Surpriza facuta de Liviu Dragnea participantilor la Congres …

Surpriza facuta de Liviu Dragnea participantilor la Congres …

Congresul extraordinar al PSD –ului s-a încheiat. Cei care au încercat să boicoteze congresul au pierdut înainte ca acesta să înceapă.  Androneasca, Bănicioiu şi Codrin, cei care se considerau vârful de lance al dizidenţilor din partid au constatat că de fapt miile de nemulţumiţi sunt de fapt foarte mulţumiţi de prestaţia preşedintelui Liviu Dragnea.

De ce spun acest lucru ? Dizidenţii, atunci când vorbeau despre nemulţumirile lor, printre altele vorbeau şi despre lipsa de curaj a liderului partidului, în sensul că nu a pus la bătaie şi funcţia de preşedinte al partidului. Este foarte adevărat. Nu a făcut acest lucru, dar în timpul discursului său a spus:

„Şi acum am să vă pun o ultimă întrebare. Unii m-au sfătuit să v-o pun, alţii m-au sfătuit să nu v-o pun, aşa că … Vreţi să mai fiu preşedintele vostru ? „

Din punctul meu de vedere a fost un act de un curaj extraordinar. Dacă majoritatea din sală au fi spus un simplu NU pe cale de consecinţă a doua zi Dragnea ar fi trebuit să-şi dea demisia. Dar spre insatisfacţia celor câtorva contestatari, marea majoritate a sălii la unison au răspuns DA, urmat de ropote de aplauze.

După discurs, la reîntoarcerea în sală, Liviu Dragnea a trecut pe lângă senatorul Niculae Bădălău, un alt contestatar, care până atunci a stat nebăgat în seamă de  Liviu Dragnea care a trecut pe lângă el ca şi cum nu ar fi existat. După ce a ajuns la locul lui, Liviu Dragnea i-a făcut un semn ce voia să însemne ceva de genul aport, vino mă că-ţi dau voie să te aşezi lângă mine. Bădălău s-a conformat la foc automat  şi s-a aşezat cuminte pe scaunul indicat afişând un zâmbet larg de mulţumire. Speranţa lui Bădălău că va reintra în graţiile lui Dragnea, cu toate declaraţiile făcute în ultimile zile cum că el o susţine pe Viorica Dăncilă, că el este alături trup şi suflet de Dragnea, cu tot respectul pentru domnul senator Bădălău dar ce face acum se poate asemăna cu o frecţie cu Carmol făcută la un picior din lemn de ulm. Eficienţă zero pentru fostul preşedinte executiv. Speranţa dumnealui de a redeveni omul de încredere a lui Dragnea, după tot ce a făcut împotriva lui este utopică şi ţine mai mult de literatura ştiinţifico fantastică.

După o perioadă de timp, Codrin Ştefănescu care până înaintea votului făcea un fel de navetă între etaj şi parterul sălii, după ce s-a votat şi în sfârşit a realizat că importanţa lui în partid este inexistentă s-a aşezat pe un scaun în apropierea lui Dragnea aruncându-i acestuia o pirvire blândă, bovină. Absolut toată atitudinea lui războinică se topise ca şi picioarele de ceară ale scaunului pe care stătuse până atunci. Dar din păcate toată această umilinţă, pocăinţă autoimpusă sau cum vreţi s-o numiţi a trecut „neobservată” de Dragnea  care l-a tratat cu spatele.

Probabil Codrin îşi va aduce aminte de cât de bun prieten a fost el cu Ponta şi cine ştie dacă se uită şi la Ponta cum s-a uitat la Dragnea cu ochii aceia de bovină bolnavă,  poate Ponta îl iartă sau poate nu.  Dar nu este el vecin cu Oprea?  Şi cine ştie, la ce relaţii are acesta … dar dacă …

I.C.MANDU

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *