În ediția din 18 iulie vă aduceam la cunoștință despre HCLM-Nr. 221/24.07.2014, care prevedea excluderea din rândul consilierilor locali a domnului Florian Velicu. Acesta a făcut acțiune de intervenție în dosarul deschis de Instituția Prefectului.  Instanța de Contencios Administrativ a Tribunalului Giurgiu a admis intervenția la dosar a domnului Velicu și a  dat următoarea hotărâre “ Admite cererea de intervenție a domnului Velicu Florian, respinge acțiunea Instituției Prefectului, respinge acțiunea de intervenție a domnului Gărgărea Dumitru, soluție definitivă”

În aceste condiții, era clar ca lumina zilei că începând cu prima ședință a Cosiliului Local, Dumitru Gărgărea urma conform hotărârii judecătorești să fie revocat din Consiliul Local, iar Florian Velicu urma să-și reia atribuțiunile de consilier local. Rămânea sub semnul întrebării dacă hotărârile adoptate în cadrul Consiliului Local,  sunt sau nu lovite de nulitate, deoarece hotărârile au fost adoptate cu un consilier local în plus  față de cât admite legea, care nu numai că a participat la ședințele Consiliului Local, dar a și votat.

Până aici nimic nou sub soare,  numai că în data de 25 iulie, am fost contactat telefonic de către consilierul local Florian Velicu care a făcut o declarație, pe cât de interesantă, pe atât de șocantă, dacă lucrurile stau așa cu le prezintă.

“ Urmarea faptului că mi-am câștigat dreptul de a fi consilier local  în instanță, împotriva unde decizi abuzive și ilegale consiliată de către primarul Barbu și nemaiavând altă cale de atac, Barbu împreună cu Răzvan Cuc s-au gândit la o altă strategie, de acestă dată folosindu-se de fostul șofer al lui Răzvan Cuc, care  prin tertipuri numai de el știute,  l-a promovat președinte la PPDD. Această numire contravine normelor statutare, deoarece acest domn Popa George a apărut ca și președinte al partidului din neant, pentru că la data când a fost numit președinte, nici cel puțin adeziune la partid nu avea depusă. Acest președinte inventat, care habar nu are de statutul partidului, pus de ciracii săi, înaintează către Instituția Prefectului un document de excluderea a subsemnatului din partid. Îmi pare sincer rău de acest tânăr că a intrat într-un joc mult prea complicat pentru puterea lui de înțelegere. Conform statutului, orice decizie luată împotriva oricărui membru din PPDD, nu poate fi luată decât în prezența acestuia, iar persoanei în cauză, obligatoriu trebuie să i se dea dreptul la apărare. Hotărârea de excludere conform Art.12, alin.4, din statutul PPDD, spune foarte clar faptul că, hotărârea de excludere, nu poate produce efecte decât după epuizarea tuturor căilor de atac, conform statului și legilor în vigoare. Consider că modul cum a procedat este injust, ilegal și pe cale de consecință, nu exclud posibilitatea să-i solicit daune morale substanțiale, daune pe care le voi dona copiilor instituționalizați. Principalii vinovați pentru crearea unei astfel de situații sunt Barbu, Cuc și victima colaterală Popa, care a căzut în plasa celor doi, dar cum este bine știut de toată lumea, necunoașterea legii nu te exonerează de vină. Așadar este bun de plată deoarece și-a asumat prin semnătură decizia luată.”

Tot despre acest subiect, domnul deputat Ioan Viorel Teodorescu copreședintele UNPR a spus:

„ Referitor la modul cum a procedat domnul George Popa privind excluderea domnului Florian Velicu din partid, contravine protocolului recent încheiat între UNPR și PPDD. Spun acest lucru deoarece urmarea fuziunii prin absorție a PPDD-ului  de către UNPR  s-au stabilit foarte clar niște norme scrise, care nu pot fi încălcate. Una dintre aceste norme prevede faptul că nu pot fi luate decizii unilateral, fără o consultare prealabilă între cei doi copreședinți. Or între subsemnatul și domnul George Popa, celălalt copreședinte al partidului, nu a existat nici o discuție în acest sens. Drept urmare, luni 27 iulie am să fac o adresă oficială către Instituția Prefectului prin care am să-i prezint doamnei prefect, starea de ilegalitate a solicitării făcute de către domnul George Popa. Urmare a răspunsului primit vom acționa în continuare așa cum sunt prevederile legale.”

Contactat telefonic, legat de acestă situație George Popa copreședinte UNPR ( nota . red. PPDD-ul urmare a fuziunii practic nu mai există ) ne-a transmis un mesaj telefonic pe care vi-l vom prezenta așa cum l-am primit.

Referitor la excluderea lui Florin Velicu aș dori să fac următoarea mențiune “nu se ascunde nimic altceva în spatele acestei decizii decât încălcarea prevederilor statutului de către acesta. Eu am înaintat o adresă către conducerea PPDD referitor la acțiunile nestatutare ale domnului  Velicu iar în consecință acesta a fost exclus din partid. Îmi doresc ca orice dialog atât în presă cât și personal cu acesta să fie unul decent și de bun simț. “

Dacă cele relatate de domnul Velicu sunt reale,  primarul nostru trebuie să-și ia un lung, foarte lung concediu, fie el și medical, pentru că genul acesta de comportament denotă faptul că primarul nostru a clacat psihic.

Mai multe informații despre acest caz, veți putea afla vizionând la postul local de televiziune Giurgiu TV, emisiunea Cronica Giurgiuveană de vineri 31 iulie cu începere de la ora 21:00, unde îi vom avea ca invitați pe domnul deputat Ioan Viorel Teodorescu copreședintele UNPR, domnul consilier local Florian Velicu și de asemenea îl vom invita și pe domnul George Popa celălalt copreședinte UNPR.

I.C.MANDU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *