Ultima reduta a libertatii presei impotriva coruptiei a fost distrusa …

Ultima reduta a libertatii presei impotriva coruptiei a fost distrusa …

Postul de televiziune Realitatea TV  putea fi până de curând identificat cu emisiunea “Jocuri de Putere” moderată de realizatorul Rareş Bogdan. Sarea şi piperul acestei emisiuni consta în participarea  în cadrul emisiunii a lui Oreste Teodorescu şi a Oanei Stănciulescu.  

Cozmin Guşă, patronul Realităţii, cum a ajuns patronal Realităţii TV este irelevant, observând audienţa fantastică de care se bucura emisiunea lui Rareş urmarea credibilităţii pe care o avea  în rândul privitorilor a lansat pe piaţă formarea partidului realităţii. Cu ani în urmă Cozmin Guşă a mai avut o tentativă de formare a unui partid care s-a transformat într-un fiasco. Dar cocoţat pe brand-ul emisiunii Jocuri de Putere putea avea şanse reale ca partidul său să ajungă în parlament. Cu o singură condiţie: Emisiunea să fie moderată de Rareş Bogdan alături de Oreste Teodorescu şi Oana Stănciulescu.

Cei trei oameni şi-au asumat riscuri de neimaginat prin poziţia verticală de care au dat dovadă, prin lupta directă, deschisă pe frontul adevărului, cu toţi cei care au furat şi distrus această ţară. Şi vii tu acum Cozmin Guşă,  ce-ai stat ascuns în spatele celebrităţii lui Rareş, marele analistul politic, în al cărui parcurs de specialist în PR observăm numai eşecuri, şi cu bună ştiinţă distrugi încrederea oamenilor care încă mai speră că lucrurile se mai pot schimba prin implicarea directă a unor jurnalişti obiectivi, cu verticalitate, care-şi riscă propria viaţa pe altarul luptei  împotriva corupţiei, iar tu îndrăzneşti să spui despre astfel de oameni  că sunt trompetele lui Coldea.   

Nu am nimic împotriva lui Claudiu Popa care este un excelent cititor de prompter, dar de aici şi până a-l pune să modereze o emisiune de genul celei inventate de Rareş Bogdan este o gafă impardonabilă. Cred că acest tânăr ar trebui să-şi vadă lungul nasului şi să facă ceea ce ştie el mai bine, să nu devină din ridicol penibil.

Nu ştiu ce se ascunde sub acest linşaj ale căror victime sunt Rareş Bogdan, Oana Stănciulescu, Oreste Teodorescu şi poporul român. Posibil promisiunea venită din partea celor care se joacă cu destinele noastre că datoriile postului de televiziune Realitatea TV vor fi şterse. Poate Cozmin Guşă este victima unui şantaj. Nu ştiu, cert este că scoaterea după post a celor trei poate fi considerat drept un afront împotriva noastră, a milioanelor de telespectatori care încă mai credem în libertatea de exprimare şi în puterea cuvântului împotriva a tot ce este strâmb şi nedrept în ţara noastră.

Dacă Rareş, Oana şi Oreste sunt oamenii lui Coldea pentru că au dat dovadă de un curaj aproape nebunesc, o nebunie frumoasă care implică riscuri majore venite din partea hoţilor, atunci  eu şi asemenea mie milioane de oameni suntem oamenii lui Coldea.   

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *