă veți analiza acționariatul Siveco și Omnilogic, trecând prin câteva societăți austriece și baltice și prin câțiva acționari de la Viena, veți afla că sinapsa acționarului majoritar ajunge tot în România, la ofițerii din Serviciile lui Măgureanu, retrași în afaceri cu IT în 1996. De multe ori, când unii politicieni, chiar de la PDSR, erau înspăimântați de jaful ce se punea la cale și refuzau să semneze sau să publice caietele de sarcini facute de consorțiu, băieții retrași din Servicii interveneau direct șantajând politicienii recalcitranti, dându-i pe brazdă.

Pentru a nu mai avea astfel de sincope, s-a inventat șpaga anticipată, fără obiect. La un moment dat, în plină criză, când apăruseră nişte zvonuri că cineva se gândeşte să-mi ofere postul de la Finanţe, înainte cu mult de a primi vreo propunere sau măcar vreo sugestie, consorţiul a venit și mi-a propus să-mi dea 1 milion pe cont, anticipat pentru serviciile viitoare. Ideea era să ai deja șpagă pe cont când ajungi ministru, astfel încât să o treci de la început în declaraţia de avere şi să nu ai probleme s-o justifici apoi. Cum am refuzat șpaga anticipată, nici ministru nu am mai ajuns. Singura propunere a venit de la Radu Dimofte, în 2012, când se făcea Guvernul MRU. Am refuzat direct şi astfel mi-a spus fără jenă ca o să-l pună pe Drăgoi, ceea ce s-a şi întâmplat. Gândind retroactiv, este evident că Radu avea putere la acea vreme. Îl sprijinea pe Băsescu, era ofiţer acoperit SIE, ba chiar şi fost DIE, iar MRU venea din fruntea SIE şi avea nevoie de oameni din sistem.

Alegerea lui Băsescu nu a deranjat pe nimeni iniţial. Se credea că totul va merge la fel. Gabi Marin şi alţi lideri din consorţiu se duseseră să pupe papucul noului sultan crezând că totul va continua pe aceleaşi sinapse, doar neuronii vor fi alţii. În plus, în perioada 2000-2004, Opoziţia a primit şi ea câteva fărâme şi atenţii, pentru că nu se ştie ce îţi aduce viitorul. Îmi aduc perfect aminte că, după întâlnirea cu noii aleşi, visau deja la aceiaşi cai mari, fuseseră liniştiţi şi luaseră girul Noii Puteri. Cel puţin aşa credeau atunci. Afaceriştii români duseseră ipocrizia şi curvăsăria morală la paroxism, dar au avut surpriza ca Băsescu să-i depăşească cu mult, şi chiar din prima clipă. Una li s-a spus în fata şi alta au primit. Ba, chiar au început să fie hăituiţi. În 2007, la referendumul de demitere, erau deja toţi în tabăra adversă preşedintelui şi aveau o ură profundă pe el şi pe ţiitoarele sale. Când Udrea afirmă azi că nu l-a cunoscut pe Gabi Marin, este perfect adevărat, cel puţin până în 2012, când am plecat eu, tot sectorul din IT o înjura cu spume. Sunt convins că Udrea împroaşcă şi cu adevăruri şi cu invenţii, dar de această afirmaţie sunt absolut sigur.

În guvernarea Tăriceanu, afacerile au mers la fel de bine, ba chiar mult mai bine decât pe vremea lui Năstase, pentru că acum eram în plin boom economic şi erau bani prea mulţi la guvern, risipa era de-a dreptul fără limite. Ca să vă dau un exemplu, preşedintele Asociaţiei Orbilor s-a dus la Vosganian să-i ceară 100.000 şi Vosganian, generos, cu casa plină, i-a dat 1 milion. La doar câteva luni încheia anul 2008 cu un deficit bugetar imens. La fel, în campania pentru legislative, în 2008, când Predoiu candida la Buzău şi s-a dus la Tăriceanu să se plângă că nu ia bani, acesta i-a răspuns: “Păi nu ai penitenciarele, cum nu ai bani?”. Cum Predoiu nu a luat niciun ban șpagă, a pierdut alegerile contra contracandidatului PSD Ghiveciu, care le-a dat pături la oameni şi l-au votat. Predoiu are însă marea vină că a delegat sectorul Achiziţii şi, drept urmare, Alina Bica, în mandatul Boc a putut să facă ce dorea. De fapt, Predoiu era doar reprezentativ, îl reprezenta pe Băsescu şi în rest se făcea că plouă.

Lumea IT-ului a fost însă profund zdruncinată în timpul guvernării Boc. Ăştia erau total dezorganizaţi, erau flămânzi, mult mai lacomi decât cei de dinainte şi erau foarte mulţi decidenţi. Când Gabi Marin s-a dus la Gabi Sandu, primul şoc a fost că i s-a cerut să dea tribut şi pentru afacerile în derulare făcute cu fostul ministru Nica. Marin era profund revoltat şi i-a spus noului ministru PDL: “Înţeleg să împărţim ce muncim împreună, dar ce am muncit cu alţii rămâne aşa!”. “Munca” însemna aranjarea licitaţiilor, fixarea sinapselor şi împărţirea prăzii.

Evident că s-a iscat un scandal monstru între Gabi Marin și Gabi Sandu. Aici a apărut mediatorul-şef, Bogdan Chirieac. Când afacerile au luat o amploare şi mai mare, a apărut Niro, care de fapt i-a împăcat pe toţi, contra unui comision.

Pentru a înţelege cum a ajuns Dorin Cocoş în afacerile cu IT, deşi săracul nu cred că ştia nimic despre calculatoare, trebuie să ne întoarcem în anii 2000-2004, când la restaurantul Trei Cocoşi din Parcul Herăstrău se puneau la cale toate sinapsele corupţiei. Clienţi nelipsiţi erau Chirieac, Miki Șpagă zis Bebiţă şi elveţianul Marius Opran. Ultimul, mult mai discret şi circumspect, văzând ca Dorin Cocoș, botezat şi Gorgorin, începuse nu doar să servească la masă, dar şi să facă uneori cărţile.

Să analizăm sinapsele una câte una, cu argumente şi detalii.

Sinapsele care pleacă de la Bogdan Chirieac spre PSD. Chirieac e nașul de cununie al lui Roibu jr, fiul lui Roibu Aristide, trezorierul PDSR în 2000. Chirieac devine un pion important după campania din 2000, făcând legătura între multinaţionale şi partide. Chirieac achiziţionează de la Adrian Lustig, soţul Eugeniei Vodă, un apartament lângă Piaţa Charles de Gaulle. Toni Petrescu, manager la Ericsson, achiziţionează şi el un apartament în acelaşi bloc, tot de la Lustig. Chirieac nu are banii necesari şi Petrescu îi plăteşte lui Lustig şi apartamentul său. Chirieac primeşte de la mine gratis 5% din WBS Holding pentru a face lobby. Chirieac primeşte de la Ericsson aproximativ 1.5 mil dolari pentru a-i distribui în campanie. Chirieac da cea mai mare parte la PDSR, dar nu uită de Stolojan şi Mugur Isărescu, deşi ştie că nu au şanse în fata Bunicuţei în campanie. Doar Vadim nu primeşte nimic.

Adrian Vasilescu primeşte banii pentru campania lui Isărescu, deşi nici el nu crede în succesul acestuia. Chirieac îi dă 75k dolari lui Vasilescu de la Angelo Gruttaduaria, proprietarul Ductil, lui Vasilescu, la Angelo în casă, pe str. Episcopiei şi, în acelaşi timp, pregăteşte cu Miki Șpagă achiziţionarea de către sicilian a Siderca Călăraşi. Chirieac vrea să facă televiziune, emisiunea ProVest la ProTv. Adrian Sârbu îi cere să vândă emisiunea înainte de a fi produsă. Sârbu îmi vinde mie emisiunea ProVest, 10 ediţii, contra 30k dolari, urmând să împart cu el, după ce îmi voi recupera cei 30k, jumi- juma profitul realizat din publicitate, dar doar eu trebuie să caut publicitate. Reuşesc să vând publicitate la Ductil Steel, Sanofi şi Aventis de peste 60k dolari. Sârbu încasează cei 60k, dar uită să-mi mai dea vreun ban. Țeapă!

Mă duc la Londra şi, întâmplător la o cină în casă la Charles Franck, preşedintele de atunci la EBRD, o găsesc invitata pe Janine. Deschid discuţia despre Sârbu şi îl fac ţepar şi neserios. EBRD tocmai dorea să împrumute pe CME cu mulţi bani. Pentru a nu-şi pierde imaginea pe piaţa londoneză, Adrian Sârbu îmi plăteşte a doua zi toţi cei 60k din afacerea ProVest, invocând întârzierea prin aceea ca Bogdan Chirieac i-a cerut prea mulţi bani șpagă şi nu mai avea de unde. Evident că nu îi cred poveştile. Chirieac are ca invitaţi la ProVest redacţia Europei Libere, finanţez emisiunea, dar Chirieac se ia de ei şi începe să-i facă voalat securişti. Aici am primul dubiu. Chirieac îi pasează contactele de la firmele farmaceutice lui Val Vîlcu, care începe să le şantajeze, Dan Ivan – CEO Sanofi Aventis poate povesti cu lux de amănunte aceste şantaje.

La Restaurantul Trei Cocoşi, îl cunosc pe Dorin Cocoș- Gorgorin, şi pentru prima oară pe Elena Udrea. Gorgorin tocmai divorţase şi ne prezintă ultima achiziţie. Udrea, în tricou mulat şi blugi strâmţi părea scoasă din Discoteca Herăstrău, care era la doi paşi de restaurant. Toţi de la masă fac mişto, eu le spun că fata are tupeu şi o să facă un drum lung şi de succes, nici măcar Gorgorin nu îmi dă dreptate. O s-o reîntâlnesc pe Udrea după mulţi ani, într-un avion de Viena, unde am stat alături, culmea, la economic.

-va urma-

 


CJSU Giurgiu în avangardă pentru diminuarea efectelor nedorite ce le-ar putea produce CODUL GALBEN de ninsori viscolite

 

isu4_1_      Urmarea atenţionării meterorologice de COD GALBEN emis de către Administraţia Naţională de Meteorologie din data de 05.02.2015 ora 14:00, în care sunt anunţate ninsori viscolite în intervalul 06 februarie 2015 ora 16:00 până pe data de 07 februarie 2015 ora 14:00, Instituţia Prefectului – Judeţul Giurgiu care coordonează activitatea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, au dispus activarea grupei operative la nivel judeţean, care au elaborat un plan de măsuri pentru protejarea populaţiei în cazul unor fenomene meteorologice periculoase. Toate instituţiile din judeţ sunt pregătite să intervină potrivit competenţelor, dacă situaţia o impune. Astfel au fost constituite două detaşamente formate din 20 de militari de la ISU Giurgiu, care să poată interveni în cazuri deosebite pentru salvarea vieţii. Autospeciala cu şenile şi o autospecială de descarcerare grea de la Detaşamentul de Pompieri Giurgiu, sunt dislocate în oraşul Mihăileşti pentru a scurta timpul de răspuns în situaţii de urgenţă, având în vedere dispunerea teritorială a localităţilor. Se execută misiuni de patrulare cu preponderenţă în zonele de risc, pentru identificarea , transportul  şi îngrijirea persoanelor fără adăpost în situaţia manifestării unor temperaturi extreme. Reprezentanţii CJSU s-au deplasat în teren în vederea stabilirii celor mai eficiente măsuri pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă care se pot produce,  limitarea efectelor acestora şi pentru verificarea măsurilor dispuse de preşedintele CJSU.

La momentul redactării prezentului material situaţia din judeţ se prezenta astfel :

 • Nu sunt drumuri sau porţiuni de drum închise. Pe toate drumurile din judeţ se circulă în condiţii de iarnă, inclusiv în punctul de trecere al frontierei.

 • Sunt 3 localităţi afectate parţial de lipsa energiei electrice. Se lucrează pentru remediere.

 • Unităţile sanitare din judeţ funcţionează normal.


Cu toate că a nins, traficul rutier în Giurgiu se desfăşoară în condiţii normale  

IMG_4015

Prima ninsoare aşternută pe străzile oraşului după o perioadă de timp asemănătoare cu o primăvară timpurire, nu a luat autorităţile giurgiuvene pe nepregătite. Utilajele de deszăpezire au fost prezente pe străzile centrale la puţin timp după miezul nopţii împrăştiind material antiderapant, iar utilajele cu lamă purtată au îndepărtat zăpada după carosabil. S-a acţionat  după un program creionat cu mult timp înainte, în care au fost stabilite priorităţile şi modul de desfăşurare al acestei acţiuni, gândit în aşa fel încât locuitorii urbei noastre să poată circula în condiţii normale anotimpului fără să întâmpine dificultăţi majore în trafic.


 

downloadMinisterul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice anunţă scoaterea la concurs a 42 de funcţii vacante de inspector şcolar general din inspectoratele şcolare.

Concursul se organizează în baza Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului  pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare şi de director al casei corpului didactic, aprobată prin OMECTS nr. 5557/7 octombrie 2011, cu modificările şi completările ulterioare.

  Inscrierile se fac   în perioada 18-23 februarie 2015, la sediul inspectoratului şcolar pentru  a cărui funcţie de inspector şcolar general candidează cadrul didactic respectiv.

Probele de concurs se vor desfăşura în perioada 11-20 martie 2015 la sediul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

 Metodologia de concurs, bibliografia de concurs, modelul de curriculum vitae, declaraţia pe proprie răspundere, fişele de evaluare a probelor, fişa postului şi lista documentelor necesare înscrierii la concurs  se afişează atât la sediul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, cât şi la al fiecărui inspectorat şcolar.


Cod galben de ninsori şi viscol în mai multe judeţe, inclusiv în Giurgiu

cod-galben-de-ninsori-in-toata-tara--zapada-abundenta-si-viscol-in-sudul-tarii-1355911501         În a doua parte a zilei de vineri, 6 februarie, şi la începutul nopţii de vineri spre sâmbătă, aria ninsorilor va cuprinde treptat zona Munţilor Banatului şi cea mai mare parte a Olteniei, Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. Apoi, până în dimineaţa zilei de sâmbătă, 7 februarie, ninsorile se vor extinde şi în Muntenia şi Dobrogea şi va continua să ningă, în general slab, până în orele după-amiezii.

Cantităţile de precipitaţii vor fi pe arii restrânse mai însemnate, cu precădere în Oltenia şi la munte şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Vântul va avea intensificări temporare, viscolind şi spulberând ninsoarea, în regiunile sudice, dar şi la munte, cu viteze de peste 50…60 km/h, iar în sudul Banatului vor depăşi 80 km/h. În cursul zilei de sâmbătă, 7 februarie, vântul va diminua treptat în intensitate.

Vântul se va intensifica în regiunile sudice încă din dimineaţa zilei de vineri, 6 februarie. Ninsori, în general slabe cantitativ, vor fi local şi în restul teritoriului.


COMUNICAT DE PRESA

           Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Giurgiu in calitate de beneficiar, în parteneriat cu Fundatia Scoala Română de Afaceri a Camerelor de Comert Si Industrie – Filiala Călărasi, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Giurgiu, Camera de Comert Industrie si Agricultura Mehedinti, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Ialomita si SC NOVA FORCE TECHNIC SRL Giurgiu implenmenteaza proiectul,,Pro activ pe o piata a muncii inclusiva, flexibila si moderna!”

Proiectul este cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013,Axa prioritara 5: “Promovarea masurilor active de ocupare”, Domeniul major de interventie 5.1. “Dezvoltarea s iimplementarea masurilor active de ocupare”.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta cresterea sanselor de ocupare a 880 de someri, persoane inactive, aflate in cautarea unui loc de munca, din regiunile Sud Muntenia, prin participarea acestora la programe integrate de consiliere, informare, mediere si formare profesionala.

Proiectul imbina masuri integrate de ocupare (formare, consiliere profesionala, mediere pe piata muncii in vederea angajarii sau consiliere in vederea initierii unei afaceri, participarea la bursa locurilor de munca si la job cluburi) pentru persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, someri si persoane inactive in scopul asigurarii de oportunitati sporite pentru participarea in viitor a acestora pe piata muncii.

Grupul tinta al acestui proiect este format din:

 • persoane inactive – 70 persoane;

 • persoane aflate in cautarea unui loc de munca – 140 persoane;

 • someri tineri (16-24 ani) – 50 persoane;

 • somer peste 45 ani – 40 persoane;

 • someri de lunga durata tineri (16-24) > 6 luni – 290 persoane;

 • someri de lunga durata adulti (25-64) > 12 luni – 260 persoane;

 • persoane care au parasit timpuriu scoala cu varsta minima 16 ani – 30 persoane.

Cursurile organizate in cadrul proiectuluisunt:

Camera de Comert, Industrie si Agricultura GiurgiuPartener 2:

-Lucrator in comert

-Competente antreprenoriale

SC NOVA FORCE TECHNIC SRL-Partener 5:

-Baby sitter

-Ingrijitoare batrani la domiciliu

-Confectioner articole textile

-Coafor

-Lucrator in comert

-Patiser

Fundatia Scoala Română de Afaceri a Camerelor de Comert si Industrie – Filiala CălărasiPartener 1:

-Excavatorist ptr excavatoare cu mare capacitate

-Lucrator tamplarie pvc

-Ingrijitoare batrani la domiciliu

-Patiser

-Competente antreprenoriale

Camera de Comert Industrie si Agricultura MehedintiPartener 3:

-Inspector in domeniul SSM

Camera de Comert, Industrie si Agricultura IalomitaPartener 4:

-Baby sitter

-Lucrator in alimentatie

-Camerista

-Ingrijitoare batrani la domiciliu

-Competente antreprenoriale

Valoare subventie:

-Pentru cursurile de calificare nivel 1-1570 lei

-Pentru cursurile  de calificare nivel 2-3220 lei

-Pentru cursurile de specializare         –  600 lei

Agenţia Judeţeana pentru Ocuparea Forţei de Muncă Giurgiu

Adresa, Sos Bucuresti, Bl.202/5D, Mezanin- Giurgiu

Tel. 0246/230613 sau la adresa de e-mail: ajofm@gr.anofm.ro

Responsabil promovare – Popescu Tinela Marga

 

 

 

 


Comunicat de presă. Locuri de muncă vacante disponibile în judeţul Giurgiu

 

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Giurgiu oferă 121 locuri de muncă vacante în săptămâna 04 februarie – 10 februarie 2015. 

Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de munca vacante, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Giurgiu sunt înregistrate 121 locuri de muncă vacante, în perioada 04 februarie – 10 februarie 2015. 

Pentru studii medii, profesionale şi lucrători calificaţi/necalificaţi sunt disponibile 90 locuri de muncă, dintre care: agent securitate; ambalator manual; barman; bucatar; conducător autospecială;  confecţioner asamblor articole din textile;  croitor; dispecer; electrician;   fasonator; finisor textile; forjor mecanic;  îngrijitor clădiri; lăcătuş; lucrător bucătărie; lucrător comercial; mecanic auto;  mecanic întreţinere; mecanic utilaje; muncitor necalificat;  operator la cuptoare; operator la maşini unelte;  paznic; şofer; stivuitorist; strungar; sudor; tâmplar;  tinichiugiu; vopsitor auto,  etc.

Pentru persoanele cu studii superioare şi postliceale sunt oferite locuri de muncă, în următoarele meserii: administrator imobile; agent vânzări; arhivist; asistent medical; colector; consultant finaciar; contabil; director; economist în economie generală; inginer construcţii civile, industriale şi agricole; inginer electromecanic; inginer industria alimentară; inginer maşini hidraulice şi pneumatice; inginer maşini unelte ; inginer metalurg; inginer mecanic; profesor; şef birou;  şef formatie.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Giurgiu reaminteşte tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, că pot consulta zilnic lista locurilor de muncă vacante la sediul AJOFM Giurgiu din mun. Giurgiu, sos. Bucureşti, bl. 202/5 D, mezanin sau pe site-ul instituţiei www.giurgiu.anofm.ro.

La data de 31 ianuarie 2015, numărul total al persoanelor înregistrate în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă  Giurgiu a fost de 6.464 persoane în căutarea unui loc de muncă, dintre care 2,995 sunt femei.

 Valoarea ratei şomajului înregistrată la nivelul judeţului Giurgiu la finele lunii ianuarie a fost 6.90%.

 

BIROUL DE PRESA AL AJOFM GIURGIU


 

Iarna îşi va reintra în drepturi , de mâine seară reîncep ninsorile

 

cine-da-zapadaÎncepând de mâine , deși în scãdere fațã de ziua anterioarã, valorile termice se vor menține peste cele normale la aceastã datã în vest și sud, iar în restul teritoriului se vor situa în jurul normelor. Înnorãrile vor persista și vor cãdea precipitații pe arii extinse. În cursul zilei vor fi mai ales ploi, local în jumãtatea sudicã țãrii și se vor semnala ninsori în zona de munte și în regiunile nordice. Spre searã și în timpul nopții, aria ninsorilor se va extinde, cuprinzând cea mai mare parte a țãrii și se va depune strat nou de zãpadã, exceptând litoralul, unde precipitațiile vor fi mixte. Izolat vor fi cantitãți de apã mai însemnate. Vântul va avea intensificãri în special la munte și în regiunile sudice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 0 și 10 grade, iar cele minime se vor încadra între -5 și 3 grade.

 


 

Tineretul Liberal motivat şi implicat în lupta împotriva cancerului

DSCF0085          Ziua de 4 februarie este marcată la nivel internaţional ca zi a luptei împotriva cancerului. Cancerul, această boală necruţătoare continuă să facă ravagii în rândul românilor, rata de mortalitate fiind de 248 de cazuri la 100.000 de locuitori, cu 18% mai mare faţă de media Uniunii Europene si cu 65% mai ridicata faţă de media ţărilor dezvoltate. Datele sunt conforme raportului pe sănătate al Comisiei Europene. Mânaţi de dorinţa de a-i face pe giurgiuveni să conştientizeze la ce riscuri se expun atunci când fumează, Organizaţia Municipală de Tineret  a PNL Giurgiu a intreprins o acţiune numită generic “UN  MĂR  PENTRU  O  ŢIGARĂ “ . Vorbind despre acestă acţiune tinerii liberali Emil Epure ,Sorin Daviloveanu şi Adrian Chiran spuneau că :  Încercăm să-i  DSCF0080facem pe oameni să  înţeleagă  că este mult mai economic şi mai sănătos să consume fructe decât să-şi intoxice plâmânii cu nicotină. Le oferim trecătorilor un măr, simbol al unei vieţi  sănătoase  în contrapartidă cu o  ţigără  generatoare de boală, suferinţă, scurtare de viaţă. Tinerii Liberali au dăruit sute de mere în zonele aglomerate ale oraşului. Trecătorii au fost plăcut impresionaţi de grija pe care o manifestau aceşti copii minunaţi pentru sănătatea dumnealor şi a tuturor concitadinilor noştri.  Redacţia publicaţiei Cronica Giurgiuveană îi felicită pe tinerii liberali pentru inţiativă şi modul exemplar în care s-au implicat în aducerea la cunoştinţa opiniei publice la ce riscuri se expun atunci când aprind involuntar o ţigară gest devenit pentru unii dintre noi ca şi un tic nervos şi că de cele mai multe ori cancerul este incurabil.

A.S.MANDU


Guvernul emite ordonanţe de urgenţă , care nu se pot pune în practică

 

mag       Guvernul a emis o ordonanţă, intrată azi în vigoare, care prevede că, în cazul în care magazinele sau restaurantele refuză să emită bon fiscal, clientul are dreptul să beneficieze de bunul achiziţionat sau de serviciul prestat fără plata contravalorii. Actul normativ nu arată, însă, cum ar trebui procedat în astfel de cazuri care riscă să dea naştere la abuzuri pe bandă rulantă.

 Chiar dacă neemiterea bonului fiscal este o încălcare a legii, această practică nu poate fi sancţionată de cetăţeni pentru că păstrarea bunurilor echivalează cu furtul. Ordonanţa nu prevede cum ar trebui să acţioneze propriu zis cei care nu primesc bonul. Într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al guvernului a spus că nu există o procedură concretă şi a spus că, după părerea sa, cetăţenii ar putea apela Sistemul Unic de Apeluri de Urgenţă 112 sau reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

„Este o speţă la care e dificil de răspuns în momentul de faţă. Insişti ca vânzătorul să-ţi dea bonul, dacă nu, vei chema Poliţia, cu pâinea în mână, probabil, nu ştiu. E o întrebare, sigur, la limita anecdoticului. Suni la 112… nu ştiu ce să spun la întrebarea asta. Pentru o pâine, nu ştiu. În momentul în care un cumpărător nu solicită bon fiscal, e lipsit de şansa – mică, mare – de a câştiga la Loteria bonurilor fiscale. Deci, dacă comerciantul mă lipseşte pe mine de dreptul de a trage un loz în plic, înseamnă că eu pot să nu-l plătesc”, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului, Corneliu Calotă.

Este puţin probabil ca explicaţiile date de oficialul guvernamental să fie puse în practică. Există cel puţin două motive evidente. În primul rând, scopul serviciului 112 este de urgenţă, iar încărcarea sa cu astfel de reclamaţii ar putea împiedica rezolvarea cazurilor care înseamnă salvarea de vieţi omeneşti, iar în al doilea rând  numărul angajaţilor de la 112 şi chiar de la ANAF este restrâns. Alocarea de personal pentru a gestiona o avalanşă de reclamaţii privind neemiterea de bonuri fiscale de câţiva lei ar însemna o irosire a resurselor.

În plus, neemiterea bonului fiscal sau nepredarea lui sunt déjà sancţionate prin lege, iar sancţiunile nu pot fi puse în aplicare decât de organele de control.

De exemplu, neemiterea bonului fiscal pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate ori emiterea de bonuri cu o valoare inferioara celei reale, precum si nereintroducerea datelor inscrise pe rola jurnal privind tranzactiile efectuate de la ultima inchidere zilnica pana in momentul stergerii memoriei operative se sanctioneaza cu amenda de la 8.000 la 10.000 lei. Emiterea bonului fiscal continand date eronate sau fara ca acesta sa contina toate datele se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 la 4.000 lei. Nepredarea bonului fiscal clientului de catre operatorul aparatului de marcat electronic fiscal se sanctioneaza cu amenda de la 800 la 1.500 lei.

Actul normativ a fost emis pentru a crea cadrul legal al Loteriei bonurilor fiscale.

În cadrul Loteriei bonurilor fiscale se vor efectua extrageri a două valori, respectiv: un număr din intervalul 1-999, reprezentând valoarea bonului fiscal fără subdiviziunile leului, și data emiterii bonului.

Toţi posesorii de bonuri fiscale care îndeplinesc cumulativ cele două condiţii de mai sus sunt invitaţi, în decurs de 30 de zile, să se prezinte la orice unitate ANAF pentru a depune bonul fiscal în original.. Prima extragere va avea loc pe data de 13 aprilie 2015 (a doua zi de Paşte), fondul de premiere fiind de 1 milion de lei. Valoarea premiilor individuale se stabileşte prin împărţirea fondului de premiere la numărul de bonuri fiscale revendicate în termen. În funcţie de numărul de bonuri fiscale revendicate, valoarea premiilor unitare poate ajunge şi la 1 milion de lei.


Atenţie şoferi !Amenzile din noul cod rutier vor ajunge şi la 1950 lei

copil        Copiii mai înalţi de 135 de centimetri pot sta pe banchetă dacă poartă centura de siguranţă a maşinii. În schimb, cei sub 3 ani şi mai scunzi trebuie să fie transportaţi doar în scaune şi cu dispozitive de prindere omologate.Mai mult, şoferul este obligat să le pună în vedere pasagerilor că trebuie să îşi prindă centurile când se află în autovehicul. Nerespectarea acestor reguli introduse recent va fi sancţionată cu până la cinci puncte de amendă.Asta înseamnă, în bani, că şoferul va scoate din buzunar până la 500 de lei – cam cât ar costa, de fapt, un scaun pentru bebeluş. În funcţie de gravitatea faptei, şoferii vor plăti amenzi usturătoare, care pot ajunge la sumele pe care le câştigă un român la serviciu, adică de la câteva sute de lei până la un maximum de 1.950 de lei.

Şoferii  pot deveni pietoni pentru 90 zile, în următoarele condiţii

Vor fi aspru pedepsiţi, fiind lăsaţi pietoni şi pentru 90 de zile, cei care gonesc ca nebunii pe şosele, cei care merg pe contrasens, cei care forţează trecerile de cale ferată şi cei care se urcă morţi de beţi la volanul maşinii.

Iată care sunt amenzile pentru diferite fapte :

2-3 puncte amendă şi două puncte penalizare – nesemnalizarea la schimbarea direcţiei de mers, forţarea culorii galbene a semaforului, nepurtarea centurii de siguranţă, vorbitul la telefon;

4-5 puncte amendă şi 3 puncte penalizare sau permisul reţinut pentru 30 de zile – nerespectarea indicatoarelor rutiere, depăşirea coloanelor la semafor sau la trecerile de cale ferată, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor;

6-8 puncte amendă, 4 puncte penalizare şi permisul reţinut pentru 60 de zile – conducerea fără permis sau cu permisul suspendat, circulaţia pe contrasens, trecerea pe culoarea roşie a semaforului şi producerea unui accident;

9-20 de puncte amendă, 6 puncte penalizare şi permisul reţinut pentru 90 de zile – conducerea unei maşini cu ITP-ul expirat sau fără anvelope de iarnă, înjurăturile la volan, consumul de alcool, depăşirea vitezei cu mai mult de 50 km/h decât limita legală. Un punct amendă este 97,5 lei (10% din salariul minim pe economie).


           MINOR DISPĂRUT

        copil  Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu desfăşoară activităţi specifice de căutare şi investigare în vederea depistării unui minor de treisprezece ani, care în ziua de 16 septembrie 2014 a plecat voluntar de la domiciliul din comuna Colibaşi, sat Colibaşi, judeţul Giurgiu.

           La data de 20.01.2015, poliţiştii au fost   sesizaţi de un bărbat cu privire la faptul că     fiul său, LECEA MARIAN, născut la data de 23.11.2001 în comuna Adunaţii Copăceni, judeţul Giurgiu, a plecat voluntar în data de 16.09.2014 de la domiciliul din satul Colibaşi, comuna Colibaşi, judeţul Giurgiu, fără a mai reveni.Minorul a mai părăsit anterior domiciliul de mai multe ori şi s-a deplasat pe raza judeţelor Ilfov, Argeş şi în municipiul Bucureşti.

   SEMNALMENTE:

           Înălţime de aproximativ 1.55 metri, greutate de circa 40 kilograme, păr negru, drept, ochii căprui, faţă ovală, ten maro deschis.Semne particulare: cicatrice la gamba piciorului drept provenită dintr-o căzătură.

   VESTIMENTAŢIA: Nu este cunoscută

 În caz de depistare se va contacta Biroul Urmăriri din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Giurgiu, la numerele de telefon 0246 207164 sau 0246 207161 sau Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă la numărul 112.


Oana Stancu şi Antena 3, buni de plată…

Oana Stancu şi Antena 3 au fost sancţionaţi pentru “linşajul mediatic” la adresa lui Marian Georgescu, despre care au făcut mai multe Antena 3dezvăluiri în emisiunile postului, printrecare faptul că ar fi folosit dosarele foştilor informatori ai Securităţii din judeţul Braşov pe post de instrumente de şantaj. Judecătorii au constatat că Oana Stancu şi Antena 3 au prejudiciat imaginea lui Marian Georgescu, fost şef al Penitenciarului Codlea şi i-au obligat pe aceştia să-i plătească tatălui actualului şef al ANI daune morale de 10.000 de euro.

Stire preluată după MEDIAFAX