Bucurestiul sub asediul mitingului PSD, a declarat presedintele PNL Giurgiu, Marin Anton

Bucurestiul sub asediul mitingului PSD, a declarat presedintele PNL Giurgiu, Marin Anton

În cadrul conferinţei de presă a PNL Giurgiu din 6 iunie la care au participat preşedintele PNL Marin Anton şi secretarul general Constel Dumitru au vorbit despre mitigul PSD ce urmează să aibă loc în data de 9 iunie. Ambii au concluzionat că de regulă mitingurile sunt apanajul opoziţiei. Singurul motiv care ar putea explica acest miting este dat de dorinţa liderului PSD Liviu Dragnea de a-şi etala puterea, o demonstraţie de forţă sau încercarea de a demonstra printr-o fotografie de grup Europei susţinerea de care se bucură actuala coaliţie de guvernare din partea poporului.

Cei doi reprezentanţi ai PNL Giurgiu au lăsat să se înţeleagă că realitatea este cu totul alta. Că de fapt participanţii nu se duc benevol, ba din contră  sunt forţaţi să participe, fiind ameninţaţi că dacă nu merg la miting vor rămâne fără serviciu sau fără ajutorul social.  Totodată s-a mai vorbit şi despre costurile exorbitante necesare unei astfel de manifestări de o asemenea amploare. Întrebarea retorică pe care şi-au pus-o este de unde provin aceşti bani ? Cine şi cum îi vor deconta ? Nu cumva primăriile sunt cele care vor suporta cheltuielile ?

Mai în glumă mai în serios Marin Anton a spus că giurgiuvenii trăiesc de două ori mai bine decât bucureştenii. A emis acest raţionament urmare a declaraţiei făcute de senatorul Bădălău care s-a angajat că va duce la Bucureşti 10.000 de giurgiuveni, în timp ce primarul general al capitalei, Gabriela Firea a declarat că din Bucureşti vor participa 6.000 de oameni. Ori dacă oamenii se duc benevol, din dragoste pentru PSD aşa cum a declarat liderul PSD domnul Liviu Dragnea şi de la Giurgiu participă un număr de oameni aproape dublu decât cei din Bucureşti se poate  trage concluzia că giurgiuvenii trăiesc mai bine decât bucureştenii. Paradoxal este faptul că oamenii din cel mai sărac judeţ din ţară îl susţin pe Bădălău doar pentru ca acestuia să-i fie iertate păcatele pe care le-a făcut faţă de Dragnea.

În final Marin Anton  întrebat fiind care este părerea lui vis-a-vis de plângerea penală făcută de Ludovic Orban împotriva premierului Dăncilă,  la această întrebare a răspuns că Ludovic Orban  nu trebuia să facă şi să depună plângerea penală fără o consultare prealabilă a partidului. A mai fost întrebat şi ce părere are despre decizia CCR cu privire la excluderea de la cârma DNA a Laurei Codruţa Kovesi. Nici la acestă întrebare liderul PNL Giurgiu nu a stat prea mult pe gânduri răspunzând că deciza CCR este constituţională şi că preşedintele României Klaus Iohannis obligatoriu trebuie să-i dea curs.

Aş fi tare curios să aflu şi punctul de vedere al lui Ludovic Orban legat de declaraţia de presă făcută de omologul său mai mic de la nivel judeţean, Marin Anton.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *