Din ce a fost PNL Giurgiu in urma cu 8 ani a mai ramas doar sigla pe un sediu ce urmeaza sa fie scos la licitatie …

Din ce a fost PNL Giurgiu in urma cu 8 ani a mai ramas doar sigla pe un sediu ce urmeaza sa fie scos la licitatie …

Spre deosebire de alte partide unde există diferite grupuri de interese, cantonate mai ales în zona partidelor aflate la putere, unde luptele pe care le dau între ei au şi o “justificare”, în PNL Giurgiu există găşti care au la baza  constituirii lor dorinţa avidă de putere în perspectiva că vreodată vor ajunge şi ei la putere, acolo unde ciolanul are gust de bani nemunciţi.

Din vechii PNL-şti, care reuşiseră să facă dintr-un partid obscur cel mai mare partid din judeţ, nu ştiu dacă acum mai depăşesc numărul degetelor unei singure mâini. Restul actorilor PNL-ului giurgiuvean  sunt figuri noi, mare parte dintre ei aduşi de curentul Marin Anton.

În PNL, aşa cum am spus, au funcţionat trei găşti. Din prima gaşcă fac parte cei care la modul declarativ sunt trup şi suflet cu Marin Anton. Din a doua gaşcă fac parte cei care nu sunt de acord cu modul prin care Marin Anton înţelege să facă politică liberal, acuzându-l că are partipriuri cu o parte a PSD-ului scindat la rândul lui în două tabere. Iar din cea de-a treia gaşcă fac parte cei care i-au jurau credinţă lui Marin Anton, dar nu-l suportau pe cel care încă deţine funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale, cauză din care erau  nici în car nici în teleguţă, ca până la urmă, odată cu căderea lui Anton să devină peste noapte duşmanii de moarte ai acestuia.

Marin Anton a devenit victima acelora pentru care el s-a bătut să le ofere pe tavă funcţii şi privilegii în partid, atrăgându-şi oprobiul celorlaţi, ca în final să-i transforme chiar şi pe apropiaţi în cei mai aprigi duşmani. Sunt 100% convins că până la urmă şi cei din cauza cărora Anton a fost decapitat din funcţia de preşedinte al PNL Giurgiu se vor dezice precum Iuda de el. Nu m-ar surprinde dacă după ce vor fi convinşi că Marin Anton nu mai are nicio şansă să revină şef în partid să declare că de fapt ei sunt cei care l-au informat pe Ludovic Orban cu privire la incapacitatea lui Anton de a conduce partidul.

Joi, 7 februarie, Marin Anton a convocat o şedinţă a Biroului Politic Judeţean la care au participat, după aprecierea unora  doar 20 dintre susţinătorii săi , după aprecierea altora au participat 30 de PNL-işti din care 18 făceau parte din biroul politic, ceilalţi fiind doar simpli asistenţi de regie.  Ca să nu fiu cârcotaş şi să prezint de bună doar estimarea uneia dintre cele două surse eu am să spun că la şedinţă au participat circa 25 de persoane. Convingerea mea este aceea că Marin Anton a fost trădat de toate cele trei găşti.

Ca şi argument în sprijinul afirmaţiei mele stă următorul lucru: Nu înţeleg de ce gaşca din cauza căreia Marin Anton a căzut în dizgraţia celorlalte două găşti nu-şi dau printr-un gest de solidaritate cu Marin Anton demisiile de onoare din PNL. Pentru că altfel este de la sine înţeles că ei sunt următorii care vor fi excluşi din PNL. Demisia lor în grup  ar fi singura lor şansă, asta  dacă chiar vor să-l salveze pe Marin Anton. Dar cu siguranţă nu-şi doresc acest lucru, acesta fiind şi motivul pentru care i-am încadrat şi pe ei în tagma trădătorilor.  

Ca ştire de BREAKING NEWS am aflat dintr-o informaţie venită pe surse că luni, 11 februarie, la sediul din Modrogan se va lua decizia desfiinţării actualului Birou Politic Judeţean al Organizaţiei PNL Giurgiu.

I.C.MANDU

                      

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *