ALDE Tariceanu suspect de maladia marturiei mincinoase

ALDE Tariceanu suspect de maladia marturiei mincinoase

 24 mai 2016          
Nr. 712/VIII/3 

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul 

POPESCU TĂRICEANU CĂLIN CONSTANTIN ANTON, președinte al Senatului, pentru comiterea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. 

În ordonanța procurorilor se arată că, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: 

În cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa (a cărei trimitere în judecată a fost mediatizată prin comunicatul nr. 654 din 18 mai 2016) s-a dispus citarea, pentru a fi audiat ca martor, numitul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton. Această citare a fost necesară în condițiile în care existau indicii că el ar avea cunoștință despre activitatea infracțională a grupului susmenționat, prin prisma relațiilor de afaceri sau de prietenie avute cu membrii acestui grup.

Fiind audiat la data de 15 aprilie 2016, în depoziția luată sub jurământ, acesta a făcut declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat și nu a spus tot ce știe în legătură cu împrejurări esențiale, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea cercetărilor și a tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată, mediatizat prin comunicatul nr 654 din 18 mai 2016.

Astfel, suspectul Popescu Tăriceanu Călin a menționat în mod nereal că nu a avut cunoștință de achiziționarea drepturilor succesoarele ale lui Al României Paul de către Silberstein Tal, Truică Remus și alții și că nu a discutat cu Truică Remus despre taxele notariale. De asemenea, acesta a mai declarat că nu are relații apropiate și nu a păstrat legătura cu inculpații Andronic Dan Cătălin și Silberstein Tal, cu care s-a întâlnit doar sporadic, aflând din presă, ca urmare a comunicatelor DNA, despre acest dosar. A precizat, de asemenea că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România.
A mai precizat, că nu a avut o relație apropiată cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzând totodată că are cunoștință de relația acestuia din urmă cu inculpatul Tal Silberstein.

Aceste declarații sunt aspecte necorespunzătoare adevărului, fiind contrazise de probatoriul administrat în cauză (declarații ale martorilor, suspecților și alte mijloace de probă).

Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. 

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Acesta este comunicatul oficial al  DNA. Dar, spre fericirea noastră, a celor „mulți” care-l iubim pe Tăriceanu, societatea noastră socialistă multilateral dezvoltată ( în furt, minciună și ipocrizie ) își va apăra exponentul până dincolo de pânzele albe. Este firesc să ni-l apărăm suntem o țară europeană unde prezumția de nevinovăție funcționează. Da, chiar funcționează. Numai că funcționează unidirecțional devenind apanajul celor care au devalizat România și care au în continuare nesimțirea să pozeze în victime atunci când le sunt descoperite fărădelegile comise. Așa că, oameni buni, stați liniștiți! Tăriceanu al nostru, ca mulți alții, chiar dacă vinovăția este evidentă, probată și demonstrată în spiritul și litera legii,  fie se va descoperi că suferă de o boală ascunsă până acum, dar incurabilă și nu suportă detenția, fie va fi condamnat în cel mai rău caz  cu închisoare la fără frecvență.

 Singura noastră problemă, a giurgiuvenilor,  care deja a început să ne creeze insomnii este dacă Alexandru Vladu va mai reuși să realizeze mega portul de mărfuri la Giurgiu, port ce urma să rivalizeze cu cel de la Amsterdam,  realizat cu aportul lui Călin Popescu Tăriceanu. Din ce poziție putea Călin să facă acest lucru ( mă refer la poziția politică, administrativă etc.) când cel puțin deocamdată nu se știe dacă vor reuși în toamnă să treacă pragul electoral ca să poată intra în Parlament. Despre ce posibile alianțe politice vorbesc? Dar asta-i deja altă poveste, pentru că povestea portului a luat sfârșit fără ca cel puțin să fi început.

 

I.C.MANDU   

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *