Plangere penala impotriva lui Tariceanu pentru nepunerea in aplicare a unei decizii a ICCJ privind incompatibilitatea senatorului PSD de Giurgiu Cristian Marciu.

Plangere penala impotriva lui Tariceanu pentru nepunerea in aplicare a unei decizii a ICCJ privind incompatibilitatea senatorului PSD de Giurgiu Cristian Marciu.

Acesta este titlul dat de cotidianul online Puterea unui articol în care printre altele spune :

 „Călin Popescu Tăriceanu a fost înștiințat oficial la Senat, prin intermediul unei mari case de avocaţí, că este protagonistul unei plângeri penale pentru că a refuzat să pună în aplicarea Decizia ÎCCJ nr.949/04.03.2015 prin care senatorul Cristian Marciu devenea incompatibil și locul său urma să fie luat de către următorul candidat pe lista PSD Giurgiu la alegerile parlamentare din 2016, Cristian Matei. Ca urmare a acestei situații, Cristian Matei a depus plângere penală împotriva lui Tăriceanu …”

În Giurgiu se vorbeşte încă de anul trecut despre dorinţa expresă a senatorului Bădălău de a-l înlătura din funcţia de senator pe Cristian Marciu pentru a-l putea unge în acestă funcţie pe Cristian Matei. Care sunt motivele care l-au determinat pe Bădălău să dorească mazilirea lui Cristian Marciu poate printr-un act de bărbăţie politică acesta  ne va dezvălui partea nevăzută, dar despre care ştie toată lumea,  de ce l-a mai pus pe listă, pentru ca după foarte scurt timp să se dorească înlăturarea lui.

Trebuie să fi cel puţin naiv să poţi crede că Cristian Matei a depus plângere penală împotriva lui Tăriceanu fără acordul şi sprijinul lui Bădălău, ştiut fiind faptul că pretendentul la postul de senator este un apropiat şi fidel susţinător al lui Bădălău. În aceste condiţii plângerea penală făcută de un membru PSD împotriva liderului ALDE ne dă de înţeles că un anumit sau mai multe personaje care şi-au exprimat public intenţia de a-l înlătura pe Dragnea de la şefia partidului, şi-au vârât codiţele din dorinţa de a crea disensiuni între Tăriceanu şi Dragnea, pentru ca în acest fel să-i slăbească puterea celui din urmă, ca să  le fie lor mai uşor să-şi ducă planul diabolic la îndeplinire.

Aşa cum îi cunosc pe Dragnea şi Tăriceanu sunt convins că vor da  dovadă de suficientă maturitate politică  să treacă şi peste această încercare de rupere a coaliţiei şi nu le vor da satisfacţie cozilor de topor. Referitor la cei care se joacă cu soarta României doar din motive personale legate de dorinţe meschine de preamărire este imperios necesar să fie ajutaţi de către liderii ALDE şi PSD să ia decizia corectă în a se îndrepta spre partidul pe al cărui joc murdar îl fac din interiorul PSD. Dacă cele câteva personaje insignifiante în economia politică a PSD doresc să facă opoziţie, o pot face fără niciun fel de probleme din afara partidului.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *