Orice sfarsit creeaza premisele unui nou inceput. Dar … cand va veni sfarsitul ???

Orice sfarsit creeaza premisele unui nou inceput. Dar … cand va veni sfarsitul ???

O declaraţie, care produce panică la nivel global, vine din partea președintelui Conferinţei de securitate de la Munchen, Wolfgang Ischinger, care a precizat că „ordinea mondială se destramă”.

 Wolfgang Friedrich Ischinger (născut la 6 aprilie 1946) este un diplomat german . Din 2001 până în 2006 a fost ambasadorul Germaniei în Statele Unite , iar din 1998 până în 2001 a fost Staatssekretär (ministru adjunct de externe) la Berlin. El a fost ambasadorul Germaniei la Curtea din St. James ( Regatul Unit ) din 2006 până în mai 2008. Ambasadorul Ischinger a fost președinte al Conferinței de Securitate de la München din 2008, urmând ca Horst Teltschik. El a fost, de asemenea, Șeful Global al relațiilor guvernamentale al Allianz SE din martie 2008 până în decembrie 2014. El ocupă funcția de consiliu de supraveghere al Allianz Deutschland AG,Investcorp (Londra / New York) și în consiliul de conducere al Institutului de Cercetare Internațională de Pace de la Stockholm . 

Wolfgang Ischinger, de a cărui expertiză nu ne putem îndoi, a atras atenția că rivalitatea dintre superputeri se va acutiza tot mai mult, iar o ordine internațională bazată pe reguli comune și pe o structură globală ar putea fi menținută cu greu, potrivit Agerpres.ro.

Președintele Conferinţei de la Munchen a mai subliniat că eșecul Tratatului privind forţele nucleare intermediare (INF) dintre SUA şi Rusia este „o tragedie pentru ordinea de securitate europeană”.

O conferinţă pe tema securității va avea loc la Munchen, între 15 şi 17 februarie, la ea fiind aşteptaţi să participe aproape 100 de miniştri şi 40 de şefi de stat sau de guvern.

Un alt pericol iminen,t de loc de neglijat, care deja a dus la pierderea mai multor vieţi este şi fenomenul, din păcate ireversibil, al încălzirii globale.

Potrivit unui raport, publicat anual de NOAA şi de Societatea americană a meteorologilor, un întreg ansamblu de indicatori arată că încălzirea planetei s-a accelerat sub efectul arderii combustibililor fosili, care sporesc concentraţia de gaze cu efect de seră în atmosferă.

Principalele concluzii ale raportului:

„temperaturi mult mai mari decât media”

 „2017 a fost cel mai călduros an fără El Nino” 

„Arctica nu a mai cunoscut temperaturi atât de anormal de mari ale aerului şi la suprafaţa apei de peste 2.000 de ani”.

„Precipitaţiile pe uscat, în 2017, au fost considerabil mai mari decât media”,

Despre fenomenele meteo extreme vorbesc şi cercetătorii britanici care trag un puternic semnal de alarmă. Ei susţin teoria conform căreia foametea ar putea lovi omenirea în condiţiile în care fenomenele meteo extreme lovesc simultan mai multe zone ale globului, fenomene extreme care vor genera  distrugerea recoltelor la nivel planetar .

Italia a declarat recesiunea economică

 Agenţia italiană de statistică a informat că economia ţării, a treia cea mai mare din zona euro, a scăzut cu o rată trimestrială de 0,2 la sută în al patrulea trimestru. După o scădere de 0,1 la sută a Produsului Intern Brut (PIB), în perioada anterioară de trei luni, Italia se află în recesiune tehnică. Aceasta presupune două trimestre consecutive de scădere a PIB comparativ cu trimestrul anterior.

La noi în România lucrurile merg din ce în ce mai bine conform datelor prezentate de guvern. Ca şi părere personală România se poate compara cu Japonia. Frecvenţa cutremurelor din ultima perioadă mă îndreptăţeşte să cred că aproape i-am depăsit pe japonezi la acest capitol. Bine că cel puţin guvernele care s-au succedat  în cei 30 de ani de democraţie, prin care unii care se dau de mari politicieni au înţeles că s-a dat drumul la furt, au  consolidat  clădirile cu bulină roşie. Sau … poate nu .

 Un veritabil politician al stângii spunea despre actualul partid de guvernământ că: “Nu a existat un partid care să promoveze în halul acesta mediocritatea, manipularea, impostura și eșecul profesional, așa cum face PSD de doi ani de zile.” Şi din păcate are perfectă dreptate.

Despre proaspătul buget adoptat în guvern foarte mulţi analişti economici spun că este un buget nerealist, fantasmagoric, constituit pe date mincinoase. Despre creşterea economică atât de trâmbiţată de guvern analiştii spun că are la bază consumul şi nu performanţele economice aşa cum ar fi normal.

Guvernul nostru se pare că nu a auzit de marea criză economică ce urmează să lovească Europa începând cu anul 2020. Şi dacă au auzit ce le pasă lor ? Conform statisticilor românii trăiesc foarte bine. Au înregistrat o creştere economică fără precedent, au fost mărite pensile şi salariile, aşa că ducă-se dracu investiţiile ! Ce se pare că nu ştiu cei care ne conduc este faptul că preţurile la raft au crescut cu peste 30% cumulat pe ultimii doi ani, preţul carburanţilor şi al energiei electrice a crescut substantial ceea ce va avea efectul unui amărât de bulgăre de zăpadă care odată rostogolit va crea o adevărată avalanşă a scumpirilor.

Mai nou acum dacă un bătrân nu are bani şi doreşte să-şi cumpere decât doar două trei tablete de algocalmin nu mai poate pentru că onor guvernului care a interzis farmaciilor să vândă pastille la bucată, bietul bătrân este obligat  să cumpere o cutie întreagă.

Un prieten m-a rugat să vă rog la rândul meu să-i răspundeţi la semnele lui de întrebare.

“Mă întreb oare nu a sosit timpul ca toţii îmbuibaţii ăştia care ne tot dau nouă lecţii de viaţă, care ne plâng pe umăr, ne milesc şi ne promit că o să ne fie mai bine dacă-i alegem pe ei, oare nu a venit timpul să se bucure şi ei la fel ca noi ? Nu credeţi că a venit timpul să li se confişte averile fabuloase realizate prin furt ? Nu credeţi că a venit timpul să se bucure şi ei de fericirea noastră cu o pensie de sub 1.000 de lei sau  cu un salariu de 2.000 de lei ? De ce să-i doară capul din cauza milioanelor de euro pe care-i au ascunşi prin cavouri, conturi offshore sau în proprietăţi deţinute pe numele altora prin ţări exotice ? De ce suntem răi şi să nu-i lăsăm să se bucure şi ei “sărmanii” de fericirea noastră că prea spun peste tot că noi românii  trăim bine ? Păi dacă-i aşa să-i lăsăm şi pe ei trăiască fericiţi aşa cum suntem marea majoritate dintre noi.

Singura speranţă a mea şi a milioanelor de oameni ca mine este acea că va veni o zi când …”

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *