Daca la Bucuresti coalitia PSD-ALDE functioneaza, la Giurgiu lucrurile stau, dupa cum spunea maestrul Caragiale, viceversa …

Daca la Bucuresti coalitia PSD-ALDE functioneaza, la Giurgiu lucrurile stau, dupa cum spunea maestrul Caragiale, viceversa …

Am urmărit şedinţa Consiliului Judeţean Giurgiu prezidată de Marian Mina  în timp ce pe scaunul secretarului era  fosta prefectă Nina Carmen Crişu. Cele mai viu discutate proiecte şi aduse în atenţia giurgiuvenilor au fost  de hotărârile de la punctul 2 care priveau aprobarea asocierii dintre judeţul Giurgiu şi oraşul Bolintin Vale în vederea realizării obiectivului de investiţii „ Amenajare sensuri giratorii” şi punctele 12 şi 13 ce priveau aprobarea achiziţiei de servicii juridice de asistenţă şi reprezentare, ambele însumând suma de 70 de mii de euro.

Cel care s-a „bucurat enorm” de prezenţa în postura de secretar al judeţului a fostei prefecte Nina Carmen Crişu era nimeni altul decât  Vasile Mustăţea, fost preşedinte al  C.J.  Cred că această bucurie nedisimultă (glumesc) a avut ca punct de plecare faptul că fosta prefectă nu a ratat nicio ocazie să atace în contencios administrativ foarte multe dintre  hotărârile CJ în perioada când Vasile Mustăţea păstorea judeţul. Cert este că instanţa, în majoritatea  cazurilor, a dat câştig de cauză Consiliului Judeţean.

Înainte de ataca proiectul de la punctul 2, cel cu „minunatele sensuri giratorii”,  Vasile Mustăţea a ţinut să facă următoarea remarcă: „ Domnule preşedinte să ştiţi că sunt îngrijorat de faptul că odată cu venirea doamnei (referire la Nina Carmen Crişu) au început şi proiectele cu probleme… „ Rezumatul ideii  din spiciul fostului preşedinte al C.J. este cât se poate de simplă. Vasile Mustăţea s-a referit la oportunitatea proiectului care oricum se află undeva la limita legalităţii. S-a străduit sărmanul om, care cunoaşte administraţie, să se facă înţeles  de un diletant în tainele administraţiei.

La punctele 12 şi 13 în care s-a pus problema alocării sumei de 35 de mii de euro per proces, însumat însemnând 70 de mii de euro, circa 3.220.000.000 lei vechi, pentru o casă de avocatură care să reprezinte în instanţă C.J. Giurgiu, Vasile Mustrăţea a atras atenţia asupra faptului că suma ce se vrea alocată este maximul sumei admise prin lege. Aşa cum era de aşteptat majoritatea a dat vot pentru.

Surprinzător este faptul că preşedintele C.J. Giurgiu, cu toate că salariaţilor nu li s-au acordat voucerele de vacanţă stabilite prin lege,  Marian Mina îşi permite  în mod deliberat să încalce legea. Refuz să cred că nu cunoaşte legea, iar dacă nu o cunoaşte acest lucru nu-l exonerează de vină, cunoscut fiind faptul că în conformitate cu codul muncii drepturile salariale se dau înaintea oricăror altor obligaţii. Cred mai de grabă că C.J. Giurgiu nu dispune de banii necesari acordării acestor voucere.  Atunci se pune întrebarea firească: Cum îşi permite Marian Mina să angajeze alte cheltuieli înaintea drepturilor salariale?

Cât despre angajarea investiţiei de la Bolintin Vale, toate bune şi frumoase, nu mai rămâne decât să facă rost de bani. E ca şi cum … „ vulpea-n crâng şi pielea-n târg „. Sau prin acest proiect se vrea un semnal adresat primarilor de genul: „ Cin se ia cu mine bine, îi dau haina după mine”. Şi iată cum Marian Mina s-a transformat într-un vânzător de himere …

I.C. MANDU       

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *