Niculae Badalau a semanat vant, iar acum culege furtuna …

Niculae Badalau a semanat vant, iar acum culege furtuna …

Este clar pentru toată lumea că o parte insignifiantă a membrilor PSD au încercat o lovitură nu neapărat de palat, cât mai de grabă o lovitură unidirecționată îndreptată spre Liviu Dragnea. Inițiatorul acestui complot este senatorul Niculae Bădălău. Sunt de notorietate deja actele subversive executate de acesta împotriva propriului partid.

O primă încercare de tatonare a propriei influențe în partid a fost aceea când la investirea premierului Tudose s-a situat pe o poziție opozabilă, spunând despre cel ce avea să devină premier că nu are anvergura necesară ocupării acestei funcții. Faptul că Liviu Dragnea nu a ținut cont de părerea lui neacordându-i nici o importanță și totodată faptul că nu s-a bucurat de susținerea colegilor săi din CEx nu l-a dezarmat, ba dimpotrivă l-a înrăit.

Machiavelismul lui Bădălău este arhicunoscut la Giurgiu, mai ales de propriii colegi de partid, care spun despre acesta că este un om pentru care nu contează mijloacele folosite în atingerea scopului pe care și l-a propus, fiind dispus să folosească, sau mai bine zis să se folosească de caracterele slabe, ușor șantajabile pe care să le îndrepte împotriva celui pe care și-a propus să-l desființeze.

Aceeași tactică a încercat să o folosească și împotriva lui Dragnea folosindu-se în mod direct de Tudose care se simțea frustrat de când devenise prim ministru, această idee fiindu-i  alimentată de Bădălău, cum  că tocmai „EL” este nevoit să execute în calitatea lui de premier ordinele primite de la Liviu Dragnea. Acestora li s-au mai alăturat câțiva frustrați care se considerau foarte influenți în partid. Această părere extraordinar de bună despre ei înșiși  și-au autoinoculat-o în timpul întâlnirilor în care fiecare îl lăuda pe fiecare, ajungând la un moment dat  chiar să creadă ei despre ei că sunt foarte importanți în partid, un fel de hipnoză autoindusă.

Așa cum era de așteptat această gașcă a frustraților a pierdut ceea ce ei considerau o bătălie, în realitate fiind mai de grabă o înțepătură de țânțar făcută-n curul unui elefant. Sigurii care și-au asumat pe față susținerea față de Tudose și de propriul interes au fost : Marian Oprișan, Robert Negoiță, Felix Stroe și Ion Marcel Ciulacu, care au dat dovadă de bărbăție și de asumarea propriilor fapte.

Nu același lucru pot spune despre cei care s-au abținut la vot, un fel de nici în car nici în teleguță și aici mă la  refer la : Niculae Bădălău, Codrin Ștefănescu, Adrian Țuțuianu și Gabriel Vlase. Acești oameni care ori de câte ori au ocazia vorbesc despre lipsa de caracter a altora au demonstrat cu vârf și îndesat că sunt oameni fără pic de caracter, care încearcă prin orice mijloace, chiar și atunci când este evident că-și fac necesitățile fiziologice împotriva vântului și sunt uzi din cap până în picioare au tupeul să spună că alții și-au făcut nevoile pe ei, încercând să lase impresia prin ceea ce susțin și modul de comportament că de fapt ei nu sunt vinovați, cu toate că toată lumea știe că au făcut parte din grupul Tudose și că abținerea este egală sau la fel cu votul negativ. Astfel de caractere sunt extrem de periculoase. Acest lucru mă face să cred  că într-un timp relativ scurt despre  aceste personaje pitorești în felul lor din politica românească vom vorbi, dacă va mai fi cazul, la timpul trecut.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *