“Delirul” in versiunea proprie a primarului Barbu

“Delirul” in versiunea proprie a primarului Barbu

Înainte de a începe conferința de presă a primarului Barbu, am privit preț de câteva minute “tablorile” expuse pe pereții primăriei, tablouri care ne prezintă printr-o grafică computerizată un mega proiect de domeniul științifico-fantasticului, ce se vrea executat pe malul Dunării, ceva asemănător construcțiilor din Dubai. Proiect ce nu poate fi realizat nici în 50 de mandate de primar Barbu. Rămas mut în fața unei asemenea megalomanii am purces la conferința de presă a primarului nostru.

Am să vă redau cuvânt cu cuvânt, textual ce spune primarul despre omul care l-a inventat ca primar. Din lecturare, cu siguranță veți realiza sentimentul de neputință, de frustrare al primarului ce simte că  madatul i se apropie de sfârșit, că nu mai are nici cea mai mică șansă să mai stea cocoțat pe un scaun care-l face să se creadă deținătorul adevărului absolut. Au mai fost astfel de oameni, pentru unii a fost, pentru alții este… destul de tragic.

Mie-mi place întotdeauna să fac așa paralele între replici celebre din filme și situații, că viața bate filmul de multe ori, cică un el și o ea, îndrăgostiți amândoi și ea îl întreabă pe el, ce meserie ai ? Și el îi spune, sunt constructor de poduri și ea îl întreabă ce fel de poduri? Poduri peste inimi. Poduri peste suflete.

Stau și mă gândesc, stau strâmb și gândesc drept sau stau drept și gândesc strâmb ( nota red. Cu singuranță primarul stă drept, altfel spus are “verticalitate”  ), cât de naiv poți să fi plătind bani mulți ca să-ți vină un Peter Langer. Cu tot respectul, este șeful meu, dacă este s-o luăm pe scară ierarhică, de la Asociația Orașelor Riverane Dunării, omologul său din partea bulgară și a mai venit și primari după colo, după colo să vii să spui că ne ducem la Bruxelles să facem 12 poduri peste Dunăre.

Măi oameni buni!!  13 ani a durat podul de la Vidin până la Calafat și nu s-ar fi terminat nici în 30 de ani dacă bulgarii nu puneau 83% din bani, că ei aveau interesul. Va mai trece încă 10-12 ani până se va face următorul pod, pentru care Bulgaria are interes mare Silistra Călărași. Acela va fi podul și s-au zbătut prin reprezentanții lor de la Bruxelles să treacă coridorul european pe acolo și la Vilnius sunt din 2014 sau 2013 când se stabileau master planurile și coridoarele europene, s-a stabilit coridorul european pe acolo. Va veni paralel cu Dunărea, deci vine din Moldova, trece de Drajna și vine Călărași, din Călărași trece Silistra Călărași, undeva după Silistra la vreo 20 – 30 Km, merge paralel cu Dunărea, trece pe sub Ruse paralel și va duce undeva, se unește cu celălalt care vine de la Vidin și coboară spre Sofia și se unește cu autostrada lor Trachia, sau nu știu cum, Sofia Burgas, cam asta este strategia bulgarilor și și-au văzut-o foarte bine. A venit la Silistra, i-a luat pe cei doi primari sub patronajul președenției Bulgariei, i-au adus după la foruri europene și-au bătut în cuie.

Bun, noi am vrut să facem Turnu Măgurele Nicopole, nu știu ce drumuri or trece pe acolo, dar nu știu pe unde trecem noi dealurile alea. O să ne ducem și noi la Nicopole să vedem vestigii după vremea războiului de independență, ce-om mai face pe acolo. Da să vii și să faci un mare tam tam.

Astăzi, să nu vii, că sunt proiecte viabile și să le vezi clar, fonduri europene care le aducem. Am avut proiectul cu portul, l-am închis pe acela, n-a venit, nu vii, nu te interesează, în schimb podurile peste suflete, 12 poduri, ăștia săracii de abia le-a făcut Becali câteva case pe dealuri pe acolo, nu trec drumuri europene, nu trece nimic, câmp, mlaștină, gândim prost. Gândim pod nu știu pe unde, pe la Zimnicea. Ce să facă Zimnicea ? Moare. De unde drumuri să ducă în Zimnicea ? Unde faci coridoarele ? Unde faci legăturile ? Ce interes are ?

A… că sunt 9 sau 11 poduri în Budapesta !! Da, sunt poduri, dar sunt poduri care să treacă printre ei să-și facă transport. Și iarăși stau strâmb și gândesc drept sau invers…( nota red.în mod sigur invers )

Ați auzit cumva, de doi ani de zile deputatul Giurgiului în parlament, a-ți auzit cumva, vreun demers, vreun simpozion, vreo consfătuire, vreo dezbatere ca să atragă opinia publică și să atragă persoane cu răspundere și cu susținere pentru podul de la Grădiștea ? Un pod micuț peste un râu, nu peste Dunăre, nu la nivelul gigant, peste un râu, da campania e campanie. Mie îmi pare rău și aici n-aș vrea să intru în foarte multe lucruri, dar când am mers la partid mi-a reproșat pentru că în baza acelei înțelegeri pe care am avut-o la alegerile locale, l-am susținut și l-am promovat și l-am propus parlamentar PSD de Giurgiu ( nota red. Păi dumneavoastră, domnule primar nu cumva erați independent ? Sau independentul Barbu nu a fost nici o clipă independent, el fiind permanent PSD-ist, iar așa zisa independență era doar praf în ochii proștilor. Dar se pare că la anul nu va mai fi praf, iar giurgiuvenii vor purta ochelari de protecție împotriva prafului în ochi. )

Și să știți că la vremea respectivă nu l-a vrut nimeni din PSD și am spus nici o problemă, vom merge și la alianța romilor și îl vom propune, pentru că atâta timp cât are în spate primarul pe municipiului și propunere și oamenii știu de înțelegerea noastră, nici o problemă, veți vedea că oamenii îl vor alege. Pe domnul Bădălău puteți să-l întrebați oricând…

Data de 3 sau 4 octombrie, de ziua pensionarilor am stat unul lângă altul și i-am spus ( nota red. Vorbește de domnul senator Bădălău ) te-ai hotărât să-l pui pe Floricel ? Și a zis, nu Nae, că nu am nici o treabă, nici o problemă, noi avem echipa noastră, nu e membru, nu e nu știu ce. Și am zis. Bine!!! E treaba ta. Luni s-a dus cu dosarele la București și s-a întors înapoi cu ele pentru că i s-a zis, și primarul ce zice ? Și a zis, primarul nu am treabă, asta a fost, nu dute și întreabă primarul și a venit și i-am spus, da, că așa trebuie pentru că este o promisiune a mea. Și ăsta este motivul pentru care merg în campanie cu el și voi merge indiferent … Și acum îmi spune ( nota red. Se referă tot la domnul senator Bădălău ), zice, ai văzut ? Se duce la PDL, trece la noul PNL prin PDL, ai văzut ce te fac ?

 (  nota red. Din afirmații le domnului Barbu se pare că dumnealui este vioara întâi în PSD, deoarece la București hotărârile sale sunt tabu pentru forurile superioare de partid. Domnul Barbu este cel care hotărește cine apare pe listele PSD, iar domnul Bădălău nu are nici un cuvânt de spus. Și eu care credeam că liderul de necontestat la Giurgiu este domnul senator Bădălău. )

Tot așteptam la întâlnirea la BPJ-ului, care l-am avut săptămâna trecută, să-l dăm afară, am spus nu. De ce ? Săptămâna asta se depun dosarele pentru candidaturi de conducere la organizația județeană a PSD. De luni până vineri. Chiar îl aștept să vină să își depună dosarul pentru orice funcție, pentru că tot timpul a spus că nu i s-a dat funcții, uite are posibilitatea să își depună dosarul legal, corect. Are posibilitatea să-și depună, nici o problemă…

Dacă dumneavoastră ați înțeles ceva, eu trebuie să mărturisesc că în afară de frustrarea domnului primar, mare lucru nu am înțeles. Într-o povestioară despre Nastratin Hogea, se spunea că Nastratin a avut poftă să mănânce niște ficat prăjit. Cumpără omul un Kilogram de ficat și îl dă soției să-l prăjească, după care pleacă cu treburi prin oraș. Soția pune ficatul la păjit, dar în timpul acesta îi vin niște prietene în vizită și uită de ficat, care s-a făcut scrum în tigaie. Când Nastratin ajunge acasă, soția îi iese în întâmpinare și îi spune: Dragă Nastratin îmi pare nespus de rău, dar să ști că ficatul l-a mâncat pisica. Nastratin prinde pisica și o pune pe cântar, aceasta cântărea fix un Kilogram cât cântărise și ficatul, atunci o întreabă pe soția lui: Păi dacă asta-i pisica unde este ficatul, iar dacă ăsta este ficatul, atunci unde este pisica? În cazul nostru, dacă ăsta este frustratul unde este primarul? Iar dacă ăsta este primarul unde este frustratul? Sau poate avem de-a face cu o personalitate duplicitară!!! Cine știe…

I.C.MANDU

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *