“Statutul sunt eu !!!” a spus Badalau in CEX-ul judetean

“Statutul sunt eu !!!”  a spus Badalau in CEX-ul judetean

Cu puţin timp înainte am prezentat un articol apărut în publicaţia Ştiripesurse.ro în cuprinsul căruia se făcea vorbire despre CEX-ul judeţean de la Giurgiu în care au fost prezentate punctele de vedere ale mai multor lideri politici din cadrul Organizaţiei Judeţene a PSD Giurgiu, puncte de vedere în contradictoriu cu cele ale lui Bădălău. La foarte scurt timp, în aceeaşi publicaţie apare şi reacţia lui Niculae Bădălău care spune:

“Acest Comitet Executiv Judeţean au participat toţi primarii. Cu cinci voturi împotrivă au fost adoptate hotărârile. Au fost 71 de oameni. Unde e dictatura? Eu tot timpul am urât unanimităţile false din partid şi ştiţi lucrul acesta că am mai prezentat subiectul vizavi de democraţie. Că facem nişte alegeri mi se pare democratic. Dacă nu le faci mi se pare că e o dictatură. Eu nu cred în cei numiţi, cred în cei aleşi. Dacă ai o frică de colegii tăi de partid de a candida, asta e cu totul altă problemă. Înseamnă că nu eşti om politic. Un om politic vine în faţa oamenilor, le spune ce are de spus şi este judecat prin vot. Asta înseamnă politică şi democraţie. O fi din scurt. Dacă o fac din lung o să acuze că e prea lung. Din 71 de oameni prezenţi, cu 4 voturi împotrivă şi o abţinere, mi se pare elocvent rezultatul. Că unora le este teamă să iasă în faţa votului nu e problema mea. În faţa a 500 de oameni, cât are conferinţa judeţeană, vii şi îţi depui candidatura şi oamenii ăia votează …Eu nu alerg să fac alegerile astea ca să fiu în Comitetul Executiv Naţional. Eu sunt în Comitetul Executiv pentru că sunt preşedinte interimar. Deci toate argumentele alea sunt total neadevărate. Mă bucură că nu am unanimitate, că există un schimb de idei în partid”, A declarant Niculae Bădălău pentru Ştiripesurse.ro.

Oare? Oare spune Niculae Bădălău adevărul? Am asistat cu toţii la mascarada făcută de naşul Bădălău şi finul Marian Mina cu ocazia CEX-ului Naţional al PSD care s-a ţinut la Neptun, mascaradă cu ocazia căreia Marian Mina  şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte interimar al PSD Giurgiu doar pentru ca Naşul să aibă drept de vot în CEX. Oricum această funcţie de preşedinte de partid precum şi cea de preşedinte al Consiliului Judeţean era şi este deţinută de naşul Bădălău,  Marian Mina nefiind nimic altceva decât un simplu executant al ordinelor primite de la naş.

Spune Bădălău în declaraţia dată în ştiripesurse.ro: “ Dacă nu le faci mi se pare că e o dictatură” , referindu-se la alegeri. Zău !!! Chiar şi atunci când  sunt nestatutare trebuie să faci alegerile ? Nu scrie în statutul partidului negru pe alb că alegerile se fac de jos în sus ? Oricum pentru Bădălău nu contează atâta timp cât în cadrul CEX-ului judeţean a declarant că “statutul sunt eu”.  

Mai vorbeşte Bădălău despre cei 500 de oameni care vor vota cine să le fie preşedinte pentru acest rest de mandat. Aici chiar mi se pare că are perfecta dreptate. Cei 500 de oameni vor vota cine să le fie preşedinte, numai că cei 500 sunt oameni aleşi pe sprânceană  vor vota  in corpore la al en-şpelea congres Bădălău e reales. Ar fi aproape imposibil să candidezi de unul singur şi să ieşi pe locul doi ! Chiar să fi dorit cineva să-i fie contracandidat nu ar fi avut timpul fizic şă-şi depună candidatura atât de rapid a decurs totul. Luni CEX,  joi alegeri.

De ce atâta grabă cu alegerile la Giurgiu: 1 – Este una să votezi în CEX-ul Naţional din poziţia de interimar şi altă greutate are votul tău când este dat de un preşedinte chipurile ales, chiar şi nestatutar. 2 – Teama că primarii ar putea realiza că naşul a căzut în dizgraţia lui Dragnea şi să-i dea lui Bădălău ceea ce merită, mai puţin voturile lor, pentru preşedinte de partid. 3 – Dacă Bădălău ar fi pierdut frâiele la Giurgiu cu siguranţă devenea istorie în politică  şi după cum este bine ştiut de-a lungul istorie au fost înregistrate şi perioade foarte urâte cum este aceasta când sub conducerea naşului, Giurgiu a devenit cel mai sărac judeţ din ţară în timp ce el prosperă iar apropiaţii lui sunt multimilionari în euro. 4 – Şi nu în ultimul rând, teama că dacă ar fi devenit un neica nimeni, posibil ca  parte dintre dosarele lui acum închise să se reactiveze.

Un lucru este cert:  PSD-ul actual din Giurgiu a devenit o afacere de familie, o familie de un anumit gen care se conduce după legi proprii, care nu are nimic în comun cu politica.

I.C.MANDU

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *