Dacă cineva străin de orașul nostru întreabă un trecător de peste 50 de ani dacă-l cunoaște pe Ilie Clement, posibil să se uite întrebător răspunzând printr-o întrebare “Poate întrebați de Lili Clement, cel  care a activat ca dansator de dansuri populare la Casa de cultură, care  a jucat și-n piese de teatru, cea mai reprezentativă fiind Vlad Țepeș”. Dacă vizitatorul orașului nostru întreabă un trecător mai tânăr, acesta-i răspunde direct, „Păi cine nu-l cunoaște pe domnul Ilie Clement, este consilier local și un adevărat om de cultură”.

Acesta este purul adevărul, cine nu-l cunoaște pe Lili Clement care este un adevărat păstrător și continuator a tradiției populare vlăscene. Prin tot ceea ce face, simte și trăiește, omul acesta  este devotat trup și suflet tradiției populare autentice. Acest lucru poate fi confirmat de monștrii sacri ai al cântecului și dansului popular, valori naționale, de care politicul își aduce aminte numai atunci când interesul lor personal o cere, atunci când în campaniile lor electorale vor să arate că sunt buni români, după care îi uită, amintindu-și de ei doar peste alți patru ani.

În urmă cu trei ani l-am întrebat pe domnul Ilie Clement ce l-a determinat să se amestece în această cloacă politicianistă. La timpul respectiv mi-a spus că nu face acest lucru din vreun interes meschin personal, dar aceasta este singura posibilitate prin care se poate implica în susținerea culturii tradiționale, altfel nu are nici o putere  și există riscul ca tradițiile vlăscene să se piardă în negura secolului vitezei, care distruge tradiții, obiceiuri și tot ceea ce ține de identificarea noastră ca nație, ca români.

Numai că acest vis al său pare să se fi sfârșit și  a realizat că alte „interese politice” lasă cultura tradițională pe ultimul loc, ca și prioritate. Din surse, ce se doresc a fi sigure, am aflat că din acest motiv domnul Ilie Clement își va da demisia din PSD. Dacă acest lucru se va întâmpla, cu siguranță PSD-ul va ieși în pierdere nu numai prin pierderea unui om valoros, dar cel mai important lucru pentru PSD, vor pierde și un număr important de voturi.

În această seară, pe un post național de televiziune, un alt om de cultură, de acestă dată la nivel național și internațional, maestru de necontestat al baghetei magice, dirijorul Mădălin Voicu, fiul celebrului violonist Ion Voicu, a declarat că își va da demisia din PSD.

Am încercat să-l contactăm telefonic pe domnul Ilie Clement pentru confirmarea sau infirmarea informației noastre, dar din păcate nu l-am putut contacta. Dacă dorește să ne contacteze pentru detalii suplimentare, pagina publicației noastre îi stă la dispoziție.

I.C.MANDU

One thought on “Incet,dar sigur, oamenii de certa valoare parasesc PSD-ul”

  1. Oricum nu va regaseati in aceasta formatiune plina de oportunisti si plini de dosare penale. Sper sa nu va vad la struto – camila PDL(PNL). Pentru mine si din ce in ce mai multi jemcherii si hotii din PNL s-au ascuns sub mantia PNL si incep sa scoata capul in frunte cu Blaga, Anastase, Igas, Paul Vass si gasca de hoti . Acest asa zis PNL este cel mai toxic partid de pe scena politicii. Nu imi este rusine nici cu PSD-ul care se lupta cu dosarele penale, sunt aroganti, avzi dupa bani etcIndependent si gata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *