Atentie !!! Badalau a fost furat …

Atentie !!! Badalau a fost furat …

Niciodată nu m-am gândit  că sărăcia poate fi privită ca un avantaj. Mie personal nu îmi va fi niciodată teamă că hoții ar avea vreodată intenția să-mi spargă casă. În schimb imi este rușine de hoți că nu au ce fura.

Azi, o femei bătrână, singură  într-o stație de autobuz din Giurgiu plângea de i se uneau lacrimile în vârful nasului, după care se scurgeau printre firele de mustața adolescentină, ca în final să se unească în vârful bărbiei într-o singură lacrimă ce lovea zgomotos caldarâmul încă încălzit de soarele unei toamne văratece.

Am crezut că băbuța ar nevoie de ajutor .                                                      

M-am apropiat de ea și am întrebat-o ce a pățit. Se uită mirată la mine și mă întreabă:

Pe ce lume trăiești maică. Tu nu ai auzit ?

 Îi spun că am auzit multe, dar nu știu de ce plângea dumneaei.

Ai auzit pe dracu maică!  I s-a spart casa săracului domn Bădălău. Ce-o fi în sufletelul lui !!! Câți bănișori i-or fi furat nenorociții dracu. Că de, el este om mare. O fi avut și el acolo niscai  milioane de euro, câteva chile de aur. Aoleo săracul de el, mi se rupe inima de mila lui.

O las pe baba în plata domnului și-mi văd de drum gândindu-mă că i-a plecat mintea cu sorcova. Cum ajung acasă, nu apuc să mă dau jos din mașina că apare mama și-mi spune: Ai auzit ? Își răspunde singură. Dar de unde să auzi tu că vii de la spital de la taică-tu. Niste nenorociți de hoți i-au spart casa domnului Bădălău. Săracul. A înnebunit lumea de tot! Ce curaj nebun au capătat hoții  ăștia!  Auzi tu să spargă casa unui senator. Mormăi printre dinți  observând că nu are aparatul auditiv în ureche: Bine de noi că nu au ce fura.

Intru în casă. Televizorul din bucătărie, lăsat cu caracter permanent pe știrile de la Antena 3. Mama este PSD-istă convinsă încă după vremea lui Iliescu. Moderatorul tocmai vorbea de furtul din casa lui Bădălău. Mut canalul. Aceeași știre cu niste copletări în care spuneau  că familia senatorului în timpul jafului era în casă și că dormeau, că s-a furat o sumă de bani, niste bijuterii, pistolul senatorului și o precizare : Hoții purtau cagule.

Păi dacă senatorul și famila dormeau, de unde știau că hoții purtau cagule ? Dintr-o altă sursă de știri am aflat că videocamerele de suparveghere  erau oprite. Cel puțin curios.  De ce nu funcționau camerele ? Regimul armelor și muniției este unul foarte strict. Pistolul din câte știu eu trebuie ținut într-o casetă încuiată, care la rândul ei se ține într-o nișă, dacă se poate secretă și încuiată. Muniția se ține separat de armă și aceasta la rândul ei încuiată. Bijuteriile, ca și banii , eu nu știu pentru că nu am, dar cred că nu se țin pe masa din sufragerie sau pe masa din bucătărie. Este lesne de înțeles că hoții, după părerea mea sunt de-ai casei, care știau sigur, punct ochit punct  lovit, unde sunt ținuți banii, bijuteriile și pistolul. Nu cred că  hoții  au acționat la ghici. Riscul ar fi fost mult prea mare. Orice zgomot, oricât de mic ar fi fost, exista riscul să-i  trezească pe stăpânii casei. Cam nefiresc acest furt, dacă și numai dacă acesta s-a produs.

I.C.MANDU

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *