Luca Bita un nume de care vom mai auzi peste timp in lumea tenisului national si de ce nu, international

Luca Bita un nume de care vom mai auzi peste timp in lumea tenisului national si de ce nu,  international

În data de 8 iunie l-am avut invitat în cadrul emisiunii TV Cronica Giurgiuveană difuzată pe postul local de televiziune Giurgiu TV pe profesorul antrenor de tenis Cătălin Paraschiv care a venit însoţit de doi dintre elevii dumnealui.

Discuţiile din cadrul emisiunii, pentru cei care nu au putut urmări emisiunea au fost variate începând cu un proiect educaţional foarte bine elaborat, cu foarte multă substanţă, intitulat sugestiv „ SĂNĂTATE ŞI EDUCAŢIE PRIN TENISUL PENTRU TOŢI „ .

O altă temă abordată a fost legată de lipsa terenurilor de tenis la nivel orăşenesc. Această temă a fost abordată cu responsabilitate de către profesorul Cătălin Paraschiv care a spus că Liceul Ion Maiorescu, prin catedra de sport intenţionează să tuşeze două terenuri de tenis şi unul de volei ce ulterior vor fi modernizate prin aplicarea unui covor cauciucat.  Bineînţeles că acest lucru nu poate deveni posibil decât prin implicarea administraţiei publice locale, din partea căreia profesorii catedrei de sport sunt convinşi că vor primi ajutorul de care au atâta nevoie. S-a mai pus în discuţie şi terenul existent în Parcul Elevului ce s-ar putea transforma într-o bază educaţională a copiilor prin tenis. Profesorul este convins că deocamdată, cu eforturi financiare minime şi în Giurgiu, aşa cum deja există în alte oraşe ale ţării, tenisul se poate dezvolta. Dar pentru a primi o mai mare atenţie din partea autorităţilor publice locale şi judeţene, chiar şi în condiile existente acum sunt necesare rezultate.

Şi pentru că tot  vorbim de rezultate unul dintre invitaţii mei, o viitoare stea a tenisului giurgiuvean, domnişoara  al cărei zâmbet, fără să facă nici un fel de antrenament pentru aceasta,  i-a fermecat pe privitorii emisiunii Cronica Giurgiuveană. Domnişoara de numai 8 anişori, Carla Ferulo, elevă în casa a 2 a , la Şcoala Generală Numărul 1, în urmă cu câteva săptămâni a câştigat un campionat naţional la grupa ei vârstă. Şi nu în ultimul rând, nu trebuie uitat  Biţă Luca,  celălalt invitat special al meu şi el elev în clasa a 2 a,  la Şcoala Generală Numărul 7, care a doua zi după ce a fost prezent în cadrul emisiunii, mai exact pe data de 9 iunie, a câştigat locul întâi la o competiţie de tenis ce s-a ţinut în Bucureşti, la clubul de tenis „Olimpia” .

 Deci  iată că se poate.  Dacă există voinţă şi talent din partea copiilor, un minim efort financiar din partea părinţilor şi un antrenor dedicat acestui sport, rezultatele nu întârzie să apară. Dacă atenţia autorităţilor publice s-ar apleca mai mult spre ajutorul financiar în spijinirea tenisului de câmp, sunt convins că rezultatele vor fi pe măsura implicării şi vor depăşi cu mult aşteptările scontate.

Mult succes în continuare copii, multă răbdare şi putere de muncă domnule profesor!

I.C. MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *