PNL-istii încearca sa acrediteze ideea de unitate …

PNL-istii încearca sa acrediteze ideea de unitate …

Vineri 11 septembrie, la sediul PNL Giurgiu a avut loc o conferință de presă la care au participat copreședinții organizației județene Dumitru Beianu și Gheorghe Ștefan, președintele organizației municipale Florian Nicolae și Noruț Stănișteanu membru în biroul politic județean. Scopul conferinței de presă s-a dorit a fi unul informal, prin care să fie stopate speculațiile de presă vis-a-vis de disensiunile survenite în rândul partidului ca urmare a apariției neașteptate ca potențial candidat pentru funcția de primar a lui Noruț Stănișteanu. În rândurile ce urmează vă vom prezenta scurte fragmente din luările de cuvânt ale participanților la conferință.

Dumitru Beianu „ Au apărut în mod logic deja articole care interpretează și comentează această situație. Nu este nimic spectaculos și considerăm că pentru PNL această etapă a unei competiții interne nu face decât să confirme reconfigurarea pe care o parcurge organizația județeană în ultima perioadă… Închei spunând cu foarte multă convingere că această perioadă de reconfigurare a modului în care organizația judeațeană a PNL se pregătește să apară în fața giurgiuvenilor cu un candidat, cu o listă de consilieri, cu un program pentru Giurgiu, cu oameni credibili, profesioniști reprezintă modul schimbat, în bine după părerea mea, în care ne adaptăm vremurilor și ne străduim să fim la înălțimea așteptărilor giurgiuvenilor …”

Gheorhe Ștefan   „ Ca să punem capac oricărei speculații, nici unul dintre candidații noștri înscriși în cursa internă pentru primăria municipiului Giurgiu nu sunt favorizați în vreun fel nici de mine, nici de colegul meu domnul Beianu. Îi iubim,îi respectăm și sunt colegii noștri în egală măsură. Îl felicit pe domnul Stănișteanu că s-a înscris în această cursă, îmi pare rău, pentru că așa cum spuneam de fiecare dată nu s-au raliat la această idee și alți colegi cu notorietate suficientă ca să se poată înscrie în această cursă pentru primăria Giurgiului, mă refer la domnul Popazu, la domnul Măroiu și alții…”

Nicolae Florian  „ Referitor la competiția internă din cadrul PNL, prin introducerea noastră pe lista sondajelor cu privire la stabilirea candidatului cel mai reprezentativ, cu cele mai multe șanse să ocupe funcția de primar al municipiului Giurgiu. Salut inițiativa prietenului și colegului meu Noruț Stănișteanu. Cel care va obține rezultatul cel mai bun în urma sondajului de opinie, acela trebuie susținut, deoarece PNL-ul are nevoie de unitate și consens pentru acțiunile pe care le va derula în etapa imediat următoare …”

Noruț Stănișteanu  „ Candidatura subsemnatului pentru funcția de primar este un lucru foarte serios pe care am să-l tratez cu toată seriozitatea. Aș vrea să încerc să pun capăt speculațiilor cum că această gândire a fost influențată de anumite persoane, nu le dau numele aici pentru că nu are nici un rost … Intru în această competiție internă cu gândul de a învinge în această competiție. Sper dint tot sufletul că va fi o competiție onestă și corectă, sper din tot sufletul ca mijloacele pe care le vom folosi să fie cele care să nu afecteze în nici un fel imaginea partidului sau imaginea noastră ca persoane…”

Sincer nu știu ce să mai cred, care sunt valorile politice care pot inspira tânăra generație. În absolut toate partidele politice din România există și funcționează datul în cap pe la spate, ceva de genul lovește și fugi sau altfel spus destructurează un partid după care fugi repede la altul. Ce bine ar fi dacă partidele politice ar funcționa și după citatul din Iulius Cezar  conform căruia  trădarea este iubită, dar sunt urâți trădătorii. Poate în acest fel nu ar mai exista trădători de teamă că nu vor mai fi acceptați de alte partide considerați fiind drept paria.

Ce să creadă giurgiuvenii despre PNL, când cunosc foarte bine insistențele pe care le-au făcut liderii partidului  pentru ca Florian Nicolae să se înscrie în PNL garantându-i-se  de însăși conducerea centrală a partidului  că va fi singurul candidat pentru fotoliul de primar. Toți giurgiuvenii știu că Florian Nicolae putea candida fără să aibă sprijinul nici unui partid și să câștige primăria Giurgiu. De ce este necesară aparația unui alt contracandidat ? De ce a fost necesar întâi să vină Florian Nicolae în partid, să fie prezentat în consens de către biroul politic județean drept candidatul PNL pentru primărie, ca la  foarte scurt timp să mai apară un candidat ? De unde această dorință a lui Noruț Stănișteanu să candideze pentru funcția de primar abia după înscrierea în PNL a lui Florian Nicolae, de ce nu a făcut acest lucru mai înainte ? De ce , de ce , de ce, foarte multe de ce-uri la care PNL-ul încă nu a reușit să dea un răspuns. Un lucru este cert, PNL-ul a reușit performanța să dea dovadă de neseriozitate în fața electoratului, în fața giurgiuvenilor care-l respectă și apreciază pe Florian Nicolae, cum de altfel a dat posibiliatea adversarilor lor politici să facă speculații legate de starea de incertitudine care trenează de o bună perioadă de timp în PNL.

Același lucru se poate spune și despre PSD, unde primarul în funcție s-a autodeclarat unicul candidat pentru primăria Giurgiu. Numai că, Răzvan Cuc secretarul general al PSD Giurgiu anunță faptul că și la PSD va avea loc un sondaj de opinie pentru stabilirea candidatului. Un candidat care încă nu se știe, un candidat care încă nu și-a făcut publică intenția de a candida, dar din informații venite pe surse s-ar părea că domnul Barbu îl va avea ca și contracandidat pe domnul viceprimar Vladu, fost PPDD-ist, devenit PSD-ist. Asta că tot vorbea domnul Cuc despre valorile ca și resurse umane ale PSD-ului, el însuși venit tot din PPDD. Ca și concluzie personală, singurul PSD-ist autentic  rămâne în continuare domnul senator Niculae Bădălău.  În rest, despre PSD numai de bine…

În acest moment giurgiuvenii sunt debusolați, nu știu ce să mai creadă, pentru că de nenumărate ori politicienii le prezintă oamenilor  un lucru ca și certitudine, ca după foarte scurt timp să revină cu o altă certitudine care contravine primei certitudini, în concluzie trăim într-o incertitudine continuă …

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *