CCR-ul salveaza Romania …

CCR-ul salveaza Romania …

Atât vremea cât şi vremurile sunt într-o continuă schimbare. De aproape un an de zile principalul subiect din media centrală a fost şefa DNA  Laura Codruţa Kovesi. După felul cum este prezentată de media plătită de anumiţi politicieni  care au intrat în politică cinstiţi, dar care au reuşit performanţa ca din salariile lor adunate cu mare chibzuială să-şi construiască palate, să aibă în conturi sute de mii, dacă nu milioane de euro în acţiuni la cine ştie ce companii, problema este şefa DNA.

Cel mai elocvent exemplu fiind victima sistemului şi a statului paralel Elenea Udrea care zilele trecute în timp ce este refugiată politic în Costa Rica şi-a vândut acţiunile de la o companie feroviară privată în valoare de „doar” 500 de mii de euro. Un fost Ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu altă victimă, care şi-a plătit cauţiunea cu „doar” 3Kg  lingouri de aur şi garanţii imobiliare, Sebastian Ghiţă care din cauza persecuţiilor politice şi a unor unor acuzaţii mincinoase îşi trăieşte viaţa în exil tocmai în fosta Iugoslavie şi lista poate continua cu oameni politici cinstiţi şi integri, victime ale sistemului şi statului paralel.

Dar acum gata! S-a terminat!  A fost descoperit capul tuturor răutăţilor, omul din cauza căruia românii se duc sclavi prin ţări străine ca să le poată oferi copiilor şi părinţilor rămaşi acasă o bucată de pâine, omul din cauza căruia ies după băncile şcolilor analfabeţi funcţionali, omul din cauza căruia în sistemul public de sănătate mor oamenii cu zile, acest om este Laura Codruţa Kovesi! De acum putem respira uşuraţi.

În România odată ce am scăpat de Kovesi  politicienii noştri nu vor mai fi târâţi să dea cu subsemnatul pentru furăciuni pe care nu le-au făcut şi se vor putea apuca de treabă. Vor reconstrui România din temelii cu ajutorul nemijlocit al Fondului Suveran de Investiţii. Ca  să vadă pe urmă occidentalii cum se vor zgâria pe ochi pentru că noi le vom da cu tifla-n nas că nu o să mai avem nevoie să cerşim să ne dea ei nişte “amărâte” de fonduri europene pe care oricum nu suntem capabili să le absorbim.

Acum realizez şi eu motivul pentru care giurgiuvenii i se vor alătura lui Bădălău ca să plece la mitingul de la Bucureşti. Au motiv. Au scăpat de năpârca de Kovesi din cauza căreia Giurgiu este cel mai sărac judeţ din ţară, dar … şi cu cei mai bogaţi politicieni. Ce nu înţeleg este de ce se duc doar 10.000 şi nu se duc 100.000 de mii, că de, doar Bucureştiul este la doar 60 de Km.  Doar nu credeţi că giurgiuvenii au uitat de promisiunile electorale în care se vorbea de dezvoltarea oraşului prin prisma faptului că suntem foarte aproape de Bucureşti. Şi ne-am dezvoltat, nu!  Ioc locuri de muncă, ioc prosperitate! Dar gata, am scăpat, fir-ar ea de Kovesi!

Se vorbea prin târg de cheltuielile pentru miting. Unii se apucaseră să-l plângă pe sărmanul Bădălău. Cum că, de unde o să dea el săracu atâta bănet să care la Bucureşti 10.000 de oameni, să le de 50 de lei de căciulă, başca mâncare şi apă şi mai ales să-i ducă şi cu autocarele. S-au apucat să mai şi calculeze şi ziceau : 50 lei de om înmulţit cu 10.000 fac 500.000 lei , pe urmă 25 de lei mâncare pentru fiecare om înmulţit cu 10.000 fac încă 250.000.  Păi dacă mai adăugăm 200 de autocare necesare pentru transportul a 10.000 de oameni, la preţ redus  pentru domnul Bădălău cca 300 de lei de autocar, uite cum se mai adaugă încă 60.000 de lei. Ca să nu mai vorbim de recuzita necesară unei astfel de acţiuni şi uite cum pe uşor se strâng 810.000 de lei,  aproximativ 180 de mii de euro. Or domnul Bădălău într-o emisiune televizată, la un post naţional de televiziune vorbea de doar 6.000- 6.500 de lei de parlamentar.  Or asta înseamnă, luând în calcul  6.500 de lei ori 5 parlamentari pe care-i are PSD-ul giurgiuvean înseamnă 32.500 de lei.  Cu alte cuvinte nici transportul nu este asigurat. Dar oricum răutăcioşii aceia au făcut calcule total eronate, fără nici o noimă. Cei 10.000 de giurgiuvenii în frunte cu domnul Bădălău fac acest lucru din dragoste pentru ţară şi partid, benevol, nesiliţi de nimeni şi nimic şi dacă patria o cere  bărbaţii  îşi vor lăsa nevestele fără cafea şi ţigări, nevestele îşi vor lăsa bărbaţii fără bere, iar amândoi îşi vor trimite copiii la şcoală cu burta goală şi vor pune la bătaie până şi economiile făcute pentru murăturile din toamnă. Toţi  îşi vor plăti singuri drumul la Bucureşti, la miting, ca să se bucure alături de celalţi 490.000 de mii de români veniţi din ţară şi din diaspora,  că în sfârşit am scăpat ţara de cel mai mare rău posibil, Laura Codruţa Kovesi!

Ce nu ştiu eu  este unde va  încăpea atâta lumuliţă  pentru că la protestul făcut împotriva „minunatei” ordonanţe 13 au fost până într-o 100 de mii de oameni şi nu aveai loc să arunci un pai, dar acum când vor veni  500.000!  Dar ce mai contează că vor sta înghesuiţi ca într-o cutie de sardelele, doar pentru asta le-a pus la dispoziţie Bădălău salvări. Bine cam scăpat de Kovesi!  CCR-ul salvează România …

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *