Vrabia malai viseaza … si PNL-ul anticipate

Vrabia malai viseaza … si PNL-ul anticipate

Recunosc că am momente când pot fi considerat un fel de Gică contra. Comunismul nu mi-a convenit. PSD-ul am motive întemeiate să nu-mi convină, iar PNL-ul face pe dracu-n patru să mă dezamăgească.

Dacă PSD-ul m-a dezamăgit pentru că din programul de guvernare nu reușesc să mai înțeleg nimic, fiind un fel de talmeș-balmeș unde pe de-o parte au crescut salariile dar a apărut trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, ceea ce face ca o creștere salarială de 20% să se transforme într-un venit real de maxim 3% . Acest fapt coroborat cu creșterea prețurilor la alimente, la carburanți și la energia electrică, dacă facem un calcul simplu la ce ni s-a dat și ce ni se ia rezultă că de fapt ieșim pe minus. Sper ca odată cu noul guvern, în care cred că vor fi numiți oameni  competenți și nu în ultimul rând profesioniști, ce se va instala peste câteva zile, să schimbe cu adevărat în bine viața oamenilor,  pentru că altfel exodul românilor în afara țării va înjumătăți populația.

În ceea ce privește PNL-ul, celelalte partide chiar să vreau nu le pot lua în considerație ținând cont de procentele cu care au intrat în Parlament, prestația  politică a PNL-ului ca și partid de opoziție este inexistentă. Acești politicieni, de dreapta cum le place să li se spună,  vin și vorbesc despre lucruri pe care le vedem și le trăim cu toții pe propria piele. Ne spun că este rău pentru că nu este bine și că ai lor fură mai puțin decât ceilalți. Un prieten bun îmi spunea că singura diferență între putere și opoziție este dată de contractele cu statul. Cei de la putere au 60% contracte cu statul în timp ce opoziția numai 40%. Nu știu de ce dar înclin să-i dau dreptate prietenului meu. Măi dreptacilor, atunci când criticați veniți și cu soluții ca să deveniți credibili în fața electoratului ! Cu scuzele de rigoare orice prost critică, dar numai oamenii deștepți au și soluții. În afară de faptul că avem oameni competenți și vă vom demonstra noi de cât suntem de capabili și ce bine veți trăi atunci când vom fi noi la putere, ne-am cam săturat. Atunci când ați avut guvernarea ați făcut rahatul praf !  Ai voștrii au trăit foarte bine în timp ce marea majoritate, ca și acum de altfel, trăiesc foarte prost.

Iar acum în loc să vă comportați ca un partid cu demnitate, un partid istoric, de care din păcate nu a mai rămas decât numele, veniți și aberați vorbind prin vocea liderului vostru Ludovic Orban și propuneți alegeri anticipate. Păi nu vă supărați domnilor sunteți sănătoși la cap? Ați depus excelențele voastre vreo moțiune de cenzură în Parlament prin care să solicitați demisia guvernului și parlamentarii au fost de acord cu moțiunea ca să vă legitimați cumva cererea ? Nu.  Atunci de ce bateți apa în piuă ?

Acum, când scriu aceste rânduri Președintele României, domnul Klaus Iohannis tocmai a acceptat propunerea PSD-ului pentru funcția de prim ministru în persoana doamnei Viorica Dăncilă căreia îi urăm succes . Norocul nostru, al românilor, este că avem un președinte cu scaun la cap care știe cum trebuie gestionată o situație de criză.

Așa că PNL-ule trezește-te până ce nu o să ai soarta unui alt mare partid istoric, care odată cu dispariția liderului de necontestat, domnul Corneliu Coposu, a dispărut și PNȚCD-ul.

I.C.MANDU                                                                                                        

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *