Iohannis aduce teatrul la Cotroceni

Iohannis aduce teatrul la Cotroceni

Preşedintele României, dar şi soţia sa, Carmen, sunt cunoscuţi opiniei publice ca mari iubitori de teatru. Ca să întărească acest lucru, preşedintele a invitat Teatrul Nottara, rămas fără sediu, să se mute la Cotroceni.

Văzând că una dintre cele mai prestigioase instituţii de cultură din România, Teatrul Nottara din Bucureşti, a fost nevoită să îşi suspende activitatea din cauza problemelor la structura clădirii, care e vizată cu bulină roşie şi poate cădea la un cutremur mai puternic, preşedintele Klaus Iohannis i-a invitat pe actori să ţină spectacolele la Palatul Cotroceni. Clădirea are o sală de spectacole amenajată pentru astfel de evenimente, deci reprezentaţiile s-ar putea desfăşura aici până la remedierea situaţiei.

Mai greu cu accesul publicului

Sunt însă şi inconveniente legate de Palatul Cotroceni, spun cei de la Nottara. Accesul publicului este mult mai greoi, întrucât fiecare spectator va trebui verificat de SPP, iar scena de acolo este destul de mică. În fine, foarte multe bilete la spectacolele de teatru care erau programate până la sfârşitul anului erau deja vândute. Persoanele care au bilete cumpărate pot opta să ceară o returnare de bani sau să meargă la piesele organizate în sediul Preşedinţiei României. “Miercuri, 25 noiembrie a.c., la Palatul Cotroceni, a avut loc o întâlnire între reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale şi directorul Teatrului Nottara, doamna Marinela Ţepuş. Administraţia Prezidenţială va pune la dispoziţia Teatrului Nottara sala de spectacole a Palatului Cotroceni, în condiţiile convenite printr-un protocol”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele României ajunge cu noaptea-n cap la birou

De un an, de când a venit la Palatul Cotroceni, “neamţul” Klaus Iohannis a pus reguli destul de stricte în ceea ce priveşte programul de muncă al tuturor celor cu care lucrează. Iohannis dă chiar el tonul la respectarea programului. Astfel, şeful statului ajunge la birou pe la 8.30 şi pleacă de la muncă undeva în jurul orei 20.00. Programul impus de şeful statului a fost destul de greu adoptat de cei cu care lucrează, acestora trebuindu-le ceva timp să se adapteze la stilul lui Iohannis, spun surse de la Cotroceni.

Sursa libertatea.ro

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *