Zeci de mii de euro pentru romanii de pana in 40 de ani. Anunt de la guvern

Zeci de mii de euro pentru romanii de pana in 40 de ani. Anunt de la guvern

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, consideră că multe măsuri benefice pentru români nu sunt cunoscute, afirmația fiind făcută în contextul unor precizări la interviul DC News Live despre o facilitate acordată tinerilor care vor să activeze în agricultură: între 40.000 și 50.000 de euro.

“Un tânăr, până în 40 de ani, care vrea să se stabilească în agricultură, are pentru instalare 40.000 sau 50.000 de mii de euro, gratuit. Nu te întreabă nimeni ce faci cu ei, doar ca să te stabilești la țară. Dar trebuie să aibă 5 ha acolo. Dacă are 5 ha de la bunica, de exemplu, face un proiect, i se dă 40.000, se stabilește la țară și face ce vrea cu banii. Cei mai mulți și-au luat utilaje, desigur”, a declarat ministrul Agriculturii, moment în care gazda interviului, analistul politic Bogdan Chirieac, a întrebat: “Și dați banii pe bune?”.

“Da. Este Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, faci un mic proiect, spui ce vrei să faci, îndeplinești condițiile. E mare bătaie, că sunt bani pe care îi primești fără dobândă. 75%, bani europeni și 25% de la bugetul național, sunt mii de tineri care au beneficiat de-a lungul anilor din 2007 până acum. Trebuie un proiect în care spui că îndeplinești condițiiile și care să demonstreze că ești eligibil pentru a primi banii respectivi. Dar trebuie să ai adresa acolo, să locuiești acolo. Ideea de bază este să te stabilești acolo și să lucrezi ca agricultor”, a adăugat ministrul Irimescu

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *