Bădălău joacă precum un Hopa Mitică, cade-n cur şi se ridică

Bădălău joacă precum un Hopa Mitică, cade-n cur şi se ridică

După şediţa CEx a PSD din 7 iunie s-a văzut clar că PSD-ul s-a scindat în trei tabere: Prima tabără, din care fac parte foşti pucişti, şi aici mă refer îndeosebi la Paul Stănescu şi Gabriela Firea, tabara pro Dăncilă, avându-l vârf de lance pe Marian Oprişan şi ultima tabără din care fac parte cei care încă nu s-au dezis de Dragnea. Prima tabără, cea a puciştilor, îşi doresc ca congresul PSD pentru alegerea unui preşedinte să se ţină undeva prin toamnă, tabara Dăncilă vrea ca congresul să se ţină la sfârşitul lunii iunie, iar tabara celor care încă nu s-au dezis de Dragnea nu are nicio preferinţă legată de data când să se ţină congresul, dar doresc să candideze pentru funcţii în partid.

Întrebarea firească pe care şi-o pun giurgiuveni este în care dintre cele trei tabere îl regăsim pe celebrul nostru domn senator de Giurgiu Niculae Bădălău? Ca să putem găsi un răspuns am citit declaraţia dată de Bădălău imediat după CEx. Sincer nici nu mă aşteptam să-l văd poziţionat direct, tranşant în vreuna dintre cele trei tabere. Întreaga dumnealui carieră politică s-a desfăşurat la adăpostul conferit de duplicitate. El este cu toţi, dar cu niciunii. Singurul său scop în viaţă fiind acela de a parveni politic, de a se cocoţa cât mai sus precum o plantă  aşa cum este volbura care face nişte flori gingaşe în încercarea de a-l păcăli pe grădinar.  Numai că vine o zi când gospodarul o smulge din rădăcini pentru că altfel îi sugrumă plantele pentru care el trudeşte din zi şi până în seară.

Iată ce a declarat Bădălău:

”Cred că nu trebuie să ne grăbim cu organizarea Congresului. Consider că este mult mai important să ne întoarcem la agenda cetățeanului. ( Zău !!! Păi doamna Dăncilă a spus că se impune organizarea unui congress cât mai urgent pentru desemnarea preşedintelui ) În PSD nu sunt tabere, ( Oare ? Realitatea arată cu totul altceva ) este un partid puternic și cred că vom face o figură frumoasă la prezidențiale.
Doamna Viorica Dăncilă este președintele interimar al PSD și este un președinte foarte bun… Sigur că o susțin să ajungă președinte plin al PSD”,  a declarat Niculae Bădălău.
Ministrul Niculae Bădălău a mai spus că Ioan Aurel Pop, actualul președinte al Academiei Române, este o variantă foarte bună pentru candidatura la prezidentiale din partea PSD.”

Ăsta este domnul Bădălău, nu se poate schimba! Duplicitatea pentru domnia lui este a doua natură. Nu este de acord cu organizarea grabnică a congresului aşa cum vrea doamna premier şi preşedinte interimar, de unde rezultă în mod clar că se găseşte într-o poziţie opozabilă cu ce doreşte Viorica Dăncilă lăsând să se înţeleagă că este alături de foştii pucişti, ca imediat, la numai câteva secunde distanţă vine şi spune că o susţine pe doamna Dăncilă să ajungă preşedinte plin al PSD. Nu ai ce face, ăsta este Bădălău, un fel de Hopa Mitică care cade în cur şi se ridică. Sau cel puţin aşa doreşte el. Am avut şi eu în copilărie o astfel de jucărie care la un moment dat s-a stricat. A căzut în cur, dar nu s-a mai ridicat.

Comparaţia cu Hopa Mitică nu este altceva decât o formă de pamflet.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *