Viorel Catarama umilit pentru a doua oara de Ludovic Orban

Viorel Catarama umilit pentru a doua oara de Ludovic Orban

Să mai zică cineva că România nu are viaţă politică! Nici nu cred că cineva se poate plânge  că nu există viaţă politică. Există!  Şi încă din excedent. Viaţă economică nu prea există pentru că au avut grijă cei care ne conduc din 1989 şi până azi să îngroape economia ţării, dar în rest… suntem bine. Avem ajutoare sociale, copiii sunt bucuroşi că nu se mai face carte în şcolile din România, natalitatea a scăzut şi nici nu ar trebui să ne mire atâta timp cât din muncă cinstită o persoană  nu se poate întreţine pe sine, darămite să mai aibă şi o familie cu copii. Cei care sunt apţi de muncă şi mai au şi o brumă de minte au plecat la muncă prin ţări străine şi-n rest … numai de bine! Politica este singura instituţie, dacă i se poate spune aşa, care funcţionează cu motoarele la turaţie maximă.

Ieri, 10 martie am avut parte de Congresul Extraordinar al PSD cu picateriile lui, cu PSD-işti mulţumiţi şi nemulţumiţi.  Probabil câteva zile ceea ce  s-a întânplat la congres vor ţine prima pagină a tabloidelor şi televiziunilor centrale ( îmi este foarte greu să le numesc televiziuni naţionale ) după care Congresul PSD va intra într-un con de umbră, pentru ca alte scandaluri cu sau fără statul paralel să încingă imaginaţia bărbaţilor adevăraţi. Bărbaţi care după ce iau ajutorul social şi până termină banii  sunt clienţi permanenţi ai birtului din sat unde-şi luminează mintea cu alcool etilic pus în sticle de votcă rusească. Şi după câteva pahare să vezi dezbateri mai abitire ca-n Parlamentul României,  încât pentru ei chiar nu contează că,  copiii lor au plecat la şcoală flămânzi şi nu mai au cu să se încalţe. Politica fir-ar mama ei de politică stă la rang de cinste în creierul lor îmbâcsit de mahorci şi băutură proastă, considerându-se victime ale statului paralel ce sunt sacrificaţi de către sistem pe altarul beţiei politice.

Ei bine,  nici PNL-iştii nu s-au lăsat mai prejos şi azi, 11 martie, la doar o zi după Congresul PSD au pus-o şi domniile lor de un Consiliu Naţional ce s-a ţinut la Parlamentul României, în sala Rosetti.  S-au vorbit multe lucruri, parte din ele interesante, cum ar fi o mai bună interacţionare cu oamenii prin diferite acţiuni, conferinţe de presă săptămânale, dar atenţie liderii partidelor să se asigure că respectivele conferinţe vor fi preluate de media! Poate vor fi, cine ştie ?

 Partea cea mai interesantă acum urmează:  PNL-ul pregăteşte o alternativă la programul de guvernare al PSD!  Ce nu am reuşit să înţeleg este dacă PNL-ul are vreun as în mânecă şi ştie că PSD-ul  îşi va da demisia de la guvernare, sau poate au aflat de un puci pus la cale de de unii membri PSD şi atunci va avea loc un fel de implozie şi PNL-ul va prelua guvernarea. Pentru că altfel nu văd rostul unui astfel concept. Sau … staţi puţin,  cred că acum m-am luminat. La alegerile din 2016 PNL-iştii s-au prezentat cu dinaintea goală în faţa electoratului şi acesta a fost motivul care a determinat rezultatul dezastruos. Şi ca să nu mai păţească ruşinea din 2016 pregătesc programul de guvernare în mare taină, cu care să iasă la bătaie în campania electorală din 2020.  Aşa da,  are o oarecare logică.

Surprinzător pentru mine a fost şi candidatura  ATENŢIE !!! Candidatura pentru cine va fi propunerea din partea PNL  pentru funcţia de prim ministru.  Pentru când ?  Pentru acum, sau pentru atunci ? Mare dilemă !!! Şi aici, au fost doi candidaţi:  Viorel Cataramă  şi Ludovic Orban. Sincer eu nu-l pot înţelege pe nea Cataramă ăsta. De ce nu stă el cuminte să-şi vadă de afacerile lui. Sau poate i s-a cam dus dracu caşacavalul şi are nevoie de niscai notorietate ca să-şi refacă provizioanele ? Scuze am vrut să spun proviziile. Acesta să fie oare motivul pentru care s-a făcut pentru a doua oară de râs într-un timp relativ scurt ? Pentru că aşa s-a făcut de foarte multe ori de râs din 2004 şi până acum. Prima dată în ultima perioadă  când s-a făcut de râs a fost când a candidat pentru preşedenţia partidului, atunci când în loc să se voteze pe sine, ca să fie sigur că are măcar un vot, l-a votat din greşeală pe Orban. Iar acum s-a făcut de râs a doua oară. Cine credea el că o să-l voteze să ajungă  prim ministru ?

Şi un ultim punct suplimentar pe ordinea de zi a fost cel care face referire la cine va fi candidatul PNL pentru funcţia de preşedinte al României. Toţi cei 783 de membri PNL prezenţi au fost de acord ca reprezentatul lor pentru funcţia supremă în stat să fie Klaus Iohannis. Foarte bine!  Mai rămâne doar să vrea şi Klaus Iohannis şi lucrurile sunt ca şi rezolvate.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *