Vesti rele pentru posesorii de masini inmatriculate in Bulgaria!

Vesti rele pentru posesorii de masini inmatriculate in Bulgaria!

Numărul tot mai crescut al cetățenilor altor țări  care își înmatriculează mașinile în Bulgaria și care nu plătesc polițele RCA dă mari bătăi de cap autorităților de la Sofia.

Pentru a reduce acest fenomen, Parlamentul de la Sofia a luat o decizie care va limita drastic numărul celor care își înmatriculează mașinile în Bulgaria. Aceasta presupune anularea automată a înmatriculării mașinilor care nu au RCA în Bulgaria.

Ministerul de interne a cerut anularea automată a înmatriculării autoturismelor ce nu au RCA. În acest scop Fondul de garanție va verifica periodic automobilele cu asigurarea obligatorie expirată, va trimite informația poliției rutiere care va anula înmatricularea respectivă. Drept urmare, Fondul nu va fi obligat să plătească recompense.Asigurarea de Răspundere civilă auto,RCA, costă în Bulgaria între 75 și 400 de euro pe an în funcție de capacitatea cilindrică a motorului, a orașului înmatriculării, a vârstei și a numărului de accidente provocate de proprietarul mașinii. RCA este foarte mare pentru persoanele fizice ce au peste zece automobile înmatriculate și pentru firme cu peste 15. În astfel de cazuri un RCA cu motor de 1,6 litri va putea ajunge la 350 de euro. Proprietarii străini vor putea evita problemele, reînnoind la timp asigurarea respectivă. Pentru a-i înlesni, companiile de asigurări vor introduce contractarea on-line de polițe RCA și Casco. Înmatricularea va fi reînnoită într-un mod automat după ce proprietarul achită RCA.Companiile de asigurări au și întocmit o listă neagră a cetățenilor bulgari ce au înmatriculate pe numele lor sute de mașini. În aceste cazuri un RCA va putea ajunge la 1000 de euro.

Sursa dcnews.ro              

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *