Badalau isi deconspira vocatia de neocomunist

Badalau isi deconspira vocatia de neocomunist

În sala Ateneului Nicolae Bălănescu din Giurgiu, marți, 2 octombrie a avut loc Conferința Municipală a Organizației PSD Giurgiu. Cu această ocazie primarul Nicolae Barbu a fost reinvestit în funcția de președinte cu votul majorității celor aproximativ 300 de delegați.

Tot cu această ocazie au fost aleși în forurile de conducere:  președinte executiv Liviu Ionescu și secretar executiv Maria Ghiță.  Vicepreședinți au fost aleși următorii: Răzvan Cuc, Liviu Cartojan, Silvian Dumitrescu, Gigi Oprișan, Gheorghe Fieraru, Marian Coporan, Lucian Neacșu și  Mitică Sîrbu.

Membri în birou au fost aleși : Florian Nicolae, Tereza Nichita, Sorin Ruse, Mariana Neaga, Sorin Cepraga, Corina Falan, Nan Genu.

După numărarea voturilor și aflarea rezultatului, Nicolae Barbu le-a mulțumit celor prezenți pentru încrederea cu care a fost investit exprimându-și speranța ca la viitoarele alegeri să aibă cel puțin aceleași rezultate ca la alegerile din 2016.

La alegerile municipale a participat și Niculae Bădălău care a simțit nevoia să-și arate mușchii prin discursul ținut:

„Trebuie să vă spun şi câteva cuvinte despre statut,  mai ales pentru că avem extrem de mulţi „experţi” la capitolul acesta. Cât am fost preşedinte, atâţia ani, am respectat statutul şi am încercat să conduc această organizaţie în litera şi spiritul statutului. Cred că am reuşit,  şi rezultatele s-au văzut. …”

Dracu să mai înțeleagă cum a respectat Bădălău statutul când întâi s-au făcut alegerile județene și abia după aceea alegerile municipale. E ca și cum a-i pune carul înaintea boilor. Bine cel puțin că recunoaște  că a respectat statutul. Posibil undeva, în trecutul domniei sale politice, pentru că acum „experții ”cum îi numește el în derâdere pe cei care au spus că nu s-a respectat statutul, unul dintre ei este tocmai cel care a fost ales președinte al organizației municipale, respectiv primarul orașului, Nicolae Barbu.

După care tot în spiciul, după cum ne-am obișnuit, scris de alții și asumat de el spune:

Atrag atenţia că funcţia de parlamentar nu dă un moţ mai mare şi nu înseamnă o treaptă „mai sus”.”

Ei iată că de data aceasta trebuie să recunosc că gura păcătosului adevăr grăiește. E genial băiatu ăsta. „Funcția de parlamentar nu dă un moț mai mare”.  Sunt 100% convins că s-a referit și la sine, încercând să spună cu alte cuvinte că nici el nu este mai cu moț decât  ceilalți parlamentari. Bravo!  Așa mai vii de acasă excelență.  Sau poate s-o fi referit la moțul în care un fin îi cânta : ” La, la, la , la   Mă p.ș pe diaspora ”

Bădălău își încheie spiciul într-un ton clar neocomunist  spunând:

„Un singur lucru vă promit:  Oricine încearcă să nu respecte acest partid în judeţ va pleca din PSD. Cât sunt eu preşedinte, aşa va fi şi vă promit. Nu voi permite niciodată ca partidul să fie călcat în picioare pentru interesele sau orgoliile cuiva! Un singur măr stricat poate strica toate merele din coş.”

Ceva de genul: Dragi tovarăși și naș Floreo. Ne-am adunat ca să nu fim risipiți. Cine nu este cu mine este dușmanul partidului și al poporului și va fi dat afară din partid. De asemenea va fi dat pe mâna organelor de partid și de stat, care vor lua măsuri drastice împotriva dușmanului clasei muncitoare …

Domnule senator Bădălău, vă rog treziți-vă !  Comunismul s-a dus dracu ! Sau cel puțin așa se spune, de 30 de ani ! Să înțeleg că dumneavoastră și alții ca dumneavoastră doresc să-l reinstaureze? Păi n-ar fi păcat de firmele, de palatele, de mașinile de lux, de terenurile intravilane și terenurile agricole de sute de hectare, de  milioanele de euro strânși cu migală și mari riscuri ?   Pentru că în comunism totul se naționalizează. Ce spuneți, vă riscați ? Sau poate doriți să reinstaurați un fel de comunism cu față umană în care doar unii să aibă dreptul să fure  … legal ? Ar mai trebui să știți că dreptul la libera exprimare,  precum și dreptul la opinie, alta decât a domniei voastre este un drept legitim al tuturor cetățenilor acestei țări. Mult stimate domnule senator vă reamintesc cu toată stima și considerația pentru demnitatea pe care o ocupați că în anul 1989 foarte mulți tineri au murit ca să trăim într-o țară liberă și democratică. Și să mai știți că acei oameni nu au murit doar ca să vă fie numai dumneavoastră foarte bine!  Va veni timpul când vom pune cărțile pe masă.  Da, da. Vine o zi stimate domn senator. Vine o zi …

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *