Toma Petcu, presedintele ALDE Giurgiu, crede ca si dupa viitoarele alegeri va guverna alaturi de PSD …

Toma Petcu, presedintele ALDE Giurgiu, crede ca si dupa viitoarele alegeri va guverna alaturi de PSD …

Vineri, 20 aprilie a avut loc conferinţa de presă ALDE Giurgiu la care au participat preşedintele partidului Toma Petcu, vicepreşedintele Vasile Mustăţea şi purtătorul de cuvânt Ionel Muscalu.

Liderul Toma Petcu  a vorbit despre creşterea în sondajul comandat de propriul partid cu peste 15%  din voinţa liber exprimată a votanţilor.  Referindu-se strict la Giurgiu a ţinut să precizeze că din cele 8 filiale din ţară unde s-a efectuat sondajul,  Giurgiu ocupă locul doi, după judeţul Prahova, obţinând 21% din intenţia de vot a electoratului.

Legat tot de subiectul sondajelor ALDE a mai efectuat un sondaj în care au fost trecute mai multe personalităţi politice din toate partidele  judeţului Giurgiu, iar primele 5 locuri ca şi notorietate şi credibilitate  fiind ocupate de reprezentanţii ALDE.  Primul loc fiind ocupat de Vasile Mustăţea, locul doi  Ionel Muscalu şi locul trei  Toma Petcu. Codaşii clasemntului fiind, din spusele lui Toma Petcu,  pe locul 14 Marian Măroiu urmat de colegul şi şeful său de partid Anton Marin. Despre poziţiile ocupate de Niculae Bădălău şi Marian Mina lidelrul local al ALDE nu a dorit să facă comentarii de unde se poate trage concluzia că locurile ocupate de aceştia nu sunt deloc onorabile.

În final Toma Petcu a ţinut să precizeze că principalul adversar politic rămâne în continuare PNL-ul. De asemenea a subliniat foarte buna colaborarea dintre PSD-ul local şi ALDE în cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu.  Legat de viitorul apropiat a mai spus că pentru membrii ALDE va urma o vară foarte activă deoarece se apropie campania electorală pentru europarlamentare.

Vasile Mustăţea şi-a exprimat bucuria urmare a vizitei  efectuată în oraşul nostru de către vicepremierul Paul Stănescu, care este şi ministrul dezvoltării. Printre altele Vasile Mustăţea a luat act de un punct extrem de sensibil disputat între Administraţia Publică Locală, Consiliul Judeţean şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară  care împreună răspund de Programul Operaţional Infrastructura Mare „ Sănătate asigurată prin apă curată „  unde datorită unor divergenţe între cele trei entităţi prezentate mai sus există riscul major ca judeţul Giurgiu să piardă 106 milioane de euro bani europeni.  Pentru evitarea acestui deznodământ nefavorabil giurgiuvenilor, cel puţin aşa reieşea din afirmaţiile lui Vasile Mustăţea, vicepreşedintele ALDE s-a oferit ca şi mediator între părţile beligerante.

Ionel Muscalu a vorbit despre continuarea campaniei de ajutorarea a persoanelor aflate în nevoi, iniţiativă ce  aparţine tineretului ALDE,  care vor „ profita „ de zilele oraşului.

Mesajul acestei conferinţe de presă a fost unul cât se poate de clar. A început campania electorală. Un singur lucru nu am reuşit să  înţeleg. Cum se poate întâmpla ca două partide aflate în coaliţia de guvernare unul dintre partide să  crească în sondaje,  în timp ce celălalt partid  să scadă în sondaje.  Sincer,  pare un fenomen ce ţine de paranormal. 

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *