TREI BARBATI AU FOST SURPRINSI IN TIMP CE SUSTRAGEAU BUNURI DIN LOCUINTA CHIAR DE PROPRIETAR

TREI BARBATI AU FOST SURPRINSI IN TIMP CE SUSTRAGEAU BUNURI DIN LOCUINTA CHIAR DE PROPRIETAR

Trei bărbaţi cu vârste între 19 şi 28 de ani, din judeţul Giurgiu sunt cercetaţi de poliţişti pentru furt calificat şi infracţiuni rutiere după ce au fost surprinşi de proprietari în timp ce sustrăgeau bunuri în valoare de aproximativ 15.000 lei.

Astfel, în dimineaţa zilei de 09.07.2015, în jurul orei 02.00, T. F., de 28 ani, din comuna Valea Dragului, judeţul Giurgiu, I. M. I., de 19 ani şi I. F., de 20 ani, ambii din comuna Gostinari, judeţul Giurgiu s-au deplasat, cu autoturismul celui din urmă, pe raza comunei Adunaţii Copăceni unde au pătruns în curtea unui imobil aparţinând lui M. N., de 48 ani, din localitate, iar din interiorul locuinţei şi dependinţe au sustras mai multe bunuri (o drujbă, un motocultor, o bicicletă, un televizor, 40 litri ţuică, etc.) în valoare de aproximativ 15.000 lei.

În momentul comiterii faptei, persoana vătămată a fost trezită de zgomotul produs de cei trei intruşi, sesizând poliţiştii prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112. Până la sosirea poliţiştilor, proprietarul împreună cu doi vecini, au procedat la urmărirea celor trei bărbaţi, care au abandonat o parte din bunurile sustrase şi au demarat cu un autoturism către Drumul Naţional 5.

După o distanţă de aproximativ 6 km., proprietarul şi însoţitorii săi au reuşit să ajungă şi imobilizeze pe D.N. 5 autoturismul celor trei, moment în care unul dintre aceştia, I. M. I., de 19 ani, a încercat să fugă dar s-a împiedicat şi a căzut pe partea carosabilă, suferind traumatisme ce au necesitat preluarea şi transportarea la o unitate sanitară din municipiul Bucureşti pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cu ocazia cercetărilor efectuate la faţa locului de poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Adunaţii-Copăceni şi Secţiei nr. 1 de Poliţie Rurală Călugăreni, la controlul amănunţit al autovehiculului folosit la comiterea furtului, au fost identificate mai multe bunuri susceptibile de a fi folosite sau că provin din activitatea infracţională, respectiv o ţeavă metalică, o drujbă, două telefoane mobile, un rucsac, o cagulă, o pereche de mănuşi chirurgicale, un cleşte pentru tăiat sârmă, un cleşte patent, un foarfece tip “gură de lup”, un toporaş, o pereche de mănuşi pentru grădinărit, etc.

Pentru identificarea autoturismului şi imobilizarea acestuia în trafic la faţa locului a fost prezent şi un echipaj din cadrul Serviciului Rutier de la I.P.J. Giurgiu, în urma verificărilor efectuate stabilindu-se că autoturismul celor trei bărbaţi bănuiţi de comiterea furtului a fost condus de I. M. I., de 19 ani, din comuna Gostinari, judeţul Giurgiu, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, acesta fiindu-i încredinţat spre conducere, cu ştiinţă, de fratele său I. F., de 20 ani, ambii din comuna Gostinari, judeţul Giurgiu.

În cauză, poliţiştii Postului de Poliţie Adunaţii Copăceni continuă cercetările faţă de cei trei bărbaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, I. F. şi T. F., fiind reţinuţi pe o perioadă de 24 ore şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Giurgiu.

Poliţiştii rutieri au deschis la rândul lor un dosar penal în care efectuează cercetări faţă de I. M. I., conducătorul autoturismului, pentru comiterea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere iar faţă de I. F., proprietarul autoturismului, pentru încredinţarea unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştia că nu posedă permis de conducere.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *