Marin Anton si … astenia de toamna

Marin Anton si … astenia de toamna

Marin Anton, după ce a ajuns președintele PNL Giurgiu, a început  prima conferință de presă cu un atac direct, frontal la adresa senatorului Niculae Bădălău vorbind despre fărădelegile pe care acesta le-a comis de-a lungul timpului în  vederea atingerii singurului scop suprem pentru care acesta a intrat în politică și anume:  îmbogățirea sa  și a familiei sale. 

A continuat în același mod preț de alte câteva conferințe în care subiectul principal a fost Bădălău creionându-i acestuia o imagine de corupt iremediabil.

În următoarele conferințe de presă Bădălău dispare din peisajul narativ compus de Marin Anton, locul acestuia fiind luat de fosta prefectă, Nina Carmen Crișu vorbindu-ne despre vasalitatea prefectei față de același personaj „mirific”  Bădălău și despre abaterile flagrante ale prefectei de la  litera și spiritul legii. Nu știm dacă schimbarea prefectei a survenit din cauza epistolelor pe care Marin Anton le-a trimis către Ministerul de Interne. Cert este că au fost o serie de controale venite din partea corpului de control al ministrului de interne la instituția prefectului, iar după o perioadă scurtă pentru unii, în timp ce pentru alții a durat o eternitate, prefecta a fost schimbată și pusă interimar un alt personaj la fel de obedient omniprezentului Bădălău.

După vacanță, Marin Anton revine în conferințele de presă ținute la sediul PNL din Giurgiu aducând cu el un fel de iz al iertării. Primul pe care-l iartă de un proces mai vechi este primarul comunei Ghimpați, Constantin Cărăpănceanu, pe care-l felicită pentru atitudinea și curajul de care a dat dovadă în lupta deschisă dintre cele două fronturi din PSD,  fiind clar de partea celor care se bat cu Bădălău . Chiar și cu excelența sa domnul Bădălău, președintele PNL Marin Anton are un proces penal pe rol, proces pe care acesta i l-a intentat urmare a pumnului mișelesc pe care Bădălău i l-a aplicat lui Marin Anton cu ocazia unei nunți, după cum a afirmat public liderul PNL.

Și acum urmează surpriza:  Marin Anton a lăsat să se înțeleagă la ultima conferință de presă,  că el personal crede în ascensiunea fulminantă a lui Bădălău în ierarhia PSD, în renașterea acestuia precum cea  a păsării Phoenix, chiar dacă a fost unul dintre puciștii cu statut permanent împotriva lui Dragnea, după debarcarea lui din poziția de număr doi în PSD și de număr doi în Senat. Or Marin Anton are capacități paranormale, fiind un fel de vizionar, or deține informații la care noi, muritorii de rând nu avem acces, pentru că altfel nu se explică cum crede el că Bădălău poate să mai ceară ceva  și unde pui,  portofolii ministeriale. Mă duce gândul, conform spuselor lui Marin Anton, spre Ministerul Transporturilor, pentru că  îi transmite lui Bădălău, expediatorul croșeului în barba de fier a lui Marin Anton, că dacă  va reuși să pună un ministru giurgiuvean și să termine podul de la Gădiștea  își va retrage plângerea penală făcută împotriva lui.

Îmi place să cred că Marin Anton a glumit sau că iertarea pe care i-o conferă lui Bădălău este datorată unei forme ușoare, trecătoare a asteniei de toamnă.  

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *