Pentru multi, savurarea unei cafele bune a devenit cea mai buna parte a diminetilor. Cu toate ca nu este mare filosofie sa o pregatesti, exista 5 greseli pe care toti le facem atunci cand vine vorba despre cafea. Vezi mai jos care sunt, pentru a le putea remedia:
1.Ora potrivita
Studii recente au demonstrat ca nu este indicat sa bem cafeaua in intervalul orar 8-9 dimineata, dat fiind faptul ca in acea perioada a zilei, organismul nostru nu are nevoie de surse de energizare suplimentare. Este recomandat sa consumam cafea in intervalul 9:30-11:30 si 13:30-17:30, dat fiind faptul ca in acele momente ale zilei cortizolul din organism are un nivel redus, cafeaua ajutandu-ne sa devenim mai energici.
2. Surplus de cafea
Daca ati pregatit o cantitate de cafea mai mare si v-a mai ramas in ibric, nu este o idee buna sa o savurati ulterior, caci gustul nu va mai fi acelasi. Ceea ce puteti face este sa puneti cafeaua ramasa in tavite pentru gheata si sa le dati la congelator. Astfel, va puteti raci cafeaua cu aceste cuburi, in locul celor din apa, care altereaza gustul cafelei.
3. Calitatea apei
Dat fiind faptul ca o cafea contine in cea mai mare parte apa, este normal ca gustul cafelei sa fie influentat de calitatea apei. Este recomandat sa folositi apa plata sau filtrata daca doriti sa savurati o cafea delicioasa.
4. Prima data, incearc-o
Exista persoane care pun in cafea lapte, zahar, frisca si alte ingrediente, fara a gusta inainte cafeaua. Cel mai bine este sa incerci cafeaua si abia apoi sa decizi daca este necesar sa adaugi in plus alte ingrediente.
5. Spatiul de depozitare
Pentru a pastra cafeaua in cele mai bune conditii, este necesar sa o depozitam in recipiente inchise etans, in locuri ferite de lumina si de caldura.
Sursa : www.gustos.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *