Ministerul Afacerilor de Externe rus le recomanda rusilor care se afla in Turcia sa se intoarca in tara

Ministerul Afacerilor de Externe rus le recomanda rusilor care se afla in Turcia sa se intoarca in tara

Ministerul de Externe al Federației Ruse le-a ‘recomandat’ cetățenilor ruși să evite călătoriile în Turcia, iar celor care se află deja pe teritoriul turc să revină cât mai repede în țară, informează agenția de presă RIA Novosti.

‘În condițiile menținerii de amenințări teroriste pe teritoriul Turciei, le recomandăm cetățenilor ruși să evite călătoriile în Republica Turcia, iar celor care se află deja acolo să revină în patrie’, se spune în comunicatul MAE rus.

Statului Major al armatei ruse susține că un avion de vânătoare Su-24 a fost doborât marți de armata turcă în spațiul aerian al Siriei, fără nicio somație, și a căzut la patru kilometri de frontiera cu Turcia. Ankara susține contrariul, afirmând că avionul rus încălcase spațiul aerian al Turciei și a fost avertizat ‘de zece ori timp de cinci minute’ înainte de a fi doborât de o rachetă lansată de un F-16.

Imediat după incident, MAE rus le-a ‘recomandat’ rușilor să evite în viitorul apropiat călătoriile în Turcia, iar la scurt timp agenția federală pentru turism, Rosturism, le-a recomandat operatorilor din domeniu să retragă de la vânzare pachetele turistice în această țară.

Un avion de vânătoare rus s-a prăbuşit, cuprins de flăcări, marți, în apropiere de graniţa turco-siriană. Cei doi piloți ruși au fost uciși după ce s-au catapultat. NATO s-a reunit de urgență . Reprezentanții Consiliului Nord Atlantic au anunțat că o să colaboreze cu autorităţile turce.

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *