Eroare in Codul fiscal. Scolile si gradinitele private nu sunt scutite de impozitul pe profit

Eroare in Codul fiscal. Scolile si gradinitele private nu sunt scutite de impozitul pe profit

Educaţia poate schimba din nou Codul fiscal. În forma promulgată s-a strecurat o eroare care scuteşte de impozit pe profit doar universităţile private. Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat joi seară pentru TVR că va proune corectarea acestei greşeli. Ministerul de Finanţe nu a ştiut să explice de ce şcolile şi grădiniţele particulare aveau un alt regim.

Legea educaţiei spune că instituţiile de învăţământ superior, chiar şi cele particulare, au caracter nonprofit, sunt de interes public şi sunt apolitice.

Legislaţia fiscală scutea de la plata impozitului pe profit toate unităţile de învăţământ particulare, dar în noul Cod fiscal lasă această facilitate doar instituţiilor de învăţământ superior, scrie TVR.

Ministerul de Finanţe susţine că noul Cod s-ar armoniza cu principiul non-profit din Legea educaţiei, fără a explica de ce universităţile private au un regim preferenţial. 

Ministrul Sorin Cîmpeanu spune că a primit deja acordul de principiu de la Ministerul de Finanţe pentru ca modificările să fie făcute înainte de sfârşitul anului.

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *