De astazi incep testarile sistemului de avertizare a populatiei in situatii de urgenta RO-ALERT

De astazi incep testarile sistemului de avertizare a populatiei in situatii de urgenta RO-ALERT

Începând de astăzi, testările pentru operaţionalizarea sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă RO-ALERT vor fi iniţiate în anumite zone din Capitală, urmând ca în perioada următoare, să fie extinse la nivel naţional, anunţă IGSU.ERT

În zonele unde vor avea loc, pe terminalele conectate la reţelele operatorilor de telefonie mobilă din România, vor apărea notificări cu mesajul: “Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecţie. DSU-IGSU.”

Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei, în caz de urgenţă majoră. Acesta este folosit atunci când viaţa şi sănătatea persoanelor sunt puse în pericol iminent, cum ar fi în caz de inundaţii ameninţătoare, atac terorist sau alte situaţii care ameninţă grav comunităţile.

Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecţie DSU-IGSU. Sistemul RO-ALERT a fost conceput pentru ca populaţia să fie anunţată de autorităţi printr-un sms atunci când viaţa şi sănătatea persoanelor ar fi puse în pericol iminent,de fenomene meteo extreme, inundaţii ameninţătoare, atac terorist sau alte situaţii care ameninţă grav comunităţile. Testarea sistemului va continua în perioada următoare la nivelul întregii ţări.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *