Apariţii melodramatice la televizor, directorii de utilităţi publice chemaţi la raport, o imensă grijă arătată pentru ultimul locuitor al municipiului Giurgiu.

Mafia gicacaloriei la Dunăre: servicul public de termoficare, căpuşat de firmele edililor

Pentru cei care nu îşi mai amintesc, primarul Nicolae Barbu aproape că a făcut o criză de nervi în toamna anului trecut, atunci când conducerea Global Energy Production SA, firma care a preluat serviciul de termoficare de la CET Giurgiu, a anunţat că o gigacalorie va costa 460 de lei. “Am avut o primă rundă de discuţii cu directorul Cepraga de la firma Global Energy. Au venit cu un preţ exagerat. Chiar le-am şi spus că dacă ei consideră că voi intra cu această propunere de preţ în Consiliul Local se înşeală amarnic. Dacă nu ne înţelegem la preţ o să vedem ce facem, dar să nu ne luăm de proşti. Eu nu permit ca cineva să-şi bată joc de locuitorii acestui oraş. Eu înţeleg că aproape 20% sunt costuri mai mari, aceasta este clar. Gazul s-a scumpit anul trecut în decembrie, s-a scumpit în martie, acum în luna octombrie preţul lui o să crească iar”, s-a bătut atunci cu cărămida în piept edilul. Până la urmă, consumatorii Giurgiului au achitat în iarna lui 2013- 2014 un preţ mai mic, dar nu pentru că Global Energy Production a lăsat din preţ, ci pur şi simplu pentru că autoritatea locală a majorat subvenţia la căldură. Astfel tariful plătit de consumatori a fost de 299 lei pentru gigacalorie. De ce Nicolae Barbu a minţit un întreg oraş? Vă arătam imediat.

„Românul” Barbu „are talent”… la căpuşat serviciul public

În timp ce se făcea că apără interesele locuitorilor care le- au ales, primarul Giurgiuluii a aranjat ca una dintre firmele sale să prospere pe spinarea giurgiuvenilor. În autorizaţia integrată de mediu numărul 2 din 2 octombrie 2013 emisă de Agenţia pentru Protecţia Mediului Giurgiu pentru furnizarea de abur de către Global Energy Production SA se specifică la secţiunea tehnică faptul că una din firmele primarului are contract gras cu noul administrator al CET- ului. „Contract de sprestări servicii (colectarea apelor uzate tratate provenite de la utilizator, deversarea prin conducta de siguranţă evacuare ape uzate în Dunăre), încheiat (de către Global Energy Production n.r. ) cu SC Delta Gas SRL”. Potrivit declaraţiei de avere a primarului Barbu, 30% din acţiunile Delta Gas aparţin soţiei sale, Maria Cătălina Barbu, cea care joacă roul de paravan în acţionariatul celor 13 firme ale sale. Şi cum, dacă Cet- ul nu merge, nici Delta Gas nu încaseasă banii pe facturile emise, este clar ca lumina zilei că primarul nu ar fi acceptat niciodată ca Cet-ul să nu funcţioneze..

Curtea de Conturi: subvenţia a fost acordată ilegal

Cel mai recent raport al Curţii de Conturi Giurgiu privind cheltuirea banului public arată negru pe alb că primăria din localitate nu a respectat legea la acordarea de subvenţii către CET. „… nejustificarea în totalitate, în termenul legal, a avansului în suma de 1.400 mii lei, acordat în luna noiembrie 2012, drept subvenţie, furnizorului de energie termică SC Uzina Termoelectrică SA Giurgiu, în vederea aprovizionării cu combustibil lichid pentru furnizarea energiei termice populaţiei Municipiului Giurgiu în iarna 2012- 2013. Valoarea estimată a abaterii constatate la UATM Giurgiu este în sumă de 1.119 mii lei”, se arată în raportul instituţiei. Dar ce mai contează, odată ce uzina termoelectrică duduie iar firma de casă a primarului îşi primeşte partea.

 Sursa: rnews.ro

2

 Publicația Cronica Giurgiuveană își rezervă dreptul să nu facă comentarii . Într-o ediție viitoare vă vom prezenta și cea de-a doua parte a articolului care este cel puțin la fel de interesantă.

I.C.MANDU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *