Consilierul judetean Nicusor Iacob a fost abuzat !!!

Consilierul judetean Nicusor Iacob a fost abuzat !!!

În debutul conferinţei de presă din data 21 noiembrie a PNL Giurgiu, Nicuşor Iacob a prezentat hotărârea instanţei Curţii de Apel din care reieşea că a câştigat procesul cu Prefectura  şi Consiliul Judeţean Giurgiu  recâştigându-şi poziţia de consilier judeţean printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă.

Referindu-se la acest lucru preşedintele organizaţiei judeţene  a PNL Giurgiu, Marin Anton a spus că Nicuşor Iacob a fost abuzat de fosta prefectă Nina Carmen Crişu şi preşedintele CJ-ului Marian Mina, în încercarea de a-l exclude din CJ Giurgiu,  prin  metode care contravin legislaţiei în vigoare, fapt confirmat de hotărârea dată de  instanţa de judecată.  

Un alt subiect aflat pe agenda liderului PNL şi prezentat opiniei publice a fost şi cel legat de doctoratul senatorului Bădălău, doctorat în economie, a cărui temă a fost “Eradicarea corupţiei din administraţia publică “ ( nota red. fără comentarii )   despre care a spus că a aflat cu surprindere, complectând: ” Bădălău a scris mai mult decât a citit .“

Referitor la Adrian Anghelescu consilier local şi Mihai Matei  de asemenea consilier local şi vicepreşedinte al organizaţiei municipale PNL, cărora practic li s-a interzis, aceasta este expresia corectă, să participe la procedura de desemnare a candidaţilor PNL pentru funcţia de primar  care urma să fie stabilit în urma unui sondaj de opinie, motivaţia invocată de   preşedintele partidului a fost una seacă, fără conţinut în încercarea de a ascude adevărul după un fir de pai.  Spunând că Adrian Anghelescu şi Mihai Matei nu pot participa la sondajul de opinie pentru că aşa s-a stabilit în  Biroul Politic Municipal în urma unui vot dat de membrii biroului politic.

Birou politic al cărui preşedinte este Marian Măroiu, auto declaratul candidat al PNL Giurgiu pentru fotoliul de primar cu mult timp înainte de a se stabili criteriile de selecţie pentru un potenţial candidat. În acest sens Marian Măroiu îşi face campanie electorală încă de anul trecut prezentându-se giurgiuvenilor drept unicul candidat al PNL pentru funcţia de primar.

În atare condiţii este lesne de înţeles de ce Adrian Anghelescu şi Mihai Matei au fost pur şi simplu eliminaţi din cursă înainte de a se da startul. Atât Adrian Anghelescu cât şi Mihai Matei sunt oameni cu notorietate în oraş atât datorită faptului că sunt consilieri locali şi ale căror  poziţii tranşante prin luările de cuvânt în consiliul local, poziţii care sunt în favoarea cetăţeanului votând nu de puţine ori chiar împotriva directivelor primite de la partid dacă acestea erau în contrapondere cu dezvoltarea localităţii sau în spatele acestora se regăseau interesele unora şi nu a întregii colectivităţi din Giurgiu. Dar şi  datorită faptului că au apărut în politică alături de Florian Nicolae, care dacă nu ar fi fost trădat de parte dintre PNL-işti ar fi putut ajunge primar, ceea ce le aduce un plus de imagine favorabilă în ochii electoratului, şi nu în ultimul rând imaginea nepătată de greutatea vreunor dosare penale. Toate acestea însumate le dau un plus de credibilitate în faţa electoratului, cu atât mai mult că sunt PNL-şti autentici şi nu traseişti politici.

Teama că Anghelescu sau Matei l-ar putea surclasa în sondajul de opinie  pe Marian Măroiu l-au determinat pe acesta şi pe Marin Anton să-i excludă din măsurarea voinţei electoratului giurgiuvean cu privire la cine dintre cei trei candidaţi PNL ar avea mai multe şanse să ajungă primar. Sau poate Marin Anton doreşte să prezinte electoratului un candidat fără şanse reale, ca să poată câştiga primăria candidatul vreunui alt partid. Nu ştiu, este doar o simplă supoziţie.

Din informaţiile noastre atât Adrian Anghelescu cât şi Mihai Matei au depus contestaţii la sediul central al partidului din Modrogan faţă de decizia aberantă luată de PNL Giurgiu în ceea ce-i priveşte sub aspectul interzicerii lor ca potenţiali candidaţi pentru fotoliul de primar.   

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *