Toma Petcu președintele ALDE nu este de acord cu evacuarile de la Istru

Toma Petcu președintele ALDE nu este de acord cu evacuarile de la Istru

Mai mulți parlamentari giurgiuveni și-au exprimat dezacordul față de decizia primarului  Nicolae Barbu de evacuare a  12 familii de romi din căminele de nefamiliști situate în cartierul Istru. Despre acest subiect care pune în pericol viața copiilor de romi care urmează să fie evacuați împreună cu părinții lor, acum când anotimpul rece bate la ușă, despre nepăsarea domnului primar a cărui principală prioritate sunt viitoarele alegeri și nicidecum protecția socială instituită prin lege am stat de vorbă și cu președintele organizației județene a PLR Giurgiu, care în viitorul apropiat va deveni ALDE. Despre acest subiect domnul Toma Petcu a spus:

”Mă solidarizez cu ceilalți politicieni giurgiuveni și cu certitudine în acest caz nu se pune problema  doctrinei politice. Trebuie să fim solidari și să facem tot ce depinde de noi pentru a nu lăsa ca această situație să aibă o finalitate care să genereze orașului nostru încă o dată notorietate negativă la nivel național. Ne-am făcut o dată de râs cu demolarea altui bloc decât cel care trebuia demolat, acum ar mai trebui să vină televiziunile din țară să arate nepăsarea, indolența tocmai a celor care se fac responsabili de grija față de oameni. Acești oameni locuiesc de mult prea mult timp în Istru ca să venim acum și să spunem că o parte din ei nu sunt giurgiuveni. Primarul Barbu cunoaște situația din Istru încă de când era consilier local. De trei ani este primar. De ce tocmai acum s-a gândit să demoleze blocurile și să trimită oamenii cu copii mici în stradă acum în prag de iarnă? Pentru mine personal comportamentul actualului primar ridică un mare semn de întrebare.

Sunt giurgiuvean, la fel ca și părinții mei și încă câteva generații în urmă. Cunosc foarte bine această minoritate deoarece pe strada unde am locuit majoritari ca număr sunt romii. Am copilărit și crescut alături de acești oameni, am stat și am mâncat la aceeași masă, am fost colegi de clasă, unii dintre ei excelând la învățătură. Cu mulți dintre ei  de-a lungul timpului am devenit neamuri, părinți mei și eu personal am botezt copii de romi. Sunt oameni deosebiți, mucitori, respectoși și cu frica lui Dumnezeu. Dar cum și la români există anumiți indivizi certați cu bunele maniere care ascultă manele date la maxim, care sunt foști sau actuali recidiviști, așa și romii au printre ei anumiți indivizi care trăiesc la limita legalității. Dar nu putem să-i băgăm pe toți în aceeași oală. Am înțeles că domnul primar a spus că unii au amenzi de plătit. Nu știu dacă primarul în exercițiu are trecut în fișa postului să se ocupe de recuperarea amenzilor , iar dacă are această atribuțiune dându-i afără din casă și să se ducă nu știu unde, cum am înțeles că ar fi spus tot domnul primar, cum mai recuperează cuantumul amenzilor? Nu ar fi fost mai eficient să-i angajeze ca ulterior să le oprească  pe ștat amenda?

Voi încerca  împreună cu ceilalți colegi politicieni să luam act de ceea ce se întâmplă la Giurgiu  să găsim o cale legală  de soluționare a acestei probleme grave în care sunt implicați oameni. Oricum personal voi avea o întrevedere pe această temă cu primarul căruia am să-i solicit găsirea unei soluții pentru detensionarea situației ce poate surveni urmarea unei abordări greșite a acestei stări de fapt ce se poate denatura într-un conflict major. Este ilogic ce se întâmplă, avem grijă de oamenii necăjiți veniți în țara noastră din alte colțuri ale lumii  așa cum prevăd și impun normele internaționale, iar de soarta propriilor cetățeni nu se preocupă cei îndriguiți să o facă și sunt lăsați de izbeliște la mâna hazardului.”

I.C.MANDU     

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *