Cei trei crai… de la Bucuresti

Cei trei crai… de la Bucuresti

Lume, Lume !!!  Veselie mare, mare veselie. Giurgiu-n strai de sărbătoare. Din surse demne de încredere am aflat că săptămâna viitoare, acum în plină campanie electorală și-au anunțat vizita excelențele lor domnii Dragnea, Ponta și nu în ultimul rând, Tăriceanu.

PSD-ul și mai nou ALDE ne oferă circ. Pentru pâine trebuiesc așteptate alte vremuri care dacă vom continua cu penalii care se dau drept apărători ai democrației, pâinea noastră cea de toate zilele se va transforma în cozonac și va fi mâncată doar la ocazii speciale. Adică din patru în patru ani când au loc alegerile.  

Cu această ocazie municipaliatea orașului va arbora steaguri roșii și albastre. Se va ara toată calea București și șoseaua Portului  ca să semene gazon, peste care vor așterne un covor roșu și albastru. Inspectoratul școlar le va da o mini vacanță copiilor și profesorilor aplecați spre stânga. Fabricile și uzinele își vor înceta producția pentru ca zecile de mii de salariați să poată participa la întâlnirea cu  reprezentanții  minunatei  vieți pe care o trăim sub atenta lor oblăduire. Cei doi, trei șomeri din Giurgiu se vor alătura și ei bucuriei generale. Și cum în Giurgiu este știut de toată lumea că latră câinii, toți câini comunitari se vor alătura și ei alaiului purtând veseli câte un covrig în coadă.

Pe covorul roșu-albastru, ținându-se de mâniță, cei mai reprezentativi oameni ai administrației, Nicolae Barbu și Alexandru Vladu, îmbrăcați în portul tradițional compus din pantalonași scurți și șorțuleț roșu și albastru vor fi antemergători înaintea cortegiului. După domniile lor călare pe motocicletă nimeni altul decât bănuitul de fals în declarații Căăălin Popescuuu Tăriceanuuuu… urmat îndeaproape de un papa mobil cu gratii, pentru ca condamnatul Dragnea și cercetatul penal Ponta să fie apărați euforia participanților, pentru că oricum domniile lor sunt apărate de prezumția de nevinovăție.

Prima oprire o vor face la ciupeco coliba, scuzați, la Centrul de Informare Turistică să ia informații, de teamă să nu se rătăcească în metropola noastră. Următoarea oprire o vor face la canalul Cama, dar nu ca să facă o băiță, ci să vadă cu ochii domniilor lor cazematele al căror singur rol este să ne apere de mult anunțata invazie a broaștelor. Ultima oprire o vor face la halal piața de pește unde licitațiile se vor ține sinedie până la adânci bătrâneți.

După care, într-un loc special amenajat, unde cu puțin timp în urmă grație minunatei noastre administrații, care nu doarme noaptea ca să mai găsescă o modalitate să scape Giurgiu de giurgiuveni, fuseseră „depozitate” dejecțiile rezultate de la subsolurile curățate de domnul Barbu,  care ca un bun manager care este, s-a ocupat cu eliminarea mirosurilor neplăcute.  Așa că a închiriat din nou avionul care l-a însoțit în timpul campaniei survolând cerul albastru înprăștiind apă de ploaie, vestind ploaia ce urma să vină, în timp ce el mergând pe jos încerca cu disperare să-i mai prostească încă o dată pe giurgiuveni. Numai că de această dată avionul va împrăștia parfum ca să anihileze duhoarea dejecțiilor la locul  ales de municipalitate, pentru ca oaspeții săi să se adreseze mulțimii.

Mesajul va fi scurt și convingător. „Giurgiuveni, bucurați-vă și trăiți cu maximă intensitate sărăcia! Noi suntem cei care v-am adus în pragul disperării! Datorită nouă copiii voștri sunt plecați ca slugi în afara granițelor țării! Datorită nouă învățământul este la pământ. Tot noi suntem cei care ne-am ocupat de sănătate și am reușit performanța să vă lăsăm să muriți liniștiți cu zile! Uitați-vă bine la noi și fiți în continuare fericiți! Datorită nouă nu vă spetiți cu munca, pentru că noi vă iubim cu adevărat, acesta este motivul pentru care nu am creat locuri de muncă, ca să vă protejăm de efort! Uitați-vă la noi ce bine o ducem fără să muncim!  Giurgiuveni! Dacă vă doriți cu adevărat să trăiți și să vă bucurați de sărăcie lucie, votați candidații noștri!!!„

Și… duși au fost.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *