Vremea blândă de toamnă nu va mai continua multă vreme și va fi înlocuită de o iarnă foarte grea, cu fenomene extreme.

Sunt avertismentele date de Roxana Bojariu, șefa secției de Climatologie din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie.

Aceasta a ținut să sublinieze că sunt șanse foarte mari ca această iarnă să fie una însoțită de fenomene extreme.

“Au mai fost cazuri, dar, într-adevar, amplitudinea acestor fenomene e ieșită din comun. Şi nu e vorba doar de România. Vedeți că sunt fenomene extreme peste tot în lume, peste tot în Europa.

“Ați văzut ce se întâmplă în Italia, ce se întâmplă în vestul Europei. De fapt, lucrurile se leagă, pentru că acest transport de aer foarte rece dintre nord spre latitudinile mai joase a împins aerul cald dinspre latitudinile mai joase spre noi.

“Și practic avem această vreme foarte caldă ca o alta fațetă a vremii foarte reci și cu fenomene meteo extreme din Europa de Vest, dar nu numai. În întreaga lume avem fenomene meteo extreme”, a declarat Roxana Bojariu. 

                                                                           
Vremea se răceşte la finalul lunii noiembrie, iar spre finalul lunii vor avea primele ninsori, anunţă meteorologii. Nici decembrie şi ianuarie nu se anunţă blânde. Vom avea frig cumplit, cu minine de minus 20, minus 30 de grade, şi viscol puternic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *