IOLANDA, NU ESTI SINGURA! NOI, PRIETENII TAI SUNTEM AICI !

IOLANDA,  NU  ESTI  SINGURA!   NOI,  PRIETENII TAI SUNTEM AICI !

O prietenă dragă traversează o grea încercare, îmi cer scuze față de Iolanda,  pe care personal nu am avut onoarea să o cunosc, dar este prietenă cu două femei minunate care la rândul lor îmi sunt prietene   foarte dragi sufletului meu și aici mă refer la Mihaela Laur și la Daniela Preda. Atât de diferite ca și comportament, dar identice din punct de vedere al frumuseții sufletului lor. Datorită acestui considerent  mi-am permis s-o numesc pe Iolanda prietena mea de suflet și sunt convins că nu se va supăra. Nu am avut încă ocazia să o cunosc pe doamna profesor de la școala generală numărul 8, care-i ajută pe copiii noștri să descifreze  tainele științei exacte numite matematică.  Iolanda îi ajută pe copii să înțeleagă că o ecuație cu oricât de multe necunoscute se poate rezolva. Practic, ea este cea care de fapt le insuflă copiilor curajul de mai târziu, pentru ca atunci când vor deveni oameni maturi  să nu se sperie de necunoscut, de neprevăzut, deoarece matematica a demostrat că necunoscutul nu se poate ascunde în infinit și că mai devreme  sau mai târziu totul, absolut totul are o soluție.

Unii oameni atunci când aud că un om tânăr datorită unei boli  netratate la timp din lipsa banilor pleacă spre o altă dimensiune, o altă  lume, se apucă să filozofeze. Acea filozofie desuetă învățată de la  o coană mare, grasă, ce stă cocoțată-n scaunul de la coafor ca să-și vopsească cele câteva fire de păr în albastru și plină de importanță spune „ Ei, cei și cu viața asta a omului! S-a dus săracul. Ei, cei să-i faci de?  Doar dușmănia-i mare, în rest omul nu ia cu el nimic în pământ, doar patru scânduri. A fost neam cu soțul meu. Am să mă duc să-i cumpăr o coroană.” Stau și mă întreb, oare ăsta-i omul ? Nu, nu cred. Nu mai știu dacă am citit undeva, acum de curând, sau într-un timp îndepărtat, dar cineva spunea că omul este chip, icoană a lui Dumnezeu. De aceea el nu numai că are tendința de a-L  cunoaște, de a-L propovădui și lăuda pe Dumnezeu, ci are sădite în ființa sa însușirile lui Dumnezeu, ca într-o oglindă. Da, așa este omul. El are sădit în sine însușirile lui Dumnezeu. Aceste însușiri nu trebuie să ne părăsescă nici o clipă. Refuz să cred că acea coana mare este un om rău. Poate într-un moment de rătăcire nu a conștientizat că dacă i-ar fi dăruit nu mai mult decât valoare unei corone de flori, ca să-și poată cumpăra medicamentele de care avea atâta nevoie, tânărul acela s-ar fi bucurat în continuare de viață. Ar fi putut admira și mirosi florile primăverii, ar fi savurat fructele verii mângâiat de căldura binefăcătoare a razelor de soare, și-ar fi plimbat pașii prin frunzele de aramă ale toamnei, iar iarna ar fi primit pe față sărutul rece al fulgilor de nea. De aceea dragii mei giurgiuveni vă rog, vă implor, dați dovadă că Dumnezeu nu a făcut o greșeală atunci când ne-a creat, dați dovadă de iubirea cu care ne-a înzestrat bunul Dumnezeu și salvați o viață.  Stă în puterea dumneavostră să faceți acest lucru. Iolanda Ionescu merită această șansă. Ea  este o femei tânără care iubește clipa, iubește minutul, ceasul, ziua, luna , anul, anii, îi este sete de viață cu bunele și relele ei. Din ce mi-au spus prietenele mele am înțeles că greutățile vieții nu au ocolit-o, dar Iolanda a demonstrat că este o luptătoare. Ajutați-o dumneavoastră oameni buni să nu-și piardă curajul, ajutați-o să lupte în continuare și cel mai important lucru arătați-i că nu este singură. Un om bolnav dacă are moralul sănătos, mai bine de 90% este vindecat, chiar și de cancerul care îl macină. 

Salariul de profesor  nu-i ajunge unui om sănătos să trăiască, darămite unui om bolnav de cancer, care nu are nici un alt venit și trebuie să-și cumpere majoritatea medicamentelor, plus deplasările foarte dese la București și știți dumeavoastră, poate chiar mai bine decât mine, pe unde mai trebuie să dai bani pentru că altfel nu te bagă nimeni în seamă. Știu că majoritate giurgiuvenilor nu sunt oameni bogați. Dar sunt convins că majoritatea giurgiuvenilor vor dona după posibilități o sumă de bani. În acest fel dăruiți viață. Fiți vă rog dătători de viață, fiți dădători de speranță, fiți oamenii  în care noi avem încredere.

În emisiunea Cronica Giurgiuveană de vineri seara, 27 noiembrie, de la ora 21:00, la postul local de televiziune Giurgiu Tv, alături de invitații mei vom dezbate împreună pe marginea acestui subiect.

Iar sâmbătă ,28 noiembrie, prietenele mele Mihaela Laur președinta fundației „DIN DRAGOSTE PENTRU OAMENI” și Daniela Preda președinta asociației „PUI DIN SUFLET”  vă invită la o seară magică, unde  acordurile unei muzici de calitate vă vor îndemna să vă invitați partenerele la dans, ceea ce vă va face să realizați cât de minunată este viața. Prin contribuția dumneavoastră, acum aveți posibilitatea să dăruiți speranță pentru viață. Evenimentul se va desfășura  la „HANUL COSMINULUI” sau cum mai este cunoscut de giurgiuveni la Pompi în oraș începând cu ora 19:00.12244685_1504223066573713_8728636099108099360_o

I.C.MANDU                                                                                                       

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *