Marian Maroiu a spus despre Marin Anton ca este un erou …

Marian Maroiu a spus despre Marin Anton ca este un erou …

Sâmbătă, 9 iunie, la Ateneul Nicolae Bălănescu liberalii Giurgiuveni s-au adunat ca să nu fie risipiţi în cadrul Consiliului Judeţean de Coordonare al PNL şi să vorbească discuţii.

Din informaţiile pe care le-am primit pe surse se pare că spectatorii, membri de partid  nu prea au dat năvala să-şi vadă actorii preferaţi, respectiv liderii partidului.

Din cuvântarea fulminantă a lui Marin Anton s-au desprins câteva idei fundamentale pentru viitorul luminos al partidului:

  1. La capitolul organizare în judeţ stau foarte bine. Dacă în tot judeţul stau la fel de bine ca în comuna Roata, unde Marin Constantin a părăsit PNL pentru ALDE, dar a avut grijă să predea ştafeta fiicei sale, orice comentariu este de prisos.
  2. Cei prezenţi în sală sunt cei ce mâine vor conduce destinele judeţului a spus Marin Anton. Mulţi vor fi cei care vor bate la uşile PNL, dar acestea vor fi ferecate şi nimeni nu va mai putea accede la vreo funcţie de conducere. Chiar nu ştiam de ce este aşa mare îmbulzeală la sediul PNL din Giurgiu. Am văzut mulţi PSD-işti, ALD-işti şi foşti PNL-işti, de PD-işti nu mai vorbesc pentru că ei oricum sunt în PNL, care şi-au pus cenuşă-n cap având fiecare câte jalbă-n proţap şi se rugau să fie primiţi sau reprimiţi în PNL cu speranţa că vor obţine şi ei câte-un osuţ de ros din ce-a mai rămas de la cei care au participat la consiliul judeţean de coordonare în virtutea preluării puterii politice de către organizaţia judeţeană a PNL. Am auzit că însăşi senatorul PSD Niculae Bădălău se înghesuia şi dădea din coate să ocupe un loc cât mai în faţă. Glumesc.
  3. Şi nu în ultimul rând Marin Anton a făcut un laudaţio la adresa preşedintelui Marian Măroiu care a fost dat ca un exemplu de bună practică politică sfătuindu-i pe cei prezenţi să pună-n practică tactica politică adoptată de Marian Măroiu, gen politica din uşă-n uşă, din gură-n gură pe cale orală, să le spună oamenilor viziunea politică pe care o au domniile lor. Probabil să le spună oamenilor cum pentru binele lor Marian Măroiu a furat startul în campania electorală pentru funcţia de primar, când încă nu s-a stabilit cine va fi candidatul de primar al municipiului Giurgiu din cadrul organizaţiei PNL Giurgiu în mod statutar. Să spună oamenilor că în acest moment PNL-ul din Giurgiu trăieşte într-un fel de concubinaj politic cu PSD, cunoscută fiind relaţia de prietenie nedisimulată dintre actualul primar Nicolae Barbu şi Marian Măroiu.

În discursul său Marian Măroiu a vorbit despre şeful său Marin Anton despre care a spus că este un EROU. Din câte-mi amintesc până în 1989 singurul erou în viaţă pe care l-a avut România, conform presei vremurilor de atunci, a fost Nicolae Ceauşescu, în rest despre eroi se poate vorbi post mortem. Nu cred că Marian Măroiu şi-a dorit să facă o glumă macabră. Mai de grabă cred că l-a ironizat pe Marin Anton spunând despre el că este erou. Mai avea să-l facă erou martir. Dacă ar fi spus că Marin Anton este un foarte bun politician, că ştie să conducă partidul spre un trend crescător sau alte bazaconii de genul acesta aş fi spus doar că este o declaraţie politică. Dar de aici şi până la a-l jigni pe Marin Anton spunând despre el că este un erou, sincer cred că Marin Anton, pentru câte a făcut şi face în continuare pentru Marian Măroiu, chiar nu cred că merită să fie jignit.  

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *