Prefecta de Giurgiu, Nina Carmen Crişu, ar putea fi într-o situaţie de incompatibilitate

Prefecta de Giurgiu, Nina Carmen Crişu, ar putea fi într-o situaţie de incompatibilitate

Într-o publicaţie centrală a apărut o ştire ce se vrea de breaking news:

EXCLUSIV. Incompatibilitatea prefectei de Giurgiu, favorita lui Bădălău, confirmată de ANI

În cuprinsul articolului citim:

“PUTEREA a semnalat în urmă cu vreo două luni de zile că prefecta județului Giurgiu Nina Carmen Crișu, „pupila” baronului PSD, ajuns ministru al Economiei, Niculae Bădălău, ar putea fi intr-o situație de incompatibilitate ca urmare a faptului ca este membru în Consiliile de Administrație de la Romarm SA, Institutul de Proiectări Chimice – IPROCHIM SA și IOR SA.

Ieri, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a confirmat către PUTEREA că Nina Carmen Crişu este într-o situaţie de incompatibilitate pe motiv că în calitatea sa de prefect a judeţului Giurgiu nu poate fi în acelaşi timp şi administrator al unor societăţi comerciale chiar dacă sunt cu capital de stat.

ANI: „Prefectul nu poate fi membru al consiliilor de administraţie ale regiilor autonome, companiilor şi societăţilor naţionale”

„Din interpretarea sistematică a prevederilor legale incidente, opinăm că exercitarea funcției de prefect simultan cu cea de membru în Consiliile de Administrație de la Romarm SA, Institutul de Proiectări Chimice – IPROCHIM SA și IOR SA generează o situație de incompatibilitate din perspectiva dispozițiilor art. 85 alin. (1)  lit. e) și lit. h) din Legea nr. 161/2003”, a precizat ieri, în scris, ANI pentru PUTEREA. Totodată, ANI a mai precizat foarte clar că „În conformitate cu prevederile art. 85 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările și completările ulterioare”, …

 Trei sinecuri bine remunerate date de Bădălău  prefectei de Giurgiu

 Pe data de 29 martie 2019, Nina Carmen Crișu, „pupila” baronului PSD, ajuns ministru al Economiei, Niculae Bădălău, a fost reinstalată prefect al județului Giurgiu, după ce anul trecut fusese debarcată de către ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, pentru mai multe nereguli. Ulterior, pe 18 decembrie 2018, protectorul său, Niculae Bădălău a numit-o în funcția de secretar general la Ministerul Economiei, unde baronul giurgiuvean este vătaf. Însă, imediat după ce a numit-o pe această funcție, Bădălău a mai recompensat-o cu trei sinecuri din portofoliul Ministerului Economiei: membru în Consiliile de Administrație de la Romarm SA, Institutul de Proiectări Chimice – IPROCHIM SA și IOR SA. Practic, prin indemnizațiile încasate de la cele trei companii de stat, protejata lui Bădălău, mai încasa încă un salariu. Acum, Nina Carmen Crișu este prefect al județului Giurgiu, dar, atenție!, este în continuare membru în Consiliile de Administrație de la cele trei societăți mai sus menționate, ceea ce este ilegal. Practic, la ora actuală, protejata lui Bădălău este în stare de incompatibilitate și ar trebui demisă de la Prefectura Giurgiu, pentru faptul că nu a demisionat din cele trei CA-uri, fiind în continuare menționată pe site-ul Ministerului Economiei, precum și pe cele aparținând celor trei societăți comerciale.”

Dacă am trăi într-o ţară normală, prefecta, până la clarificarea acestei situaţii în instanţă şi-ar fi dat demisia imediat. Dar cum noi trăim în România, în care se merge pe principiul dacă ţine, de ce nu, sunt convins că din cauza motivul invocat de ANI, prefecta noastră nu va avea nimic de pătimit. Ca să vin cu un argument în sprijinul afirmaţiei mele, cunoaştem cu toţii cum în cazul unui distins domn senator PSD instanţa s-a pronunţat cu o hotărâre definitivă şi irevocabilă prin care se atestă că domnul respectiv este incompatibil cu demnitatea pe care o ocupă. Şi !!! S-a întâmplat ceva ? Nu s-a întâmplat absolut nimic. Hotărârea respectivă a rămas în sertarul biroului preşedintelui Senatului peste care s-a aşezat praful şi peste el uitarea. Ca şi concluzie, doamna prefect Nina Carmen Crişu va rămâne bine mersi în funcţie atâta timp cât va dori domnul preşedinte de organizaţie judeţeană din Giurgiu, senator şi ministru al economiei, Niculae Bădălău, sau cel puţin atâta timp cât domnia sa va mai deţine aceste funcţii. Dar …

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *