ACTIUNI PENTRU ASIGURAREA UNUI CLIMAT DE ORDINE SI SIGURANTA PUBLICA

ACTIUNI PENTRU ASIGURAREA UNUI CLIMAT DE ORDINE SI SIGURANTA PUBLICA

În acest sfârşit de săptămână, aproximativ 240 de poliţişti vor acţiona, zilnic, la nivelul judeţului Giurgiu pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranţa şi fluenţa traficului rutier şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea siguranţei publice reprezintă îndatoriri ale poliţiei. În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii giurgiuveni sunt la datorie astfel încât cetăţenii să petreacă timpul liber sau vacanţa în linişte şi siguranţă.

Astfel, aproape 240 de poliţişti din structurile de ordine şi siguranţă publică, poliţie rutieră, poliţie transporturi, precum şi din celelalte structuri ale I.P.J. Giurgiu acţionează în zilele de sâmbătă şi duminică pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranţa traficului rutier şi depistarea celor care comit fapte antisociale.

Din totalul efectivelor angrenate în misiunile din acest sfârşit de săptămână, peste 180 sunt de la structurile de ordine publică, 25 de la poliţia rutieră, 11 de la structurile de investigaţii criminale, 8 de la Serviciul de Acţiuni Speciale şi 8 de la poliţia transporturi.

Sunt monitorizate în special traseele de deplasare spre Capitală, respectiv Drumul Naţional 5 şi Drumul Naţional 6, zonele urbane, precum şi sectoarele de drum spre Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu către Bulgaria, având în vedere fluxul mare de turişti şi lucrările de reabilitare a Podului Prieteniei.

De asemenea, pe lângă prezenţa activă în trafic, poliţiştii rutieri giurgiuveni utilizează 10 aparate de înregistrare vitezei de deplasare a autovehiculelor, acestea urmând a fi folosite şi pentru constatarea altor încălcări ale normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Poliţiştii de la transporturi sunt prezenţi pe trenurile de călători pentru a asigura o călătorie în siguranţă pentru cei care aleg să se deplaseze cu acest mijloc de transport. De asemenea, pentru prevenirea faptelor antisociale aceştia asigură patrularea în staţiile şi triajele de cale ferată.

Poliţiştii sunt prezenţi în toate zonele urbane şi rurale din judeţ pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea liniştii publice şi pentru a-i descuraja şi sancţiona pe cei care încalcă regulile de conduită socială.

Pentru a avea un week-end liniştit şi în siguranţă Poliţia Română vă recomandă:

– aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate!

– nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi!

– nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele!

– în caz de urgenţă, sunaţi la numărul 112, suntem la datorie!

Conducătorilor de autovehicule le recomandăm următoarele:

– în cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculului să fie efectuată în zone umbrite.

– planificaţi-vă, pe cât posibil, deplasările cu maşina în afara intervalului orar 10-18.

– atunci când în autovehicul se regăsesc copii sau bătrâni, este recomandabil ca aceştia să fie protejaţi de razele directe ale soarelui. Copiii nu vor fi lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate la soare, iar transportul lor pe distanţe lungi nu se va efectua în vehicule fără posibilităţi de climatizare.

– înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, gradului de îmbătrânire şi uzură al acestora şi al racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare.

– nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

– posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) sunt sfătuiţi să renunţe să conducă autovehicule pe drumurile publice în intervalul menţionat.

 

DRUM BUN!

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *