Ziua Mondiala a Mediului

Ziua Mondiala a Mediului

Ziua Mondială a Mediului sau Ziua Mediului Înconjurător, este aniversată în fiecare an pe data de 5 iunie.

Ea a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru celebrarea Conferinței “Ecologia Umană” de la Stockholm și reprezintă elementul cel mai important al “Programului pentru Mediu” al Națiunilor Unite(UNEP).

În fiecare an, la 5 iunie, în peste 100 de ţări sunt organizate manifestări pentru conştientizarea populaţiei privind problemele de mediu. Începând din 1987, Ziua mondială a mediului înconjurător a fost găzduită de câte o ţară, unde au avut loc festivităţile oficiale la nivel mondial. Cele mai recente astfel de festivităţi au avut loc în Angola, Italia, Brazilia, Norvegia şi SUA, iar în 2017 – în Canada. În 2018 aceste manifestări sunt găzduite de India. Accentul care se pune pe ţara gazdă ajută la evidenţierea provocărilor de mediu cu care aceasta se confruntă şi sprijină efortul depus pentru abordarea acestora.

România organizează an de an o serie de manifestări prin care este marcată Ziua mondială a mediului. Printre acestea se numără acţiuni de informare, conştientizare şi educaţie ecologică, acţiuni de ecologizare, dezbateri şi mese rotunde, distribuiri de fluturaşi şi pliante, concursuri etc., organizate de instituţiile publice locale în parteneriat cu ONG-urile de profil şi autorităţile de mediu.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Giurgiu organizează în ziua de 05 iunie 2018, începând cu orele 12:00 la sediul APM Giurgiu o serie de activităţi cu ocazia sărbătoririi „Zilei Mondiale a Mediului”.

Dintre acestea amintim:

  • diseminarea de materiale informative privind importanţa protejării mediului înconjurător;
  • concurs „Parada Costumelor Eco” constând în defilarea elevilor participanţi a patru şcoli din oraş respectiv Şcoala Gimnazială „Academician Marin Voiculescu”, Şcoala Generală „Nr.7”, Şcoala „Mihai Eminescu” şi Şcoala Gimnazială „Sf. Gheorghe” din Giurgiu.

Participanţii vor primi diplome, premii. Dulciuri din partea mai multor societăţi din oraş.

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *