Imediat după Cex-ul PSD primii care au ieșit din sală au fost cei doi excluși din PSD Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu însoțiți de Paul Stănescu, singurul dintre contestatarii lui Liviu Dragnea  care a avut curajul și bărbăția politică să fie alături de colegii săi . Vă prezentăm primele declarații la cald ale celor doi excluși:

Marian Neacșu : Au fost o serie de explicații aiuritoare care nu au niciun fel de sens și nu fac temeiul realismului, așa încât îmi este foarte greu să mă exprim. Noi nu o să luptăm împotriva partidului. Noi și colegii noștri care au fost alături de noi  vom lua deciziile corespunzătoare și vă vom anunța.

La întrebarea dacă PSD și ALDE vor mai avea majoritate în Parlament, Marian Neacșu a spus:  Nu  îmi este cunoscut lucrul acesta. Deocamdată discutăm de problemele noastre ca indivizi.

Adrian Țițuianu : Este un moment dificil pe care-l anticipam, cred că este o greșeală majoră și cred că nu face altceva decât să arate că partidul Social Democrat s-a autosancționat. Eu m-am exprimat în cadrul partidului pentru ceea  ce am avut de reproșat conducerii partidului și guvernului.  Astăzi nu am văzut  decât așa timid pe cineva să condamne faptul că un om este înregistrat în interiorul PSD și acele discuții care sunt până la urmă într-o structură de partid sunt aduse în piața publică de oameni care sunt interesați să strice lucrurile în interiorul unei organizații. În al doilea rând vreau să vă spun că nu mi-am propus niciodată să ascund anumite lucruri, am avut nemulțumiri în cei doi ani de guvernare în general, am foarte multe nemulțumiri legat de ceea ce am promis și nu am reușit să facem în acești doi ani de zile. Cred că partidul se îndreaptă într-o direcție greșită și mai cred că un vot nu înseamnă neapărat că cei care au pierdut, cum suntem noi astăzi, nu au dreptate.

 Decizia legată de contestație  nu o voi lua singur, mă voi consulta cu colegii mei din PSD Dâmbovița parlamentari, consilieri locali, consilieri județeni, primari, oameni care mi-au fost alături, asta pentru că sunt foarte mulți și sunt convins că își pun foarte multe întrebări la acest moment și vom decide ce avem de făcut în continuare. Două lucruri vreau să fie foarte clare: A vorbi despre binele unui partid nu înseamnă că ești împotriva partidului. Doi, niciodată nici eu și nici domnul Neacșu, nici altcineva din grupul de contestatari nu am sprijinit vreo acțiune împotriva Partidului Social Democrat și asta se poate vedea din tot ceea ce am făcut eu în ultimii doi ani de zile. Printr-o coincidență astăzi am împlinit 20 de ani de când am intrat în PSD. Am intrat în luna noiembrie 1998 ca purtător de cuvânt în județul Dâmbovița, iată că după 20 de ani s-au găsit niște colegi să spună că nu aș fi corespunzător intereselor acestui partid…

Paul Stănescu : Eu vreau să vă spun următorul lucru și asta a subliniat și domnul Țuțuianu, în continuare când vom avea ceva de spus în primul rând o vom spune colegilor noștri din organizații …  Cred că partidul a făcut o mare greșeală astăzi, poate cea mai mare greșeală pe care a făcut-o conducerea,  eu sunt cu doi colegi care au muncit în acest partid, care au merite deosebite, care niciodată nu au avut vreo acțiune îndreptată împotriva partidului și încă o dată consider că este o mare greșeală.

Vom reveni …

I.C.MANDU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *