Vine CUTREMURUL cel MARE! SEISME cu magnitudinea de CEL PUTIN 6 grade pe scara RICHTER, prevazute pentru MAINE. Pe ce se BAZEAZA aceasta PREDICTIE

Vine CUTREMURUL cel MARE! SEISME cu magnitudinea de CEL PUTIN 6 grade pe scara RICHTER, prevazute pentru MAINE. Pe ce se BAZEAZA aceasta PREDICTIE

Soarele, Venus, Pământul, Luna şi Uranus sunt gata să se alinieze începând cu 24 octombrie, ceea ce ar putea provoca cutremure de pământ în zilele următoare, notează Express.
Ditrianum, un site Web de previziuni ale cutremurelor de pământ, condus de cercetătorul Frank Hoogerbeets, indică faptul că alinierea planetară ar putea provoca cutremure de pământ la scară mondială între 24 şi 27 octombrie. Într-o scurtă declaraţie pe site-ul Web al Ditrianum se citeşte ceea ce urmează: ”Geometria critică a planetei va declanşa probabil o mare activitate seismică, mai ales între 24 şi 27 octombrie, dar tulburări seismice sunt aşteptate în timpul ultimei săptămâni a acestei luni.”

Atracţia gravitaţională a corpurilor celeste pe ambele părţi ale planetei noastre ar putea acţiona asupra plăcilor tectonice ale Terrei, potrivit predicţiilor. Cum plăcile sunt rupte, ele pot cauza cutremure de pământ în lumea întreagă. Hoogerbeets afirmă că utilizează un indice geometric al sistemului solar (SSIG) care ‘‘este calculul unui ansamblu de date pentru o perioadă de timp specifică a valorilor de date pentru poziţiile geometrice ale planetelor, ale Lunii şi Soarelui”. El adaugă: ”După trei ani de observaţii, a devenit foarte clar că o anumită geometrie planetară din sistemul solar tinde cu claritate să provoace o mărire a seismelor, în timp ce alte geometrii, nu”.

Hoogerbeets nu dă nicio indicaţie unde s-ar putea produce cutremure, dar el prevede că nişte ”zguduiri” cu magnitudinea de 6 grade pe scara Richter se vor produce, ‘‘ceea ce ar putea cauza daune în zonele foarte populate”, potrivit Michigan Tech. Site-ul Web a prezis recent cutremure majore în timpul zilelor de Crăciun.Mercur, Terra, Marte, Jupiter se aliniază, ceea ce va provoca un enorm seism între 21 şi 25 decembrie 2018. ”estimarea actuală este o magnitudine de la 7 la 8. Este un avertisment foarte oportun fiindcă mulţi oameni de-a lungul planetei îşi planifică deja vacanţele de Crăciun”. Dar experţii n-au prea fost de acord cu Hoogerbeets, afirmând că nu este posibil să prevezi cutremure de pământ.

John Bellini, geofizician la US Geological Survey (USGS) a spus: ”Noi nu putem să prezicem cutremurele de pământ. “Uneori, înainte ca un cutremur mare să se producă, există unul sau două avertismente”, titrează Express.co.uk.

Sursa EVZ.ro

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *