Infantilismul politic are un nume de cod: Codrin Stefanescu …

Infantilismul politic are un nume de cod: Codrin Stefanescu …

În cei 30 de ani de așa zisă democrație am trăit momente despre care îmi spuneam că mai rău de atât nu se poate. Din păcate România zilelor noastre mi-a demonstrat că se poate. Trăim într-un paradox continuu. S-au mărit salariile, dar a scăzut puterea de cumpărare. Avem cea mai mare creștere economică din Europa, dar inflația se face resimțită pe zi ce trece. Ni se oferă prin fondurile europene  posibilitatea să  construim autostrăzi, dar noi ca șmecherii proști dorim să construim infrastructură prin parteneriate publice private. De ce să circule românii fără să plătească nimic pe autostrăzi? Asta dacă se vor face, și să nu circule contra cost. De ce să beneficieze românii de asistență medicală gratuită în spitale moderne construite pe fonduri europene, când putem construi spitale private unde să nu aibă acces decât îmbogățiții după 1989!

De ce ? Nimic mai simplu: Pentru că România este condusă Codrini Ștefănești! Cel după  care au fost clonați mare parte din politicienii celui mai mare partid. Codrin a fost un umil vasal al lui Vadim Tudor, un om de o inteligență remarcabilă. Pot spune, fără teama că greșesc, aproape genial. Dar după cum bine știm geniile au scăpările lor . Ei bine, Codrin Ștefănescu nu a luat de la Vadim decât scăpările … Un Codrin Ștefănescu care nu știu să fi fost în viața lui salariat. Cu toate acestea  duce o viață de nabab. De unde are atâta bănet, habar nu am și nici nu este problema mea. Este problema altora să descâlcească această urzeală vopsită în culorile penalului.

Mă întreb ce procuror va mai avea curajul să deranjeze vreun potentat al vremii, multimilionar în euro, acum când s-a inventat  inspecția judiciară care nu este altceva decât o instituție a cărei menire este să-i țină sub teroare pe procurorii care ar mai avea curajul să le verifice averile fabuloase, realizate spun gurile rele, prin furt, evaziune fiscală sau cine știe ce alte inginerii financiare, iar nouă, acești pseudo politicieni au tupeul să ne vorbească despre o altă formă a decalogului. Decalogul politic. Poruncile  prin  intermediul cărora  ne spun nouă, prostimii după cum ne consideră ei, că nu este bine să furăm, în timp ce ei asta fac cu predilecție. Să nu furăm deoarece le este teamă că săracii vor fura de la ei. Să nu preacurvim. Să nu preacurvim pentru că de, ei au bani mulți dar din păcate sunt niște bieți boșorogii care și-au cumpărat neveste mult prea tinere și pofticoase la tinerii săraci, dar frumoși. Și alte porunci prin care încearcă să-și securizeze averile agonisite cum numai ei știu,  nevestele și  ibovnicele mult prea tinere  care i-au transformat în niște cocoșați  sub povara greutății anilor lor.

Dacă unul precum Codrin Ștefănescu este un lider al PSD atunci păcat, mare păcat pentru elitele de care cu siguranță PSD-ul nu duce lipsă, dar care din cauza unor Codrini și Bădălăi sunt ținute  în suburbiile partidului. Este de noaptea minții să crezi în modul infantilo-populist prin care Codrin încearcă s-o desființeze pe Corina Crețu care a avut curajul să vorbească despre incompetența guvernului de a atrage fonduri europene.    

”Nu am mai spus niciodată aceste lucruri și nu reprezintă poziția oficială a PSD. Corina Crețu nu mai este pro-PSD, este mai mult pro-Bruxelles.”

„Dargul meu” Codrin Ștefănescu România că-ți place sau nu România este țară membră a uniunii europene. Poate nu știi dar s-a semnat un tratat de aderare în baza căruia România are o sumedenie de beneficii, dar și obligații, care trebuie  respectate. Și ca ultimă informație  pentru cultura ta generală, Corina Crețu este comisar european care, ca bun român vrea să se realizeze în România o infrastructură asemănătoare cu cea din țările europene , iar construcția acestei infrastructuri, ca să fiu pe înțelesul tău, să se facă moca! 

 Corina Crețu nu reprezintă, în momentul de față, interesul României de a construi spitale regionale la costuri de 10 ori mai mici. Ea reprezintă interesele unor cercuri de interese de la Bruxelles. Sigur că nu le convine: în momentul în care o țară a UE găsește o soluție fără a le plăti lor studiile de fezabilitate, comisioanele și tot ce mai trebuie, sigur că toți iau foc.

Da. Dacă nu ar fi de plâns ar fi de tot râsul. Nimic în România nu se construiește fără studii de fezabilitate. Ba mai mult, s-a creat o adevărată industrie de apartament a șmecherilor care au relații sus puse a căror singură activitate este să facă și să refacă studii de fezabilitate, fără ca în realitate să se construiască ceva, și să fie plătiți cu sume astronomice pentru nimic. Codrin ar vrea, dacă s-ar putea, ca uniunea europeană să ne dea miliarde de euro fără să se întocmească niciun proiect. Și asta doar pentru că așa vrea Codrin Ștefănescu, marele strateg politic al PSD. Și dacă s-ar putea nimeni să nu urmărească  ce s-a făcut cu banii proveniți din fondurile europene. Mă întreb ce s-ar întâmpla dacă o comisie europeană ar verifica ce s-a făcut cu banii europeni primiți de România până acum. Sunt  mulți politicieni cărora le curge deja o transpirație rece pe șira spinării  numai la gândul că așa ceva ar fi posibil.

Și acum vine un neica nimeni, un Codrin Ștefănescu care spune niște inepții mai mari decât casa poporului  și terfelește imaginea unui comisar european, a cărui singură vină este aceea că spune adevărul. Din păcate adevărul și cinstea au devenit apanajele proștilor. Politicienii deștepți nu au nicio legătură cu adevărul și cinstea.

I.C.MANDU    

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *