Masinile DIESEL vor fi INTERZISE OFICIAL! Cat mai pot circula in marile orase si in Bucuresti!

Masinile DIESEL vor fi  INTERZISE OFICIAL! Cat mai pot circula in marile orase si in Bucuresti!

Zilele maşinilor diesel pe şoselele din Europa par numărate.
Mai multe ţări europene, printre care şi România, riscă să fie sancţionate de Comisia Europeană şi să fie reclamate la Curtea Europeană de Justiţie pentru depăşirea permanentă a limitei de noxe şi particule ultrafine.
GermaniaItalia, Franța, Marea Britanie, dar și România, se numără printre cele nouă ţări luate în vizor de forul comunitar.

Potrivit playtech.ro, sancțiunile pe care le vor primi aceste state ar putea fi foarte dure, ba chiar, există riscul ca unele dintre ele să fie obligate să limiteze accesul vehiculelor diesel în orașele foarte mari, acolo unde gradul de poluare depășește cu mult limitele admise.

Reprezentanţii ţărilor vizate au avut o discuție în ianuarie, la Bruxelles, cu Karmenu Vella, comisarul european pentru mediu. Potrivit presei germane, Vella le-ar fi spus miniștrilor că “termenele limită au expirat de ceva vreme. Nu mai putem amâna sancțiunile”.

Mai multe mari oraşe europene au luat deja măsuri împotriva automobilelor pe motorină.
În Roma vor fi interzise maşinile diesel în centru începând cu anul 2024. În Germania, autoritățile sunt pe cale să ia aceleași măsuri după ce justiția germană a permis orașelor să interzică maşinile diesel.

În România, Primăria Bucuresti intenționează să interzică accesul în centrul orașului a peste 74% din mașini, acelea care nu respectă normele de poluare Euro 5 și Euro 6.
 

Sursa B1.ro        

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *