„Mugurasi de salcioara” dans superb de primavara

„Mugurasi de salcioara” dans superb de primavara

Copiii care frecventează Școala Populară de Artă din cadrul Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Giurgiu au demonstrat și demonstrează în continuare că sunt adevărate  talente care excelează la toate capitolele artistice și culturale. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără doamnele și domnii profesori care activează în cadrul Școlii Populare de Artă. Profesionalismul dumnealor îmbinat cu dragostea față de copii și nu în ultimul rând, talentul nativ al copiilor giurgiuveni, clasează orașul nostru pe poziții fruntașe la toate concursurile interne și internaționale care promovează artă și cultura tradițională. După ce până acum am vorbit despre rezultatele meritorii obținute de copiii noștri în muzică, pictură, desen a venit și rândul dansului popular.

În perioada 13-15 mai, la Palatul Copiilor nr. 1 din Călărași a avut loc Concursul Național de Dans Modern intitulat „ Ritm și Grație ”. Formația de dans popular „ MUGURAȘI DE SĂLCIOARĂ ”  a Școlii Populare Artă din Giurgiu, coordonată de profesorul Prodan Velicu a obținut un binemeritat loc întâi.

CaptureUntitled1

La acest concurs au mai participat copii din orașele: Vaslui, Slobozia, Slatina, Focșani, Călărași, Botoșani, Constanța, Oltenița, Bârlad, Cugir, Alba Iulia, București, Râmnicu Sărat, și Onești.

 Juriul a fost constituit din președinte juriu: profesor Dohotaru Iulia și membrii juriului: profesor Tuță Magdalena, profesor Vasile Georgiana Lavinia, profesor Imireanu Laurențiu Marius și profesor Zainea Manuela.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *