Tradiții și obiceiuri de Sfântul Spiridon. Ce nu ai voie să faci

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Spiridon. Ce nu ai voie să faci

Sfântul Spiridon este prăznuit în fiecare an pe 12 decembrie, în calendarul creștin ortodox și cel greco-catolic. Sf Spiridon este considerat făcătorul de minuni, iar ziua în care este prăznuit abundă în tradiții și superstiții.

Sf Spiridon, 12 decembrie. Ziua în care femeile nu au voie să lucreze

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Spiridon

Sfântul Spiridon al Trimitundei este considerat unul dintre marii făcători de minuni ai panteonului creștin. Iată ce nu trebuie să faci în această zi.

Sf Spiridon este considerat patronul spiritual al cizmarilor și mare vindecător. Multe spitale și biserici îi poartă numele. La București, la Biserica Sfântul Spiridon Vechi s-au înfăptuit minuni din partea sfântului grabnic ajutător. Sfântului Spiridon i se închină slujbe, cu scoaterea moaştelor, care sunt plimbate, de obicei, în poziție verticală.

Sfântul Spiridon, tradiții și obiceiuri. Ce nu ai voie să faci pe 12 decembrie

În ziua de Sf Spirion, 12 decembrie, nu este voie să se consume băuturi alcoolice în exces, nu se fac munci în gospodărie pentru ca familia să fie sănătoasă și bogată, nu se spală nu se coase, nu se face curățenie. Bărbații nu înjugă vitele deoarece e rost de pagubă mare și boli.

Sf Spiridon este considerat unul dintre cei mai importanți sfinți din calendarul creștin ortodox al lunii decembrie. În această zi este dezlegare la ulei.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *